Aici gasesti intrebari si raspunsuri legate de dinti.
1 – Nervul se scoate sau se omoara?
Nu, nu se “scoate” si nu se “omoara” , ci se curata canalul, chimic si mecanic. Nu se scoate ca un morcov din pamant, intreg, ci se dizolva tot ce este in camera pulpara, adica nerv, vase de sange, tesut sanatos, tesut infectat. Drept urmare nu se poate “scoate” nervul si nu se “omoara”. Tratamentul de canal e mai complex decat a “scoate” ceva din radacina… Citeste articolele mele de pe blog cu referire la tratamentul de canal, la endodontie.
2 – Mi-a aparut o umflatura pe gingie, e ok?
Nu, nu e ok. Trebuie sa mergi la medic. De cele mai multe ori este semnul unei infectii.
3 – Am nervul infectat, sa iau antibiotic?
Nu, nu lua antibiotic. Tratamentul de canal corect nu necesita medicamente. Trebuie mare atentie in ce priveste administrarea de medicamente. In plus nu poti lua antibiotice “dupa ureche” sau ca asa ti-a spus vecinul sau ai auzit la televizor. Ar trebui sa existe o mare responsabilitate in administrarea de antibiotice.
5 – Sa imi pun fatete sau coroane sau plombe?
Nu se pot compara astea trei pentru ca au alte indicatii. Este ca si cum ai intreba: Sa imi iau pantofi, bluza sau caciula? Se adreseaza altor cazuri. In unele cazuri se indica fatete, in altele coroane. Depinde de la caz la caz. Nu pot fi bagate in aceasi categorie.
6 – Cat ma costa sa imi fac “toti dintii”?
Asta e ca si cum ai intreba “cat ma costa un ceas? Poate fi un ceas de plastic cu baterie la 100 lei, sau un ceas de colectie, mecanic, antic, de la un producator renumit, de 1.000.000 Euro. Drept urmare, “tot” depinde de ce vrei tu sa fie acel “tot”.
7- Doare un implant dentar?
Implantul in sine nu doare. Implantul este un surub, artificial, si nu are cum sa doara. Nici ochelarii nu dor. Interventia de inserare a implantului nu este dureroasa pentu ca se face sub anestezie, in perioada de vindecare (o saptamana) se resimte o sensibilitate suportabila, dar se prescriu medicamente, iar apoi, cand se punne coroana, dupa cateva luni, nu doare nimic.
8 – Sa imi scot dintele? Mai am doar radacina si e infectat.
In cele mai multe cazuri merita luptat pentru fiecare radacina, chiar daca este infectata, si chiar daca si osul este infectat. Cel mai important este sa fie un tratament corect.
9 – Imi sangereaza gingiile, ce apa de gura si ce pasta de dinti sa folosesc?
Nici apa de gura si nici pasta de dinti nu va rezolva problema ta. Ce ai nevoie este sa mergi la profilaxist, adica la cabinetul stomatologic unde sa se faca igienizarea periodica (6 luni). Adica: – detartraj ultrasonic, periaj, air flow, finsarea obturatiilor, indicatiile de igiena. Aici vei fi invatat cum sa faci periajul corect, cum sa folosesti firul interdentar… cu exemplificare. In plus trebuie rezolvate problemele dentare, carii, infectii, obturatii si lucrari dentare defectuase.
10 – Care este cel mai important lucru pe care trebuie sa il stiu?
Cel mai important lucru nu este o coroana, nu este un implant dentar, nu este nervul din dinte. Cel mai important lucru pe care trebuie sa il stii este competenta, implicarea, experienta si relatia de incredere pe care TREBUIE sa o ai cu medicul tau.
Daca mai ai nelamuriri legate de anumite tratamente ce ti-au fost recomandate sau efectuate, nu ezita sa citesti intrebarile si raspunsurile din aceasta pagina. Daca vrei sa ma intrebi mai multe despre cazul tau, iti stau la dispozitie fie pe aceasta pagina fie pe pagina INTREABA-MA! (click aici pentru link direct). Iti voi da lamuriri la ceea ce doresti sa stii. Si, daca nu voi avea raspuns la intrebarea ta, ma voi informa.
Nu imi e rusine sa spun NU STIU!
Prima data, sa nu faci rau!
Nu consider ca am toate raspunsurile si nu consider ca pot ajuta in orice situatie, dar, imi dau silinta sa citesc cu atentie intrebarile voastre si sa raspund cat mai curand si pe pagina destinata intrebarilor.
Daca doriti puteti posta fotografii sau radiografii pe site-uri de gazduire online (gen www.tinypic.com) si atasati linkul la mesaj.
Iata si motivul pentru care recomand sa postati radiografii:
https://drfondrea.ro/2013/10/importanta-radiologiei-in-stomatologie/
Cu drag,
Bogdan Fondrea
Buna,
Am 2 masele la care am nervul scos si in ciuda acestui fapt sunt inca sensibile la rece / cald sau la mici lovituri. Care este explicatia? Se poate rezolva problema? La ambele masele obturatia a fost refacuta in urma cu un an. Pe radiografie totul arata bine, conform spuselor dr stomatolog. Multumesc
Ar trebui vazuta radiografia.
Domnule Dr Fondrea
Eu am 59 ani, doamna, cu un caz foarte DISPERAT!!
Am avut lucrari dentare in tinerete (30 ani) fara probleme dar de vreo cativa ani au inceput sa-mi cada din lucrari si m-am dus la o dr stomatolog aici in Bucuresti, care mi-a facut o anestezie locala cu Xilina si Adrenalina, si cand nici nu a terminat bine de facut anestezia, eu am avut un zgomot puternic in urechi,lightheaded, o stare de colaps,cu batai cardiace rapide si pt ca ma simteam aproape lesinata, m-a intins pe jos in cabinet 2 ore si tot eram ametita.
De atunci am incercat sa aflu raspunsul la reactia mea atunci, si nici un stomatolog nu mi-a putut da explicatia, iar din proprie initiativa m-am dus la spitalul de alergologie colentina care nu face testare la anestezice si intre timp, niciun medic stomatolog din Bucuresti(unde m-am dus intre timp_) nu si-a asumat riscul sa inceapa un tratament sau restaurarea lucrarilor mele.
Asa se face ca mi-am pierdut absolut toti dintii pe partea de sus a maxilarului (mai am doar 2) iar in partea de jos am doar cateva lipsuri(4).
