Follow me on Facebook

Dr. Bogdan Fondrea

Totul despre dintii tai
  • Home
  • Povestea mea
  • Clinica DD
  • Concept DD
  • Cazuri
  • Foto
  • Video
  • Forum
    • Pune o intrebare
    • Subiecte recente
  • Contact
  • Estetica dentara
  • Implanturi Dentare
  • Endodontie
  • Protetica
  • Odontologie
  • Parodontologie
  • Chirurgie
  • Ortodontie
  • Profilaxie
  • Diverse

INTREABA-MA!

Pentru intrebari si comentarii intrati pe FORUM !

Citeste in continuare pentru cateva detalii despre blog si forum si cum ai putea sa ma ajuti sa te ajut.

Daca ai nelamuriri din sfera stomatologiei, nu ezita sa ma intrebi si iti voi da lamuriri la ceea ce doresti sa stii. Si, daca nu voi avea raspuns la intrebarea ta, ma voi informa.

Nu imi e rusine sa spun NU STIU!

Prima data, sa nu faci rau!Nu consider ca am toate raspunsurile si nu consider ca pot ajuta in orice situatie, dar, imi dau silinta sa citesc cu atentie intrebarile voastre si sa raspund cat mai curand. Raspunsurile de aici sunt date in functie de ceea ce imi spuneti si sunt atat de exacte pe cat pot fi in mediul online.

Raspunsurile de pe blog si de pe forum NU tin loc de consultatie si sunt orientative. Pentru a avea un diagnostic corect si un plan de tratament corect este obligatorie o consultatie directa facuta de un medic specialist, la cabinet.

Daca doriti puteti posta fotografii sau radiografii pe site-uri de gazduire online (cum ar fi www.tinypic.com) si atasati linkul la mesaj.

Iata si motivul pentru care recomand sa postati radiografii: https://drfondrea.ro/2013/10/importanta-radiologiei-in-stomatologie/

Va rog sa aveti rabdare, nu postati de nenumarate ori aceasi intrebare si incercati sa enuntati cat mai corect, coerent si cat mai clar intrebarea pe care o aveti.

Nu uitat, pentru intrebari si comentarii intrati pe FORUM !

Voi raspunde tuturor.

Cu drag,

Bogdan Fondrea – Dental Design

Comments (7.468)

← Older Comments
Newer Comments →
  1. Ana says:
    august 18, 2015 8:57 am

    Fiica mea de 11 ani poartă de șapte luni un aparat dentar pentru îndreptarea incisivilor superiori. Corectura (o ușoară ieșire în afară a incisivilor superiori laterali) a presupus două aparate dentare sus/jos până în iunie și un altul unic de „înălțare a mușcăturii” cu care eu cu soțul meu nu am fost de acord (după ce l-am plătit) deoarece îi modifica în mod vizibil fizionomia feței. Am solicitat un alt aparat care să continue îndreptarea incisivilor dar fără efect asupra liniei profilului și mandibulei. Acest nou aparat (doar pe maxilarul superior) o împiedică însă cam în același mod să închidă gura. V-aș ruga să-mi explicați ce este cu această „înălțare a mușcăturii”? De ce ține doamna doctor neapărat să obțină acest lucru? Nu se pot îndrepta incisivii fără asta? Vă mulțumesc frumos.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      august 18, 2015 6:28 pm

      Nu cred ca tine vre-un medic sa faca ceva. Poate ca recomanda. Daca voi vreti bine, daca nu, nu. Iar daca recomanda probabil e bine sa se faca. Depinde de la caz la caz ce riscuri sunt daca nu se face. Asa ca fara sa stiu particularitatile cazului cred ca cel mai indicat ar fi sa vorbiti zu medicul ce o trateaza sa va explice mai clar ce se intampla acolo.

  2. edelaida says:
    august 17, 2015 6:20 pm

    Buna seara! Se poate pune direct aparat dentar metalic fix chiar dacă maxilarul este un pic ingust? Dinții din fata sunt un pic strambi,parcă sunt de iepure.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      august 18, 2015 6:36 am

      Am raspuns deja.

  3. edelaida says:
    august 17, 2015 6:18 pm

    Se poate pune direct aparat dentar metalic fix chiar dacă maxilarul este un pic ingust? Dinții din fata sunt un pic strambi,parcă sunt de iepure.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      august 18, 2015 6:36 am

      Nu inteleg cum adica direct? Direct pe dinti? Asa se pune. Oricum e bine sa te vada un medic ortodont bun.

      1. edelaida says:
        august 19, 2015 5:39 pm

        Multumesc frumos! Ma refeream sa se puna aparat dentar metalic fix far a se pune mai intai disjunctor maxilar.

        1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
          august 20, 2015 3:34 pm

          Nu stiu. Este nevoie de o analiza detaliata pentru a putea gasi un raspuns.

          1. edelaida says:
            august 22, 2015 4:31 pm

            Mulțumesc de răspuns!

          2. dr. Fondrea doctorfondrea says:
            august 22, 2015 5:48 pm

            Cu drag!

  4. Andrei says:
    august 16, 2015 10:48 pm

    Buna! As dori sa scap de spatiul dintre cei doi dinti din fata(~ 1cm). Se pot pune doar 2 fatete sau este nevoie de aparat dentar. Precizez ca restul dintilor sunt drepti , doar la cei doi din fata este problema. Multumesc.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      august 17, 2015 6:09 am

      1 cm??? Poate ai gresit. Uite: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153572387714446&set=a.10150606731949446.408603.820764445&type=1&theater Asta e cam la limita deja. Ideal oricum e cu un aparat ortodontic.

  5. Cezara says:
    august 16, 2015 10:28 am

    Buna ziua!
    Am si eu o problema mai ciudata sa zic asa. De cateva zile, mi-a iesit peste ultima masea din dreapta o carne care acopera maseaua (polip am inteles ca se zice).
    Uneori e dureros, alteori nu!
    Partea prosta este ca doare daca mananc in dreapta sau daca stramb oarecum din gura pe dreapta.
    Am incercat tot felul de chestii si am dat pe el: tinctura de propolis, glicerina cu galbenele si propolis si glicerina boraxata!
    Mama mi-ar fii zis ca am ceva in spatele acelui polip, 2 afte sau cam asa ceva, desi eu nu vad nimic, desi doare daca ating cu un betisor de urechi.

    Nu stiu ce sa fac, sunt cam disperata ca nu trece !
    Ce ma sfatuiti sa fac sau sa iau?
    Va rog mult
    Multumesc

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      august 16, 2015 10:59 am

      Nu mai da cu nimic pentru ca nu va trece. Trebuie sa mergi la dentist fie sa fie taiat fie extras molarul de minte (daca asta e).

