Follow me on Facebook

Dr. Bogdan Fondrea

Totul despre dintii tai
  • Home
  • Povestea mea
  • Clinica DD
  • Concept DD
  • Cazuri
  • Foto
  • Video
  • Forum
    • Pune o intrebare
    • Subiecte recente
  • Contact
  • Estetica dentara
  • Implanturi Dentare
  • Endodontie
  • Protetica
  • Odontologie
  • Parodontologie
  • Chirurgie
  • Ortodontie
  • Profilaxie
  • Diverse

Intrebari frecvente

Aici gasesti intrebari si raspunsuri legate de dinti.

1 – Nervul se scoate sau se omoara? 
Nu, nu se “scoate” si nu se “omoara” , ci se curata canalul, chimic si mecanic. Nu se scoate ca un morcov din pamant, intreg, ci se dizolva tot ce este in camera pulpara, adica nerv, vase de sange, tesut sanatos, tesut infectat. Drept urmare nu se poate “scoate” nervul si nu se “omoara”. Tratamentul de canal e mai complex decat a “scoate” ceva din radacina… Citeste articolele mele de pe blog cu referire la tratamentul de canal, la endodontie.

2 – Mi-a aparut o umflatura pe gingie, e ok?
Nu, nu e ok. Trebuie sa mergi la medic. De cele mai multe ori este semnul unei infectii.

3 – Am nervul infectat, sa iau antibiotic?
Nu, nu lua antibiotic. Tratamentul de canal corect nu necesita medicamente. Trebuie mare atentie in ce priveste administrarea de medicamente. In plus nu poti lua antibiotice “dupa ureche” sau ca asa ti-a spus vecinul sau ai auzit la televizor. Ar trebui sa existe o mare responsabilitate in administrarea de antibiotice.

5 – Sa imi pun fatete sau coroane sau plombe?
Nu se pot compara astea trei pentru ca au alte indicatii. Este ca si cum ai intreba: Sa imi iau pantofi, bluza sau caciula? Se adreseaza altor cazuri. In unele cazuri se indica fatete, in altele coroane. Depinde de la caz la caz. Nu pot fi bagate in aceasi categorie.

6 – Cat ma costa sa imi fac “toti dintii”?
Asta e ca si cum ai intreba “cat ma costa un ceas? Poate fi un ceas de plastic cu baterie la 100 lei, sau un ceas de colectie, mecanic, antic, de la un producator renumit, de 1.000.000 Euro. Drept urmare, “tot” depinde de ce vrei tu sa fie acel “tot”.

7- Doare un implant dentar?
Implantul in sine nu doare. Implantul este un surub, artificial, si nu are cum sa doara. Nici ochelarii nu dor. Interventia de inserare a implantului nu este dureroasa pentu ca se face sub anestezie, in perioada de vindecare (o saptamana) se resimte o sensibilitate suportabila, dar se prescriu medicamente, iar apoi, cand se punne coroana, dupa cateva luni, nu doare nimic.

8 – Sa imi scot dintele? Mai am doar radacina si e infectat.
In cele mai multe cazuri merita luptat pentru fiecare radacina, chiar daca este infectata, si chiar daca si osul este infectat. Cel mai important este sa fie un tratament corect.

9 – Imi sangereaza gingiile, ce apa de gura si ce pasta de dinti sa folosesc?
Nici apa de gura si nici pasta de dinti nu va rezolva problema ta. Ce ai nevoie este sa mergi la profilaxist, adica la cabinetul stomatologic unde sa se faca igienizarea periodica (6 luni). Adica: – detartraj ultrasonic, periaj, air flow, finsarea obturatiilor, indicatiile de igiena. Aici vei fi invatat cum sa faci periajul corect, cum sa folosesti firul interdentar… cu exemplificare. In plus trebuie rezolvate problemele dentare, carii, infectii, obturatii si lucrari dentare defectuase.

10 – Care este cel mai important lucru pe care trebuie sa il stiu?
Cel mai important lucru nu este o coroana, nu este un implant dentar, nu este nervul din dinte. Cel mai important lucru pe care trebuie sa il stii este competenta, implicarea, experienta si relatia de incredere pe care TREBUIE sa o ai cu medicul tau.

Daca mai ai nelamuriri legate de anumite tratamente ce ti-au fost recomandate sau efectuate, nu ezita sa citesti intrebarile si raspunsurile din aceasta pagina. Daca vrei sa ma intrebi mai multe despre cazul tau, iti stau la dispozitie fie pe aceasta pagina fie pe pagina INTREABA-MA! (click aici pentru link direct). Iti voi da lamuriri la ceea ce doresti sa stii. Si, daca nu voi avea raspuns la intrebarea ta, ma voi informa.

Nu imi e rusine sa spun NU STIU!

Prima data, sa nu faci rau!

Nu consider ca am toate raspunsurile si nu consider ca pot ajuta in orice situatie, dar, imi dau silinta sa citesc cu atentie intrebarile voastre si sa raspund cat mai curand si pe pagina destinata intrebarilor.

Daca doriti puteti posta fotografii sau radiografii pe site-uri de gazduire online (gen www.tinypic.com) si atasati linkul la mesaj.

Iata si motivul pentru care recomand sa postati radiografii:  

https://drfondrea.ro/2013/10/importanta-radiologiei-in-stomatologie/

Cu drag,

Bogdan Fondrea

Dental Design

Comments (3.442)

← Older Comments
Newer Comments →
  1. Lumi says:
    octombrie 29, 2011 5:25 am

    Tatal meu a suferit o comotie cerebrala anul trecut, dupa tratamentul din spital i s-au ingrit dintii, iar in ultimele 2 saptamini i-au cazut 4 dinti. Va rog sa-mi raspundeti daca stiti care e cauza sau ati auzit de cazuri asemanatoare.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 30, 2011 10:36 am

      Nu cred ca are vre-o legatura cu comotia cerebrala. Cauza ar trebui identificata in cadrul unui cabinet stomatologic.

