Follow me on Facebook

Dr. Bogdan Fondrea

Totul despre dintii tai
  • Home
  • Povestea mea
  • Clinica DD
  • Concept DD
  • Cazuri
  • Foto
  • Video
  • Forum
    • Pune o intrebare
    • Subiecte recente
  • Contact
  • Estetica dentara
  • Implanturi Dentare
  • Endodontie
  • Protetica
  • Odontologie
  • Parodontologie
  • Chirurgie
  • Ortodontie
  • Profilaxie
  • Diverse

Intrebari frecvente

Aici gasesti intrebari si raspunsuri legate de dinti.

1 – Nervul se scoate sau se omoara? 
Nu, nu se “scoate” si nu se “omoara” , ci se curata canalul, chimic si mecanic. Nu se scoate ca un morcov din pamant, intreg, ci se dizolva tot ce este in camera pulpara, adica nerv, vase de sange, tesut sanatos, tesut infectat. Drept urmare nu se poate “scoate” nervul si nu se “omoara”. Tratamentul de canal e mai complex decat a “scoate” ceva din radacina… Citeste articolele mele de pe blog cu referire la tratamentul de canal, la endodontie.

2 – Mi-a aparut o umflatura pe gingie, e ok?
Nu, nu e ok. Trebuie sa mergi la medic. De cele mai multe ori este semnul unei infectii.

3 – Am nervul infectat, sa iau antibiotic?
Nu, nu lua antibiotic. Tratamentul de canal corect nu necesita medicamente. Trebuie mare atentie in ce priveste administrarea de medicamente. In plus nu poti lua antibiotice “dupa ureche” sau ca asa ti-a spus vecinul sau ai auzit la televizor. Ar trebui sa existe o mare responsabilitate in administrarea de antibiotice.

5 – Sa imi pun fatete sau coroane sau plombe?
Nu se pot compara astea trei pentru ca au alte indicatii. Este ca si cum ai intreba: Sa imi iau pantofi, bluza sau caciula? Se adreseaza altor cazuri. In unele cazuri se indica fatete, in altele coroane. Depinde de la caz la caz. Nu pot fi bagate in aceasi categorie.

6 – Cat ma costa sa imi fac “toti dintii”?
Asta e ca si cum ai intreba “cat ma costa un ceas? Poate fi un ceas de plastic cu baterie la 100 lei, sau un ceas de colectie, mecanic, antic, de la un producator renumit, de 1.000.000 Euro. Drept urmare, “tot” depinde de ce vrei tu sa fie acel “tot”.

7- Doare un implant dentar?
Implantul in sine nu doare. Implantul este un surub, artificial, si nu are cum sa doara. Nici ochelarii nu dor. Interventia de inserare a implantului nu este dureroasa pentu ca se face sub anestezie, in perioada de vindecare (o saptamana) se resimte o sensibilitate suportabila, dar se prescriu medicamente, iar apoi, cand se punne coroana, dupa cateva luni, nu doare nimic.

8 – Sa imi scot dintele? Mai am doar radacina si e infectat.
In cele mai multe cazuri merita luptat pentru fiecare radacina, chiar daca este infectata, si chiar daca si osul este infectat. Cel mai important este sa fie un tratament corect.

9 – Imi sangereaza gingiile, ce apa de gura si ce pasta de dinti sa folosesc?
Nici apa de gura si nici pasta de dinti nu va rezolva problema ta. Ce ai nevoie este sa mergi la profilaxist, adica la cabinetul stomatologic unde sa se faca igienizarea periodica (6 luni). Adica: – detartraj ultrasonic, periaj, air flow, finsarea obturatiilor, indicatiile de igiena. Aici vei fi invatat cum sa faci periajul corect, cum sa folosesti firul interdentar… cu exemplificare. In plus trebuie rezolvate problemele dentare, carii, infectii, obturatii si lucrari dentare defectuase.

10 – Care este cel mai important lucru pe care trebuie sa il stiu?
Cel mai important lucru nu este o coroana, nu este un implant dentar, nu este nervul din dinte. Cel mai important lucru pe care trebuie sa il stii este competenta, implicarea, experienta si relatia de incredere pe care TREBUIE sa o ai cu medicul tau.

Daca mai ai nelamuriri legate de anumite tratamente ce ti-au fost recomandate sau efectuate, nu ezita sa citesti intrebarile si raspunsurile din aceasta pagina. Daca vrei sa ma intrebi mai multe despre cazul tau, iti stau la dispozitie fie pe aceasta pagina fie pe pagina INTREABA-MA! (click aici pentru link direct). Iti voi da lamuriri la ceea ce doresti sa stii. Si, daca nu voi avea raspuns la intrebarea ta, ma voi informa.

Nu imi e rusine sa spun NU STIU!

Prima data, sa nu faci rau!

Nu consider ca am toate raspunsurile si nu consider ca pot ajuta in orice situatie, dar, imi dau silinta sa citesc cu atentie intrebarile voastre si sa raspund cat mai curand si pe pagina destinata intrebarilor.

Daca doriti puteti posta fotografii sau radiografii pe site-uri de gazduire online (gen www.tinypic.com) si atasati linkul la mesaj.

Iata si motivul pentru care recomand sa postati radiografii:  

https://drfondrea.ro/2013/10/importanta-radiologiei-in-stomatologie/

Cu drag,

Bogdan Fondrea

Dental Design

Comments (3.442)

← Older Comments
Newer Comments →
  1. Anonim says:
    august 22, 2011 4:14 pm

    pai normal, vara subtire,iarna gros ,dar logic daca pileste mai mult dintele e mai putin rezistent ,daca pileste mai putin camasa de portelan e mai subtire,deci mai putin rezistenta!nu ?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 22, 2011 4:20 pm

      Un dinte trebuie preparat suficient de mult incat sa fie suficient spatiu pentru coroana, stiind ca stratul de ceramica este cu atat mai estetic cu cat este mai gros, iar lucrarea cu atat mai rezistenta cu cat metalul sau zirconiul este mai gros… deci pentru rezistenta lucrarii si estetica lucrarii e bine sa se slefuiasca mult. DAR cu cat slefuieste mai mult cu atat dintele devine mai putin rezistent si se pierde tesut dentar, ce nu poate fi inlocuit asa usor….
      Concluzie: nici prea prea, nici foarte foarte. Calea de mijloc e cea mai buna! 😉

  2. Anonim says:
    august 22, 2011 3:54 pm

    o alta intrebare,cum e mai bine ?sa pilesti mai mult sau mai putin o msea ce urmeaza a fi imbracata?cum rezista mai mult?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 22, 2011 4:10 pm

      Nu conteaza cat, dar conteaza cum.