  6. elena says:
    august 16, 2015 9:28 am

    Domnule Doctor, am facut operatie de implant acum 4 luni si jumatate si dupa inserarea surubului de metal in os, dentista a optat pentru inserarea progresiva in acel surub a unor pivoti ( bucati) de metal pentru a mari gingia in mod natural astfel incat sa nu devina prea larga si sa intre resturi de alimente la implant. acum am al doilea pivot din acesta de metal, si am observat ca este stramb, adica nu cade perpenducular pe dintii de jos, si nu este uniform cu dintii vecini, ci iese putin in afara ( un pic in diagonala, ca un cilt de mistret). Acest pivot este mic, insa daca si dintele definitiv se va construi tot pe un astfel de suport ( stramb) imi va iesi dintele in afara) sau poate va gasi dentista o solutie sa il aduca la nivelul celorlalti. Preocuparea mea este: 1- daca implantul este stramb va avea rezistenta in timp? 2 – dintele final va fi tot stramb? Nu stiu daca am explicat foarte bine dar va rog sa imi spuneti daca este ceva ce nu ati inteles. Va multumesc

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      august 16, 2015 10:58 am

      Cred ca te referi la suruburile de vindecare. Daca asa e, atunci lucrarea se face pe bonturi diferite ce pot fi angulate pana la 30 grade, pentru ca dintele sa para drept. Daca e asa si locul de unde iese din os e corect totul va fi ok.

  7. mihaela says:
    august 13, 2015 2:32 pm

    Buna ziua,am 34 ani si grave probleme cu dantura,in special maxilarul.Din condiderente financiare nu imi pot permite implant,mi s/a spus ca trebuie cel putin 6 si cautand pe internet am gasit articole despre sistemul fast and fixed.Am consultat un medic care m/a privit cu uimire spunandu/mi ca daca la varsta aceasta apelez la un astfel de proteza,ce mai pun peste 20 de ani,dandu/mi de inteles ca 20 de ani este valabilitatea acestui sistem.Eu altceva nu imi pot permite si am plecat putin dezamagita din cabinetul dansului.As dori si parerea altcuiva pentru ca ma sperie alternativa folosirii unei proteze mobile.Va multumesc, Mihaela.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      august 13, 2015 5:20 pm

      20 de ani? Nici gand. Cu siguranta mult mai putin. Situatia e complexa dar sa nu crezi ca exista solutii ieftine rapide si bune.

  8. Catalin says:
    august 13, 2015 6:14 am

    Buna ziua,

    Am facut un abces la o masea fara dureri. In urma diagnosticarii pe baza radiografiei si a unui CT local medicul mi-a spus ca maseaua nu mai poate fi salvata, ea avand o infectie intre radacini. Am atasat radiografia
    http://tinypic.com/view.php?pic=117yaz8&s=8 , maseua este cea marcata cu +1. Va rog sa imi spuneti daca mai poate fi salvata sau trebuie extrasa.
    Va multumesc,
    Catalin

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      august 13, 2015 1:14 pm

      Cred ca exista o sansa sa fie salvata chiar daca e destul de rau. Din pacate si pe ceilalti dinti cu tratamente de canal incorecte situatia este oarecum asemanatoare. Citeste: https://drfondrea.ro/2009/03/cum-sa-vezi-cand-un-tratament-de-canal-e-corect/

  9. Costin says:
    august 11, 2015 7:13 pm

    Buna seara Dnul Doctor,

    Tocmai am terminat o lucrare de ceramica pe zirconiu pentru sapte dinti superiori frontali si inca sunt in perioada de acomodare cu lucrarea aceasta nefiind cimentata definitiv. Lucrarea este masiva pentru toti cei sapte dinti (incisivi si canini plus un premolar I stanga) si daca pentru incisivi si canini nu resimt prezenta lucrarii, premolarul I stanga o face oarecum sa se simta ne-naturala din cauza nesimetriei.

    Intrebarea mea este daca pe lucrarea prezenta se poate elimina premolarul I stanga si efectua separat, mai exact daca pe lucrarea de zirconiu gata terminata se mai poate face aditie de material (zirconiu sau altceva) pentru inchiderea laterala a acesteia dupa care sa se poata executa separat o coroana pentru premularul I.

    Multumesc frumos de suport.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      august 11, 2015 7:41 pm

      Lucrarile NU se cimenteaza provizoriu. se fac probe si apoi cant totul e ok se cimenteza definitiv.
      De ce e asimetrie? Trebuie sa fie la fel sel natural si cel artificial.
      Ai toate radacinile? Daca da, trebuie facuti individuali nu lipiti.

      1. Costin says:
        august 11, 2015 8:25 pm

        Buna seara din nou si multumesc de raspunsul prompt.

        Dupa ce am vazut show-case-urile succesurilor dumneavoastra, optiunea mea de a apela la un medic care pune plombe trainince dar cu experienta limitata in lucrari complexe de estetica se pare ca a fost una eronata.

        Motivatia doamnei doctor a fost ca in timp, muscatura se modifica iar cu o lucrare bloc de sapte dinti estetica se va mentine mult mai mult in timp.

        In conditiile curente in care tratamentele de canal sunt deja efectuate, dintii sunt piliti pentru acceptarea noilor coroane iar clinica dumneavoastra dispune de tehnologia CAD/CAM care reduce semnificativ procesul de prelucrare a lucrarilor de zirconiu, imi puteti spune in mod estimativ daca (si in afara oricaror altor complicatii) inlocuirea coroanei de zirconiu cu coroane individuale se poate incadra intr-o saptamana sau mai mult?

        Inteleg ca estimarea ceruta in lipsa oricaror date medicale este fortata, dar fiind din Constanta si cu un program de lucru oarecum nestabilit apriori as vrea sa stiu cat timp sa imi pot rezerva pentru aceasta.