Sunt DISPERATA!!!!!!!!!!!! Nu mai pot manca, si nici dormi, am 59 ani, nu pot vorbi de rusine, numai deschid gura in public, copiii mei ma ocolesc, risc enorm sa-mi pierd familia…din cauza dintilor.
Va rog domnule doctr Fondrea, ce considerati Dvs ca a fost acea reactie (ulterior am avut nevoie de un chiuretaj biopsic pt o sangerare banala ginecologica-intrarea mai zgomotoasa in menopauza, si cand mi s-a injectat in col Novocaina, am reactionat la fel, dar eram intinsa orizontal deja pe masa ginecologica, si dupa ce medicul respectiv m-a stropit cu apa rece peste fata si m-a palmuit, mi-am revenit cand am inspirat profund la stropitul cu apa rece.
Va rog, spuneti-mi mai am cum sa-mi pun dintii in fata sus?
Unde ma sfatuiti sa merg, sunt terminata psihic, am oroare de femei stomatolog si imi place tot site-ul Dvs, cum explicati totul.
Multumesc
Georgeta Ionescu
Bucuresti
In primul rand trebuie facuta testare la anestezicele moderne ce se folosesc acum… nu mai folosim de mult xilina! Se face o testare in orasul dumneavoastra, la alt medic decat cel ce fac tratamentele stomatologice, si mergeti apoi la medicul stomatolog ce va trateaza cu o hartie semnata si parafata in care aveti acordul sa va fie administrat macar unul din aceste 3 solutii. Restul e… floare la ureche!
Buna seara.Am gasit un medic care mi-a dat jos coronita metalo-ceramica, coronita despre care ziceam mai sus k imi apare un miros ciudat de la ea. Doctorul a zis k era un spatiu intre ea si gingie unde probabil ramaneau resturi de mancare. Au mai ramas pivotii metalici de dat jos insa doctorul a zis sa mi las acolo deoarece o sa imi cimenteze spatiul acela k sa nu mai intre resturi d mancare.Acum mi-a pus ceva provizoriu din acrilat.
D-voastra ce ma sfatuiti sa fac?
Se poate ca radacina sa se rupa sau ceva d genul daca o sa forteze mult pivotii metalici sa iasa?
Va multumesc foarte mult.
Nu ar fi rau sa se scoata pivotul.
Am 2 masele pe care cei doi medici la care am fost mi-au recomandat sa le scot . Una are un ac ramas de la o interventie mai veche si o infectie iar cealalta masea are “puroi intre radacini”-citat.Dupa ce am gasit toate explicatiile dumneavoastra mi s-a confirmat parerea ca e pacat sa le scot fara a incerca sa le “recuperez”.As dori sa pot trimite cele 2 radiografii pentru a va cere o parere,dar nu stiu cum sa le atasez.Va rog dati-mi o adresa de e mail pentru a putea trimite fotocopii dupa radiografii.
Va multumesc
office@dentaldesign.ro – cu specificatia sa fie pentru mine. 🙂
Asa voi face.Ma gandeam ieri daca e bine sa continui seria povestirilor,riscand sa monopolizez blogul dumneavoastra cu “drumul meu spre dintele perfect”,dar daca nu va deranjeaza o sa va relatez cum s-a intamplat si cu siguranta o sa va mai cer parerea.
Va urez o zi buna si un wk linistit.
Vom invata cu totii din experienta ta, daca ne-o impartasesti. 🙂
De fapt medicul cu care eu am discutat este proprietarul clinicii si el a aratat radiografia medicului specialist in endodontie care va face lucrarea,iar acest medic a spus ca “mai sunt si minuni”.De aici,da,asta se deduce ca el nu vede sanse de reusita,dar totusi incearca.Pe de alta parte cred ca nu voi gasi pe nimeni sa faca fara retinere aceasta lucrare,de fapt pe nimeni sa se apuce de ea.
Ceea ce sper eu este sa si faca corect treaba si locul sa se curete si sa se refaca.Mi-a spus ca dupa 3 zile o plombeaza,asta in caz ca nu trebuie scoasa.
Teama mea este sa nu o strice mai rau decat este.
Lucrarea asta se face sub anestezie?,ma apuca frica de pe acum.O frica dubla si ptr eventuala durere si ptr aproape sigurul esec.
Daca Timisoara ar fi mai aproape,as veni cu siguranta la dumneavoastra.V-am citit sfaturile referitor la alegerea medicului.Dar,din pacate ,ne dam seama daca a lucrat bine sau rau dupa ce a terminat lucrarea.
Va mai astept cu sfaturi,impresii,pareri,ma ajuta foarte mult.
Se face sub anestezie, si nu doare deloc. Sper sa iasa bine, si, chiar daca va fi sau nu va fi un esec, macar vei stii ca ai facut tot ce ti-a stat in puteri pentru a salva acest dinte.
Bafta multa! Tine-ne la curent cu ce se intampla, si poate ne faci si o scurta descriere a felului in care a decurs interventia, si, nu uita sa trimiti si radiografia de control de dupa incheierea tratamentului endodontic.
Noutatile de azi : am gasit un medic intr-o clinica care a spus ca incearca cu sanse 0 % reusita,voi semna o fisa prin care-mi asum sansa de nereusita,important este ca incearca,dar se teme sa nu se infecteze si atunci trebuie scoasa,ceea ce categoric nu voi permite.In caz ca maseaua va fi bine mi-o va si plomba,adica nu pivot sau imbracata.
Asa ca pana saptamana viitoare astept.
Multumesc pentru sfaturile date.
Nu stiu ce sa zic… Daca nu sunt sanse… nu sunt.
Ma gandesc ca in finalul unui tratament care nu da rezultatul dorit as ajunge tot la scosul maselei,cu care nu sunt de acord,eventual la o plomba care ar tine 1 luna,2,nu stiu.Ma deranjeaza ca nu vrea nimeni sa incerce.Probabil sunt un caz unic.
Acest tratament poate fi facut doar intr-o clinica cu dotari de ultima generatie sau in orice cabinet?
Nu plomba e problema, pe acel dinte poti pune o plomba care sa tina ani de zile. Radacina e problema. Nu esti un caz unic, nici pe departe, esti un caz obisnuit.
Acest tratament poate fi facut oriunde.