  3. Anonim says:
    august 22, 2011 2:07 pm

    a,si inca ceva,eu atatea intrebari am pus medicului … m-a intrebat ca vreau sa-i fur meseria?si nu poti exagera cand mergi acolo,ca exista riscul sa te dea pe usa afara ,si sa ti zica ia fa-ti tu singura obturatie de canal etc!

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 22, 2011 3:28 pm

      Nu stiu ce sa zic. 🙂

  4. Anonim says:
    august 22, 2011 1:48 pm

    deci…garantie nu primim ca nu permite codul deontologic,sa ne dam seama ca ceva e bine facut sau nu..putine sanse,terbuie doar rabdare ,tutun si speranta ca o sa fie bine,ceva concret nu avem cand mergem la medicul stomatolog???????????

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 22, 2011 1:58 pm

      Poti sa te informezi cat mai mult inainte de a face ceva si poti pune intrebari. Asta e valabil in ori e domeniu, nu? 🙂

      1. Anonim says:
        august 22, 2011 2:02 pm

        da ,valabil.dar nu ma incalzeste prea mult daca nu mi pot da seama ca ce mi lucreaza e bun sau rau,oricum mersi pt raspunsuri,o zi buna

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          august 22, 2011 3:28 pm

          Da….

  5. nicoleta says:
    august 22, 2011 12:58 pm

    tratamentele sunt facute corect daca nu te doare nici o masea,dinte ,?din momentul in care au fost plombate,tratate de medic,nu?e posibil sa nu doara o saptamana,doua si sa se iveasca probleme dupa fixarea lucrarii?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 22, 2011 1:13 pm

      Nu neaparat se “leaga” durerea de un tratament incorect. Uneori e incorect si doare, uneori e incorect si nu doare. Problemele pot sa apara imediat sau tardiv. Nici asta nu are legatura. Important e ca un tratament corect nu va durea si nu va da probleme in timp.

  6. catalina says:
    august 22, 2011 12:51 pm

    Buna ziua. Am si eu nevoie de un sfat atat cat se poate din informatiile pe care vi le ofer, adica fara consultatie. Acu trei luni, mai exact pe 1 mai am terminat de pus o lucrare din portelan in partea dreapta sus. A trebuit sa “”stric” 2 dinti buni, caninul si urmatorii doi lipseau si apoi celalalt care mi l a pilit. Totul a decurs bine pana mi a scos nervul de la canin si mi a umblat pe canal. A inceput sa ma doara deasupra caninului numai cand apasam in dreptul nasului. Nu ma durea cand muscam, cand mancam, la cald/rece.Doar cand apasam. I am zis doctoritei si mi a zis k e posibil sa ma doara ca a umblat ea pe canal dar imi va trece dar nu mi a trecut nici pana acum. Repet, ma doare numai cand apas sus deasupra caninului. Am fost recent la doctorita cu recent si i am zis ca ma doare in continuare, mi a facut radiografie si mi a zis k nu a iesit nimic precum ca as avea infectie si nu si explica inca de ce ma doare. Am fost si alti doctori in speranta ca mi vor da de capat si la fel, nu mi a iesit infectie. Ce sa fac? Eu vreau sa raman insarcinata si
    nu vreau sa am probleme. Doctorita mi a spus sa speram ca sa nu ma doara mai tare sau tot timpul. Nu ma pot risca.
    Ajutati ma cu un sfat, va rog.
    CE TRABUIE SA FAC ACUM DACA TRATAMENTUL NU E BINE FACUT?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 22, 2011 1:17 pm

      Ce sa faci? Pai ori ramai asa si iti asumi consecintele, ori faci tratamentele corect. (In primul rand va trebui sa aflii daca SIGUR tratamentele sunt de refacut. Pe net, asa e dificil sa fiu foarte foarte exact) Din cate imi spui si pe baza a ceea ce imi spui, este asa cum ti-am spus. Dar ca sa elimini orice dubiu va trebui sa te vada un medic.

  7. catalina says:
    august 22, 2011 12:50 pm

    doamne, nu mi vine sa cred k nu mi a facut bine tratamentul de canal. doar i am spus k ma doare deasupra caninului dupa ce mi a lucrat pe canal si inainte de a mi pune lucrarea. si asa am dat 100 euro pe un singur dinte si au fost 4. :((((

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 22, 2011 1:20 pm

      Poti sa cauti pe blog articolul meu “cum poti sa vezi daca un tratament de canal e corect”. Am mai multe articole despre tratamentele de canal.

  8. catalina says:
    august 22, 2011 12:45 pm

    Si ce se poate face in cazul meu?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 22, 2011 12:48 pm

      Nu cunosc suficient cazul tau sa spun ce se poate face, dar ceea ce ti-am descris ca protocol general, se aplica si in cazul tau.

  9. Anonim says:
    august 22, 2011 10:25 am

    buna ziua,as dori sa mi spuneti si mie daca o lucrare de portelan se pune de proba fara a fi cimentata macar un pic?
    si cam cat timp e normal sa stau cu lucrarea pana la fixarea definitiva?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 22, 2011 12:04 pm

      O lucrare nu se pune de proba! Iar daca totusi se pune, obligatoriu cu ciment!!!

      1. Anonim says:
        august 22, 2011 12:33 pm

        deci,cand ma duc o sa mi puna lucrarea definitiv?si daca se ivesc probleme ce se intampla,imi da iar jos lucrarea?nu se strica in felul acesta?