        Multumesc frumos,
        Costin

        1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
          august 12, 2015 3:09 pm

          Motivatia aceea e din pacate complet eronata. Daca dintii erau mai bine sa fie toti lipiti intre ei asa ar fi fost de la natura. Sa nu vorbim de estetica si igienizare….
          Daca tratamentele de canal sunt efectuate, sa fie bine. Citeste: https://drfondrea.ro/2009/03/cum-sa-vezi-cand-un-tratament-de-canal-e-corect/
          Timpul este suficient daca si DOAR DACA NU sunt alte complicatii.
          Poti sa ne scrii pe mailul clinicii si sa ne trimiti o radiografie si poate cateva poze si vedem…

  10. Denisa says:
    august 11, 2015 7:53 am

    D-nul dr, am avut abces la o măsea timp indelungat (ba cu sarcină ,ba cu alăptatul). Acum am făcut radiografie și dentistul a zis ca trebuie scoasă și ea și cea de lângă. Asta e soluția ? Să scot 2 măsele pt o infecție? Și apoi la insistență mea de a află cum pot să umplu golurile rămase,mi-a spus ca face o lucrare și o prinde cu măseaua de minte și un dinte. Se poate așa cu măsea de minte în lucrare? Și mai am o întrebare va rog mult. Infecția se poate extinde de la o măsea la alta? Ca a rămas să aștept până nu mai pot să stau așa,pt ca deocamdată nu mă doare,și apoi să le scot. Acum alăptez și nu pot să iau antibiotic. Va mulțumesc pt ajutor

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      august 11, 2015 7:04 pm

      Ai avut si sigur inca e infectie. Nu trece de la sine. Nu e de la sarcina si nici de la apaptat. Daca a ramas suficient din dinti se pot trata. Citeste: https://drfondrea.ro/2009/03/cum-sa-vezi-cand-un-tratament-de-canal-e-corect/
      Nu e ok de la maseaua de minte peste 2 spatii cu un premolar. Nu se extinde in mod normal infectia asa. Nu se ia antibiotic.
      La cam toate intrebarile tale raspunsul este Nu. Inseamna ca esti desptul de departe de un tratament corect. Cauta un medic bun inainte de a lua medicamente aiurea si sa ramai si fara dinti si cu lucrari incorecte.

      1. Denisa says:
        august 12, 2015 9:38 am

        Măselele sunt întregi,amândouă au nervul scos din copilărie. Nu mă dor. Dar nu înțeleg cum și de unde infecția asta la rădăcina uneia. Și acum să aflu ca D-nul dr vrea să le scot pe ambele. Deci se poate și altfel,nu? Mi s-a scos de mică un dinte frontal bun și alte anomalii. Nu aș mai vrea să pierd alți dinți aiurea. De mică tot tratez dinții dar niciodată când mi s-a obturat canal nu mi s-a făcut cu aparat din acela care să bipaie când ajunge la capătul rădăcinii. Mereu mi s-a înfipt ace în pulpă măselei până simțeam ca leșin. Va mulțumim din suflet pt ajutorul și timpul acordat.

        1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
          august 12, 2015 3:09 pm

          Se poate daca nu sunt alte probleme de care nu mi-ai spus. Citeste: https://drfondrea.ro/2009/03/cum-sa-vezi-cand-un-tratament-de-canal-e-corect/ Sper sa te ajute.

  11. trandafir florentin says:
    august 9, 2015 2:59 pm

    Bună ziua aş dori şi eu să ştiu cam cât mar costa să imi implantez 4 măsele sar putea ca radacinile sa fie intacte chiar da sunt infectate dar presupun că se pot curăţa.Aş vrea să ştiu cam cât mar costa să le implantez peste rădăcinile care le am sau chiar dacă ar trebui să scot rădăcinile si să le implantze total cu tot cu radăcină aş vrea să stiu preţul în ambele cazuri Mulţumesc

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      august 10, 2015 6:12 pm

      Pentru a stii pretul e nevoie de o consultatie.

  12. ruxandra says:
    august 8, 2015 7:16 pm

    Buna ziua, am un dinte cu o punga de puroi deasupra care se retrage si apare de cate ori are chef. Ce as putea face? Pot sa-l scot in situatia asta?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      august 9, 2015 5:56 am

      Infectia e acolo. tot timpul. Citeste: https://drfondrea.ro/2009/03/cum-sa-vezi-cand-un-tratament-de-canal-e-corect/

  13. nicoleta says:
    august 8, 2015 9:00 am

    Buna ziua! Am si eu o problema privind aspectul arcadei superioare..incisivii de sus sunt crescuti in exterior ceea ce creeaza un aspect inestetic deoarece par mult mai scurti fata de ceilalti. Aceasta problema se poate corecta doar printr-un aparat fix??( mi s-a spus ca ortodontia e singura procedura neabraziva pentru dinti)

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      august 8, 2015 2:03 pm

      Poate se poate cu coroane, poate nu. Ar trebui sa vad.

  14. Veronica says:
    august 6, 2015 5:26 pm

    Bună ziua, as dori sa știu ce as putea face pt a scăpa de aspectul neplăcut din cauza unui canin crescut stramb pe arcada de sus.Nu as vrea aparat dentar, ma gândeam la o fațetate sau coroana de zirconiu. S ar putea rezolva în acest mod?va mulțumesc

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      august 7, 2015 3:03 pm

      Poate ca da, popate ca nu. Trebuie sa vad. DAR, cel mai bine ar fi cu aparat orto.

  15. Flory says:
    august 6, 2015 9:33 am

    Bună ziua! Sunt posesoarea unei punti de ceramică de 2 săptămâni iar astăzi am observat ca pe unul din stalpi, pe partea din interior, e un punct negru care vine de sub punte ( se vede ca o umbra) Ce poate fi? Nu am dureri! Plus ca gingia la dintele acesta nu s a așezat foarte frumos. Se va da în timp sau trebuie sa merg la stomatolog sa o aseze iarăși? Menționez ca lucrarea nu e cimentata definitiv. Va mulțumesc!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      august 6, 2015 3:10 pm

      Metal?
      Trebuie s amergi la stomatolog. Cimentarea se face definitiv din prima dupa cateva probe.

      1. Flory says:
        august 6, 2015 3:22 pm

        Nu cred ca e metal! Dintele e tot din ceramica pe zirconiu, sau ceva de genul. Momentan nu pot ajunge, în câteva săptămâni o sa reușesc. Nu mi a cimentat definitiv deoarece ma deranja puțin în timpul masticatiei. Doctorul mi a zis ca nu mi o va cimentá definitiv decât în momentul în care ma voi simți perfect cu ea.

        1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
          august 6, 2015 3:23 pm

          Posteaza o poza sau\si radiografie (daca ai). Poate ma ajuta.

          1. Flory says:
            august 6, 2015 3:49 pm

            Radiografii nu am deoarece le am făcut la ei în clinica și au rămas acolo, iar poza, având în vedere ca e caninul de sus, nu reușesc sa mi fac, în asa fel încât sa se vadă partea din interior.Oricum, va mulțumesc pentru răspuns! O sa aștept pana la următoarea vizită, sper doar sa nu fie ceva grav.

          2. dr. Fondrea doctorfondrea says:
            august 7, 2015 3:02 pm

            Cu drag!