Prima incercare a zilei,primul esec : trebuie scoasa,ca are infectia aia intre radacini mai sus ,ca radacinile sunt subtiri,ca nu e sansa sa se elimine infectia prin radacini,ba ca e osul mancat,ba ca e puroi,ba ca e “mizerie”ce mai,trebuie scoasa ca o sa ma trezesc umflata,nici nu mai stiu cate variante negre mi-a expus.Am intrebat de ce nu se misca in caz ca e osul mancat,a zis ca nu i musai sa se miste ca e infectie in jur,dar cu timpul infectia va ajunge si din jur.Ajung la concluzia ca specialistii urbei mele nu stiu altceva in afara de a plomba(precum Manastirea Argesului,ca tot sunt in zona) a scoate si apoi sa puna placa.Sunt foarte nervoasa si suparata cand vad cu cata usurinta imi recomanda sa o scot si ea e o masea pe care o folosesc acum,sa o scot si in locul ei sa ramana ce?…..intrebare retorica.
Scuzele mele pentru tonul folosit dar doctorita la care am fost a reusit sa ma enerveze de la prima ora si ea a vazut asta.Ca amanunt,lucreaza la una dintre cele mai cunoscute clinici din oras.
Credeti ca procedez bine daca la urmatorul cabinet pe care-l voi testa le cer eu direct sa curete canalele pana la varf si sa astept asa cum mi-ati spus?
Imi pare rau, dar ai rabdare! Va fi bine.
Am citit cu interes raspunsul dumneavoastra.Probabil voi porni incepand de maine din usa-n usa sa gasesc medicul potrivit.Am inteles ca tratamentul va dura cateva luni,timp in care ce se va intampla ?…..detaliati putin ,va rog.
Multumesc
Tratamentul se face intr-o singura sedinta, poate doua, daca e mai dificil, cateva luni nu trebuie sa faci nimic, duci o viata normala si lasi corpul sa lucreze, sa elimine infectia si sa lupte impotriva ei. Tu nu trebuie sa faci nimic. Dupa minim 3 luni mai faci o radiografie. Si, cu putin noroc, infectia nu mai este! Atata tot! Doar cu un tratament corect.
Am trimis email la adresa specificata.
Am vazut radiografiile, se vad bine…pare ca: primul dinte (cel cu acul rupt in el) nu cred ca are sanse… dar al doilea (cu puroiul intre radacini) cred ca merita tratat si s-ar putea sa fie bine in cateva luni.
Buna seara, domnule doctor. Vad ca cineva a pus deja pe forum intrebarea pe care vreau sa o pun si eu.
M-am mutat de curand in constanta si caut un dentist de incredere la care sa merg atat preventiv cat si pentru rezolvarea unor probleme.
Am avut o o experienta dramatica in bucuresti unde am stat datorata incompetentei unui medic de acolo. Deasemenea am un coleg care mergea la un medic cotat bun in constanta si dupa ce s-a mutat in australia cei de acolo i-au gasit o gramada de probleme cauzate de acesta: varfuri de ace in radacina dintilor samd.
Asa ca acum as vrea sa gasesc un medic pe care sa ma pot baza, aici in Constanta.Nu ma intereseaza neaparat cel mai mai mic pret vreau doar sa stiu ca e cineva profesionist care lucreaza cu bunacredinta.
Asa ca intrebarea mea este urmatoare.
La ce medic ati merge dvs. daca ati fi in locul meu??
Constanta – foarte frumos! La vara iti fac o vizita! 🙂
Ai nevoie de tratamente corecte. Si de canal, si plombe. Spor la cautari!
Buna seara, domnule doctor. Am trei dinti din fata (sus) pusi pe pivoti metalici si coronita de zirconiu. Gingiile s-au inchis la culoare si par sa nu se fi vindecat complet de doi ani de cand mi-am pus lucrarea. Recent am inceput sa simt durere la unul dintre dinti in special la atingere (presiune). In plus, vreau sa va intreb daca e normal sa simt durere atunci cand apas cu degetul deasupra buzei pana aproape de nas (in dreptul radacinilor cu pivoti). Am nevoie de sfatul dvs pentru a sti cum sa procedez mai departe.
Gingia se coloreaza de la pivotii metalici de obicei. Nu e normal sa doara. Ai nevoie de tratament stomatologic. Du-te la medic.
Buna ziua.Am o lucrare pusa pe dintii de sus,mai exact pe aproape jumatate din partea de sus.Nu este tocmai estetica dar am fost la 3 clinici pana acum si m-au sfatuit sa o schimb,cu una pe ceramica.Ar fi un cost de 2100 de euro.Intrebare este se poate pune fatete din ceramica pe acei dintii,pentru o estetica mai buna a lor?Eventual va pot trimite o poza pe mail-ul dvs. cu aceea lucrare sa fiu mai bine inteles.Nu este motivul ca nu as vrea sa o schimb,dar momentat nu detin de toti acesti bani.Va multumesc.
Ideal e sa fie schimbata lucrarea.
Multumesc din inima pentru raspuns.Acum nu imi ramane decat sa gasesc un stomatolog bun si sa imi capat acel zambet pierdut de mult.
Multumesc pentru raspuns.Vad pe multe site-uri despre aceste coroane,”metalo-ceramica,fizionomica”.Nu stiu exact care este diferenta.Din cate am citit cele integral ceramice sunt mai bune,bine exclud cele de zirconiu,pentru ca sunt destul de scumpe.Am lucrarea de foarte mult timp,nu este estetica,nu pot zambi si daca fac acest pas,vreau sa fiu multumit, sa pot zambi cu incredere,din nou.Imi este putin frica de cum va arata aceea lucrare,daca va iesi bine.Ce ma puteti sfatui sa aleg intre cele metalo-ceramica sau cele integral ceramica?
Multumesc.
Toate coroanele despre care o sa ma auzi vorbind sunt fizionomice, adica arata ca un dinte si nu se vede metal sau altceva inestetic. Ele sunt de ceramica. Ceramica este ceea ce vezi. Ceramica se mai numeste portelan. Aceasta ceramica sta pe un suport, metal sau zirconiu, care nu se vede, si prin intermediul caruia sta pe bont, pe dinte. Daca se face fara suport, sunt integral ceramice. Adica avem 3 tipuri – integral ceramice, ceramica pe suport de zirconiu si ceramica pe suport metalic. Tot ceea ce vezi tu dupa cimentare este ceramica si nu suportul pe care sunt facute. Cele de ceramica integtala si ceramica pe zirconiu sunt la fel de bune si au acelasi pret.
Intre aceste tipuri de materiale te sfatuiesc sa alegi…
In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspuns.
