Semi-portelan e un termen asemanator cu semi-insarcinata. Asa cum semi-insarcinata e un mod prin care se poate forta mana unui barbat sa scoata inelul, asa semiportelanul e un mod prin care se vinde ceva ce nu exista. Exista acrilat, compozit, ceramica si atat. Dar, pentru ca nu toata lumea are bani de ceramica, dar compozitul nu e o solutie extraordinara, ce alte solutie ramane decat a le combina?
Hai sa ii spunem unui material cu urme de ceramica, semiceramica. Nu are nici pe departe calitatile ceramicii si nu e cu mult mai bun decat compozitul, dar, totusi pretul este intre cele doua.
Si, ca o lamurire in plus – nu exista decat un singur sinonim al ceramicii – portelanul.
Bogdan Fondrea – www.dentaldesign.ro
Am platit pentru o masea de portelan, dar nu stiu cum sa fac, sa imi dau seama singura daca este din portelan sau nu. Este ceva ciudat, totusi..exteriorul maselei este in regula, ca si culoare, inspre interior este ceva mai inchis la culoare, mai galbui. Precizez faptul ca dintii mei nu sunt asa, ca sa fi facut portelanul de aceeasi culoare cu dintii. Deci, cum imi dau seama daca este in totalitate din portelan si daca nu cumva mi s-a tras teapa ?
Nu stu cum ai putea singura sa iti dai seama… Doar daca te ajuta un tehnician dentar sau un medic. Culoarea ar trebui sa fie la fel cu a dintilor tai.
Ah, si inca ceva: pentru a pastra dintele, e un incisiv, am platit pana in prezent peste 1400 ron, si situatia e nerezolvata.
Buna intrebare… unde e problema? Daca nici la aici si nici acolo… ce a ramas?
Eu am platit plasticul la pret de portelan ca doar nu aveam de unde sa stiu diferenta, asta acum aprox. 4 ani, si am aflat doar cand am fost la un alt dentist. Cred ca medicii ar trebui sa raspunda penal si unele controale ar fi benefice. Si doar asa de curiozitate: oare de ce nu mi-a dat nici un bon fiscal?
Greu de raspuns.