  2. dana says:
    octombrie 28, 2011 10:00 pm

    Am si eu o intrebare….am fost la dentist cu o carie, 1 sedinta mi a scos nervul( 50 ron) m-a trimis sa mi fac si radiografie panoramica digitala( 40 ron), a 2 sedinta mi-a astupat canalele(30 ron);(deci 120 ron si nu e terminata) si mi a spus ca trebuie sa mi -o plombeze si sa mi bage un surub acolo apoi sa o imbrace si ca pt mine ca sunt tanara(20 de ani) ar fii cel mai ok sa mi imrace cu portelan care consta de la 90 euro in sus….intrebarea este….chiar atat de multe sedinte sunt necesare pt aceste operatii, sau se putea face dintr o sedinta? sau…. as fii dispusa sa dau si 90 de euro pt imbracarea maselei dar mii se pare totusi cam mult pt o masea…(daca gresesc, va rog sa ma contraziceti)…Va multumesc!

    1. dana says:
      noiembrie 18, 2011 12:53 am

      ( 749) Va multumesc pt raspuns….as dori sa va mai intreb despre acel surub daca ma v a afecta cu ceva pe viitor si din ce material este? va multumesc!

      1. dana says:
        februarie 25, 2012 9:36 pm

        Va multumesc pentru raspuns! Sa aveti o zi buna!

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          februarie 26, 2012 5:19 pm

          O zi frumoasa si tie!

      2. dana says:
        februarie 16, 2012 10:36 pm

        nervul eu nu l mai am, mi s a scos, deci nu e ok ceea ce simt eu, sensibilitatea…in cazul asta ce as putea sa fac? Va multumesc!

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          februarie 17, 2012 1:04 pm

          Trebuie verificat tratamentul de canal. Cred ca o sa gasesti cauza iar solutia ar fi refacerea acestui tratament.

      3. dana says:
        decembrie 17, 2011 5:31 pm

        Am observat k de cand mi-a “umblat” la masele am inceput sa am sensibilitate la rece si m am cam speriat, inainte nu aveam decat foarte rar, din ce cauza? nu a lucrat cum trebuia? sincer acum imi e putin cam frica sa ma duc sa-mi imbrac maseaua dupa ce am descoperit ca am devenit sensibila….:|

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          decembrie 18, 2011 7:40 pm

          Uneori chiar daca a fost lucrat bine apare aceasta sensibilitate, daca s-a pastrat nervul (nu a fost devitalizat dintele). Daca s-a facut tratamentul de canal nu e ok sa simti diferente de temperatura.

      4. Dr. Bogdan Fondrea says:
        noiembrie 18, 2011 5:22 pm

        Nu stiu ce material foloseste dentistul tau, dar metalic nu prea e recomandat. Daca e fibra de sticla e ok, dar se numeste pivot de fibra de sticla. Surub se spune la ceva metalic.

    2. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 30, 2011 10:35 am

      Uneori sunt necesare mai multe sedinte, uneori mai putine, uneori costa mai mult, uneori mai putin. Important e sa fie bine. Daca trebuie facut tratament de canal si reconstituirea dintelui cu o coroana, atunci, asta trebuie. 🙂

      1. Dana says:
        noiembrie 18, 2011 1:04 am

        (749) Va multumesc pentru raspuns! as mai dori sa va intreb despre acel surub, din ce material este si daca ma poate afecta pe viitor? se poate sa imi imbrace maseaua si fara sa-mi bage acel surub? ce imi recomandati, cu sau fara surub? mai exista si alte modalitati? Va multumesc!

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          noiembrie 18, 2011 5:25 pm

          Cu pivot de fibra de sticla, nu cu surub metlic.

  3. violeta says:
    octombrie 28, 2011 10:17 am

    buna ziua!am o problema ,in general.de cate ori incerc sa-mi trateze un dentist o masea sau un dinte sfarsesc prin a le scoate.nu am ajuns nicioadata la cabinetul stomatologic cu carii marii la dinti,cand s-a incercat sa ,m-i le plombeze au inceput sa ma doara.bun daca ma tot durea trebuia omorarea nervului.dar in zadar continua sa ma doara si mai rau.nici antibioticele,nici calmantele sau antiinflamatoriile nu aveau nici un rost .la mine durerea era permanenta.am intrebat dentistul si m-i s-a spus ca am dinti sensibili sau ca nici el nu-si explica,si sfarsesc prin a-i scoate.sunt de 2 luni cu un premolar jos partea dreapta care ma tot deranjeaza si doare.ieri a fost ultima etapa ,mi-a obturat canalul si tot continua sa-mi de-a intepaturi si sa ma deranjeze cand apretez ma doare.ce ar putea fi si ce este de facut?
    sper ca puteti intelege oarecum mesajul meu si ma puteti sfatuii,va multumesc frumos!

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 29, 2011 9:14 am

      Am inteles. 🙂 Ce este de facut e sa cauti un dentist potrivit pentru tine.

  4. monica says:
    octombrie 27, 2011 8:47 pm

    De aproximativ 3 luni mi-a aparut o gaura pe interiorul obrazului in dreptul ultimei masele. La inceput m-a durut vreo doua zile apoi mi-a trecut, dar gaura nu dispare. Ce poate fi?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 27, 2011 9:30 pm

      Pot fi multe lucruri, trebuie vazut.

      1. monica says:
        noiembrie 7, 2011 1:16 pm

        Imi cer scuze pentru ca va bat la cap cu intrebari. Nu am ajuns inca la dentist pentru ca mi se pare ceva banal. Uneori cred ca sunt paranoica…Totusi, gaura aceea exista, e mica, se vede, dar nu ma doare. Am motive sa imi fac griji, sa merg la dentist sau e doar imaginatia mea? Nu am nici o carie, doar o masea de minte ce vrea sa creasca, dar nu creste. La un moment dat ati spus ca ar trebui investigata situatia. Daca as fi pacienta dumneavoastra in ce ar consta aceasta investigatie? Va multumesc anticipat.

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          noiembrie 7, 2011 11:01 pm

          Pentru linistea ta, e mai bine sa mergi. Investigatie, radiografie, control vizual direct…

      2. monica says:
        noiembrie 2, 2011 8:33 pm

        Multumesc pt raspuns. E nevoie sa ajung la medic sau se poate vindeca de la sine?

