Follow me on Facebook

Dr. Bogdan Fondrea

Totul despre dintii tai
  • Home
  • Povestea mea
  • Clinica DD
  • Concept DD
  • Cazuri
  • Foto
  • Video
  • Forum
    • Pune o intrebare
    • Subiecte recente
  • Contact
  • Estetica dentara
  • Implanturi Dentare
  • Endodontie
  • Protetica
  • Odontologie
  • Parodontologie
  • Chirurgie
  • Ortodontie
  • Profilaxie
  • Diverse

INTREABA-MA!

Pentru intrebari si comentarii intrati pe FORUM !

Citeste in continuare pentru cateva detalii despre blog si forum si cum ai putea sa ma ajuti sa te ajut.

Daca ai nelamuriri din sfera stomatologiei, nu ezita sa ma intrebi si iti voi da lamuriri la ceea ce doresti sa stii. Si, daca nu voi avea raspuns la intrebarea ta, ma voi informa.

Nu imi e rusine sa spun NU STIU!

Prima data, sa nu faci rau!Nu consider ca am toate raspunsurile si nu consider ca pot ajuta in orice situatie, dar, imi dau silinta sa citesc cu atentie intrebarile voastre si sa raspund cat mai curand. Raspunsurile de aici sunt date in functie de ceea ce imi spuneti si sunt atat de exacte pe cat pot fi in mediul online.

Raspunsurile de pe blog si de pe forum NU tin loc de consultatie si sunt orientative. Pentru a avea un diagnostic corect si un plan de tratament corect este obligatorie o consultatie directa facuta de un medic specialist, la cabinet.

Daca doriti puteti posta fotografii sau radiografii pe site-uri de gazduire online (cum ar fi www.tinypic.com) si atasati linkul la mesaj.

Iata si motivul pentru care recomand sa postati radiografii: https://drfondrea.ro/2013/10/importanta-radiologiei-in-stomatologie/

Va rog sa aveti rabdare, nu postati de nenumarate ori aceasi intrebare si incercati sa enuntati cat mai corect, coerent si cat mai clar intrebarea pe care o aveti.

Nu uitat, pentru intrebari si comentarii intrati pe FORUM !

Voi raspunde tuturor.

Cu drag,

Bogdan Fondrea – Dental Design

Comments (7.468)

← Older Comments
Newer Comments →
  1. Florin says:
    decembrie 4, 2014 6:31 pm

    Buna Seara am si eu o intrebare mi-am pus 4 dinti in fata de portelan 3+1 si simt gura plina in fata ma acomodez cu ei dupa cateva zile ? Si nu prea pot pronunta bine poate ca nu sunt acomodat cu ei ?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      decembrie 4, 2014 6:46 pm

      Faca sa vad nu pot stii.

  2. dorina says:
    decembrie 4, 2014 12:12 am

    Buna,
    As dori o consultatie , dar nu gasesc pe site-ul dv. informatii legate de modul de sterilizare a instrumentelor. Intrarea in clinica e frumoasa, dar, ca pacient, as vrea sa stiu cum sterilizati și daca putem avea incredere.
    Va multumesc !

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      decembrie 4, 2014 2:47 pm

      Uite: https://drfondrea.ro/2011/09/prevenirea-infectiilor-in-cabinetul-stomatologic/

  3. AlexandraP says:
    decembrie 4, 2014 12:04 am

    Buna ! O mare mare problema! Acum 3 ani mi.am imbracat o masea ! Recent am observat ca se misca am ridicat foarte putin de ea si am simtit un gust puternic , urat mirositor. Am hotarat sa mi.o dau jos . Maseaua mea da in spre negru si nu pot scapa de acel gust ! Oare ce s.a intamplat?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      decembrie 4, 2014 2:45 pm

      S-a cariat.

  4. Mihaela says:
    decembrie 3, 2014 9:20 pm

    Jos, stanga, mai am molarul de minte, lipsesc 5 molari si premolari. Trebuie sa-mi fac 5 implanturi? Pot si mai putin de care se leaga o punte?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      decembrie 4, 2014 2:45 pm

      Nu pot liprsi 5 pentru ca in total exista 2 premolari si 3 molari, daca ai molarul de minte pot lipsi maxim 5-1 adica 4. 😉 Depinde de osul care exista si de ce implanturi se pun. Se pot pune 2-3 cu punte intre ele sau, ideal cate un implant pentru fiecare dinte.

  5. Sorin says:
    decembrie 3, 2014 1:19 pm

    Am o masea care arata destul de bine dar are o gaura si se misca putin. Intrebarea e: se poate plomba sau singura solutie este extractia?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      decembrie 3, 2014 2:53 pm

      Fara sa vad nu stiu.

  6. rodica says:
    decembrie 3, 2014 11:55 am

    Buna ziua! Am facut un implant dentar acum un an de zile. Dupa o saptamana sau doua, am observat ca dintele implantat se misca. M-am intors la medic, a clatinat de el, si intr-adevar, dintele se misca, nu implantul, si a constatat ca surubul cu care e prins dintele ar fi slabit.Solutia ar fi sa-l las sa se miste din ce in ce mai mult si apoi sa revin. Stau cu o oarecare teama, deoarece doctorul nu mi-a dat nici macar o chitanta pt valoarea implantului care m-a costat 3200 lei. Va rog sa-mi spuneti, daca ar fi sa-mi dea dintele jos, ar insemna sa-l sparga sau se poate fixa altfel sa nu se mai miste. De fapt la ce ar trebui sa ma astept daca as insista sa-mi rezolve problema? Multumesc frumos! O zi buna!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      decembrie 3, 2014 2:52 pm

      In niciun caz nu e o solutie sa il lasi sa se miste. Pentru ca intra bacterii si se infecteaza osul si gingia si nu e ok deloc! Trebuie fie taiata coroana si facuta alta fie se poate prin coroana (in anumite conditii) rezolva problema.