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          august 22, 2011 12:40 pm

          In primul rand se fac tratamentele corect. Apoi se cimenteaza lucrarea definitiv. Daca tratamentele sunt corecte si ptotocolul de realizare al lucrarii este respectat nu se vor ivii ptobleme. Asa ca cimentarea provizorie nu are sens? Ce sens sa aiba??? Sa astepti sa vezi ce? 🙂 ori e bine, ori nu. Ce sens are sa astepti? 🙂

  10. catalina says:
    august 22, 2011 8:43 am

    Buna ziua. Am si eu nevoie de un sfat atat cat se poate din informatiile pe care vi le ofer, adica fara consultatie. Acu trei luni, mai exact pe 1 mai am terminat de pus o lucrare din portelan in partea dreapta sus. A trebuit sa “”stric” 2 dinti buni, caninul si urmatorii doi lipseau si apoi celalalt care mi l a pilit. Totul a decurs bine pana mi a scos nervul de la canin si mi a umblat pe canal. A inceput sa ma doara deasupra caninului numai cand apasam in dreptul nasului. Nu ma durea cand muscam, cand mancam, la cald/rece.Doar cand apasam. I am zis doctoritei si mi a zis k e posibil sa ma doara ca a umblat ea pe canal dar imi va trece dar nu mi a trecut nici pana acum. Repet, ma doare numai cand apas sus deasupra caninului. Am fost recent la doctorita cu recent si i am zis ca ma doare in continuare, mi a facut radiografie si mi a zis k nu a iesit nimic precum ca as avea infectie si nu si explica inca de ce ma doare. Am fost si alti doctori in speranta ca mi vor da de capat si la fel, nu mi a iesit infectie. Ce sa fac? Eu vreau sa raman insarcinata si nu vreau sa am probleme. Doctorita mi a spus sa speram ca sa nu ma doara mai tare sau tot timpul. Nu ma pot risca.
    Ajutati ma cu un sfat, va rog.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 22, 2011 11:47 am

      Probabil canalul este infectat si s-a infectat si osul de la varful radacinii. Din acest motiv doare acolo unde spui si asa cum spui. Infectia din canal nu se vede pe radiografie iar infectia osului inca nu se vede pe radiografie pentru ca nu a trecut suficient timp… dar se va vedea….

  11. catalina says:
    august 22, 2011 8:41 am

    Buna ziua. Am si eu nevoie de un sfat atat cat se poate din informatiile pe care vi le ofer, adica fara consultatie. Acu trei luni, mai exact pe 1 mai am terminat de pus o lucrare din portelan in partea dreapta sus. A trebuit sa “”stric” 2 dinti buni, caninul si urmatorii doi lipseau si apoi celalalt care mi l a pilit. Totul a decurs bine pana mi a scos nervul de la canin si mi a umblat pe canal. A inceput sa ma doara deasupra caninului numai cand apasam in dreptul nasului. Nu ma durea cand muscam, cand mancam, la cald/rece.Doar cand apasam. I am zis doctoritei si mi a zis k e posibil sa ma doara ca a umblat ea pe canal dar imi va trece dar nu mi a trecut nici pana acum. Repet, ma doare numai cand apas sus deasupra caninului. Am fost recent la doctorita cu recent si i am zis ca ma doare in continuare, mi a facut radiografie si mi a zis k nu a iesit nimic precum ca as avea infectie si nu si explica inca de ce ma doare. Am fost si alti doctori in speranta ca mi vor da de capat si la fel, nu mi a iesit infectie. Ce sa fac? Eu vreau sa raman insarcinata si nu vreau sa am probleme. Doctorita mi a spus sa speram ca sa nu ma doara mai tare sau tot timpul. Nu ma pot risca.
    Ajutati ma cu un sfat.

  12. catalina says:
    august 22, 2011 8:23 am

    Buna ziua. Am si eu nevoie de niste informatii atat cat se poate obtine din niste vorbe, fara consultatie. Nu mi dau de capat nici un doctor din Iasi. Acu 3 luni, mai exact in mai pe 1 am terminat de pus o lucrare de portelan in partea dreapta imi lipseau 2 dinti si a trebuit sa imbrac caninul si celalalt dinte(2 de pe mijloc lipseau; nu prea ma pricep la denumiri). totul a fost bine pana mi a scos nervul de la canin si mi a lucrat pe canale. Nu ma durea cand mancam, cand muscam, sau la cald/rece, in schimb cand apasam pe obraz in dreptul nasului deasupra caninului ma durea. I am zis doctoritei si a zis k poate a atins ea ceva si cu siguranta imi va trece. Au trecut 3 luni de atunci si tot ma doare cand apas deasupra caninului. Repet, nu ma doare asa din senin, pot manca, musca cu dintele, numai cand apas. Am fost recent tot la aceeasi doctorita mi a facut radiografie si mi a zis k nu am infectie si nu si explica de ce inca ma doare. Nu am avut incredere si am mai mers si la alti doctori. La fel, nu am infectie. Va rog sa mi dati un sfat ce as putea face. Vreau sa raman insarcinata si de asta mi am reparat totul k sa nu am probleme pe timpul sarcinii. Mi a zis doctorita ca sa speram sa nu ma doara pe parcusul sarcinii. Eu nu ma pot risca. Va rog sa ma ajutati cu un sfat.

  13. pacurar mariana says:
    august 22, 2011 6:29 am

    bunaziua ma numesc mariana si de o saptamina mi-am pus o dantura noua am facut si o operatie dentara cu acel canin nu mai am probleme in rest cu celalalt canin da am probleme chestia este caci este imbracat eu mi-am facut lucrarea pe amindoua partile dar nu pot sa maninc cum trebuie efectiv ma doare am stat 3 saptamini asa cu gura numai khetonal am luat si acuma mai iau cite o aspirina cum este un pic curent in casa s-au la fabrica caci avem aer conditionat ma doare toata gura ce imi indicati sa fac cel putin nu pot sa manininc nici pe o parte cum trebiue va rog sami dati un raspuns la revedere

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 22, 2011 11:44 am

      Cel mai probabil tratamente pe dintii de sub lucrare trebuie refacute. Iti sugerez sa verifici acest lucru. Din pacate, probabil va trebui sa refaci si lucrarea. Din ceea ce imi scrii asta pare sa fie singura varianta plauzibila.