  16. Soare Mihaela says:
    august 6, 2015 9:07 am

    Buna ziua,
    In primul rand multumesc pentru sfaturile pe care mi le-ati dat referitoare la salvarea anumitor dinti. Mi-au fost de mare folos, Am gasit un medic endodont care a facut pur si simplu minuni.

    Revin cu o problema a fiicei mele care are 20 de ani. Cele doua masele de minte de la maxilarul de jos au iesti fara probleme , insa la cele de sus nu au loc sa iasa. Gingia este strapunsa, insa atunci cand mananca sau strange din dinti ( nu si in alte situatii ), o doare foarte rau articulatia, nu maseaua. Ea vrea sa plece cateva zile la mare si nu vrea sa aibe ceva urgente acolo.
    Ce ma sfatuiti sa fac ? Mai poate astepta aceasta problema cateva zile sau prezinta urgenta ?

    Multumesc anticipat,

    Va atasez si radiografia panoramica.
    http://tinypic.com/usermedia.php?uo=bbi8MiGk22OGeH%2B3ue8NIIh4l5k2TGxc#.VcMjQnHtlHw

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      august 6, 2015 3:09 pm

      Ma bucur ca esti ok. 🙂
      Cele doua masele de pe maxilarul de jos NU au loc, trebuie extrase. Asa trebuie extrase toate cele 4. Cand? Cat mai curand.
      In plus- sunt carii intre dinti si trebuie si ele rezolvate. Cauta un medic bun si pentru ea.

  17. Nicolae says:
    august 6, 2015 5:43 am

    Buna ziua,

    Sunt un pacient care poartă aparat dentar. Anul trecut in luna Iulie cu cateva saptamani inainte de a se aplica aparatul dentar am avut un tratament la caninul superior drept unde a fost scos nervul. Dupa cateva lunii undeva prin Decembrie 2014 – Ianuarie 2015 la igena cu ata dentara am simtit miros exact pe zona obturata a caninului superior (maxilarul) unde nu mai este nerv, mirosul se simte doar la ata dentar nu si la periaj. Am intrebat medicul ortodont , nu este cel care a facut obturatia la canin – ci un alt medic, daca imi voi pierde caninul cel cu obturatie canal/fără nerv si emană miros ?!?? Raspunsul a fost NU !! Mirosul nu a disparut nici azi, medicul ortodont mi-a spus sa folosesc ata dentară dupa periaj si nu inainte de periaj, asa cum fac de fiecare data. Ce spuneti ?!?!??
    Ce credeti că este, ce trebuie făcut, imi voi pierde caninul superior drept ??!??

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      august 6, 2015 3:08 pm

      Citeste: https://drfondrea.ro/2009/03/cum-sa-vezi-cand-un-tratament-de-canal-e-corect/
      Mirosul nu e de la folosirea firului ci pentru ca e o problema! Trebuie sa te vada un medic bun cat de curand pentru a nu se agrava situatia.

  18. ana says:
    august 5, 2015 8:48 pm

    Buna seara. Saptamana trecuta , miercuri a fost nevoie de extractia incisivului superior central, coronita care il acoperise avea suport un pivot, care intre timp a capatat o mobilitate ce a dus la fractura dintelui pana in gingie, ultima solutie fiind extractia. Intrucat sunt fumatoare, dr nu mi-a garantat rezistenta unui implant , astfel incat in prezent astept vindecarea locului extractiei si realizarea unei punti . Problema mea este urmatoarea : anterior extractiei, mi s-a inchis canalul de la incisivul lateral , lucrare care s-a executat perfect, asa se vede pe radiografie, iar dr mi-a spus a urmatoarea interventie o reprezinta rezectia apicala , la acest incisiv fiind prezenta o punga de puroi. Trei zile am suportat dureri groaznice , care incetau in urma administrarii de nurofen , dar pe termen scurt. Gandul unei interventii m-a speriat destul de rau , acompaniat si de durere am decis sa consult si parerea unui alt dr. Acesta a vazut radiografia cu canalul inchis perfect si mi-a sugerat sa incercam un tratament endo , in final lasand dintele deschis pt a curge puroiul, urmatoarea sedinta fiind saptamana viitoare. De durere n-am scapat nici a doua zi de la tratament , gingia fiind tot inflamata si rosie pe incisiv. Nu mai stiu ce sa fac…poate ca rezectia e ultima solutie, desi mi-am pus mari sperante in tratam de canal. Mai are rost sa sper ca puroiul va disparea in urma acestui tratament ? La cat timp de la interventie ar trebui sa simt vreo schimbare ?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      august 6, 2015 3:06 pm

      Citeste: https://drfondrea.ro/2009/03/cum-sa-vezi-cand-un-tratament-de-canal-e-corect/

  19. marius says:
    august 4, 2015 6:09 pm

    revin cu o poza http://tinypic.com/r/33v1zc4/8

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      august 4, 2015 7:20 pm

      Nu ma ajuta prea mult, imi pare rau.

  20. marius says:
    august 4, 2015 11:20 am

    edit:a fost si aditie os in aceeasi sedinta.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      august 4, 2015 5:46 pm

      Nu are importanta.

  21. Alex says:
    august 4, 2015 11:07 am

    Salut, am un reflex vomitiv exagerat care ma impiedica sa urmez un tratament stomatologic complet. Nu suport diga pusa pe molari, atingeri in zonele sensibile ale gurii, nici vorba de radiografii(in afara de cele panoramice) sau amprente dentare. Pana ca si la periaj am un oarecare disconfort. Nu imi e frica de interventii nu sunt nici foarte anxios dar reflexul vomitiv ma impiedica sa pot merge la stomatolog cu toate ca imi doresc evident rezolvarea problemelor. Evident nu as dori masuri drastice ca o anestezie generala si nu sunt convins nici ca inhalosedarea ar functiona cu toate ca nu am incercat. Ce se poate face in aceasta privinta? Am 28 ani.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      august 4, 2015 5:48 pm

      Greu. Fie: anestezie locala pe mucoase, ca sa nu simti unde se atinge (ce se atinge) fie anestezie generala, fie psihoterapie. Din pacate nu prea stiu alte solutii. Nu stiu daca inhalosedarea ajuta sau nu.

  22. marius says:
    august 4, 2015 10:49 am

    Buna ziua,azi dupa 2 saptamani de la inserarea 2 implanturi in zona premolarilor pe maxilar ,am fost la scoaterea atelor,problema este ca se vad implanturile,doctorul spunand ca gingia nu s-a lipti bine si sa mai asteptam in jur de o luna sa creasca si sa o coasa iar?e posibil?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      august 4, 2015 5:46 pm

      Poate… depinde de la caz la caz si cum se vede, cat se vede… unde se vede.