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          noiembrie 3, 2011 3:34 pm

          Ar fi bine sa mergi la medic sa investighezi situatia.

  5. rima says:
    octombrie 27, 2011 2:18 pm

    Buna ziua,
    as dori sa va intreb despre probema pe care o am – cu aproximativ 10 luni in urma am fost in situatia de a mi se monta un stift, daca spun bine, si un dinte de ceramica – maxilarul superior, partea dreapta, antepenultimul dinte.
    Mi-a mai fost pilit etc, pot spune ca m-am cam acomodat cu el, dar ma deranja cumplit la cald si la rece.
    Cu timpul la cald senzatia neplacuta a disparut dar la rece -ma refer si cand beam apa la temperatura camerei- ma deranjeaza foarte tare.
    Mai nou de 2 zile am dureri in jurul dintelui care iradiaza cand in fata dinitilor celui cu pricina ,cand in spate.
    Precizez ca inainte de a se lucra la dinte am facut radiografie, dupa tratamentul de canal chiar inainte de montarea stiftului am facut din nou radiografie si dna doctor a spus ca a iesit foarte bine.
    Acum , stiu ca dna doctor e un medic foarte bun si am toata increderea, dar sunt speriata ca nu stiu ce se intampla, ce ar putea fi.
    In speranta ca din putinele informatii pe care vi le-am oferit ma puteti indruma, va multumesc anticipat.

    O zi buna.

    1. rima says:
      octombrie 28, 2011 8:13 pm

      Am descoperit cauza- dintele de ceramica , adica 1.5 nu era vinovat ci doar vecinul lui 1.4 unde am un abces parodontal asa cum arata si radiografia.
      O zi buna.

    2. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 27, 2011 9:30 pm

      Pai, cel mai bine este sa o intrebi pe ea.

  6. gyany says:
    octombrie 27, 2011 12:29 pm

    Buna ziua! Ce parere aveeti depsre produsele de inalbit dintii ? Pot afecta smaltul sau plombele? Va multumesc ! 🙂

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 27, 2011 9:28 pm

      Nu sunt toate la fel, unele sunt bune, altele nu.

  7. Andreea says:
    octombrie 26, 2011 7:23 pm

    Buna ziua,as avea si eu o intrebare,vreau sa imi fac o lucrare din ceramica pentru 2.5,iar 2.4 este cam mic,am si obturatie pe el,trebuie oare sa-l devitalizez sau mai bine e sa-l las vital?medicul mi-a dat timp de gandire…si as vrea sa consult cat mai multi…sunt si eu studenta la md dar in anul 3 asa k inca nu stiu ce alegere sa fac,dumeavostra ce imi recomandati?va multumesc!!

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 26, 2011 9:33 pm

      Lasa-l asa. 🙂

  8. Picioiu Floriana says:
    octombrie 26, 2011 1:06 pm

    ieri am fost din nou la dentistul care mi.a facut tratamentul si pana la urma si.a dat seama ca medicamentul pe care il pun dentististii in general dupa extirparea nervului a avut o reactie inversa nefiind acceptat de organism,se numeste ceva de genul parodontita acuta toxica,ducandu.ma la 5 dentisti diferiti,deoarece nu mai stiam ce sa fac,muream de durere,fiecare umbla pe canale si punea medicamentul asta din belsug crezand ca mai vreun ‘ buton’ de nerv ramas.in sfarsit mi.a facut o injectie cu antibiotic in gingie,m.a lasat durerea insa ma deranjeaza.cand deschid gura,mananc sau incerc sa misc maxilarele in stg.,dr.o sa continui cu augumentin pana imi va trece definitiv dupa care sa merg sa o plombeze.va multumesc pt raspuns…v.am trimis mesajul de 2 ori pt ca datorita durerii nu am vazut ca primul s.a trimis si am scris inca o data…abia azi am vazut raspunsul dvs.:)

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 26, 2011 9:32 pm

      Eu nu pun medicamente pe canale si le inchid direct in majoritatea cazurilor. Cateodata cand nu pot definitiva tratamentul intr-o sedinta, aman inchiderea pe a doua sedinta. Nu dau antibiotice. Imi pare rau, sper sa fie bine! O seara placuta!

  9. georgiana says:
    octombrie 25, 2011 8:47 pm

    buna!am si eu o intrebare.este adevarat ca sub plombele de amalgam dupa o anumita perioada de timp maseaua nu mai este la fel de”curata” si trebuie schimbata chiar daca nu te doare?intreb deoarece am mers la dentist iar acolo mi s.a spus ca mai bine as schimba plombele din amalgam deoarece sub ele se gaseste destul de multa “mizerie”.multumesc

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 26, 2011 9:28 pm

      Recomand inlocuirea lor din multe motive.

  10. angela says:
    octombrie 25, 2011 7:42 pm

    In urma cu doua luni mi-a fost cusuta gingia in dreptul unui dinte(am fost lovita).Gingia s-a vindecat dar nu-mi place deoarece acum nu-mi mai acopera dintele ca la inceput.Va rog sa-mi spuneti daca se poate face ceva. Gingia va creste la loc?Exista vreun tratament pentru aceasta?Multumesc foarte mult!

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 26, 2011 9:24 pm

      Se poate acoperi, chirurgical, dintele, cat este necesar, dar nu va fi la fel cum a fost la inceput.

  11. mihaela radu says:
    octombrie 25, 2011 8:14 am

    buna ziua eu as vrea sa stiu cit ma costa o lucrare la partea superioara a gurii pusa pe implanturi la dv in clinica ca sa stiu un pret total . cu respect mihaela radu

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 26, 2011 9:22 pm

      Cate implanturi? Cu sau fara aditie de os? Cu sau fara sinus lift? Ce fel de lucrare va fi peste implanturi? Ce tip de material? Daca ai raspuns la intrebarile astea, iti pot da si eu un raspuns, daca nu, iti propun sa ne vedem la o consultatie si sa discutam despre multiplele posibilitati de tratament si preturile ( foarte diferite ) implicate pentru fiecare caz in parte, avantaje si dezavantaje. 🙂

  12. Preda Aurelia says:
    octombrie 24, 2011 10:38 pm

    va anexez si filmul pe adresa de email cu specificarea ca voi trimite de pe un alt email, cel cu care sunt inregistrata aici nu il pot accesa in romania.Va mutumesc.