  14. cris says:
    august 21, 2011 3:17 pm

    buna ziua,
    as dori sa stiu si eu care este procedura dinainte de a ti se pune o plomba. Am 24 de ani si nu am avut nici-o carie pana acum si nici-o problema cu dintii, inafara de faptul ca sunt strambi si imi voi pune peste 2 saptamani un aparat dentar. in urma cu o saptamana am facut un detartraj si mi s-a spus ca am un inceput de carie. Presupun ca trebuie sa o rezolv inainte de a-mi pune aparatul dentar (ortodontul meu e plecat acum in Barcelona si nu-l pot intreba…). Am gasit pe internet cateva oferte cu reducere pentru plomba si as dori sa stiu ce oferta este mai buna. Dat fiind ca aparatul dentar ma costa cateva zeci de milioane de lei, sper sa fac o economie cu plombele.

    https://www.adulmec.ro/oferte-zilnice/19214

    https://www.adulmec.ro/oferte-zilnice/19288

    http://www.kuponiada.ro/deal/893/o-consultatie-stomatologica-periaj-radiografie-tratament-de-canal-plomba-de-canal-plomba-dinte-la-cabinetul-stomatologic-dynamic-dental-bonus-10-discount-la-urmatoarele-opturatii.html

    https://www.adulmec.ro/oferte-zilnice/18517

    In unele oferte sunt incluse obturatii sau radiografii…. pentru un inceput de carie de ce va fi nevoie mai exact?? imi trebuie radiografie, obturatie?? sau doar plomba? si inca o intrebare: daca imi trebuie radiografie, pot folosi dosarul de radiografii pe care l-am facut pt ortodont- pt aparatul dentar?
    multumesc

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 21, 2011 4:34 pm

      In primul rand as fi oarecum circumspect la aceste oferte. Nu spun ca nu e posibil sa dai peste un dentist bun, dar atentie pe mana cui incredintezi sanatatea ta. Sa nu crezi ca faci economie “cumparand” tratamente ieftine. Pretul le care risti sa il platesti poate fi mult mai mare, si nu ma refer doar la bani….

      In alta ordine de idei: poti folosi radiografia de la consultatia ortodontica, obligatoriu vei rezolva cariile si alte probleme inainte de a pune aparatul…. Pentru o carie mica nu e nevoie de radiografie.

  15. Anonim says:
    august 20, 2011 9:11 pm

    da,sfatuiesc pe toata lumea care merge la stomatolog sa se informeze prima data si apoi sa intre in cabinet,pt ca asa pot cere sa fie tratati ca la carte,eu una preferam sa platesc o lucrare de acrilat pt a a avea mai mult confort,dar acum asta e,omul din greseli invata!

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 20, 2011 9:15 pm

      Fiecare cu drumul lui…

  16. Anonim says:
    august 20, 2011 9:00 pm

    ok,multumesc frumos pt raspunsuri,asta ma supara ca la cati bani platim nu ni se explica totul ca la carte,atunci noi am sti ce dorim si cat putem plati,pt mine era important sa nu stau asa 2-3 saptamani cu gingiile in permanenta imflamate,inca o data multumesc pt timpul acordat

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 20, 2011 9:04 pm

      Imi pare rau ca trebuie sa treci prin asta. Avantajele unei lucrari provizorii sunt:
      -protejeaza bonturile pentru a nu se infiltra materialele cu bacterii si pentru a nu se rupe
      -protejeaza gingiile
      -protejeaza dintii ce au fost lasati vitali (cu nerv)
      -pastreaza bonturile (dintii slefuiti) pe pozitiile pe care erau in momentul amprentarii
      -estetica
      -masticatie
      -fonatie
      -confort psihic
      Si, astea sunt doar cateva….

  17. Anonim says:
    august 20, 2011 8:51 pm

    acea lucrare provizorie …trebuia pusa pt a-mi proteja gura pana la lucrarea definitiva,da?implica un cost suplimentar sau de obicei intra in costul total al lucrarii ?daca era nevoie plateam ,nu mai conta,dar nu mi s-a spus despre asa ceva…….

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 20, 2011 8:54 pm

      Se plateste in plus dar e foarte ieftina ( e de acrilat).

  18. Anonim says:
    august 20, 2011 8:39 pm

    nu am nici o lucrare provizorie,am sa l trag de urechi pe doctorul meu,multumesc pt raspuns

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 20, 2011 8:45 pm

      Ce sa zic…

  19. Anonim says:
    august 20, 2011 8:13 pm

    buna seara,am o intrebare,am 8 dinti piliti,astept lucrarea in 2 saptamani,e normal ca gingia sa ma doara si sa se inflameze ori de cate ori mananc?dintii sunt piliti de 3 zile,multumesc

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 20, 2011 8:37 pm

      Daca ai lucrare provizorie, nu e normal. Daca nu ai, ar fi trebuit sa ai.

  20. florentina says:
    august 20, 2011 7:04 pm

    iti multumesc foarte mult ca mai lamurit si ma bucur pentru saitul tau.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 20, 2011 8:35 pm

      Sa iti fie cu folos! 🙂

  21. Catalin says:
    august 20, 2011 2:34 pm

    Buna ziua domnul Bogdan, am 3 dinti piliti si sunt hotarat sa mi las asa.Pot aparea ceva probleme la ei?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 20, 2011 2:49 pm

      Sigur vor aparea probleme mai devreme sau mai tarziu. Se vor caria, functia de autointretinere va avea de suferit, gingia va fi afectata, daca sunt vitali pulpa se va infeca in timp…

  22. florentina says:
    august 20, 2011 11:22 am

    domnul dr mai am o intrebare scuzama ca te stresez dar nu mai stiu ce face se poate baga surub in gingie fara sa ai radacina si fara inplant.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 20, 2011 2:02 pm

      Nu se poate. Ori e dinte, ori implant.

