Uneori inserarea implanturilor nu este foarte simpla si necesita interventii suplimentare. Cateodata nu exista suficient os pentru a permite aceasta interventie fara cresterea peretelui osos.
La maxilarul superior principala problema este in zona laterala (premolari – molari) unde din cauza extractiilor facute fara multa preocupare privitoare la viitor s-a pierdut os. De asemenea, daca extractiile s-au facut cu mult timp in urma, situatia este asemanatoare si pune probleme in realizarea implantarii.
Dar, acum ca sinusul e coborat, nu se mai pot pune implanturi? Singura solutie este o proteza mobilizabila? Nu cred ca se doreste asa ceva. Ce se poate face?
In primul rand, se va evalua rezerva osoasa cu ajutorul computer tomografului (CT) Citeste mai mult AICI. Acesta este o imagine tridimensionala care permite masuratori foarte exacte din orice unghi.
Urmatorul pas este stabilirea strategiei optime (sinus lift extern, sinus lift intern, bone splitting sau aditie laterala). Se va stabili si tipul de material de aditie (bloc osos, membrane, granule osoase de granulatie diferita sau alte materiale de aditie) si daca se vor insera sau nu implanturile in aceeasi sedinta.
Doar acum se trece la interventia propriu-zisa. Acum se pun in practica cunostintele teoretice si practice pe care le are medicul, experienta sa si pregatirea initiala a fiecarui caz in parte.
Odata inserate implanturile, tot ce ramane de facut este sa asteptam ca ele sa fie integrate si sa realizam partea protetica (coroanele dentare ceramice).
Tinand cont de toate aceste aspecte, chiar daca este mai dificil, se pot obtine rezultate foarte bune pe situatii initiale destul de dificile.
Poti citi mai multe despre implanturi AICI sau dand click AICI
Dr Bogdan Fondrea – www.dentaldesign.ro
BUNA ZIUA! VA ROG SA IMI SPUNETI DACA INFECTIILE IN CAZUL IMPLANTUIRILOR SUNT FRECVENTE ADICA SE POATE CA PANA SE VOR TERMINA TOTI PASII SA EXISTE O INFECTIE SAU LA PUTIN TIMP DUPA CE A FOST PUS SA SE PRODUCA O INFECTIE. CATI ANI REZISTA UN IMPLANT ? VA MULTUMESC!
Nu sunt frecvente. Daca se face corect si pacientul are grija aproape sigur va fi bine. Se poate sa apara o infectie daca ceva nu e ok. Un implant cam… 10 ani.
Uite mai multe detalii pe site-ul dedicat implantului dentar: http://dentaldesignimplant.ro/intrebari-frecvente/