Am mers la o clinica din Alba Iulia in speranta ca o sa gasesc un doctor sa ma ajute sa imi rezolv problema.Vreau sa spun k m-a consultat o doamna doctor care nici macar nu stia ce inseamna fibra de sticla…zicea k nu trebuie schimbat nimik si am ramas foarte dezamagita…imi venea sa plang …pt k pur si simplu nu gasesc pe nimeni sa ma ajute cu problema asta.Vreau sa mentionez k este o clinica renumita in Alba Iulia (REMARCDENT).Cum poate un medic stomatolog sa nu fie la curent cu noutatile din domeniul sau? Ca sa nu mai zic de relatia pacient – doctor care nu exista la noi.
No comment. 🙂
Buna Ziua DL.Dr, am iarasi intrebari : am cativa dinti pe care i-am crezut vitali, care urmeaza sa fie imbracati: n-au durut de loc la slefuire, la testele de vitalitate nici o durere, si se presupune ca nervii dintilor s-au necrozat in timp.Radiografia arata retractie osoasa in zona respectiva.Cum putem sti sigur daca e necroza sau nu si daca inainte de a pune coroanele , credeti ca ar trebui tratamente de canal?Cu multumiri, Livia
Daca nu e facut tratamentul de canal – trebuie facut daca la testul de viatalitate nu simti nimic. Inseamna ca nu sunt vitali si trebuie tratati endodontic.
Am primit mail-ul dvs. Mulumesc tare .O sa va urmez sfatul , voi incerca sa gasesc un dr aici in Buc care sa ma ajute in aceasta privinta..Toate cele bune !
Cu placere! Multa bafta! Tine-ma la curent cu ce se intampla si nu renunta usor!
Buna seara. Am o lucrare din portelan la dintii de sus de cativa ani care din punct de vedere estetic este foarte frumoasa iar gingiile arata bine (asa au zis cativa medici care m-au consultat).Problema este ca gingia deasupra maselei de langa canin are un miros ciudat.Am discutat cu mai multi medici …unii zic ca gingia nu tolereaza metalul din care este facut stiftul (desi gingia arata bine,nu arata a fi o gingie inflamata).Mentionez k ma spal de 3 ori pe zi , folosesc apa de gura,ata dentara dar mirosul tot nu dispare.
Se poate sa imi dau jos si sa mi se extraga acel pivot de metal si sa fie inlocuit cu altul iar apoi sa se imbrace iar in portelan?
Ce parere aveti ?
Va multumesc!
Buna seara!
Mirosul probabil este datorita placii bacteriene sau a unei carii, asa ca indiferent care e cauza… este o problema. Dupa cum spui ca ai grija de dintii tai, probabil este o problema cu lucrarea.
Da, se poate da jos lucrarea, scoate acel pivot, se poate inlocui cu un pivot de fibra de sticla (fara metal) si chiar se poata face o lucrare fara metal, muult mai estetica, biocompatibila si fara .. miros.
Buna seara:)
Am trimis pe mail`ul dvs radiografia cu molar cu pivot si coroana . Am discutat telefonic zilele trecute despre aceasta ,as vrea sa stiu daca se mai poate face ceva, (scoaterea pivotului si refacerea tratamentului) sau doar extractie..
Multumesc mult , Daniela
Buna ziua!:)
Am si eu o intrebare pt.dumneavoastra! Am o maseam imbracata in ceramica (cred), prima dupa canin si mi-a aparut o linie neagara la baza ei. Am auzit ca-i normal da’nu-mi place, este inestetic pt.ca se vede cand zambesc! Se poate face ceva ca sa nu mai am acea linie neagara?
Buna seara!
Da, se poate reface coroana, cu o slefuire corecta ci o coroana corecta, preferabil fara metal si atunci va fi bine. Fara sa schimbi coroana nu se poate.
Buna seara,
De patru zile mi-a fost pusa o coroana de portelan cu ceva metal. Am in mod constant un gust amar in gura, o durere usoara de cap şi o stare de slabiciune. As vrea sa stiu daca e ceva normal si trecator sau e o reactie alergica la metal şi ar trebui facut ceva.
Multumesc,
Dan
Salut Dan!
Nu e normal, nu stiu daca este trecator, dar cu siguranta daca are legatura cu coroana ceea ce ar trebui facut este indepartarea ei cat mai repede cu putinta!
Exista posibilitatea realizarii coroanelor fara metal.
Stimate Dl. Doctor, revin cu o detalii la o intrebare anterioara in legatura cu cei 4 dinti frontali de jos care au fost slefuiti pentru a fi imbracati(cu retractie gingivala , dar stabili).Raspunsul dvs. de a-i imbraca separat pentru o igiena cat mai buna, m-a bucurat pentru ca se potrivea cu dorinta mea,si nici doctorul meu nu parea total impotriva.Acum problema este ca dintii au fost la originea lor lungi si subtiri, mai mult nu pot fi slefuiti, iar tehnicianul nu are suficient spatiu pentru coroane independente.In total am 10 dinti de imbracat, cei frontali erau cei mai intregi, iar propunerea finala a medicului este:2 dinti legati stanga, frontalii legati impreuna cu caninii si 2 dinti legati in dreapta.Sunt derutata, ce ma sfatuiti sa fac?Multe , multe multumiri.
Sfatul meu ramane acelasi, si este realizabil – fiecare dinte cu o coroana separata. Evident, e mai greu si pentru dentist si pentru tehnician, dar e realizabil, doar nu te-ai nascut cu dintii lipiti intre ei, nu?
Buna ziua d-le dr Bogdan Fondrea !!
Marea mea problema o reprezinta unul dintre incisivi.