  23. florentina says:
    august 20, 2011 11:12 am

    ms am sa vb cu iel mai clar .

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 20, 2011 1:59 pm

      Perfect!

  24. florentina says:
    august 19, 2011 10:24 pm

    eu cand am inceput lucrarea iam zis ca nu vreau proteza dar el mia zis ca numi pune proteza ca poate sami faca dintii .. dar eu nu intaleg dece imi scoate radacinele. te rog sami rspunzi urgent.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 20, 2011 6:09 am

      Pai probabil le scoate ori pentru ca nu le poate salva ori din alt motiv pe care nu am cum sa-l ghicesc.

  25. florentina says:
    august 19, 2011 10:18 pm

    buna am o intrebare acum imi fac o lucrare si medicul imi scoate radacinele si in spate mai am o radacina dar ma zis ca mo scoate si pe aia in partea dreapta mai am o maseaua buna in fata am trei dint dar in bracati mai de mult acum ii refac si vreau diniti nu proteza dar medicul tot imi scoate cum imi mai face legatura te rog sa ma lamuresti.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 20, 2011 6:06 am

      Habar nu am… Trebuie sa il intrebi pe el. Poate iti pune implanturi.

  26. Anonim says:
    august 19, 2011 7:31 pm

    scuzele mele,dar nu am inteles foarte bine…codul deontologic nu permite acordarea de garantie?sau nu va permite dv a-mi raspunde la intrebarea legata de perioada de garantie a unei lucrari ?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 19, 2011 7:34 pm

      Exact cum am scris: nu permite acordarea de garantie.

      1. Anonim says:
        august 19, 2011 7:43 pm

        ok,va multumesc pt raspuns

  27. nicoleta says:
    august 19, 2011 10:57 am

    buna ziua,cam ce garantie ar trebui sa cer doctorului pt o lucrare de portelan ?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 19, 2011 6:20 pm

      Codul deontolologic NU permite acordarea de garantie.

  28. Marian says:
    august 18, 2011 11:59 pm

    Salut! Acum vreo 3 zile Doamna doctor mi-a pus o “imbracatura” pe “26” de proba o saptamana, chiar din prima zi a cazut cand am mancat,am pus-o la loc dar cand mananc o scot apoi o pun la loc (daca nu o tin ma doare dintele cand ia contact cu aerul), se poate intampla ceva cu lucrarea daca o scot si o pun cateva zile pana o pune final ?

    ( mai am o lucrare la fel dar pe o masea de jos si nici cand a fost pusa de proba nu a cazut)

    Multumesc!

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 19, 2011 6:32 am

      Nu e recomandat sa se puna o lucrare “de proba” din mai multe considerente. Asa ca, da, se pot intampla multe. In cazul in care se decimenteaza (chiar daca e cimentata de proba) trebuie recimentata imediat.

      1. Marian says:
        august 19, 2011 11:50 am

        Nu cred ca s-a decimentat,mai e ceva alb inauntru (banuiesc ca e “ciment”. Dar se poate schimba forma lucrarii ,sa se indoaie sau altceva?

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          august 19, 2011 6:22 pm

          Nu se poate corecta scheletul metalic.

  29. ady says:
    august 18, 2011 8:09 pm

    Salut!
    In pretul implantului la ‘dentaldesign’ se include si bontul de vindecare?
    Ms

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 18, 2011 9:53 pm

      Da.

  30. Carmen Antohe says:
    august 18, 2011 7:26 pm

    Revin cu inca o intrebare. Am fost astazi la un alt stomatolog, alta radiografie etc…mi-a umblat pe canal si nu am simtit nimic, mi-a zis ca nu are nicio legatura presiunea pe dinti si nas pe care o resimt cu canalul acela la dintele din fata pt ca a fost realizat corect. M-a intrebat daca mi s-a facut vreo anestezie in cerul gurii (pt ca si acolo simt o e jena), iar raspunsul meu a fost da si ce mi-a spus m-a speriat…ca e posibil sa se fi atins astfel vreun nerv. In cazul ca asa ar fi, credeti ca asta s-ar putea vedea la RMN si daca ar fi asa, e ceva foarte grav?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 18, 2011 9:50 pm

      Nu stiu sa iti dau un raspuns sigur…

  31. Cristina Monceanu says:
    august 18, 2011 5:21 pm

    Buna ziua,
    Am citit cateva comentarii de pe acest site in speranta gasirii unei situatii asemanatoare problemei mele si am remarcat ca nu sunteti de acord cu rezectia in unele cazuri.Ati trezit o umbra de speranta in sufletul meu,caci ma confrunt cu o problema.Imi puteti spune ce parere aveti despre cazul meu?Am o lucrare dentara pusa in urma cu un an,respectiv 2 coronite de portelan lipite/ultimele 2 masele dinaintea maselei de minte din partea dreapta jos(nu le stiu numerele:).Medicul mi-a descoperit in urma radiografiei infectie la radacina si mi-a recomandat ca singura varianta scoaterea lucrarii si a maselelor si punerea unui implant.Asadar nici rezectia nu ar rezolva problema mea.As dori sa va trimit radiografia sa-mi spuneti parerea.Mentionez ca nu am avut nicio durere doar o basicuta pe gingie,nedureroasa care m-a facut sa-l intreb ce poate fi.Nici nu visam ca mai poate fi o alta problema in gura mea dupa ce am”rezolvat” tot ce se putea dupa o nastere Si am avut cam un an de lucru.Va rog sa-mi spuneti parerea.Va trimit si radiografia in scurt timp.Multumesc pentru atentia si altruismul de care dati dovada.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 18, 2011 6:14 pm

      Ce trebuie facut e indepartarea lucrarilor si a pivotilor de metal, refacerea tratamentelor de canal, reconstituirea cu pivoti de fibra de sticla, slefuire cu prag si dinti individuali nu uniti intre ei. Asadar, daca se fac tot asa cum e scris in literatura ai sanse mari sa fi ok.

    2. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 18, 2011 5:50 pm

      Asteept radiografia pe office@dentaldesign.ro. Multumesc!