  13. Preda Aurelia says:
    octombrie 24, 2011 10:02 pm

    Buna ziua,in urma cu o luna am venit in tara,eu locuind in Anglia,strict pentru probleme stomatologice.La primul control diagnoisticul a fost clar,paradontita.Mi-au fost operate ambele mandibule,urmeaza acum si o protezare la niste maselute.Am spus toata povestea pentru ca dupa terminarea obturatilor ce au inceput a-mi fi facute,intentionez sa va trimit o radiografie.Intrebarea mea este strict pentru molarul 48(cred,a treia maseluta dupa canin) care are un granulom si pe care dentista ma trimite sa il operez.Aici pe site vad ca nu sunt indicate aceste rezectii sau chiuretaje,plus ca pretul imi pare enorm 400ron,in conditiile in care o operatie si aditie de os pe mandibula m-a costat 600ron.Care este sfatul dumneavoastra?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 26, 2011 9:18 pm

      Nu stiu care ar fi preturile corecte si nici nu stiu daca in cazul dintelui aceluia se poate rezolva endodontic sau chirurgical. Ceea ce stiu este ca daca se face un tratament endodontic corect sunt sanse foarte mari sa se evite un tratament chirurgical.

  14. Alina says:
    octombrie 24, 2011 9:22 pm

    Bună ziua. Tare mă bucur că am găsit acest site, ca pot întreba pe cineva care chiar are timp să răspundă oamenilor nelămuriţi ca mine. Fetiţei mele în vârstă de 8 ani i s-a recomandat de către medicul stomatolog o rradiografie dentară (erau ceva “probleme”: toţi dinţii de jos i-a schimbat de mai bine de 2 ani, iar caninii şi incisivii laterali de sus se încăpăţânau să nu mişte, aşa că am mers la radiografie). Am aflat ceea ce pentru mine a fost un şoc, şi anume ca nu are muguri pentru incisivii laterali de sus, iar caninii creşteau tare strâmb. Aşa că, la recomandarea medicului, am extras lateralii şi caninii de lapte, iar caninii definitivi au început să crească în spaţiul gol care este acolo. Şi acum întrebarea mea: ce este de făcut mai departe pentru ca dantura fetei să nu arate inestetic? Are strungă între incisivii centrali şi va avea probabil pauză şi între incisivi şi canini. Ce mă sfătuiţi să fac?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 26, 2011 8:31 am

      Este o situatie speciala si nu ma hazardez sa dau un raspuns fara sa o vad. Va trebui discutat cu ortodontul, facute radiografii, model de studiu, masuratori nu pot da un raspuns.

  15. Ama says:
    octombrie 24, 2011 6:43 pm

    Multumesc mult mult de tot pt raspuns , intr-un cuvant , m-ati facut fericita..E o tehnica mai putin invaziva si e perfecta pt mine. Va multumesc inca o data , faceti o treaba minunata . Succes in continuare ! 🙂

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 26, 2011 8:28 am

      Multumesc! Bafta!

  16. ceclan daniel says:
    octombrie 24, 2011 6:08 pm

    buna seara!am o problema in legatura cu o masea ,va rog mult sa ma ajutati cu un sfat,a fost plombata acum o luna,joi seara m.au luat durerile ,am fost la o clinica particulara non stop unde am pus si plomba,dna. d acolo mi.a scos nervul,pe viu,mi.a facut anestezie insa am simtit tot ce mi.a lucrat acolo,a 2 a zi aceleasi dureri,am mers inapoi tot acolo,mi.a umblat din nou pe canale medicul ce mi.a plombat.o si apoi a facut obturatia pe canale,ziua urmatoare aceleasi dureri insuportabile,am mers din nou, alt medic, mi. a facut radiografie, mi.a explicat ca singura problema ar fi sa mai existe un canal ce nu se vede pe radiografie…in tot acest timp nu am mancat nu am baut nu am dormit din cauza durerii,am mers la doctorul ce mi.a plombat.o,intr.un sfarsit mi.a mai gasit un canal, a scos nervul dar pe mine tot ma doare nu mai stiu ce medicamente sa iau, ce sa mai fac, sunt terminata de durere si de stomac,mi.a prescris arcoxia si augumentin,zice ca infectia e prea mare,nu stiu ce sa mai fac sa scap de durerea asta ce o am de aprox.5 zile.astept un raspuns va rog.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 26, 2011 8:27 am

      Am raspuns deja. 🙂

  17. Picioiu Floriana says:
    octombrie 24, 2011 6:06 pm

    buna seara!am o problema in legatura cu o masea ,va rog mult sa ma ajutati cu un sfat,a fost plombata acum o luna,joi seara m.au luat durerile ,am fost la o clinica particulara non stop unde am pus si plomba,dna. d acolo mi.a scos nervul,pe viu,mi.a facut anestezie insa am simtit tot ce mi.a lucrat acolo,a 2 a zi aceleasi dureri,am mers inapoi tot acolo,mi.a umblat din nou pe canale medicul ce mi.a plombat.o si apoi a facut obturatia pe canale,ziua urmatoare aceleasi dureri insuportabile,am mers din nou, alt medic, mi. a facut radiografie, mi.a explicat ca singura problema ar fi sa mai existe un canal ce nu se vede pe radiografie…in tot acest timp nu am mancat nu am baut nu am dormit din cauza durerii,am mers la doctorul ce mi.a plombat.o,intr.un sfarsit mi.a mai gasit un canal, a scos nervul dar pe mine tot ma doare nu mai stiu ce medicamente sa iau, ce sa mai fac, sunt terminata de durere si de stomac,mi.a prescris arcoxia si augumentin,zice ca infectia e prea mare,nu stiu ce sa mai fac sa scap de durerea asta ce o am de aprox.5 zile.astept un raspuns va rog.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 26, 2011 8:25 am

      Daca tratamentul da rezultatele dorite… nu ar trebui sa fie asa.