Incerc sa prezint pe scurt situatia si sper sa fiu cat mai clara in a va povesti ce mi s.a intamplat .In luna aprilie a acestui an am resimtit durere la incisivul 1.1.(obturat deja). Atunci ma aflam in Germania, doctorul la care am fost mi-a spus ca am infectie dar nu a acceptat ideea rezectiei apicale si a incercat sa faca dansul tratament la dinte.Timp de 4 luni mi-a tot schimbat pansament si pasta , durerea nu a incetat, din contra.Aflandu.ma in tara in luna iulie aveam dureri prea mari si asa am ajuns sa fac rezectie apicala la un chirurg din Buc. Initial isi notase sa faca si obturatie de canal dar ulterior operatiei mi.a spus ca nu a mai fost nevoie(eu avand doar pansament pe canal) . In luna august a trebuit sa plec din noua in Germania, atunci doctorul mi.a inchis definitiv dintele prin obturatie. Nu a fost bine nici atunci, si nci in prezent, in sensul ca simt o jena permanenta la dinte , nu este durere , doar disconfort in special la fum de tigare si cateodata la rece. Nebunia m-a condus acum 2 saptamani la un alt doctor (din Buc)care a fost de acord sa mi deschida dintele sa vada ce se intampla( afirmand insa rezectie apicala perfecta) . Acesta mi-a facut din nou tratamentul de data aceasta la microscop. S-a mai ameliorat dar jena nu a disparut .Ma aflu in situatia in care ma tem sa nu ma confrunt cu ceva mai grav. Medicul chirurg a spus de mai multe ori” se reface osul” si atat insa eu va intreb e posibil ca si acum sa nu.mi simt dintele ok?? Sunt dezamagita si de mine ca persoana dar si de multi medici care activeaza in acest domeniu…
Eu as dori sa va atasez si radiografia pe mail,asa va veti da seama mai bine despre ce este vorba..
Intre timp dintele si.a schimbat putin culoarea , as putea sa fac o albire cu laser doar pe el ? nu vreau sa ma apelez de la varsta asta (22)la fatete sau coroane .
Va multumesc tare mult ca mi-ati citit paragraful destul de lung..pana la urma, nu stiti cu cata nerabdare astept raspunsul dvs..
ps: mail-ul este trimis si pe office@dentaldesign.ro impreuna cu radiografia
Multumesc tare mult ,Iulia
Buna, Daniela!
Ce se poate face? In primul rand tratamentul de canal si apoi rezectie apicala cu aditie de os, daca e nevoie. (nu invers) In cel mai rau caz dintele este compromis deja (sper ca nu si nu cred ca este) si se indica extractia si un implant.
Dintele poate fi albit din interior dupa tratamentul de canal.
Sper ca te-am ajutat cat de cat… Imi pare rau ca nu pot fac mai mult decat sa iti trimit acest mail!
Da,mi-ati fost de mare ajutor si,cu siguranta,o sa va tin la curent cu ce o sa mi se intample!
Multumesc inca o data
lavinia
Da,poate ca asa este,dar ma bate gandul sa mai fac un consult,si ultimul,ca poate coincid totusi doua pareri din 4(cu a dvs.,5).
Poate la sp.militar?
Eu va multumesc pentru toate raspunsurile de pana acum.Apreciez profesionalismul,amabilitatea si promptitudinea cu care raspundeti.Felicitari!
Iti multumesc si eu pentru aprecieri, sper ca ti-am putut, cat de cat, fi de ajutor… Sa ne tii la curent cu ce se intampla!
O zi frumoasa iti doresc!
buna ziua! am o mare problena si nu stiu ce sa mai fac,am fost la un medic dentist pentru o lucrarea de 4 dinti din acril cu coroana metalica(din lipsa banilor).mi-a pilit cei 2 dinti numai ca la unu din ei cred ca nu mi-a extirpat bine nervul,apoi mi-a facut obturatia de canal si apoi mi-a pus lucrarea(prima oara a fost o proba pe un metal)acum o am pe cea definitiva,ieri am fost ptr cimentat.problema mea este ca nu pot sa mestec pe partea aceea,ma doare f tare cand inchid pe partea aceea,acum ce trebuie sa fac>mai poate sa imi dea lucrarea jos si sa imi extirpeze nervu?cu multa stima,astept raspunsul dumneavoastra
Raspunsul meu este sa te duci la un medic si sa ti se faca tratamente bune.
va multumesc ptr raspuns,daca ma duc la un alt medic credeti ca poate sa imi faca din nou obturatia de canal fara ca lucrarea sa pateasca ceva?ma refer sa trateze canalul si sa imi puna lucrarea la loc?
Nu prea se poate face un tratament corect prin lucrare si nici nu se poate indeparta lucrarea, realiza tratamnetului si reaplica lucrarea intr-un mod corect.
Ha!Ha! Intrebare de 10 puncte!…
Probabil este un motiv bine intemeiat pentru ceea ce ti-a fost recomandat.
`Buna seara
In primul rand,multumesc mult pentru raspuns;mi-ati confirmat ca este corect 3-3 individuale;medicul,intr-adevar a optat pentru 3 coroane legate pe 2 implanturi;explicatia care mi s-a oferit(ptr.coroane legate) a fost ca forta masticatoare sa nu se rasfranga pe fiecare dinte individual,astfel implantul avand durata de viata mai mare.Este adevarat? Si,daca fac abstractie de costul mai mic pentru un implant minus,sa aleg totusi varianta corecta,3-3,sau sa tin cont de recomandarea medicului sau sa renunt la acest medic pentru ca nu mi-a spus cum e corect?
Multumesc inca o data
Lavinia
3 dinti inseamna forta F care se poate rasfrange pe 2 implanturi adica F/2 pe fiecare implant
3 dinti inseamna forta F care se poate rasfrange pe 3 implanturi adica F/3 pe fiecare implant
De fapt presiunea este forta / suprafata. Cu cat mai multe implanturi si cu cat mai mari implanturile, cu atat creste suprafata si cu atat scade presiunea.
Buna ziua
Revin cu problema implanturilor pentru 3 coronite;am hotarat sa pun 3 radacini daca e obligatoriu sa am 3 coroane,dar acum intampin o alta dilema:coronitele sa fie legate intre ele sau sa fie individuale?Care este varianta corecta din punctul de vedere al literaturii de specialitate?
Va multumesc
Lavinia
Ideal – 3 implanturi, 3 coroane separate!
Exista ceva pentru albirea dintilor pusi?In londra?Pentru ca mi`am pus dinti din Romania iar acum nu sunt albi asa cum vreau eu..Daca exista ceva va rog frumos spuneti`mi denumirea..
Dintii pusi nu pot fi albiti. Daca vrei sa fie mai albi, trebuie schimbati.
Va multumesc pentru raspuns.
Dvs. ati aplica-o ca solutie, repet, in cazul meu, sau credeti ca mai viabil ar fi un implant pe spatiul premolar 1, si puntea pe ceilati.E drept ca nici nu stiu cam cum e osul in spatiul premolar 1, ca extractia e facuta cam demult…
As prefera varianta cu implant.
Buna ziua.