  23. jessie says:
    august 4, 2015 9:53 am

    Buna ziua,am 13 ani si am doi incisivi in loc de unul ,ce trebuie sa fac?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      august 4, 2015 10:10 am

      Ti-am raspuns deja.

  24. jessie says:
    august 4, 2015 9:50 am

    Buna ziua,am 13 ani si mi-au crescut doi incisivi ,unul fiind mai sus si mai mare,ce trebuie sa fac?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      august 4, 2015 10:10 am

      Sa cauti un dentist foarte bun care sa te ajute. Daca dai de un dentist care nu e ok… va fi rau.

  25. Maria says:
    august 2, 2015 8:26 pm

    Buna ziua.
    Am un incisiv care se misca destul de mult si as dori sa stiu daca se poate face o interventie in aceasta directie fara sa fie nevoie de scoaterea acestuia. Va multumesc mult!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      august 4, 2015 10:09 am

      Poate ca da, sau nu. Trebuie sa vad.

  26. Lia says:
    august 1, 2015 9:42 am

    Buna ziua, domnule doctor! Am si o intrebare, sper ca ma puteti ajuta.
    Doctorul meu stomatolog mereu isi face treaba peste mana (parerea mea), imi lasa bracketii dezlipiti cateva luni, apoi cand ii lipeste nu ii lipeste bine si cum ies din cabinet imi cad, chiar imi e rusine sa ma intorc sa ii spun ca nu isi face treaba bine.
    Problema e ca zice ca ma apropii de final (trebuie sa-mi dea aparatul jos) si a zis sa am grija cu bracketii sa nu se desfaca, sa mananc doar moale ca altfel trebuie sa-l port mai mult. Acum doua zile am avut programare si surpriza cum am ajuns acasa, am asteptat 3 ore ca sa beau apa si sa mananc (am mancat piure de cartofi, dar cei doi bracketi pe care i-a lipit tot au cazut (ii simteam slabiti de la inceput, dar am zis ca stie dumneaei ce face).
    Acum este in concendiu, si eu nu stiu ce sa fac, imi este frica si sa mananc sa nu desfaca si altii, mai frica imi este sa nu se rupa arcul, deoarece sunt desfacuti chiar ultimii doi bracketii, pot face ceva ca sa evit ruperea arcului? Sa las bracketii pe arc chiar daca imi ies mereu (nu vreau sa-i inghit :)) ). Daca ma puteti ajuta cu un sfat, va rog!
    Imi scuzati intrebarea care este oribil de lunga. Va multumesc pentru rabdare!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      august 1, 2015 5:00 pm

      Nu suna bine deloc. Cauta un ortodont bun cat mai curand pana nu e prea tarziu… Imi pare rau. Nu e ok sa stai fara bracketi pe dinti.

  27. georgiana says:
    august 1, 2015 12:38 am

    Buna,

    As dori sa stiu pretul unui implant dentar

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      august 1, 2015 4:58 pm

      Depinde de multe… La noi preturile sunt pe site. http://www.dentaldesign.ro

  28. Irina says:
    iulie 31, 2015 3:42 pm

    Buna ziua ! Am o pata alba destul de mare pe dintele din fata si dentistul mi-a zis ca ar putea fi o fluoroza sau ceva de genu . Am intrebat daca poate sami deschida dintele si sa mi-o inlature si a zis ca daca face asa mi se innegreste dintele si ajung sa-mi scot si nervu etc . Ca asa a patit ea. Ce credeti ? Pot inlatura pata asta fara sa apara consecinte?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      august 1, 2015 4:58 pm

      Nu e adevarat. Nu se inegreste dintele si nu trebuie scos nervul. Poti, dar cauta un dentist bun, altfel e tragic.

  29. Tatiana says:
    iulie 31, 2015 7:17 am

    Buna ziua! luni stomatologul mi-a extirpat nervul si prelucrat canalul dintelui (incisiv). A doua zi deja mi s-a umflat putin buza, simteam o tensiune, si la palpare ma durea putin. I-am comunicat acest fapt stomatologului, dar mi-a aplicat oricum plomba definitiva zicand ca daca se va umfla va trebui sa faca incisie. Abscesul la momentul de fata nu este mare, dar simt deranj, si putina durere la palparea buzei. ieri mi-am soministrat cefaloxina 500 mg (din iniziativa mea), astazi iarasi 500 mg…. Am impresia ca abscesul a diminuit putin.. Daca va disparea complect cu tratamentul de antibiotic, este oricum necesara interventul stomatologului? Multumesc mult.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      august 1, 2015 4:57 pm

      Nu ai nevoie de medicamente. Nu iti fac bine. NU, infectia nu dispare, chiar daca nu mai e umflat. Nu suna ok deloc. Citeste: https://drfondrea.ro/2009/03/cum-sa-vezi-cand-un-tratament-de-canal-e-corect/

  30. darmian says:
    iulie 30, 2015 12:36 pm

    Buna ziua ,recomandati suplimente,cev pt ajutarea regenerarii osoase?in scopul osteointegrarii sau e reclama falsa?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      iulie 30, 2015 12:54 pm

      Nu recomand decat o interventie corecta, fara fumat si protejata zona dupa. 😉

  31. ELENA says:
    iulie 30, 2015 6:17 am

    Buna ziua! intrebarea mea este urmatoarea: de ieri sunt posesoarea unei lucrari de 4 dinti frontali din ceramica pe zirconiu.la inceput mi s-a parut ca dintii sunt prea lungi si am trimis lucrarea ca sa fie putin
    scurtata. ieri medicul stomatolog mi-a cimentat lucrarea provizoriu si abia dupa am constatat ca dintii sunt foarte scurti si ca sunt inalti in partea din spate. i-am spus ca acum sunt prea scurti si raspunsul a fost ca nu se mai poate pune ceramica pe ei pentru ca cimentul provizoriu contine o substanta care dauneaza cuptorului ceramic si nici nu se mai pot slefui in spate.asa este? dintii sunt compromisi? ce se poate face? cu ei asa nu pot sta pentru ca sunt minusculi fata de caninii mei si nici ocluzie buna nu am cu ei….va rog ajutati-ma cu ceva sfaturi! va multumesc anticipat!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      iulie 30, 2015 12:43 pm

      Trebuie facuti de atatea ori pana sunt asa cum trebuie. Nu se deterioraza de la la cimentul provizoriu. Cimentarea se face definitiv dupa mai multe probe.