  7. Catalin says:
    decembrie 2, 2014 7:49 pm

    Buna seara,
    Acum vre-o 10 ani, avand in parte de sus doar 3-4 dinti in fata si cateva masele, mi-am pus (nici nu stiu cum sa ii zic) o proteza care mi-a acoperit si dintii ramasi si normal ca si lipsurile pe care de aveam din abundenta.Acum s-au inegrit mai ales cei din fata si intrebarea este daca ii pot reconditiona cumva sau ce se poate face?
    Mentionez ca nu sunt din material scump(din fier cu fatele albe si ma gandeam ca se pot schimba doar fatetele pe aceiasi structura).
    Multumesc.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      decembrie 2, 2014 10:05 pm

      Sunt solutii indiferent de situatie, dar fara sa vad nu pot stii care e solutia in cazul tau. Nu se pot schimba doar fatetele.

  8. Mihaela says:
    decembrie 2, 2014 5:22 pm

    Cum sa stiu daca am gasit un parodontolog bun? Am incercat doua variante pana acum si desigur si doua tratamente si nu am vazut o imbunatatire semnificativa. Nici nu mi s-a pus un diagnostic cu privire la stadiul bolii mi se pare ca se merge pe aceeasi tratament si daca functioneaza este bine.

    Nu imi permit sa va cer o recomandare in Bucuresti pentru ca am vazut ca nu faceti astfel de recomandari.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      decembrie 2, 2014 10:04 pm

      Citeste: https://drfondrea.ro/2010/11/cum-recunosc-un-medic-bun/
      Sper sa te ajute.

      1. mihaela popa says:
        decembrie 2, 2014 10:39 pm

        Chiar da! Recunosc cateva lipsuri care ar fi trebuit sa ma faca sa plec respectuos!

        1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
          decembrie 3, 2014 5:21 am

          🙂

          1. Mihaela says:
            decembrie 5, 2014 3:57 pm

            Am tot citit opinii pro sau contra despre tratamentul cu laser al parodontitei. Ma puteti ghida daca sa incerc o clinica care ofera tratamente cu laser sau sa optez pentru alt timp de tratament cum ar fi medicamentos, chirurgical si cu ozon?

          2. dr. Fondrea doctorfondrea says:
            decembrie 6, 2014 9:30 am

            Nu fa alegeri intre tipuri de tratament, ci intre medici. Daca medicul este bun va stii ce sa faca, daca nu… nu vor ajuta nici toate cele enumerate de dine impreuna.

  9. roxy says:
    decembrie 2, 2014 10:24 am

    Dupa opinia dvoastra..cam care ar fii cel mai bun stomatolog din Cluj?tocmai am fost la cineva si durerea persista dupa 2 sedinte plus k am fost la urgente.As dori un specialist pt k de duzina sunt multi..vreo recomandare?multumesc

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      decembrie 2, 2014 10:56 am

      Posteaza pe pagina Recomanda.

  10. Alina says:
    decembrie 1, 2014 9:09 pm

    Mi-a cazut o plomba cu o parte din masea. Nu ma pot duce la stomatolog pana nu ajung in concediu in Ro peste 3 sapt. Am fobie de ace si medicul stomatolog pe care il am acasa lucreaza fara anestezie (sunt singura pacienta la care lucreaza asa din cauza fobiei mele).
    Intrebarea mea este, ce pot pune in locul respectiv pana cand ajung acasa? Nu ma doare deocamdata. 🙁

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      decembrie 1, 2014 9:49 pm

      Nu poti pune nimic. Tine zona curata si cat mi repede du-te la dentist.

  11. florina says:
    noiembrie 30, 2014 11:21 am

    http://i59.tinypic.com/5xops.jpg
    o poza cu lucrarea. Inainte si dupa ce i-a albit si i-a facut mai mici ( nu am cerut sa ii faca mai mici ). O parere va rog. Multumesc.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 30, 2014 12:48 pm

      O parere despre ce? Daca mie imi plac? Nu imi plac, dar fiecare alege ce vrea. Plus ca nu sunt individuali ci legati si nu e ok. Si adapltarea pare incorecta.