  18. Anca Bucur says:
    octombrie 24, 2011 2:16 pm

    buna ziua

    sunt din bucuresti si am facut un tratament la o clinica de aici, mai multe eroziuni de colet la dintii din fata si carii la cei din spate
    problema este ca la dintele din fata (21), pe care mi s-a pus compozit fotopolimerizabil, pe fata si pe spate, ma doare la rece la spate
    am facut cred 5 seidnte de reparare, in sensul ca se mai adauga material, dar dupa aceea ma durea din nou, uneori si cand mancam, apoi mi s-a luat un pic din dintele din fata jos, pentru a nu lovi in cel din fata sus, dar tot ma mai doare

    exista o solutie pentru a nu mai avea inconfortul la dintele din fata sus? pana sa fac reparatia, nu am avut probleme

    Multumesc,
    Cu respect
    Anca Bucur

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 26, 2011 8:23 am

      Exista solutii, mergand pana la devitalizarea dintelui, daca e necesar.

  19. Ama says:
    octombrie 23, 2011 9:58 pm

    Buna ziua! am si eu o problema..unii zic ca e o tampenie din partea mea..ca e farmec personal..eu o iau ca pe un defect..care ma deranjaza, din ce in ce mai des. Am o diastema , cam de 1 mm , si as dori sa o inchid. Am varsta de 20 de ani ,sunt studenta ,si ai mei considera ca nu ar trebui sa o fac. eu totusi imi doresc fff mult sa scap de ea , si doresc sa recurg la fatete din compozit ( ca sa fie pe bugetul meu de studenta 😀 ) , ce sfat imi puteti da ? se merita sa imi pun fatete din compozit pe cei doi dinti ? ca in viitor , cand voi dispune mai mult financiar sa le schimb cu unele din ceramica..acum atat pot..am observat ca variaza intre 200 250 lei pe dinte..si pt mine e perfect asa..ce spuneti ? am omis sa spun ca sunt din Ct..si ca doamna Roxana , nu stiu la ce medic sa merg aici..pt ca am inteles ca trebuie talent pt a iesi cum trebuie..multumesc mult 🙂 !

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 23, 2011 11:33 pm

      Nu cred ca ai nevoie de fatete de compozit si nici de ceramica, ci doar de bonding, adica se adauga compozit pe cei doi dinti, dar doar intre ei, fara sa se vada diferenta si fara sa ii atingi pe cei doi dinti cu freza. Astfel rezultatul este foarte bun si dintii nu vor fi afectati. In plus rezultatul este reversibil. Cine poate sa iti faca asta, nu stiu.

    2. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 23, 2011 11:35 pm

      Uite: http://www.youtube.com/watch?v=vu8xSO24LMM

  20. Roxana says:
    octombrie 21, 2011 10:48 pm

    As dori sa fiti amabil si sa ma indrumati (daca aveti cunostinta) spre un medic stomatolog in Constanta care are experienta cu bondingul direct dentar.
    Spre uimea mea nu pare a fi o procedura aplicata in mod curent.
    Cu multumiri anticipate
    Roxi

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 22, 2011 9:05 am

      Imi pare rau, nu pot sa iti fac o recomandare.

  21. Corina says:
    octombrie 21, 2011 11:25 am

    Buna ziua! Am si eu o intrebare, am un dinte pus cu surub si as vrea sa imi pun si ceilalti dinti de langa el(ma refer la dintii din fata), cum va proceda medicul cu acel dinte pus deja, mi-l va da jos? Astept raspunsul Dvs. Va multumesc

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 21, 2011 12:07 pm

      Cel mai bine este sa ceri lamuriri de la medicul tau. Este greu sa imi dau seama dor din ceea ce spui tu ce va face medicul tau.

  22. Anonim says:
    octombrie 20, 2011 3:11 pm

    Buna! Am si eu o intrebare . In vara am fost la dentist din cauza unei cari …. mi-a plombat-o si a spus ca va vi ok. la inceput nu m-a durut …. apoi dupa cateva saptamani aveam dureri cand consumam alimente calde sau reci credeam ca e normal da de cateva zile ma doare f. tare… si nustiu din ce cauza? Ma puteti ajuta va rog?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 20, 2011 4:50 pm

      Probabil s-a infectat nervul, asa ca trebuie sa mergi la dentist.

  23. amalia says:
    octombrie 19, 2011 10:56 pm

    Buna! am si eu o intrebare. Am maselele de minte cariate pe partea de sus, ambele. Medicul a facut proba cu ceva rece si a zis ca sunt vitale si ca va incerca sa le salveze…cred …nu stiu sigur imi va optura canalele. Pana acum nu am avut probeleme cu dantura…si nu ma prea stiu ce semnifica o opturatie de canal. Mi-o va plomba dupa? Voi mai avea probleme pe viitor cu ele? Stiu ca multa lume nu le trateaza si pur si simplu se extrag. Imi puteti spune mai multe…..cu medicul inca nu am resut sa vorbesc foarte multe..sper la urmatoare programare.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 20, 2011 1:59 pm

      Cel mai bine este sa ceri lamuriri de la medicul tau. Este greu sa imi dau seama dor din ceea ce spui tu ce va face medicul tau. 🙂

  24. scutroxIonut says:
    octombrie 19, 2011 6:58 pm

    Buna Seara.Astazi am inceput sa imi tratez o masea(a 2-a din stanga sus mai exact).Ea a fost cariata,ca drept urmare mi-a fost curatata,am observat ca mi-a scos bucati din nerv,iar la sfarsit mi-a pus vata in acel loc urmand ca maine sa ma duc sa imi faca obturatie de canal.Problema este ca de cand mi s-a dus efectul anesteziei am o durere insuportabila si as dori sa stiu daca este normal sa ma doara.
    Va multumesc

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 19, 2011 10:06 pm

      Uneori doare, nu este un criteriu dupa care sa judeci un tratament.

  25. ovidiu says:
    octombrie 19, 2011 12:36 pm

    Buna ziua,am o carie la dintele din fata,e foarte mica,vreau sa stiu daca doare cand o curata???Va multumesc.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 19, 2011 4:29 pm

      Nu doare, si se poate face si anestezie.

