home › Forum Dental › Implanturi › adeziv pivot argint
- Acest subiect are 5 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată acum 4 ani, 6 luni de dr. Fondrea.
-
AutorMesaje
-
BogdanVizitator
buna ziua. urmeaza sa mi pun un pivot dentar din argint. am citit diferite pareri referitor la modul si adezivul pt aplicare(unele tin, altele cad dupa 3-4luni).ce adeziv folositi sau recomandati pentru o fixare mai indelungata? multumesc.
dr. FondreaKeymasterNu am folosit niciodata pivoti de argint. Nu au avantaje care sa ii faca o alegere buna. In literatura contemporana si in cazurile pe care le am folosesc pivotii de fibra de sticla ce au numeroase beneficii. Am pe blog mai multe articole despre pivoti si despre cei de fibra se sticla si cei de metal. Iti recomand sa le citesti pentru mai multe informatii.
Madeleine Aurora SanduVizitatorAm citit tot ceea ce ati postat referitor la avantajele pivoților din fibra de sticla.
Nu imi este clar care sunt din punctul dvs de vedere dezavantajele pivotilor din argint si mai ales, cum pot fi adaptati pivotii “standard” din fibra de sticla la canalele pacientului (nestandardizate).
Cum procedati cand diamentrele canalelor sunt mult mai mici decat cel al pivotului prefabricat/dimensiunea minima si nici nu pot fi largite suficient?
Unde putem citi in literatura de specialitate despre dezavantajele pivotilor din argint?
Multumesc.dr. FondreaKeymasterNu stiu acum din cap sa iti dau referinte unde poti citi. Pivotii de fibra de sticla au diametre diferite in functie de necesitati. Nu am gasit niun caz in mii si mii de dinti ce sa nu permita restaurarea cu acesti pivoti.
Marius t.d.VizitatorNu au avantaje care sa il faca o alegere buna?? Wow! Bun. Dispozitivele corono radiculare din aliaj nenobil au dezavantajul oxidari in timp. In schimb dcr ul din aliaj nobil cim ar fi argintul dentar. Este inoxidabil ceea ce inseamna ca ni elimina oxizi. Acei oxizi care in timp duc la colorarea insestetica a gingiei. Daca peste acel dcr/rcr punem o coroana metalo ceramica cu suport din aliaj nobil paliag/paladiu pe langa biocompatibilitate superioara metalelor nenobile avem si rezultate de ordin estetic mult superioare. Dar gramul de paladiu este de peste 170 lei iar un dcr care catareste 1g in stadiu de macheta(ceara) este nevoie de 10g argint si avem un pret wow doar pt materialul folosit in realizarea rcr ului. Inteleg ca e mai rentabil si pt pacient si pt cabinet pivotul din fibra de sticla care pana la urma urmei stim cu totii (ma rog cei care au studiat propietatilie fizico chimice ale materialelor) ca este o mizerie.
dr. FondreaKeymasterPivotii de fibra de sticla nu se oxideaza. Comparatia era metal vs fibra de sticla. Nu intre diferite metale. Dar, astept cu drag opiniile dumneavoastra despre cum autoritatile medicale promoveaza si autorizeazaa pivotii de fibra de sticla pe care ii considerati “mizerii”. 😉
-
AutorMesaje