home › Forum Dental › Extractii › 2 probleme
- Acest subiect are 1 voce și 0 răspunsuri.
-
AutorMesaje
-
Cristina_911Membru
Cristina
Data: 2015-11-27 13:47:38
Mesaj: Buna ziua, 2 probleme:1. Gingii pe partea dreapta care ustura
De ceva vreme gingiile din partea dreapta (atat cea de sus, cat si cea de jos) ma ustura aproape tot timpul. Cateodata intensitatea usturimii este mai redusa, aproape nederanjanta, altadata imi creeza un discorfort profund.
Acest disconfort apare dupa detartraj, si dupa anestezii locale facute in vederea efectuarii unor lucrari dentare. Stomatologul imi spune ca sunt sensibila, insa cred ca pot exista si alte explicatii ceva mai pertinente, respectiv de ce as fi sensibila, si mai ales, de ce numai pe partea dreapta.De aceea intrebarile mele pentru dvs. sunt:
– de ce aceasta usturime este doar pe partea dreapta ?
– poate fi consecinta unor dezechilibre hormonale ? (probabil un chist ovarian pe partea dreapta)
– de ce simt cumva ca ma dor radacinile dintilor in timpul usturimii ?
– Ce remedii se impun ?2 . Extractie molari de minte
Stomatologul imi recomanda extractia tuturor molarilor de minte, deoarece acestia nu au rol in masticatie si nici nu pot fi folositi ca si punte intr-o viitoare potentiala lucrare dentara. De asemenea mi se spune ca acestia se pot caria mult mai usor si pot afecta maselele proxime.
Mentionez ca acestia nu ma dor. Singura problema am avut-o cu molarul de minte din dreapta jos de-a lungul timpului, in sensul ca aceasta tot crestea si cand isi facea loc prin gingie aveam dureri groaznice (nu puteam vorbi, manca, bea) timp de 10-14 zile in momentul cand erupea. De vreo 7-8 ani nu am mai avut probleme cu acesta decat foarte rar, ceva dureri ce se resimteau inclusiv spre ureche si ochi, insa pe termen mult mai scurt, de la cateva minute la cateva ore.
Intrebarea mea este, daca dvs. mi-ati recomanda scoaterea acestora si de ce ?
Multumesc.
doctorfondrea
Data: 2015-11-27 16:22:22
Mesaj: Intrebari bune si concrete. Dar, pentru ca sa iti dau raspunsuri la fel de concrete, ar trebui sa vad situatia.
Cristina
Data: 2015-11-27 17:09:35
Mesaj: Va inteleg. La anul voi ajunge in Timisoara pt. o consultatie la dvs. Spuneti-mi numai cu cat timp inainte ar trebui sa ma programez la clinica.
As dori totusi sa imi spuneti daca ati intalnit cazuri (sau conform literaturii de specialitate) in care usturimile gingivale sa fie cauzate de probleme hormonale.Multumesc.
doctorfondrea
Data: 2015-11-27 20:46:20
Daca sunt cauze hormonale nu intra in competentele mele. DAR, de obicei cauza e stomatologica. 🙂
-
AutorMesaje