  26. roxana says:
    octombrie 19, 2011 10:03 am

    Buna ziua, in urma cu o saptamana mi-a fost scos molarul de minte si locul inca ma mai doare… cred ca s-a facut ceva puroi. Ce imi recomandati? sa ma intorc la dentist sa imi curete locul sau sa merg la farmacie pentru ceva antibiotice? Multumesc.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 19, 2011 11:33 am

      Mergi la dentist, antibioticele nu se iau asa… la nimereala ca vitaminele. 🙂

      1. Dr. Bogdan Fondrea says:
        iunie 11, 2012 2:01 pm

        Mergi la dentist, antibioticele nu se iau asa… la nimereala ca vitaminele.

  27. Cristea Cristian says:
    octombrie 19, 2011 12:27 am

    Oricine stie ca la varsta de 6 ani erupe primul dinte permanent, adica molarul “de 6 ani”, si cum el nu poate erupe pana nu cade cel “de lapte” de pe locul lui, inseamna ca primii dinti ne cad inainte de 6 ani. Acesta a fost si cazul meu. Imi amintesc foarte bine primele extractii pe care le-am facut, si ce pacient mai bun, decat eu insumi? Imi legam dintii de clanta usii cu un fir de ata, dar imi era frica sa trantesc usa, asa ca ii miscam cu mana tot mai mult pana ii scoteam. Am incercat si cu un cleste odata dar nu am reusit.  Zana maseluta nu voiam sa vina si nici nu ii aruncam peste sura. Preferam sa ii tin. In poza se vad cei ce au scapat din mainile zanei maseluta. DOMNULE DOCTOR FONDREA, SUSTINETI CA MOLARUL DE 6 ANI ESTE UN DINTE DE INLOCUIRE??? Sau de completare?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 19, 2011 11:29 am

      Nu sustin nimic. 🙂
      Molarul de 6 ani erupe in spatele dintilor de lapte, pe locul pe care erupe nefiind un dinte de lapte.

      1. Anonim says:
        octombrie 19, 2011 3:24 pm

        Cu tot respectul dar acest citat :”Oricine stie ca la varsta de 6 ani erupe primul dinte permanent, molarul “de 6 ani”, si cum el nu poate erupe pana nu cade cel “de lapte” de pe locul lui,inseamna ca primii dinti ne cad inainte de 6 ani.” duce in eroare cititorul acestui blog!!! Molarul de 6 ani erupe fara sa cada niciun dinte “de lapte”!!!!

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          octombrie 19, 2011 4:27 pm

          Am corectat textul, iti multumesc! 😉

  28. andrei says:
    octombrie 18, 2011 6:40 pm

    Buna! Am si eu o intrebare. Trebuie sa-mi fac o lucrare dentara in partea stanga sus a maxilarului, precizez ca ….am facut de 3 saptamani extractiile pe partea aia si de la canin nu mai am nimic pana la molarul de minte. Medicul zice ca imi face o punte dentara din elemente de ceramica (portelan) – canin – molar de minte. Problema e ca ….povestind cu altii prieteni care si-au mai facut lucrari dentare mi-au spus ca puntea nu va rezista. Ciudat ca medicul nu mi-a zis nimic. Ce parere aveti ? Stiu ca implantele ar fi cea mai buna solutie , dar nu beneficiez de bani.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 19, 2011 11:27 am

      Probabil va rezista, daca este facuta corect, intreba-ti medicul. Ceilalti prieteni cu care ai vorbit despre lucrari sunt dentisti?

      1. Dr. Bogdan Fondrea says:
        iunie 11, 2012 2:03 pm

        Probabil va rezista, daca este facuta corect, intreba-ti medicul. Ceilalti prieteni cu care ai vorbit despre lucrari sunt dentisti?

  29. Andreea says:
    octombrie 17, 2011 9:24 pm

    Nu am inteles poate… adica nu lucrati cu niciuna din cele enumerate de mine? Ce semnifica suport de metal sau zirconiu? Ca banuiesc ca ceramica integral inseamna suta la suta portelan…

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 18, 2011 2:01 pm

      Nu am facut lucrari din materielele enumerate de tine de ani de zile, dar exista posibilitatea unora. NU le recomand si pacientii mei aleg variantele bune, deci nici tie nu pot sa iti recomand altceva. Ceramica este pusa pe o capa, care intra in contact cu dintele. Coroana de face pe straturi – prima poate fi metal sau zirconiu, umatorul strat este ceramica. Ptrimul start nu se vede fiind peste bontul dentar, sub ceramica.

  30. Andreea says:
    octombrie 17, 2011 1:54 pm

    Buna ziua din nou. Dupa multe cautari am inteles ca nu ar exista semiportelanul, acesta fiind de fapt mult plastic si doar niste particule de portelan. La anexa cu tarife pentru coroanele dentare de la cabinetul la care am fost erau trecute urmatoarele:
    1- coroana metal
    2-coroana mixta din cupru plus nichel plus semiportelan
    3- coroana portelan
    Intrebarea mea nr 1 este: care din toate acestea este cea mai slaba calitativ? Ca e evident ca cea mai buna e portelanul. Dar as vrea sa stiu intre celelalte doua sau sunt cam la fel?
    Si intrebarea nr 2 este se poate opta pentru coroana mixta din cupru nichel si semiportelan, iar fatetele sa fie din portelan 100%? As iesi mai economic asa decat cu portelan total? Am de pus 8 coroane pe arcada superioara si nu sunt de neglijat banii. Dar imi doresc si ceva placut estetic.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 17, 2011 8:47 pm

      Din pacate nu stiu nici o solutie accepabila in afara coroanelor fizionomice, fie pe suport de metal, fie integral ceramice, fie pe zirconiu… Dar, sunt mai scumpe decat ceea ce te intereseaza, din acest motiv nu pot sa iti recomand ceva sub ceea ce am scris.

  31. Anonim says:
    octombrie 16, 2011 3:47 pm

    nu stiu daca s-a trimis intrebarea mea asa ca va mai scriu o data.daca am retractie gingivala din cauza periajului agresiv risc sa imi pierd dintii mai tarziu?va multumesc

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 16, 2011 4:51 pm

      S-a trimis, ti-am raspuns. 🙂

      1. Dr. Bogdan Fondrea says:
        iunie 11, 2012 2:05 pm

        S-a trimis, ti-am raspuns.