D-le doctor, v-as multumi daca mi-ati spune opinia dvs cu privire la o problema: am avut timp de 14 ani o punte cu extensie pe premolar 1 superior (puntea era:molar 2, spatiu=molar 1, premolar 2, spatiu=premolar 1).O schimb acum doar pentru ca era metalica si acum as vrea una din portelan.Medicul mi-a spus ca stalpii sunt Ok, au fost verificati si retratati pe canal, si putem reface lucrarea in aceeasi formula .Credeti ca va rezista ca si cealalta?
Nu este recomandat din punct de vedere al literaturii de specialitate, dar, exact ca in cazul tau, este posibl sa reziste multi ani! Asa ca… Nu e perfect, dar functioneaza!
Buna seara
Multumesc pentru parere.Conteaza f.mult in decizia mea.
Numai de bine!
Ar fi bine fara dureri…o sa o trimit luni dupa ce o fac,multumesc!
Weekend placut si dvs!
Va multumesc mult pt raspunsuri!Luni merg de dimineata sa vad ce e de fapt acolo,si mai fac si o radiografie!
O zi buna!
Perfect! Daca vreti puteti sa imi trimiteti radiografia sa arunc o privire pe ea. Weekend placut si fara dureri de dinti.
Multumesc pentru raspuns,dar nu stiu cum sa gasesc medicul “care stie ce,cat si cum”,decat prin experiment direct pe dantura mea si atunci ma gandesc ca e prea tarziu sa constat daca l-am gasit pe cel care trebuie;deja am 3 pareri diferite de la 3 implantologi!Ce sa aleg??
Referitor la 3 coroane pe 2 implanturi,ceea ce ma deranjeaza pe mine este puntea aceea fata de care am OROARE caci am mai avut una,dar nu pe implant,si ma chinuiam sa o curat…a fost un cosmar pana am scapat de ea…si acum sa ma pricopsesc cu alta?Medicul mi-a spus ca poate sa puna si 2 si 3 implanturi ptr.3 coronite…cum vreau eu;dar eu vreau cum este corect si daca se poate fara punte,dar cu rezultatul optim(si nu stiu ce este aceea papila interdentara).Va rog,un sfat!!
Dpdv.estetic,nu ma deranjeaza cum va arata ptr.ca este lateral.
Multumesc MUUUULT
PS.imi cer iertare pentru sacaiala
Varianta ideala atunci – 3 implanturi – 3 coroane – si vei putea folosi firul interdentar. Un dinte lipsa – un implant!
Dar imi puteti spune cam ce ar putea fi…durerea cedeaza cu antinflamatoare,dar apoi revine!
Multumesc frumos!
Vad doua posibilitati:
1 – prepararea pentru pivot nu s-a facut pe mijlocul dintelui, ceea ce poate duce la inflamari ale tesutului de sustinere a dintelui, si poate la infectarea lui. Daca e asa trebuie scos pivotul si refacuta reconstructia.
2 – tratamentul de canal – In acest caz trebuie scos pivotul, refacut tratament de canal, apoi pus pivot.
Buna ziua!Acum 3 zile mi-am pus pivot la o masea,si ma doare maseaua!E normal sau nu e ceva in regula acolo!Mentionez ca mi-a lucrat la masea fara anestezie si nu m-a durut nimic!
Multumesc frumos si bafta in continuare!
Nu pare ca ar in regula!
Buna ziua!
Am si eu o intrebare al carei raspuns se pare ca nu il gasesc nicaieri. Am o lucrare facuta la o masea acum vreo 6-7 ani si mi s-a montat un pivot de argint.La vremea respectiva nu prea aveam din ce sa aleg. Problema e ca in spatele maselei s-a inegrit gingia si un pic in fata dintelui. In timp pata s-a mai marit. In afara faptului ca este inestetic, nu ma deranjeaja. Intrebarea mea este daca pot face ceva, daca exista vreo solutie chimica de curatare, decolorare a gingiei? Ma gandesc ca nu sunt singura persoana in aceasta situatie si trebuie sa se fi inventat ceva.
Multumesc foarte mult.
Nu exista solutii de a face gingia sa isi revina la culoarea naturala, dar odata indepartat factorul ce a dat coloratia (in acest caz pivotul) gingia nu se va mai inegri si putin isi va reveni, dar, nu de tot. Lasand in continuare factorul declansator gingia se va colora mai mult. Nu s-a inventat nimic. Ceea ce poti face e sa indepartezi chirurgical gingia colorata si se va regenera la culoarea normala. 🙂
Buna ziua din nou,
Revin la dvs pentru ca am mai apelat si mi-ati oferit un raspuns.De data aceasta va cer parerea,si chiar un sfat, referitor la originea implantului dentar si anume ce implant recomandati dvs.sau daca sustineti ca toate sunt aproximativ la fel si atunci sa il aleg pe cel mai putin scump,asa cum mi s-a recomandat-Alfa Bio(eu as vrea sa il aleg pe criteriul calitatii si nu al pretului…dar daca toate sunt la fel…);mi-ati fi de mare folos,macar pe aceasta cale,daca distanta dintre 2 puncte pe harta e asa mare!Aaa,si mai am o intrebare:este bine ca pe 2 implanturi sa mi se puna 3 coronite sau e de preferat 3 implanturi ptr.cele 3 coronite(in conditiile in care sunt posibile ambele variante la mine)si daca e corect ca in aceeasi sedinta sa mi se faca aditia de os si inserarea implantului?
Multumesc foarte mult ptr.raspunsuri
Buna, Lavinia!
Nu sunt chiar la fel. Daca diferenta de calitate justifica diferenta de pret… greu de estimat. Conteaza medicul care face interventia si calitatea implantului. Evident varianta ideala e cel mai bun implant, cel mai bun medic, cel mai bun pacient. 🙂
2 sau 3 implanturi pentru 3 coronite… exista diferente de la caz la caz, in functie de os, pozitie si tesuturi moi (gingie). Uneori pentru un rezultat medical si estetic este recomandat 3 coroane pe 2 implanturi, pentru a se realiza papila interdentara. Alteori… 3. Din nou… medicul este cel ce gaseste solutia ideala si nu numarul de implanturi. Este impotant ca alegerea tipului de implant si a numarului sa nu se faca pe considerentul financiar, ci pe cel al calitatii tratamentului. Uneori mai putin este…. mi mult. Depinde de medic.
Probabil se poate face aditia de os in aceasi sedinta, dar din nou nu e important cand ci… cum.
Buna dimineata !