  32. Anonim says:
    august 18, 2011 4:12 pm

    buna ziua,am facut o extractie de molar de o saptamana,in locul de unde mi sa scos maseaua gingia a ramas clasata in jos ,zici ca am un os acolo,nu ma doare dar dc nu se retage?in curand mi se va pune coroniata de portelan acolo,imi va afecta acea umflatura cu ceva?multumesc

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 18, 2011 5:46 pm

      Trenuie identificata cauza. In unele situatii poate fi o vindecare defectuoasa a osului sau resturi radiculare… Se va face o radiografie care sa lamureasca situatia. Daca e ceva ce necesita o reinterventie, se va amana momentul unei lucrari protetice pana la vindecare.

  33. Carmen Antohe says:
    august 18, 2011 9:52 am

    Multumesc mult!

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 18, 2011 10:15 am

      Sper ca macar putin ti-am fost de folos.

  34. Crys says:
    august 18, 2011 8:05 am

    Buna ziua!
    O cunostinta si-a facut o lucrarea pentru partea de sus, din plastic combinat cu metal.
    In data de 17.08.2011 i s-a montat lucrarea provizoriu. Cand a ajuns acasa si si-a analizat lucrarea in fata oglinzii a observat ca unui dinte din lucrare (al treilea din spate pe partea dreapta) ii lipseste o bucatica pe partea de catre gingie. Medicul a lasat pacientul sa plece acasa si nu i-a spus nimic.
    Ce se poate face in aceasta situatie? Medicul ar putea repara lucrarea pe loc? Ar trebui sa trimita medicul lucrarea la laborator s-o repare sau s-o refaca?
    Va multumesc!

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 18, 2011 10:13 am

      De la lucrari de plastic pe metal… nu prea aiu ce pretentii sa ai. Noi nici nu facem asa ceva datorita faptului ca in ce priveste calitatea…

  35. Carmen Antohe says:
    august 17, 2011 9:12 pm

    NU stiu unde ati trimis. Eu am gasit pana la urma adresa office@dentaldesign.ro si am trimis radiografia acolo.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 17, 2011 10:15 pm

      Acolo e ok. Calitatea radiografiei nu este satisfacatoare, din pacate. Raman la opinia pe care mi-am exprimat-o deja. 🙂

  36. Carmen Antohe says:
    august 17, 2011 8:54 pm

    Ma scuzati ca insist, dar nu gasesc nicio adresa de e-mail.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 17, 2011 9:06 pm

      Ti-am trimis raspunsul.

  37. Carmen Antohe says:
    august 17, 2011 8:39 pm

    dar unde o pot trimite? ca o am scanata

  38. Carmen Antohe says:
    august 17, 2011 8:04 pm

    Multumesc mult pt raspuns….deci ar tb sa mai astept.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 17, 2011 8:26 pm

      Nu ar trebui sa mai astepti. Nu e nevoie sa vezi afectrea osoasa… Trimite-mi o radiografie.

  39. Anonim says:
    august 17, 2011 7:58 pm

    Scuze nu m-am recomandat in ultimele 2 posturi..Carmen Antohe

  40. Anonim says:
    august 17, 2011 7:47 pm

    Si inca ceva….este posibil sa nu se vada nimic la radiografie? are legatura si cu cerul gurii ca parca acum ma arde si asta…Va rog mult daca puteti sa ma-ti raspundeti…sunt din judetul Bacau, deci cam departe sa vin la dvs

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 17, 2011 7:57 pm

      Poate fi prea devreme pentru ca sa se vada pe radiografie afectarea osoasa.

  41. Anonim says:
    august 17, 2011 7:44 pm

    Multumesc mult pt raspuns, dar am luat si antibiotic si durerea nu a cedat…deci tot pe canal mai tb facut ceva, asa am inteles.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 17, 2011 7:55 pm

      Probabil ca da.

  42. Anonim says:
    august 17, 2011 5:16 pm

    Oare de ce nu-mi apare postul?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 17, 2011 7:29 pm

      A trebuit sa aprob comentariu si doar acum l-am vazut.

  43. Carmen Antohe says:
    august 17, 2011 5:07 pm

    Buna ziua!
    Am si eu o problema….De aproximativ 2 luni am inceput o reparatie capitala(sa-i zicem asa) a danturii. Primul lucru pe care mi l-a facut a fost un detartraj, apoi o extractie si apoi o plomba la un dinte din fata. Dupa plomba respectiva am inceput sa simt o jena la acel dinte, dar mi s-a spus ca e normal o perioada pana se acomodeaza nervul cu noul “vecin”. au trecut 2 saptamani si jena nu a trecut, ba mai mult..au inceput sa ma doara toti dintii din fata si de sus si de jos. Am fost la stomatolog si mi-a scos nervul de la dintele cu plomba, gandindu-se ca astfel va disparea durerea. a disparut 2 zile, apoi a reaparut la fel si sus si jos fara a putea fi localizata. M-am intors la medic care mi-a zis ca nu mai are ce sa-mi faca, ca nu mai tine de el, ca tb sa merg la neurolog ca e o nevralgie de vreun fel. Bineinteles ca am fost nu la unul, ci la 3 medici neurologic pt ca fiecare zicea altceva..unul de sinuzita(dar fara sa iasa ceva la tomograf), unul ca nu am nimic, altul ca poate o nevralgie de trigemeni, dar nu crede pt ca nu se manifesta asa…Ajungand acasa, am cautat oe internet si m-am ingrozit cand am citit despre nevralgia de trigemeni, dar simptomele mele nu corespund cu cele ale acestei afectiuni. Vazand ca au trecut deja 3 saptamani si durerea persista (nu e o durere mare, dar e o jena permanenta si o durere la atingere, uneori parca e o arsura, alteori o amorteala, dar nu e amorteala pt ca ii simt) am ajuns in Bucuresti la neurolog la Spitalul Militar. Acolo mi s-a spus ca nu e vorba de nevralgie de trigemeni ca nu se manifesta asa (lucru care m-a bucurat) si ca tb sa merg la clinica oralo-maxilo-faciala, cu toate ca pe reteta mi-a scris nevralgie nerv alveolar. Am ajuns si la clinica recomandata unde mi s-a spus, dupa o radiografie ca am artrita tempo-mandibulara, sa iau un atiinflamator si sedinte cu ultrasunete..dar cautand pe internet, am vazut ca artrita nu se manifesta asa..pe mine, repet, ma jeneaza dintii din fata si uneori nasul… ce as putea face? va rog din suflet sa-mi dati un sfat ca sunt disperata..macar daca as stii ca e de la artrita m-as linisti, in sensul ca fac tratamentul si astept sa-mi treaca….Va rog din suflet! Imi vreau viata inapoi..de aproape o luna stau mai mult in pat si nu am chef de nimic….