      1. ELENA says:
        iulie 30, 2015 1:07 pm

        multumesc pentru ca mi-ati raspuns intr-un timp atat de scurt! problema este ca
        medicul stomatolog mi-a spus ca tehnicianul nu vrea sa mai aplice ceramica pe ei deoarece substanta din cimentul provizoriu ar strica cuptorul in care ar urma sa fie arsi dintii si ca deja acea substanta a intrat in zirconiu si se va emana in timpul arderii. nu stiu ce sa mai fac, mai ales ca m-au costat enorm !!!

        1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
          iulie 30, 2015 4:18 pm

          Pai sa ii curete de ciment. 🙂
          Chiar intra in zirconiu cimentul? Pai asa ar trebui sa intre cafeaua, tutunul, zaharul, sarea, piperul, si tot ce bagam in gura, nu? 🙂

          1. ELENA says:
            august 7, 2015 5:44 pm

            Revin cu cateva impresii…tehnicianul a refuzat categoric sa-mi aplice ceramica pentru a lungi dintii pentru a nu-i afecta cuptorul nu stiu ce oxizi din cimentul provizoriu, dar in schimb m-a trimis la alti tehnicieni care ar avea cuptoare mai vechi si ar fi dispusi sa faca acest lucru! cu alte cuvinte se poate, dar nu ne complicam… ca doar nu a cheltuit dansa 4000 lei! bineinteles ca nu ar vrea nimeni sa faca lucrarea altui tehnician! asa ca cei cu ceramica pe zirconiu daca stomatologul va spune sa nu va faceti griji ca ceramica se si ia, se si pune dupa bunul plac, sa stiti ca acest lucru se poate doar inainte de ai cimenta provizoriu. sper sa nu mai pateasca nimeni ca mine, pentru ca trebuie s-o iau de la capat ! alti dinti, alti bani, alta distractie!

          2. dr. Fondrea doctorfondrea says:
            august 8, 2015 7:16 am

            Asa cum spuneam, cimentarea fe face definitiv din prima dar dupa mai multe probe penteu a ne asigura ca lucrarea e si corecta si asa cum isi doreste pacientul. In plus, daca tehnicianul are pretentii specifice, medicul ar trebui sa stie si sa foloseasca cimenturi care sunt ok. (in caz ca totusi….)

          3. ELENA says:
            iulie 30, 2015 5:13 pm

            nici nu stiti cat mi-ati ridicat moralul! va multumesc! sunteti un medic extraordinar si un om foarte bun . ar trebui sa fie mai multi medici ca dumneavoastra!

          4. dr. Fondrea doctorfondrea says:
            iulie 30, 2015 5:22 pm

            Cu drag, oricand!

  32. Marius says:
    iulie 29, 2015 8:18 pm

    Domnul doctor,am o măsea care a fost tratată acum 5-6 ani cu obturație pe canal. După scurt timp mă durea când mușcam pe ea. M-am chinuit așa până mi-a apărut abces și durerea a dispărut pt ca eu spărgeam bășică și eliminăm infecția pe acolo. A durat așa 8-9 luni iar acum nu mai am nici abces și nici durere. Înseamnă ca infecția a trecut? S-a eliminat așa? Sau tot trebuie tratată? Mulțumesc

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      iulie 30, 2015 12:40 pm

      Nici gand! Infecti e acolo si e de cel putin 5-6 ani de cand a fost tratata. Citeste: https://drfondrea.ro/2009/03/cum-sa-vezi-cand-un-tratament-de-canal-e-corect/

  33. Denisa says:
    iulie 29, 2015 7:56 pm

    Domnul doctor,am o fetiță de 7 luni și pe gingia de sus în lateal in dreptul unde cresc măseluțele are un punct mic alb și tare. Chiar pe mijlocul gingiei lateral. O poate deranja sau să o doară? Ce e punctul ală? Să fie colțul măselei nu cred ca are cum pt ca e sus pe lateral. Va multumesc

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      iulie 30, 2015 12:40 pm

      Poti posta o poza?

  34. clau says:
    iulie 29, 2015 5:57 pm

    buna ziua, am inceput un tratament la incisivii centrali, dupa o perioada nu am mai fost la dentist, au ramas gauriti si inevitabilul s-a produs, unul s-a rupt.Am fost la dentist, radiografie, infectie, tratament de canal(3 sedinte), doamna doctor mi-a inchis dintii provizoriu sa vada daca ma doare, nu m-a durut si nici nu s-a umflat si apoi i-a inchis definitiv, fara sa mai fac o radiografie. acum urmeaza sa imi puna un implant de ceramica pe suport metalic pt cel rupt si sa-l imbrace pe celalalt.Credeti ca a procedat corect pana acum, si ce material ma sfatuiti sa aleg pentru cei 2 incisivi? dotarile cabinetului nu sunt cele mai bune. Credeti ca ar trebui sa mai fac o radiografie (ultima am facut-o cand s-a rupt acum 3 sapt). recomandati un detartraj inainte de implant? exista posibilitatea ca incisivul pe suport metalic sa se deterioreze in timp sau sa se retraga, sa se vada metalul, etc? multumesc mult.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      iulie 30, 2015 12:39 pm

      Citeste: https://drfondrea.ro/2009/03/cum-sa-vezi-cand-un-tratament-de-canal-e-corect/
      M-as mira sa fie implant de zirconiu. Cred ca ai iteles gresit.
      Igienizarea se face inainte de inceperea tratamentelor, deci implicit a implantului.
      Da, exista posibilitatea asta.

  35. Ioana says:
    iulie 29, 2015 6:35 am

    [IMG]http://i61.tinypic.com/rjnkmh.jpg[/IMG]

    Acestea este linkul.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      iulie 29, 2015 12:45 pm

      Care e intrebarea?

  36. Ioana says:
    iulie 29, 2015 5:31 am

    Buna ziua,

    Cum as putea atașa o radiografie aici?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      iulie 29, 2015 12:44 pm

      Citeste articolul la care ai lasat comentariul.