  32. Admin says:
    octombrie 16, 2011 12:06 pm

    Buna ziua
    Mi-am plombat in urma cu cateva zile doi incisivi si simt un disconfort cand mananc alimente tari(gen alune) Este o problema grava, este posibil sa fie nevoie de o replombare?
    Va multumesc anticipat.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 16, 2011 4:50 pm

      Daca asta este singura problema, probabil va trece.

      1. Dr. Bogdan Fondrea says:
        iunie 11, 2012 2:11 pm

        Daca asta este singura problema, probabil va trece.

      2. Admin says:
        octombrie 16, 2011 5:28 pm

        Va multumesc mult pentru raspuns. Si va felicit pentru acest blog, am aflat informatii interesante despre endodontie, implanturi si altele. Spor la lucru.

  33. Anonim says:
    octombrie 16, 2011 11:32 am

    buna ziua. as avea si eu o intrebare.am 20 de ani si din cauza periajului agresiv si al periutelor de dinti foarte dure mi s-au retras gingiile foarte mult.dintii pot cadea mai tarziu din aceasta cauza?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 16, 2011 4:49 pm

      Dintii nu cad asa usor… dar pot aparea multe probleme. Intreba-ti dentistul cum este tehnica de periaj corecta si ce se poate face sa remedieze efectele.

  34. Andreea says:
    octombrie 15, 2011 10:48 pm

    Ok. Multumesc. Mentionez ca dentistul meu ma astepta luni pentru a incepe lucrarea, pt ca trebuie sa pun alti 4 dinti in acea parte. Nu este foarte devreme o saptamana de la extractie chiar si in conditiile in care nu era neaparat infectat? cat este indicat sa astept pana a pune dintii? Va rog dati-mi un raspuns

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 16, 2011 4:44 pm

      Este foarte devreme. In mod normal este recomandat sa treaca o perioada suficienta pana la stabilirea unui echilibru in acea parte. Videcarea osoasa se realizeaza dupa 3-4 luni. Poate nu e necesar sa treaca chiar 4 luni, dar o saptamana, pe infectie, sau cel putin pe o situatie incerta (umflat, durere…) in nici un caz.

  35. Andreea says:
    octombrie 15, 2011 2:20 pm

    Va rog lamuriti-ma. Dupa o saptamana de la extractia unor canini (niste colti crescuti rau) inca am dureri destul de puternice. Mi s-a umflat cerul gurii si am facut ca o punguta de puroi sau nu stiu ce sa fie. Aceste asa zise pungute s-au intins, ajungand sub incisivul central superior. Am luat 10 capsule de amoxicilina de 500 mg pana acum, nu s-au retras pungutele si durerea este chiar mai intensa. Pana luni dentistul nu este. Dar va rog spuneti-mi cam ce poate fi? La ce sa ma astept?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 15, 2011 6:59 pm

      Probabil s-a infectat locul extractiei. Poti lua pe langa antibiotice si nurofen, si cat mai repede mergi la dentist.

  36. maria cosma says:
    octombrie 14, 2011 9:58 pm

    va rog sa-mi spuneti cate sedinte implica realizarea unei coroane de ceramica pe zirconiu,cu ajutorul tehnologiei CAD/CAM? intreb deoarece am citit pe net ca in decurs de cateva ore pacientul poate pleca acasa cu noua coroana.ESTE adevarat? Am vazut ca si d-voastra dispuneti de asemenea tehnica,iar daca durata de executie nu implica mai multe deplasari la clinica,as fi interesata,eu locuind mai departe de Timisoara.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 14, 2011 10:16 pm

      Daca se face integral de zirconiu se poate face de pe o zi pe alta, dar daca doar capa este de zirconiu si deasupra se modeleaza restul coroanei din ceramica, manual, de catre tehnician dureaza mai multe zile, si 3 sedinte. Estetica este clar superioara la cele zeramice pe suport de zirconiu.

  37. gaby says:
    octombrie 14, 2011 11:54 am

    daca am un pivot aliaj zirconiu-titan pot face o investigatie RMN fara probleme?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      iunie 11, 2012 2:14 pm

      Nu cred ca sunt probleme, dar cel mai bine este sa te asiguri intreband unde iti vei face RMN.

  38. Anonim says:
    octombrie 14, 2011 11:53 am

    daca am un pivot aliaj zirconiu-titan pot face o investigatie RMN fara probleme?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 14, 2011 9:58 pm

      Nu cred ca sunt probleme, dar cel mai bine este sa te asiguri intreband unde iti vei face RMN.

  39. Ramona Grad says:
    octombrie 13, 2011 10:08 pm

    ….multumesc mult pentru informatii>:D<

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 13, 2011 10:15 pm

      ;))

  40. Ramona Grad says:
    octombrie 13, 2011 10:05 pm

    si in ce consta acest scrificiu de tesut dentar?

  41. Ramona Grad says:
    octombrie 13, 2011 9:58 pm

    e doar o coloratie a smaltului:D

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 13, 2011 10:03 pm

      Fara sacrificiu de tesut dentar nu cred ca o poti rezolva. Florul nu va rezolva problema. 🙂

      1. Ramona Grad says:
        octombrie 13, 2011 10:05 pm

        si in ce consta acest sacrificiu de tesut dentar?

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          octombrie 13, 2011 10:07 pm

          Plomba.

  42. Ramona Grad says:
    octombrie 13, 2011 9:56 pm

    daca fluorul nu rezolva problema atunci ce e de facut?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 13, 2011 10:01 pm

      Ti-am raspuns. 🙂

  43. Ramona Grad says:
    octombrie 13, 2011 9:38 pm

    si atunci care ar fi solutia?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 13, 2011 9:56 pm

      Daca este carie – solutia este plobarea ei, daca este un defect de smalt si o coloratie, solutie estetica nu este decat su sacrificiu de tesut sanatos, iar daca este tartru, solutia este detartrajul.