Ieri am fost la stomatolog cu gandul ca am sa imi pun o mica plomba la o masea pentru ca era cariata si ma cam durea cand mancam …
Cand am ajuns acolo,i-am spus doamnei stomatolog k ma doare numai cand mananc (nu mereu ) .Mi-a curatat maseaua si mi-a pus arsenic fara a-mi cere acordul. Eu cum nu prea am fost pe la stomatolog nu m-am prins ce este acea pasta 🙂 . Iar acum raman fara nerv la masea . A procedat corect in aceasta situatie ? Ce se intampla cu maseaua mea ? Am inteles ca prinde o culoare gri ,asa este ?
Multumesc !
Ai nevoie de un tratament de canal facut in specificaltiile date de literatura. Citeste pe blog articolele.
Buna ziua
am observat ca de cateva zile mi s-a inflamat gingia in partea de jos unde mi-a fost pusa maseau de portelan. Oare care este cauza de s-a inflamat gingia .
S-a intamplat acest lucru ca o reactie de apararea a organismului impotriva unei infectii. Fie tratamentul de canal trebuie refacut, fie dintele de sub coroana e cariat, fie coroana… fie toate trei. In orice caz, ceva nu nu suna bine.
Buna ziua!
In luna iunie am tratat 2 masele(26 sus si 36 jos),in sensul ca pe cea de sus am plombat-o,iar la cea de jos mi-a omorat nervul si apoi mi-a pus plomba.Dupa vreo luna am inceput sa am dureri la amandoua atunci cand mancam(deci nu mai mananc in partea stanga),apoi a inceput sa sangereze gingia de la maseaua de sus,iar de vreo 2 saptamani am constatat ca maseaua de jos chiar se misca.Am reusit sa il gasesc azi pe medic(fusese in concediu) si mi-a spus foarte senin sa iau augmentin si ibuprofen,fara alte explicatii.A trebuit sa-l intreb eu ce este si a zis ca intradevar se misca maseaua,ca nu a functionat tratamentul si ca tre sa fac radiografie si va umbla iar la masea.Intrebarea mea e ce s-a intamplat de fapt si ce pot sa fac,deoarece urmeaza iar,banuiesc ,timp+durere+bani(desi cred ca ar trebui sa ma repare fara alte costuri).Mai poate fi salvata o masea care se clatina?Mentionez ca inainte de a merge la medic nu aveam dureri sau alte probleme,dar m-am gandit ca e bine sa o iau din timp.Va multumesc.
Ar fi perfect sa te vada un medic care sa evalueze direct situatia.
Saru’mana.
🙂
Si am voie sa ma curat acolo(cheagul acela de sange),sau sa las asa doar sa clatesc cu ceai?Imi cer scuze,cred ca v-am si plictist cu intrebarile mele,dar sunt foarte speriata si stresata.Multumesc
Lasa cheagul format, acolo unde este. Tot ce trebuie sa faci in acea zona e sa clatesti. Nu folosi periuta pe cheag. Nu m-ai plictisit. Sunt sigur ca intrebi pentru ca ai nevoie de raspunsuri. Imi pare rau ca nu pot sa te ajut mai mult decat cu aceste cateva raspunsuri. Sper ca totul sa fie bine si iti voi raspunde de fiecare data!
Simate Dl Doctor, am 4 dinti frontali pe maxilarul inferior,
ingalbeniti de vreme( am 57 ani, nefumatoare), cu o retractie gingivala de 4-5 mm fiecare, stabili.M-am hotarat sa-i imbrac, iar medicul stomatolog a propus o lucrare compacta, impreuna cu caninii, pentru a le asigura stabilitatea pe viitor.Mie mi-ar conveni ca dintii sa fie independenti,ca sa-i pot curata mai bine.V-as ruga un sfat.Va multumesc si felicitari pentru activitatea dvs.!
Simate Dl Doctor, am 4 dinti frontali pe maxilarul inferior,
ingalbeniti de vreme( am 57 ani, nefumatoare), cu o retractie gingivala de 4-5 mm fiecare, stabili.M-am hotarat sa-i imbrac, iar medicul stomatolog a propus o lucrare compacta, impreuna cu caninii, pentru a le asigura stabilitatea pe viitor.Mie mi-ar conveni ca dintii sa fie independenti,ca sa-i pot curata mai bine.V-as ruga un sfat.Va multumesc.
P.S.Inca nu stiu sa trimit radiografie pe internet pentru o intrebare anterioara.Inca o data, multumesc si felicitari pentru activitatea dvs.!
La asemenea retractie probabil exista probleme parodontale ce nu trebuie ignorate. O lucrare ar trebui sa permita o igienizare corecta.
Va multumesc pentru aprecieri!
Daca sunteti amabil imi putetei recomanda niste antibiotice,ceaiuri,eventual si niste sfaturi(in cazul in care mi s-a infectat),pana o sa merg sa fac o radiografie.(sau pot face niste poze sa vedeti despre ce este vorba).Multumesc
Nu am cum sa iti dau antibiotice fara sa pun un diagnostic, si nu pot pune un diagnostic doar pe baza a ceea ce mi-ai relatat tu, oricat de exacta ai fi in explicatii. Iti recomand sa clatesti zona (usor) cu ceai de salvie la temperatura camerei, sa nu consumi fierbinte, produse lactate si sa nu fumezi. Cand ai radiografia trimite-mi-o si voi putea astfel sa elimin niste variante. Pozele, din pacate, nu ma ajuta. 🙂
Multumesc frumos.As vrea sa va spun ca de langa aceasta “maseluta de lapte” mi-a mai extras o masea la care aveam niste probleme.Am crezut ca o sa fie bine,ca gingia avea sa se inchida,dar la 1 zi dupa au inceput durerile din ce in ce mai profunde.Si acum dupa 6 zile este tot asa,din contra mai sensibila gingia si acolo la” rana” s-a format un strat alb-galbui ca un fel de puroi( ma spal pe dinti de 3-4 ori pe zi).Am observat ca si maxilaru s-a deplasat putin spre exterior(din cauza ca radacina maselei a fost f tare si s-a chinuit mult sa mi-o extraga) si gingia este umflata si rosiatica.nu stiu ce sa fac si de nenea dentistu’ mi-e cam frica.
PS:Am sa-mi fac o radiografie.
Trimite-mi radiografia si o sa pot sa iti raspund. Din pacate sunt mult prea multe posibilitati ca sa pot sa le dezvolt aici.
buna ziua!Acum 4 zile am fost la un control,si dentistul a descoperit ca am o masea de lapte pe care mi-a extras-o(se si misca).As vrea sa stiu in cat timp imi va creste?(am 19 ani).multumesc
Daca exista alt dinte (definitiv) sub locul de unde a fost extras acel dinte (de lapte) se poate vedea doar pe o radiografie.