  37. Colcer says:
    iulie 28, 2015 4:44 pm

    Bună ziua,
    Am o mica problema. Am o măsea care e descoperita. Am avut plomba la ea însă mă făcut puroi și medicul a fost nevoit sa îmi scoată plomba. Am făcut tratament cu antibiotice iar în cele din urma a mi.a trecut puroiul dar am rămas cu măseaua descoperita. După 2luni cu ea descoperita am făcut din nou puroi. Medicul spune ca trebuie scoasa deoarece unul dintre pereți maseleei mele nu a-mi e și nu mai poate pune plomba. Exista vreo șansă să rămân cu măseaua. As vrea sa va trimit o poza sa o vedeți însă nu o pot atașa aici.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      iulie 28, 2015 6:14 pm

      Citeste: https://drfondrea.ro/2009/03/cum-sa-vezi-cand-un-tratament-de-canal-e-corect/
      Si ai detaliile cum sa atasezi poze in articolul la care ai lasat postarea. 😉

  38. Alexandra says:
    iulie 27, 2015 5:46 pm

    Buna ! Sora mea mai mica ( 12 ani ) are probleme cu canini , i se misca foarte tare , si nu pot sa spun ca are o igiena dentara buna . Azi ia cazut unul si celalt i se misca , am uitat sa mentionez ca dinti de lapte iau cazut si acestia sunt ‘definitivi’ . Ce solutii ar exista pentru inlocuirea lor ?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      iulie 27, 2015 6:22 pm

      Sunt aproape 100% sigur ca nu sunt caninii definitivi cei ce se misca. Cauta un dentist bun, fa o radiografie panoramica si sigur va fi ok.

  39. Lavinia says:
    iulie 26, 2015 7:13 am

    Buna,am probleme cu maseaua de minte,si asi vrea sa o extrag dar imi este foarte frica ca nu imi amorteste!am avut doar experiente proaste!de doua zile beau antibiotice ,durere nu prea am doar cand o ating .simt durere la radacina!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      iulie 26, 2015 7:41 am

      Care e intrebarea?

      1. Lavinia says:
        iulie 27, 2015 6:27 pm

        Intrebarea este daca se poate extrage cu infectie?

        1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
          iulie 27, 2015 6:37 pm

          Se poate, da.

  40. Gabriela Alexe says:
    iulie 25, 2015 9:17 am

    Buna ziua! Acum 3 zile mi s-a facut o extractie a unei masele din cauza infectiei care nu ceda pe unul dintre canale. In momentul de fata, peste cheagul sagvin, mi s-a format o pielita de culoare alba (nu stiu cum s-o numesc exact) care miroase. Se poate sa fie vorba despre o infectie?? Mentionez ca nu mi s-a recomandat antibiotic + sunt fumatoare (in medie 5 tigari/zi)

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      iulie 26, 2015 7:41 am

      Probabil e depozit de fibrina si e normal. Dar, daca miroase nu e ok sida, poate fi o infectie. Ar fi bine sa te vada un medic.

      1. Gabriela Alexe says:
        iulie 26, 2015 7:50 am

        Multumesc pt raspuns

        1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
          iulie 26, 2015 7:51 am

          Cu drag!

    2. Gabriela Alexe says:
      iulie 25, 2015 9:36 am

      Uneori am dureri usoare si la presiune ma doare maseaua din spatele locului extractiei (maseaua extrasa=46)

      1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
        iulie 26, 2015 7:41 am

        Care e intrebarea?

  41. Lara Cristea says:
    iulie 24, 2015 5:10 pm

    Buna seara! Am nevoie de implant dentar, in locul utimului molar(partea stanga) pe arcada inferioara. Am inteles ca molarul superior nu permite acest lucru, in sensul ca nu mai ramane suficient spatiu (molarul de pe arcada inferioara mi-a fost extras acum un an, si mi s-a spus ca molarul de pe arcada superioara si-a modificat pozitia). Am mai inteles ca exista doua variante pentru obtinerea spatiului necesar inserarii unui implant: aparat dentar pentru repozitionarea molarului de pe arcada superioara, sau coronoplastie la molarul de sus (nu am alte probleme la el). As dori sa stiu daca exista si alta metoda de repozitonare, sau exista doar cele doua variante? O seara placuta!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      iulie 26, 2015 7:52 am

      Ar mai fi sa extragi molarul de pe partea superioara. Evident solutia ideala e sa porti un aparat dentar.

      1. Lara Cristea says:
        iulie 27, 2015 7:41 am

        Va multumesc pentru raspuns! O saptamana placuta va doresc!

        1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
          iulie 27, 2015 5:32 pm

          Cu drag!

  42. Mariana Giuglea says:
    iulie 24, 2015 3:58 pm

    Multumesc foarte mult pentru raspuns,
    Mariana Giuglea

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      iulie 25, 2015 6:44 am

      Cu drag!

  43. Mariana Giuglea says:
    iulie 24, 2015 12:59 pm

    Buna ziua,
    Copilului meu(24 ani) i s-a depistat un glanulom la o masea si i s-a recomandat rezectie apicala cu reusita 50% sau tratament endodontic cu reusita 98%. Rezectia este acoperita de asigurare, tratamentul endodontic nu. Acest tratament costa in jur de 1500 euro.
    Se poate sa coste atat de mult?
    Cam cat dureaza un astfel de tratament?
    (Intreb deoarece copilul este student in Germania si nu poate sta prea mult in tara nici macar in vacanta).

    Multumesc mult!
    Mariana Giuglea

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      iulie 24, 2015 1:19 pm

      Da de unde! In nici un caz nu as merge pe rezectie! E ca si cum mai bine taiem tot bratul decat sa ne facem manichiura. In Romania un tratament de canal ce se face corect intr-o sedinta poate doua… costa 2-300E. Asa ca… 🙂
      Citeste: https://drfondrea.ro/2009/03/cum-sa-vezi-cand-un-tratament-de-canal-e-corect/

  44. Sabina says:
    iulie 24, 2015 12:30 pm

    Buna ziua , domnule doctor ! Am facut o radiografie la 2 dinti din fata , in urma careia am aflat ca am puroi la acestia . Mi s-a facut drenajul dupa care s-a inceput tratamentul pe canal la fiecare dinte in parte . Tratamentul asupra primului dinte a fost incheiat si acum urmeaza cel de langa el . Am facut o prima sedinta de tratament ( urmand si altele ) dar dupa aproape 1 saptamana , am inceput sa am dureri ingrozitoare . Simt o presiune la ambii dinti , si nu ii pot atinge iar durerile nu dispar . Ce pot face ? Va multumesc !

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      iulie 24, 2015 1:25 pm

      Citeste: https://drfondrea.ro/2009/03/cum-sa-vezi-cand-un-tratament-de-canal-e-corect/

      1. Sabina says:
        iulie 24, 2015 2:06 pm

        Tratamentul s-a inceput corect , insa abia luni trebuie sa merg pt urmatoarea sedinta , mi s-a zis ca trebuie sa stau cu medicamentul pe care mi l-a pus cateva zile pentru a actiona. Dar durerea este atat de mare incat am incercat sa scot acel medicament de acolo pt ca am mai incercat asta si a functionat , Acum insa nu a mers . Trebuie continuat tratamentul ? Nu inteleg de unde provine durerea , medicul mi-a zis ca nu mai este nerv ..