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 17, 2011 7:28 pm

      Ai probabil o infectie. Ori dupa extractie, in locul acela, ori pe canalul dintelui de unde s-a scos nervul. Daca se face tratamentul corect de canal si se verifica locul extractiei… Totul va fi bine.

  44. Razvan says:
    august 16, 2011 4:52 pm

    Buna ziua

    Tatalui meu i-au fost puse implanturi acum 2 ani si ieri seara unul dintre ele i-a sarit.A fost astazi la stomatolog si i-au spus ca este de vina osul si ca trebuie sa ii faca transplant de os pentru ca osul a dat inapoi. Alta solutie nu exista decat transplantul de os?
    Va multumesc

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 16, 2011 5:22 pm

      Nu pot sa imi dau cu parerea fara sa vad situatia, macar o radiografie.
      Doi ani e cam putin…. Prea putin sa fie “vina” osului. 🙂

  45. Narcisa says:
    august 16, 2011 1:51 pm

    Buna ziua, as dori sa va intreb daca e normal in cazul plombelor de portelan,dupa 1 -2 ani acestea sa se innegreasca. E posibil sa fie din cauza lucrarii? Va multumesc foarte mult si va doresc o zi frumoasa in continuare!

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 16, 2011 5:19 pm

      Plombele de portelan (inlay ceramic) nu se inegresc. Dar m-as mira sa ai inlayuri. Probabil ai plombe de compozit si nu de portelan. Daca au fost facute de dentist in cabinet si nu de tehnician si apoi cimentate atunci sunt de compozit. Folclorul popular spune ca este ceramica (portelan). De fapt e compozit. Apoi…. exista compozit de calitate superioara si calitate inferioara. Cele de calitate superioara nu prea isi schimba culoarea….

  46. Alexandra says:
    august 15, 2011 6:13 pm

    Buna ziua!Am incisivii laterali iesiti in fata.Ce ma puteti sfatui sa fac?nu as vrea sa port aparat dentar,este costisitor si trebuie sa stau cu el,ani de zile.Ce parere aveti despre implant?

    Multumesc!

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 16, 2011 5:14 pm

      Am o parere buna despre implant, dar nu in cazul tau. 🙂
      Ai dinti, probabil sanatosi si ce vrei sa faci? Sa ii scoti si sa iti pui implant? Iti garantez ca daca faci asta vei fi foarte nemultumita! Foarte!
      Mai gandeste-te putin la aparat, nu e asa costisitor ca extactiile, dinti provizorii, implanturi, coroane pe implanturi, chin, interventii chirurgicale, timp, si pierderea dintilor naturali.

      1. Alexandra says:
        august 22, 2011 6:14 pm

        Ma scuzati ca revin,la 18 ani ce aparat dentar mi ar fi de ajutor,pentru indreptarea incisivilor laterali?Ce parere aveti de aparatele Incognito,cel din ceramica?Vreau sa fie mai putin vizibile,dar sa obtin rezultatele dorite.
        Imi puteti recomanda ceva?

        Multumesc!

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          august 22, 2011 6:26 pm

          Incognito nu e de ceramica. Incognito nu se vede deloc pentru ca este pe partea din spate a dintilor. Cel de ceramica este mai putin vizibil decat cel clasic de metal, dar ambele sunt pe partea vizibila a dintilor. Toate sunt bune, depinde de la caz la caz. Care ar fi cel mai potrivit in cazul tau se poate spune doar in urma unei consultatii de specialitate.

  47. Mella says:
    august 13, 2011 7:11 am

    Buna ziua,

    Am avut o mica carie tratata in Romania la unul dintre incisivii centrali superiori, pe partea spre incisivul lateral. Dupa vreo 2 luni plomba a cazut. La inceputul lunii iunie am fost la un cabinet in Sarajevo. S-a pus o noua plomba. Dupa o saptamana a cazut si aceasta. Am revenit la acel cabinet, doctorul a marit gaura din dinte si a aplicat o noua plomba. In timpul operatiei am simtit la un moment dat o durere adanca/patrunzatoare. Dupa tratament am avut dureri de cap vreo 4 zile. S-a facut o panoramica.. mi s-a spus ca nu e nimic. Plomba este inca la locul ei, insa ma doare dintele la cald/rece si la contact in timpul masticatiei. Mi s-a spus ca e probabil vorba de o nevralgie si sa iau ketonal. Acum, dupa aproape o luna durerea trece temporar insa revine brusc sub forma de durere ‘surda’. Ce ma sfatuiti sa fac? Care ar putea fi cauza acestor probleme? Daca merg la acelasi cabinet sau la altul ce fel de tratament ar trebui sa cer?
    Va multumesc.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 13, 2011 10:34 am

      Aproape sigur nervul s-a infectat si va trebui sa faci un tratament de canal. Poti sa faci un test de vitalitate (sa vezi daca e sensibil la rece) si poate o radiografie. Din cate mi-ai povestit cred ca solutia este un tratament de canal.