Va multumesc pentru sustinere.Daca Braila ar fi langa Timisoara!!!
Buna dimineata.Intuiam raspunsul dvs., dupa ce am citit tot ceea ati scris pe acest site.Problema este ca am avut o noapte de cosmar, cu dureri puternice, dar, in continuare locul nu este umflat si dintele nu ma doare la presiune.
Astazi dupa amiaza am programare la dl.doctor si vom vedea.
Ma tem de acea reactie apicala, pentru ca simt la palpare ceva in gingie…Am omis sa va spun ca inainte de scoaterea vechii lucrari dl. doctor mi-a facut o radiografie panoramica, ca sa vada ce este acolo, iar dupa refacerea tratamentului de canal mi-a facut din nou radiografie, si totul era ok.Numai ca, iata, lucrurile nu sunt tocmai bine.
Sa vedem si astazi ce va fi.Tin din toate puterile sa-mi pastrez dintele si sa nu regret ca mi-am scos vechea lucrare.Cat despre rezectia apicala…
Va multumesc pentru rabdare si ma bucur ca tara asta mai are inca oameni adevarati, ca dvs.
Toate cele bune.
Buna dimineta!
Cu siguranta s-a intamplat ceva ca urmare a tratamentului de canal. Cauzele ar putea fi doar de acolo. Nu ar trebui sa pierdeti dintele si nu ar trebui nici sa recurgeti la o rezectie apicala. Poate va fi nevoie de o reinterventie endodontica. Uneori, chiar daca pe radiografia de control pare ca totul sa fie in regula, sa nu uitam ca radiografia este bidimensionala iar canalul tridimensional. Asa ca este posibil sa se fi atins lungimea de lucru dar in volum sa nu fie fost bine obtutat canalul. In plus, este posibil sa existe mai multe canale, si cu o morfologie complexa, decat spune literatura…
Nu regretati ca ati schimbat lucrarea veche. Va fi bine.
Din pacate, prin intermediul internetului imi e greu sa va ajut mai mult decat cu cateva supozitii. Sper sa se rezolve cu bine.
D-le Doctor Fondrea,
Sunt impresionata de modul dvs. de a gandi si de a trata un pacient.
Sunteti insa foarte departe, asa ca nu pot decat sa va cer o parere.Am avut o lucrare dentara din gaudent( doi dinti slefuiti si un spatiu gol),pe partea de jos, lateral dreapta, perfect functionala timp de 15 ani. M-am hotarat sa o schimb din ratiuni estetice.Cand mi s-a scos lucrarea, dl.doctor mi-a spus ca unul dintre dinti nu avea tratamentul de canal complet si ca trebuie retratat.Mi-a refacut tratamentul, mi-a plombat dintele, urmand lucrarea metalo ceramica.Dupa plomba am avut cateva zile usoare dureri , care au disparut. Dupa doua saptamani, simt o durere in dreptul dintelui, foarte jos jos in gingie. Dintele nu ma doare la presiune, nu mi s-a umflat locul, dar am durerea de o saptamana.Ma intre ce poate fi, deoarece ar urma lucrarea…
Precizez ca am incredere in dl. doctor, este tanar si calm, lucreaza la o clinica cu renume in orasul nostru.
Va multumesc!
O radiografie ar edifica problema. Daca tratamentul este corect, si nu a dus la o reactie apicala (la varful radacinilor), nu aveti de ce sa va faceti griji, poate fi doar o reactie a organismului ce va trece, dar, daca nu… Oricum , o radiografie ar fi ideala.
Sper ca totul sa fie in regula. Este foarte important sa ai incredere im medicul tau, si cred ca iti va lamuri intrebarile daca i le adresezi. Fa-ti o radiografie si discuta cu medicul tau pe seama ei.
Cu placere o sa iti raspund si la orice alte intrebari ai.
O seara frumoasa!
buna ziua.as dori sa ma informati cam care ar fi costurile unei lucrari dentare avand in vedere ca fratele meu are aproape toata dantura lipsa la maxilarul superior,mai are vreo 3 dinti care par intr-o stare relativ buna,bine ma gandesc ca e nevoie de o radiografie,si nu mai are nici o masea!pe plan financiar nu sta stralucit de aceea daca ati putea sa-mi dati niste detalii,ma refer la preturi pentru o proteza fixa(incluzand implanturi)v-as fi foarte recunoscator!va multumesc anticipat
Buna ziua! Ai aici lista completa de preturi pe care le practicam noi la cabinet.
http://dentaldesign.ro/oferte.html
Nu pot sa iti dau un raspuns in cazul fratelui tau pentru ca nu stiu cate implanturi are nevoie, ce tip de material, ce tip de lucrare, ce tratamente sunt necesare… Este ca si cum m-ai intreba cat costa o masina, pentru ca nu mai vrei sa mergi pe jos… Ca sa pot sa iti fac un plan de tratament complet cu costurile aferente am nevoie de o radiografie.
Multumesc pentru raspuns;iau in calcul aceasta propunere;si eu sper sa fie bine!
Buna ziua
Pentru ca vi s-a mai pus intrebarea ce medic bun recomandati pentru implant in Bucuresti,eu doar o sa va spun ca este adevarat ca un atribut tine de perceptia fiecaruia(asa cum ati dat raspunsul),dar,in acelasi timp,independent de perceptia pacientului,in mod obiectiv,se poate evalua si clasa un medic in functie de anumiti factori;spre exp.cate implanturi a inserat,ce rezultate etc.Am nevoie (si urgent)de cateva implanturi+alte tratamente de canal,am deja o CT si mi-e teama ca daca trece timpul nu o sa mai corespunda cu situatia reala si ma documentez de cateva luni,dar pur si simplu nu stiu ce medic sa aleg;parca cineva imi insufla teama si ma impiedica sa decid….mi-e imposibil sa vin la Timisoara;va rog din suflet,recomandati-mi pe cineva in Bucuresti(unde si dvs.personal v-ati duce)…mai sper ca o sa se intample o minune;o sa va fiu recunoscatoare pe viata!Multumesc
Ti-am trimis pe adresa de mail propunerea mea… Acolo as merge eu, nu uita ca e doar o propunere. 🙂
Dar şi akum tot simt gustul acela de medicament . .
😉