        1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
          iulie 25, 2015 6:43 am

          Fara va vad nu stiu, imi pare rau.

        2. Sabina says:
          iulie 24, 2015 2:44 pm

          Am scos medicamentul crezand ca o sa inceteze durerea , dar nu s-a intamplat . Acum ce as putea face ? Abia luni merg la stomatolog …

          1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
            iulie 25, 2015 6:44 am

            Ce sa faci, poti lua ceva medicamente pentru durere si astepti sa mergi la medic.

  45. cornelia says:
    iulie 23, 2015 9:05 pm

    Buna seara. Sunt o fumatoare in jur de 8 tigari la zi. Acum o luna mi am pus implanturi dentare si astept osteointegrarea dar am niste junghiuri in gingii. Poate fi de la tigari ? Pot avea surpriza sa nu se osteointegreze implantul ? Multumesc mult !

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      iulie 24, 2015 1:26 pm

      Poate fi, sau nu. Fumatul nu e ok.

  46. Serban Roxana says:
    iulie 23, 2015 10:24 am

    Buna ziua,

    In cazul in care am un abces dentar si prezint o umflatura foarte mare si dureroasa, ce anticiotic sau intiinflamator trebuie sa administrez? Momentan, din motive subiective, nu pot ajunge la un consult stomatologic, insa voi incerca sa urgentez acest lucru cat de mult pot.

    Va multumesc!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      iulie 23, 2015 1:24 pm

      Fara medicamente! Citeste: https://drfondrea.ro/2009/03/cum-sa-vezi-cand-un-tratament-de-canal-e-corect/

  47. Elena says:
    iulie 23, 2015 3:26 am

    Bună ziua,as dori sa va întreb și eu ceva,acum câteva zile mi a fixat definitiv medicul meu stomatolog ultima parte dintr o lucrare dentara(stânga)…asta pt ca toată partea de sus a fost îmbrăcata în porțelan…și de atunci am.niște dureri îngrozitoare,acum mă doare și lângă nas foarte tare abia pot sa vorbesc,pe partea aceasta am avut și o extracție…sa fie de vina asta?când l am sunat mi a spus ca nu are ce sa mi facă, sa mi fac o radiografie…nici măcar nu știu ce sa fac…sa merg la el sau sa încerc alt medic
    Mulțumesc anticipat pt răspuns.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      iulie 23, 2015 1:23 pm

      Cauta un medic bun.

  48. Eveline says:
    iulie 22, 2015 5:12 pm

    Buna ziua, va rog sa imi spuneti:
    1. Pe un implant inclinat se poate pune coroana?
    De fapt sunt 3 implanturi, toti inclinati astfel: C 23 inclinare 10 grade, P1 24 inclinare 15 grade si P2 25 inclinare 20 grade. Implanturile sunt facute in 2013 si coroanele le voi pune acum in luna august.
    2. Intre implantul P2 25 si M2 27 am lipsa M1 26. As dori sa stiu daca este bine sa pun coroana pe el legata de P2 25 si radacina deja lucrata M2 27.
    Va multumesc pentru raspuns.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      iulie 22, 2015 6:24 pm

      1 – da, in anumite conditii si va iesi ok.
      2 -lucrarile se pun fie doar pe implanturi fie doar pe dinti. Nu sunt ok cele ce stau atat pe dinti cat si pe implanturi.

  49. darmian says:
    iulie 22, 2015 4:31 pm

    am inteles dar va fii vreo problema?vreun risc?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      iulie 22, 2015 4:39 pm

      Exact ca la o casa cand inversezi ordinea lucrurilor. Poate va fi o problema, poate nu. Daca se respecta protocolul riscurile scad, daca nu, cresc.

  50. darmian says:
    iulie 22, 2015 2:47 pm

    edit: revin, lucrarea ceramica/zirconiu este pe maxilar

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      iulie 22, 2015 3:46 pm

      Am inteles.

← Older Comments
Newer Comments →

Comments are closed.

Forum Dr Fondrea

  • » Pune o intrebare
  • » Discutii pe forum
  • » Recupereaza Parola
  • » Inregistrare Forum

Contul meu Forum

Autentificare
Înregistrare Parolă pierdută

Forumuri

  • Albirea dintilor
  • Anestezie
  • Aparate dentare
  • Articulatii, miscarile mandibulei
  • Carii
  • Diverse
  • Extractii
  • Fatete
  • Frica de dentist
  • Igienizare – Profilaxie
  • Implanturi
  • Infectii dentare
  • Lucrari dentare
  • Medicamente
  • Molari de minte
  • Parodontoza
  • Preturi tratamente stomatologice
  • Radiografii RX
  • Stomatologia si copiii
  • Tratamente de canal

Subiecte Forum

  • Umflatura sub fire
  • opinie asupra tratamentului
  • Rugaminte parere
  • Iritație gingie
  • Sfat

Cautare in website

Categorii

  • Estetica dentara
  • Implanturi Dentare
  • Endodontie
  • Protetica
  • Odontologie
  • Parodontologie
  • Chirurgie
  • Ortodontie
  • Profilaxie
  • Diverse

Newsletter

Prin utilizarea formularului iti dai consimtamantul pentru prelucrarea datelor personale (nume utilizator si email) conform politicii de confidențialitate care poate fi consultata aici.

Statistici forum

Utilizatori înregistrați
3.894
Forumuri
20
Subiecte
5.124
Răspunsuri
2.924
Etichete subiect
192

Video


  • Implant dentar rapid, ieftin si bun?
    dr. Fondrea, aprilie 7, 2021

  • Implant dentar @ Dental Design Timisoara
    dr. Fondrea, aprilie 5, 2016

  • Clinica Dental Design Timisoara – Bogdan Fondrea
    dr. Fondrea, martie 24, 2016

  • De ce sa aleg un implant dentar?
    dr. Fondrea, iulie 18, 2014

  • Stomatologia minim invaziva – Less is more
    dr. Fondrea, iunie 20, 2012

Contact

Str. Diaconu Coresi nr. 20, Timisoara, Romania


Telefon:
+4 0356 454 710
+4 0741 015 959
E-mail: office@dentaldesign.ro

Povestea Mea

  • Clinica DD
  • Cazuri
  • Galerie Foto
  • Galerie Video
  • Termeni si conditii

Newsletter

Prin utilizarea formularului iti dai consimtamantul pentru prelucrarea datelor personale (nume utilizator si email) conform politicii de confidențialitate care poate fi consultata aici.
» realizat de Dow Media
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica De Protecţie a Datelor cu Caracter Personal. ACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.

Necesare Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necesare

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.