  48. Teo says:
    august 12, 2011 11:28 pm

    Dap…numai k acum mi-am dat seama k prin pasul 2 nu am trecut :-s.nu s-a atins nimeni d nerv..
    Un tratament de canal probabil k dureaza …ar inseamna vizite dese la cabinet.eu vreau si ceva rapid pt k e foarte inestetic si mai am o saptamana d concediu..deci lunea cealalta nu pot sa apar asa.e destul k mi-am skimbat toate planurile pt concediu..
    Cel mai probabil o sa risc..si o sa-mi dau palme peste cativa ani.
    Multumesc oricum..deja am mai aflat niste lucruri citind blogul dumneavoastra 🙂
    O zi buna

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 12, 2011 11:32 pm

      Un tratament de canal corect presupune in general o vizita si pe un dinte ca al tau probabil va dura o ora. In aceasi sedinta, daca mai stai o ora se poate reface dintele complet cu un pivot de fibra de sticla si compozit. Deci in mod normal, o sedinta, doua ore – totul e gata.

  49. Teo says:
    august 12, 2011 10:15 pm

    Ah..tocmai am citit “De la dinte la extractie-in 3 pasi simpli” si mi-am kam raspuns singura :))…e d plans,dar ma rog…si mai citesc o data dar parca astept o minune..e prea trist finalul 😐
    Nici nu mai are rost sa imi raspundeti …am inteles singura.
    Ms si scuze de deranj (dar asa k fapt divers..kat timp va trece d la rezectie pana c va trebui extras dintele?…makr vreo 10 ani?:D )

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 12, 2011 11:19 pm

      De multe ori se poate face un tratament de canal care sa rezolve situatia, fara rezectie.

  50. Teo says:
    august 12, 2011 10:00 pm

    Buna seara domnule dr. Fondrea va deranjez si eu cu una dintre problemele mele.
    In urma cu cativa ani mi-a aparut o carie intre incisivii centrali de sus…am fost atunci si mi-a plombat-o.Dupa vreo 2 ani mi-a cazut plomba aceea, am ramas cu gaura…apoi gaura a cedat si am ramas cu un fel d strungareata.
    Nu am mai fost la niciun dentist pt k in urma unui incident am prins frica d cabinete stomatologice in general.Intre timp dintele se macina oarecum p interior,din cand in cand se mai formau si abcese… pana cand ieri mi s-a mai spart un pic si vreau sa rezolv situatia.Din pacate e o distanta cam mare Bucuresti-Timisoara si nu pot veni la clinica dumneavoastra 🙂
    Astazi am fost la primul cabinet kre l-am intalnit…O doctorita draguta(noua in cabinet din cate am inteles)…s-a uitat…prima parere a fost ceva de genu “curatam…plombam…se rezolva imediat!”, dar mi-a facut totusi si o radiologie in urma careia a constatat ca ar trebui sa-mi faca o rezectie apicala(pt a salva dintele zicea ea), o curatare si krd k a mai zis ceva si de plomba(nu mai tin minte exact pt k eram aproape sa lesin d frica desi nu-mi facuse nimic).Costul acestei operatiuni duce undeva la 700 lei..tot ea mi-a zis.Aa..si e gata intr-o saptamana.
    Mai vorbea d ceva kre s-ar fii intins p mai multe luni,dar mi-a recomandat aceasta rezectie pt k e d durata :|.Mie mi s pare totusi ca dintele este si usor innegrit.
    Dumneavoastra c parere aveti?care sunt pasii acestei operatii(pt k asta am inteles ca inseamna o rezectie apicala)…s pune si fateta?..sau asta e separat la cerere?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 12, 2011 11:16 pm

      Ei bine… vad ca ai gasit raspunsul… 🙁

← Older Comments
Newer Comments →

Comments are closed.

Forum Dr Fondrea

  • » Pune o intrebare
  • » Discutii pe forum
  • » Recupereaza Parola
  • » Inregistrare Forum

Contul meu Forum

Autentificare
Înregistrare Parolă pierdută

Forumuri

  • Albirea dintilor
  • Anestezie
  • Aparate dentare
  • Articulatii, miscarile mandibulei
  • Carii
  • Diverse
  • Extractii
  • Fatete
  • Frica de dentist
  • Igienizare – Profilaxie
  • Implanturi
  • Infectii dentare
  • Lucrari dentare
  • Medicamente
  • Molari de minte
  • Parodontoza
  • Preturi tratamente stomatologice
  • Radiografii RX
  • Stomatologia si copiii
  • Tratamente de canal

Subiecte Forum

  • Umflatura sub fire
  • opinie asupra tratamentului
  • Rugaminte parere
  • Iritație gingie
  • Sfat

Cautare in website

Categorii

  • Estetica dentara
  • Implanturi Dentare
  • Endodontie
  • Protetica
  • Odontologie
  • Parodontologie
  • Chirurgie
  • Ortodontie
  • Profilaxie
  • Diverse

Newsletter

Prin utilizarea formularului iti dai consimtamantul pentru prelucrarea datelor personale (nume utilizator si email) conform politicii de confidențialitate care poate fi consultata aici.

Statistici forum

Utilizatori înregistrați
3.894
Forumuri
20
Subiecte
5.124
Răspunsuri
2.924
Etichete subiect
192

Video


  • Implant dentar rapid, ieftin si bun?
    dr. Fondrea, aprilie 7, 2021

  • Implant dentar @ Dental Design Timisoara
    dr. Fondrea, aprilie 5, 2016

  • Clinica Dental Design Timisoara – Bogdan Fondrea
    dr. Fondrea, martie 24, 2016

  • De ce sa aleg un implant dentar?
    dr. Fondrea, iulie 18, 2014

  • Stomatologia minim invaziva – Less is more
    dr. Fondrea, iunie 20, 2012

Contact

Str. Diaconu Coresi nr. 20, Timisoara, Romania


Telefon:
+4 0356 454 710
+4 0741 015 959
E-mail: office@dentaldesign.ro

Povestea Mea

  • Clinica DD
  • Cazuri
  • Galerie Foto
  • Galerie Video
  • Termeni si conditii

Newsletter

Prin utilizarea formularului iti dai consimtamantul pentru prelucrarea datelor personale (nume utilizator si email) conform politicii de confidențialitate care poate fi consultata aici.
» realizat de Dow Media
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica De Protecţie a Datelor cu Caracter Personal. ACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.

Necesare Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necesare

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.