  12. Elena Cheltuitoru says:
    noiembrie 30, 2014 11:04 am

    Buna ziua ! Numele meu este Elena Cheltuitoru si as dori daca se poate sa ma ajutati cu ceva… Am 17 ani si mi-am inbracat dintii din fata (5 dinti) acum 2 ani aproape (pentru ca dantura mea cel putin 2 dintre iei se macinau vazand cu ochi 🙁 si faceam tratamente de cand eram in clasa 1 ca sa imi tina dantura pana la cel putin 18-19 ani cand zicea doctorul ca ar trebui inbracati…dar a trebuit sa grabim putin lucrurile ,daca nu…acum nu mai avea ce inbraca 🙁 …) . La unul dintre ei mereu am avut probleme de gen apces si orice tratament faceam trecea cat de cat dar nu e ca la celelalte apcese unde trece locul..aici tot ramane tare si putin unflat ..iar la acest dinte acum ma trezesc ca imi curge sange ,daca trag aer cu limba(nu stiu cum sa va explic exact si cred ca suna putin amuzant :(..) Va roog sa ma ajutati ca nu stiu de ce imi curge sange …trebuie sa dezbrac dintii ? Sa ii inbrac din noi? Ce trebuie sa fac?
    Multumesc frumos ! 🙂

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 30, 2014 12:46 pm

      Sunt sigur ca exista o rezolvare, si tot asa sigur sunt ca ceva nu e ok si ca tratametul e incorect. Daca tratametul era corect nu se intampla asta. Cauta un medic bun pentru ca nu dintii tai sunt problema, ci tratamentele. Si sum ai ajuns in stadiul acesta ar fi bine sa nu mergi mai departe in acceasi directie.

  13. mihaela popa says:
    noiembrie 30, 2014 9:21 am

    Intentionez sa schimb o coroana pe implant la un alt medic si mi a cerut codul implantului. Se poate interveni fara acest cod daca stiu tipul de implant. Ar fi trebuit sa cer codul cand am facut implantull? Este obligatia cabinetului sa mi l dea?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 30, 2014 9:43 am

      Se poate si fara cod daca stii firma si modelul implantului. Sunt metode prin care se poate incerca gasirea modelului bazate pe radiografie, dar ideal ar fi sa stii exact ce e. Medicul ce ti-a pus implantul stie si iti va spune.

      1. mihaela popa says:
        decembrie 2, 2014 9:19 pm

        Mi se recomanda schimbarea coronitei pentru ca impinge gingia si medicul imi recomanda inlocuirea ei cu una usor distantata de gingie si fixata prin insurubare nu prin cimentare. Ce parere aveti? Este posibil acest tip de coroana pe un implant alpha bio? Poate afecta decimentarea implantul?

        1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
          decembrie 2, 2014 10:08 pm

          SZe poate pe orice tip de implant. Decimentarea se face prin taierea coroniteti si desurubarea bontului si daca e facuta corect nu pune probleme.

  14. florina says:
    noiembrie 30, 2014 8:55 am

    Buna ziua. De curand mi-am pus o pus o punte maxilara..culoarea aleasa de doctor a fost a1. Prima data i-a cimentat provizoriu..mi-au placut doar ca la lumina arficiala pareau putin galbui…dar erau ok. Cand am mers sa ii cimenteze definitiv doctorul mi-a spus ca ii poate face mai albi. Am fost de acord dar am spus ca nu vreau albul acel perfect…i-a trimis la refacut..!Acum sunt cimentati definitiv dar nu imi plac deloc…sunt prea prea albi si diferiti de primii ca lungime. Se poate da lucrarea jos si sa fie refacuti dintii ???

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 30, 2014 9:00 am

      Se poate da jos. De obicei se taie. Greu de crezut ca se poate da jos fara a fi taiata.

      1. florina says:
        noiembrie 30, 2014 9:06 am

        Se poate reface lucrarea taiata…sau trebuie luat iar mulajul si refacuta de la 0? Multumesc.

        1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
          noiembrie 30, 2014 9:29 am

          Odata taiata se arunca si se face alta de la inceput.

  15. Lavinia says:
    noiembrie 29, 2014 2:56 pm

    Bună ziua,
    Acum 4 zile mi-am făcut o obturație la o măsea, de atunci a început să mă doară, la început am crezut că e vorba de urma anesteziei, dar nu cred că ar dura atât. Durerea apare involuntar, dar și când mușc pe măseaua respectivă, nu e o durere foarte mare, dar „sâcâie”, mă „săgeată” uneori. Ce ar putea fi?
    Multumesc!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 29, 2014 5:54 pm

      Citeste: https://drfondrea.ro/2013/09/de-ce-intervine-uneori-durerea-dupa-o-obturatie-plomba/

  16. Mihaela says:
    noiembrie 29, 2014 1:57 pm

    Jos, premolar, durere. Taiat lucrarea, puntea. Extractie la 34. Nu, nu se lupta pt salvarea niciunui dinte, niciunei masele. La gunoi imediat. Nu mai am decat molarul de minte. Ce solutie am?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 29, 2014 5:53 pm

      Un medic bun. Si… implanturi.

      1. Mihaela says:
        decembrie 2, 2014 1:18 pm

        Nu pot sa ma linistesc. Nu inteleg ce scrie pe chitanta. Pe filmul de la radiografie se vedea o bulina, o punga de puroi, dar nu jos, la radacina. Se putea salva premolarul? E usor de zis medic bun. Unde sunt?

        1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
          decembrie 2, 2014 10:02 pm

          Fara sa vad situatia nu pot stii. Imi pare rau. “Unde sunt?” ce sa fie? Nu inteleg?