  44. Anonim says:
    octombrie 13, 2011 9:20 pm

    buna… va rog sa imi spuneti daca mama mea nu are maselele din spate niciuna(sus,,jos,dreapta si stanga)si daca are numai in fata se poate face coroane pe cele ramase in fata sau ce ii recomandati?si daca ii mai lipseste din fata una va trebuii sa i se faca implant ?sau e mai bine sa faca proteza partiala?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 13, 2011 9:45 pm

      Nu recomand proteze partiale. Implantul este cea mai buna solutie.

  45. Admin says:
    octombrie 13, 2011 7:30 pm

    Inca ceva. Este norml sa mai doara foarte foarte putin dupa cateva ore de la plombare?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 13, 2011 9:43 pm

      Cateodata exista o sensibilitate, poate dura pana la doua saptamani, in functie de mai multi factori.

  46. Admin says:
    octombrie 13, 2011 6:47 pm

    Buna seara! Am si eu o intrebare, plombarea unui incisiv doare indiferent cat de mica este caria? Este normal ca pentru o plomba intre dinti medicul sa ceara cat pentru doua plombe(dintii fiind cariati amandoi)? Plombele la care se foloseste lampa pentru fotopolimeri cum se numesc si cat de rezistente sunt?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 13, 2011 9:41 pm

      Plobarea unei carii in smalt, mici se poate face si fara anestezie si nu doare, daca este mai mare se face anestezie, si atunci din nou nu doare. Daca sunt doi dinti cariati, sunt doua plombe. Se numesc plombe de compozit fotopolimerizabil si sunt suficient de rezistente daca sunt realizate bine.

  47. danyelle says:
    octombrie 13, 2011 6:32 pm

    buna seara!ma puteti ajuta si pe mine va rog? sunt fff ingrijorata ca de cateva saptamani,mia crescut ceva in cele doua masele pe care le am rupte,se aseamana cu gingia,dar nu stiu ce este. va rog sa ma ajutati

  48. Anonim says:
    octombrie 13, 2011 6:26 pm

    buna seara! am si eu o intrebare,am 2 masele rupte,iar in gaua in care e ruptura mia crescut ceva acolo,pare sa fie ca gingia,imi puteti spune va rog ce se intampla?sunt fff ingrijorata!

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 13, 2011 9:38 pm

      Se intampla asa ceva daca este o care veche si foarte mare. Trebuie sa mergi la dentist si se va rezolva, nu este foarte grav, dar trebuie sa faci o vizita dentistului.

  49. Ramona Grad says:
    octombrie 13, 2011 4:18 pm

    Buna ziua! As vrea sa va adesez o intrebare. De ceva timp am pe un dinte un punct mic de carie. Medicul meu stomatolog mi-a recomandat sa ma dau pe dinti cu gel cu fluor. Stiu ca fluorul protejeaza dintii, insa ma va scapa si de acel punct care da un aspect urat dintilor?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 13, 2011 9:29 pm

      Florul nu va rezolva aceasta problema.

  50. Dana says:
    octombrie 13, 2011 3:47 pm

    Buna! am si eu o intrebare. Ma confrunt cu o `pauza` intre dintii din fata inca de mica,si nu am suportat`o niciodata.Timp de 17 ani ma chinuie .x(. Nu vreau sa recurg la un aparat dentar…mai sunt si alte solutii pentru a rezolva problema? Intr`un timp mai scurt.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      octombrie 13, 2011 3:57 pm

      Da, fatete, sau coroane. 🙂
      Sau… cu compozit (bonding)
      Toate necesita o pregatire foarte buna si o atentie sporita.

← Older Comments
Newer Comments →

Comments are closed.

Forum Dr Fondrea

  • » Pune o intrebare
  • » Discutii pe forum
  • » Recupereaza Parola
  • » Inregistrare Forum

Contul meu Forum

Autentificare
Înregistrare Parolă pierdută

Forumuri

  • Albirea dintilor
  • Anestezie
  • Aparate dentare
  • Articulatii, miscarile mandibulei
  • Carii
  • Diverse
  • Extractii
  • Fatete
  • Frica de dentist
  • Igienizare – Profilaxie
  • Implanturi
  • Infectii dentare
  • Lucrari dentare
  • Medicamente
  • Molari de minte
  • Parodontoza
  • Preturi tratamente stomatologice
  • Radiografii RX
  • Stomatologia si copiii
  • Tratamente de canal

Subiecte Forum

  • Umflatura sub fire
  • opinie asupra tratamentului
  • Rugaminte parere
  • Iritație gingie
  • Sfat

Cautare in website

Categorii

  • Estetica dentara
  • Implanturi Dentare
  • Endodontie
  • Protetica
  • Odontologie
  • Parodontologie
  • Chirurgie
  • Ortodontie
  • Profilaxie
  • Diverse

Newsletter

Prin utilizarea formularului iti dai consimtamantul pentru prelucrarea datelor personale (nume utilizator si email) conform politicii de confidențialitate care poate fi consultata aici.

Statistici forum

Utilizatori înregistrați
3.894
Forumuri
20
Subiecte
5.124
Răspunsuri
2.924
Etichete subiect
192

Video


  • Implant dentar rapid, ieftin si bun?
    dr. Fondrea, aprilie 7, 2021

  • Implant dentar @ Dental Design Timisoara
    dr. Fondrea, aprilie 5, 2016

  • Clinica Dental Design Timisoara – Bogdan Fondrea
    dr. Fondrea, martie 24, 2016

  • De ce sa aleg un implant dentar?
    dr. Fondrea, iulie 18, 2014

  • Stomatologia minim invaziva – Less is more
    dr. Fondrea, iunie 20, 2012

Contact

Str. Diaconu Coresi nr. 20, Timisoara, Romania


Telefon:
+4 0356 454 710
+4 0741 015 959
E-mail: office@dentaldesign.ro

Povestea Mea

  • Clinica DD
  • Cazuri
  • Galerie Foto
  • Galerie Video
  • Termeni si conditii

Newsletter

Prin utilizarea formularului iti dai consimtamantul pentru prelucrarea datelor personale (nume utilizator si email) conform politicii de confidențialitate care poate fi consultata aici.
» realizat de Dow Media
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica De Protecţie a Datelor cu Caracter Personal. ACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.

Necesare Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necesare

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.