  17. Teodora says:
    noiembrie 29, 2014 5:51 am

    Dupa o dubla extractie (premolarii I si II stanga sus), cat timp pana nu mai trebuie sa-mi fac griji in privinta cheagului de sange format ca as putea sa fac ceva care sa-l faca sa cada (stranut, mancat cat de cat normal etc…)? Inca nici nu au trecut 24 de ore, mi-e clar ca deocamdata trebuie sa mananc doar lucruri foarte moi, care nu trebuie mestecate, dar apoi? In cat timp se revine totusi la normalitate?
    In aceeasi sedinta mi s-a facut si aditie de os pentru viitoarele implanturi, ceea ce ma face sa fiu putin inflamata si sa am senzatia ca ma “tine”, deci nu rade sau deschide gura larg. Oare asta cat tine?
    Multumesc anticipat!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 29, 2014 7:59 am

      Dupa doua trei zile e ok, dupa o saptamana-10 zile e foarte ok.

  18. tanyyy says:
    noiembrie 28, 2014 12:30 pm

    buna, spuneti-mi va rog ce face medicamentul care il pune si dupa o saptamana il scoate si pune plomba,,, omoara nervul complet pentru ca atunci cand il va scoate sa nu ma doara deloc, pentru ca oricum ma doare,,,,,si cat timp trebuie sa stea medicamentul?? e mult o saptamana?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 29, 2014 7:58 am

      Nu asa se face un tratament de canal. nervul nu se omoara, nu se pun medicamente. Citeste: https://drfondrea.ro/2009/03/cum-sa-vezi-cand-un-tratament-de-canal-e-corect/

  19. timea says:
    noiembrie 28, 2014 8:26 am

    Buna ziua,am plombat o masea de vreo 3 zile si miroase rau plomba chiar si cand mananc primele guri am numai gust de plomba(medicament) 🙁 si cand frec cu unghia vine alb si pe deget se poate sa nu imi fii plombat bine?multumesc

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 29, 2014 7:53 am

      Ori nu e bine ori e material provizoriu.

  20. Diana says:
    noiembrie 27, 2014 7:14 pm

    Daca am bijuterie pe dinte pot sa-mi aplic gel pentru albirea dintilor Dental White (Dr. George’s) fara sa risc ca bijuteria sa casa?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 29, 2014 7:53 am

      Nu recomand albirea facuta acasa. Nu stiu ce efecte au diferite materiale luate din comert asupra dintilor si bijuteriei, dar nu recomand asta.

  21. simona says:
    noiembrie 26, 2014 10:00 pm

    Buna seara,as dori un sfat am un dinte cu surub care ma doare am facut o radiografie si radacina dintelui este in sinus si am descoperit o infectie in sinus si mi sa spus ca trebuie operat si taiata radacina din sinus ,spuneti-mi va rog ce riscuri sunt,multumesc.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 29, 2014 7:51 am

      Sunt riscuri de sinuzita si de comunicare sinusala. Mai sunt riscuri de sangerare, infectie a osului si a gingiei. Si alte riscuri… Cele mai multe cazuri se rezolva fara operatie, cu un tratament de canal corect. Indiferent pe ce cale mergi, cauta un medic bun. Chiar daca alegi varianta operatiei, tot trebuie initial facut tratametul de canal, corect.

  22. Andra says:
    noiembrie 26, 2014 8:16 pm

    Buna! As dori sa stiu cat costa aparatul metalic doar pe arcada de sus si daca se poate plati in rate. Iar daca acest lucru este posibil, cat ar costa avansul. 😀 Multumesc anticipat!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 26, 2014 8:49 pm

      Depinde de la clinica la clinica, tipul de aparat… La noi lista de preturi e pe site: http://www.dentaldesign.ro

      1. Andra says:
        noiembrie 26, 2014 8:53 pm

        si la dv se poate plati in rate?

        1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
          noiembrie 27, 2014 1:04 pm

          Noi nu avem sistem de rate. Exista plati ce se intind pe o perioada mai lunga in functie de complexitatea unui tratament dar nu sunt rate. Fiecare manopera se plateste in momentul realizarii. Unele proceduri ce necesita mai multe sedinte, se platesc in mai multe sedinte.

  23. diana says:
    noiembrie 26, 2014 7:46 pm

    .am 2 masele de minte,cariate,pe care vreau sa le salvez,neaparat! se pot repara?vor rezista?..ASTA E INTREBAREA,DACA SE REPARA

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 26, 2014 7:48 pm

      Posibil sa se poata, depinde cat de distruse sunt. Daca nu sunt afectate subgingival exista sanse mari sa se poata. trebuie vazut.

  24. diana says:
    noiembrie 26, 2014 7:01 pm

    http://i60.tinypic.com/20jn3w4.jpg

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 26, 2014 7:31 pm

      Nu inteleg, care e intrebarea?

  25. DARIUS says:
    noiembrie 26, 2014 4:51 pm

    Buna ziua am o masea rupta aproape jumate oare se mai poate face cumva?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 26, 2014 4:52 pm

      Da. Cumva.

  26. diana says:
    noiembrie 26, 2014 3:07 pm

    buna ziua
    am incercat sa pus si poze..dar nu le incarca….am 2 masele de minte,cariate,pe care vreau sa le salvez,neaparat! nu mai am alte masele pe langa ele decat una singura pe partea dreapata…in rest pana la dinti…e…pauza “de zabala”…intrebarea ar fi…se pot repara?vor rezista?si ultima intrebare….am nevoie de implanturi..dar nu as vrea cele clasice,metalice..au auzit ca au aparut acum un fel de “sine”care se baga sub gingie si pe ele sunt fixate deja ceva de genul pivotilor..sunt de silicon si termenul de 6 luni pana la montarea dintilor ca la implanturile clasice se diminueaza drastic..exista asa ceva?sunt eficiente?
    astept raspuns
    multumesc

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 26, 2014 6:22 pm

      incarca pozele pe un site de gazduire, ataseaza linkul si le vad. 🙂 Implanturiel “clasice” sunt dovedite, alte “inventii” vor fi mereu. Alege cu grija.

  27. Cosmin says:
    noiembrie 25, 2014 6:30 pm

    buna seara.As avea si eu o nelamurire cu privire larezectia apicala.acum 4 zile mi s-a efectuat o rezectie la 3 dinti dintele central de sus si urmatorii doi din partea dreapta( nu cunosc denumirile exacte)Doamna dr nu mi-a recomandat nici un fel de tratamentsau clatiri.mi-a zis doar dupa 12 ore sa ma spal cu periuta de dinti pe rana sa iasa sange.ei bine mi-a fost teama sa fac acest lucru imediat dupa operatie.Ieri am fost la control a zis ca se prezinta foarte bine insa mi-a facut morala ca nu m-am spalat asa cum a zis dansa la rana spunandu-mi ca exista riscul sa ma fi operat degeaba.m-a asezat pe scaun mi-a apasat acolo pana am scuipat sange apoi mi-a zis sa merg joi sa scoata atele.vazamd ca dansa mi-a facut morala am ajuns acasa si am inceput sa ma spal la rana asa cum am putut desi dansa a zis ca este tardiv acum.aseara am inceput sa prezint o foarte mica pulsatie sau durere nu stiu cum sa o descriu exact la dintele central dar este trecatoare nu apare mereu si abia se simte.intrebarea mea este exista riscul de o a doua infectie?pentru ca ma cam sperie acest lucru.va multumesc

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 25, 2014 10:09 pm

      1 – majoritatea dintilor NU necesita rezectie
      2 -majoritatea rezectiilor NU se fac corect
      3 -Nu e ok sa se faca morala
      4 – nu are importanta cum te periezi daca e facut corect
      5 – Du-te la un control, pt ca nu suna ok.

  28. Iulia says:
    noiembrie 25, 2014 9:34 am

    Buna ziua! Dvs. v-ati pus sau v-ati pune Lumineers? De ce? Multumesc!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 25, 2014 9:58 pm

      Nu mi-am pus si nu mi-as pune deoarece nu consider ca dintii mei au nevoie de asta. Daca ar avea nevoie mi-as pune cu siguranta. Dar as alege medicul cu atentie.

  29. TeodoraPTM says:
    noiembrie 24, 2014 7:34 pm

    Din punctul de vedere al unui expert, ce ati alege intre implant si lucrare? Imi vor fi extrasi curand premolarii I si II stanga sus, am inteles care sunt avantajele si dezavantajele fiecarei metode, dar inca nu sunt decisa 100%, desi inclin putin balanta spre lucrare.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 24, 2014 7:40 pm

      Uite un filmulet ce mie mi se pare dragut: https://drfondrea.ro/2014/07/de-ce-sa-aleg-un-implant-dentar/
      si un scurt articol:
      https://drfondrea.ro/2012/02/implant-dentar-sau-punte-dentara/

      1. TeodoraPTM says:
        noiembrie 25, 2014 6:02 am

        Multumesc!
        In privinta extractiei, din ambii dinti n-a mai ramas mare lucru la suprafata, ceea ce ma face sa ma ingrijorez si mai tare. Cum se scot niste dinti de care n-ai ce apuca (sau cel putin asa mi se pare mie)?!

        1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
          noiembrie 25, 2014 9:57 pm

          Extractia nu se face prinzand de ei cu clestele ci in mod diferit, deci nu cunteaza daca se vede ceva din radacini sau nu. Va fi ok.

  30. Teodora says:
    noiembrie 24, 2014 7:18 pm

    Buna seara!
    Imi puteti spune va rog ce presupune punerea unei coroane dentare, atat in timpul procedurii, cat si mai apoi, in privinta masticatiei si a altor aspecte de gen practic, imediat dupa? Dintele mi-a fost slefuit deja si doresc sa stiu aceste lucruri deoarece in aceeasi zi sunt programata si la o dubla extractie, pe partea cealalta a gurii si n-as vrea sa mai am si alt disconfort. Daca e cazul, voi amana putin coroana.
    Multumesc.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 24, 2014 7:37 pm

      E total ok. Nu va fi nicio problema si nu va pune nicio problema cimentarea coroanei.

  31. Ela says:
    noiembrie 24, 2014 2:37 pm

    Buna ziua,
    Am o luna de zile decand a fost cimentata lucrarea pe maxilar, dinte cu dinte, din portelan pe zirconiu, si la unul din incisivii centrali a aparul o problema, cand ating cu mana sau buza, imi da senzatia ca e strepezit.
    De fapt se vedea cum fusese slefuit si nefinisat, am mers la domnul doctor, a incercat sa- l mai lustruiasca cu diverse gume, dar tot aceeasi senzatie. Ce parere aveti, se rezolva prin lustruit sau trebuie facut alt dinte?
    Va multumesc!
    Cu stima!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 24, 2014 7:26 pm

      Ceramica e greu de slefuit in cabinet. Ar trebui facut asta la tehnician. Daca se poate da jos bine, daca nu… alta coronita. Dar, se poate incerca cu anumite paste diamantate si in cabinet, dar nu e garantat.

  32. Iulia says:
    noiembrie 24, 2014 1:18 pm

    Ce contraindicatii si efecte secundare au fatetele ceramice? Exista pericolul de retragere a gingiilor? Impun ele o igiena speciala si chiar o dieta anume? Unde se pot pune fatete Lumineers la noi in tara (in ce orase)? Multumiri!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 24, 2014 7:25 pm

      O igiena mai atenta e de preferat. Nu se retrag gingiile mai mult decat pe dinti naturali. Lumineers, in afara noastra nu stiu alte clinici. Pe partea de vest a Romaniei deocamdata suntem singurii.

  33. Carmen says:
    noiembrie 22, 2014 8:46 am

    Buna ziua!
    Am o durere faciala pe partea stanga ce se resimte in pomete (cam la 2 cm fata de baza nasului) si ajunge la tampla, cam de doi ani. Am fost la ORL, am facut fibroscopie si mi s-a spus ca sinusul maxilar e deschis si liber, nu sunt secretii purulente deci nu se pune problema sinuzitei maxilare. S-a pus si problema unei nevralgii infraorbitale intrucat f.rar apar spasme oculare la ochiul stang dar durerea este continua, de multe ori suportabila, exacerbata la frig si aer conditionat si nu prea aduce cu nevralgia de trigemen pt. varsta de 39 ani (parerea neurologului). La stomatolog mi s-a spus ca molarul de minte pe partea stanga sus va ceda curând si trebuie extras iar la premolarul doi superior stang plomba este f aproape de nerv, nu are opozabil complet si forta masticatorie se distribuie incorect ( jos sunt extrasi molarul 1 si 2) dar nu-si da seama dr. daca are legatura cu durerea. La apasare cu limba pe partea interioara a premolarului doi simt amplificarea durerii in pomete, propagarea ei spre tampla si uneori un gust ciudat in gura. E valabil si pt. molarul de minte stang superior dar cu intensitate diferita.
    Credeti ca ar tb umblat la premolarul doi stang superior la radacina? Maseaua de minte tb extrasa? Ar putea avea legatura cu durerea? Poate fi vorba de o infectie fara sa apara pe radiografie? Ar fi necesar un RMN pt. identificarea cauzei durerii?
    Anexez doua link-uri cu radiografie molar minte+premolar doi superior stang si o alta la premolarul doi superior stang.
    http://i60.tinypic.com/330xueu.jpg
    http://i61.tinypic.com/1z3xu12.jpg
    Multumesc mult. Un sfat mi-ar fi de mare ajutor.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 23, 2014 9:35 am

      Sinusul este ok, se vede pe radiografie, dintii par ok, nu sunt carii profunde, nu cred ca e ceva legat de molarul de minte. In continuare as cauta ceva legat de probleme neurologice, RMN-ul ar putea ajuta.

  34. Crisa says:
    noiembrie 21, 2014 11:52 pm

    Buna ziua,
    Acum 3 saptamani am facut un sinus lifting cu aditie de os pe ambele parti.La o saptamana dupa operatie am mancat coaja de paine,cu proteza dentara.A doua zi m-am trezit cu abces pe partea stanga.Acum am observat ca se vede pe gingie (sus) un mic punct alb din care iasa aditia de os.Cred ca sa spart gingia din cauza protezei.Ce se poate intampla?Isi mai revine gingia,se inchide?De mers oricum o sa merg la medicul care a facut operatia,insa pana atunci doresc o parere.
    Va multumesc.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 22, 2014 7:38 am

      Daca e doar o granula, doua, nu vor fi probleme. Nu te masa in locul acela, lasa zona linistita si du-te la medic. Nu cred ca e ceva grav.

  35. ionela says:
    noiembrie 21, 2014 10:56 pm

    Bună seara!acum o săptămână m am trezit cu o durere de măsea insuportabila și de ureche.cu gândul ca numai am ce face cu maselutele ca sunt doua la număr cariate.,acum nici nu știu de unde vine durerea ca ma doare toată partea dreapta, am decis sa iau augumentin crezând ca am ceva infecție și am preferat antibiotic în loc sa merg la medic pte extracție ,plus ca durerea nu trece după 4 zile de antibiotic parca mai tare doare dar m am infornat mai bine și mi am dat seama ca totuși poate am o șansă să le salvez…am doua cariate puternic una e și innegrita și parca se misca ușor,am vreo șansă să le mai salvez?mulțumesc

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 22, 2014 7:37 am

      NU mai lua antibiotic daca nu iti e prescris de medic. In plus majoritatea medicilor dau antibiotic cand nu neaparat e nevoie. Antibioticele luate “dupa ureche” mai mult rau fac. Cat mai rapid cauta un medic bun si du-te la consultatie. Daca mai pot fi salbvate se va vedea in urma cosnultatiei facute de catre un medic bun.

  36. CosminBBB says:
    noiembrie 21, 2014 7:40 pm

    Buna seara ! Recent ( mai precis acum 4 zile ) mi am scos o masea ( penultima) deoarece aveam probleme cu ea , infectii repetate , coroana era rupta . Daca astept un timp de exemplu 4-5 ani pot sa mi pun ceva in locul acela? ( de exemplu o masea artificiala )

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 21, 2014 7:52 pm

      Poti si mai devreme. In 4-5 ani dintii vecini vor migra si va fi mai dificil.

  37. Damian says:
    noiembrie 20, 2014 10:19 pm

    Seara buna!!
    1) In general, este sanatoasa inalbirea dintilor?
    Si inca o problema : Nu stiu cauza..dar foarte repede se strica dintii mei, anume pe bucatele mici (se sfarama)..
    am 21 de ani dar deja majoritatea (inafara de cei din fata) sunt reparati..
    Recent am fost la medic si am plombat unul peste doua zile acelasi dinte s-a rupt (la fel o bucatica din el)..doar ca din alt colt..
    Este posibil sa fie lipsa de calciu, ceva de genul?
    Exista vre-un tratament ceva?

    Merci!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 21, 2014 7:30 pm

      1 – In general nu e sanatoasa pt ca nu se folosesc materiale si aparatura performanta. Daca se face corect este total ok.
      2 – Cel mai probabil tratamente efectuate… nu foarte ok. Cauta un medic bun si te va ajuta. Tratamentul este un medic bun.

  38. cosmin says:
    noiembrie 20, 2014 10:09 pm

    Buna seara! am si eu o problema, mi-am scos 3 masele si o parte din gingie mi s-a rupt, asta in conditiile in care nu m-a cusut doctorul respectiv. As vrea sa va intreb, acest lucru poate sa afecteze un eventual implant dentar?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 21, 2014 7:29 pm

      Depinde de cum decurge vindecarea. Ar trebui sa te vada un medic.

  39. Iulia says:
    noiembrie 20, 2014 12:21 pm

    Buna ziua! As dori sa vin la o consultatie la dvs.insa distanta fizica este cam mare (locuiesc in Bacau). Pana cand voi reusi acest lucru, va rog sa imi recomandati un coleg la care as putea merge si care m-ar putea ajuta in problema legata de estetica dentara (as fi interesata de fatetarea dentara fara slefuirea dintilor). Va multumesc si mult succes in continuare!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 20, 2014 1:14 pm

      Pentru recomandari te rog posteaza pe pagina “recomanda”

  40. Tache Florentina says:
    noiembrie 20, 2014 11:54 am

    Imi cer scuze. Acum am citit ca domeniul dumneavoastra este implantul. Pentru rezectie apicala trebuie sa ajung la chirurgie. Dar totusi poate imi puteti raspunde la intrebarile cu privire la riscuri si la cea cu “cat de repede trebuie sa fac aceasta rezectie””. Eu momentan nu sunt in tara si aici e foarte scumpa. Abia peste o luna pot ajunge in Romania. Va multumesc.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 20, 2014 1:18 pm

      Am raspuns la tot ce ai intrebat. 🙂

  41. Tache Florentina says:
    noiembrie 20, 2014 11:35 am

    Buna ziua. Vreau sa va intreb ce imi recomandati in urmatoarea situatie. Acum 5 luni mi-am facut un tratament pe canal la dintele 15. Pentru ca radacina era curbata si doctora nu a avut ace atat de flexibile nu a putut ajunge pana in varful radacinii si a facut tartamentul doar pana unde a putut ajunge. Mi-a spus insa ca mai tarziu se poate produce o infectie si pot aparea dureri. Acum 2 sapatamani au aparut durerile si am fost la alt doctor pentru un retratament de canal. Insa acestuia i s-a rupt un ac pe canal chiar in zona apicala , la capatul canalului. Am fost trimisa la endodontie pentru indepartarea varfului de ac (pentru aceasta procedura fiind necesar microscopul…..). Am ajuns la un medic specialist endodont care a incercat (avand la dispozitie microscop) sa scoata acul . Nu a reusit ba ma rau ..acul a fost impins afara din canal in zona osoasa .Asa apare pe radiografie. Mi s-a recomandat ca ultima solutie rezectia apicala. Care credeti ca sunt riscurile faptului ca acul a iesit din canal? poate migra? poate produce o infectie ?.Cat timp poate sta acul acolo?.In cat timp trebuie sa fac aceasta rezectie apicala … Se poate face la dumneavoastra si cat ar costa?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 20, 2014 1:17 pm

      Tratamentul se poate face pe canale foarte curbe, chiar mai mult de 90 grade. Microscopul NU garanteaza nimic. Un medic pregatit poate face minuni, microscopul sau alte sisteme de magnificatie fac… magnificatie. Din ce ai scris, in acest moment e nevoie de rezectie. Nu poate sta deloc. Ai nevoie cat mai curand de interventie. Se poate face la orice medic cu experienta, si la noi deasemenea. Lista noastra de preturi e pe site: http://www.dentaldesign.ro

      1. Tache Florentina says:
        noiembrie 20, 2014 7:21 pm

        Va multumesc pentru raspuns. Doctorul mi-a mai spus ca radacina dintelui se afla ff aproape de podeaua sinusului maxilar. Pe radiografie se vede insa ca si cum dintele ar avea varful radacinii chiar in interiorul sinusului maxilar. Sinusul maxilar arata pe radiografie ca un oval de culoara mai inchisa, un gri inchis..in care se vad radacinile dintilor 15 si 16. Exista in acest caz vreun risc daca se face rezectia apicala? Am citit ca in acest caz este containdicata.

        1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
          noiembrie 21, 2014 7:28 pm

          Depinde cine face rezectia. 😉

  42. Teodora T. says:
    noiembrie 20, 2014 7:10 am

    Buna dimineata, domnule doctor!

    Va rog mult sa-mi dati un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: pentru realizarea unei punti, medicul stomatolog mi-a gaurit caninul din dreapta si a omorat nervul, apoi mi-a introdus o substanta alba pe canal. Din pacate, nu s-a oprit la capatul canalului, ci mi-a patruns in osul maxilar. La radiografie s-a observat o bucata din compusul folosit, cat o gamalie de ac. A urmat o operatie pe gingie si doamna doctor a inlaturat substanta aceea. Au trecut trei saptamani de-atunci si in acest moment sunt umflata usor pe dreapta, iar pe gingie se simte un abces. Caninul a inceput sa se clatine. Doamna doctor nu mi-a prescris antibiotic si spune sa mai asteptam, ca poate se rezolva. Eu, insa, n-as mai astepta. Dvs. ce ma sfatuiti sa fac?
    Va multumesc! Mult succes in tot ceea ce faceti!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 20, 2014 1:18 pm

      Cat mai urgent du-te la un medic care stie ce face sau risti pierderea dintelui.,

  43. rodi says:
    noiembrie 19, 2014 4:11 pm

    Buna ziua.va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Pe partea de sus am o proteza fixa(totala) de aproximativ 20 ani.Problemele care au aparut in ultimul timp mi-au dat de inteles ca trebuie neaparat inlocuita.Recunosc faptul ca mi-e nespus de teama.Va rog sa-mi spuneti in cazul in care nu mai am nici un dinte sanatos si va trebui sa apelez la implanturi,cate mi se pot face?Sau ce alte solutii mai sunt posibile?.Multumesc frumos!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 19, 2014 4:20 pm

      Fiecare dinte poate fi inlocuit cu un implant daca vrei,sau se pot pune mai multi dinti pe mai putine implanturi. In functie de cati dinti raman sa pot gasi solutii.

  44. ramona says:
    noiembrie 19, 2014 9:00 am

    Buna ziua, vreau sa va intreb daca o lucrare dentara aproape pe toata partea de sus va rezista adica am 4 dinti in aer si cateodata simt ca se misca sau simt ca o piedica nu stiu e ceva normal?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 19, 2014 12:49 pm

      Nu e ok sa se miste.

  45. Ramona says:
    noiembrie 19, 2014 4:00 am

    In August mi-am pus coroana de portetelan de 7 dinti, dintre care unul este “fals” adica fara pivot,fara nimic. Cand dentista mi-a pus coroana nu putea sa mi-o punta corect si se si speriase… Intra pe o parte dar iesea pe alta si a trebuit sa mai slefuiasca putin internul coroanei,pivoti si canini(canini erau ai mei)… Am purtat coroana de proba doar pentru doua zile din cauza lipsei de timp si din a doua zi am simtit ca se misca coroana dar nu mai puteam face nimic pentru ca trebuia sa plec din tara. Cum mestecam/mestec pe o parte simteam/simt ca statea/sta sa iasa coroana pe acealalta parte.. Problema este ca acum se misca si mai mult… Sunt foarte speriata… Ar trebui doar sa ma duc la dentist sa-mi fixeze coroana sau trebuie schimbata toata lucrearea? Abia am pus-o in august…

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 19, 2014 12:50 pm

      Probabil s-au cariat dintii sub si sunt sanse maxime sa trebuiasca alta lucrare. Trebuia facuta bine si cimentata bine de prima oara. Restul sunt “carpeli”.

  46. claudia says:
    noiembrie 18, 2014 10:47 pm

    buna seara. este impresionant faptul ca va faceti timp sa raspundeti la toate intrebarile care vi se pun. eu am o singura intrebare: acum 2 zile am observat la 4 dinti, 2 sus si 2 jos, doar in partea dreapta a maxilarului, ca gingia mi s,a ridicat in sus si se vede partea dintelui care inainte era acoperita de gingie, nu,mi sangereaza cand ma spal pe dinti si de durut am o usoara durere la unul din ei care e mai dezvelit ca ceilalti. despre ce ar putea fi vorba si cat de grav este? mentionez ca am inceput sa iau antibiotic dupa vreo 2 sapt cu simptome de sinuzita si tratamente fara succes cu antiinflamatori si altele, inclusiv dureri la nivelul danturii. dar doctorul abia acum mi,a prescris antibiotic cand a vazut dintii respectivi. va multumesc

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 19, 2014 12:51 pm

      NU antibiotic, NU medicamente! Nu asta e solutia. Trebuie vazut care e cauza si rezolvat cazul de acolo, de la cauza. Fie e o problema ortodontica, fie parodontala… Trebuie vazaut.

      1. claudia says:
        decembrie 22, 2014 10:20 pm

        va multumesc pentru raspuns. am sunat al dentist si mi,a spus sa continuu cu antibioticul 7 zile si apoi sa ma duc sa ma vada. m,am dus si mi,a dat pauza de 2 zile si apoi alt antibiotic mai puternic, special pentru dantura, 5 zile. dupa aceste 5 zile mi,a curatat dantura si apoi mi,a pus si cateva plombe. eu imi vad gingia la fel de inflamata, se vede usor deschisa la culoare pe langa dinti, si mi se pare ca s,ar retrage si de pe alti dinti, durerea de dantura inca o am, e o durere usoara, dar e durere. dentistul mi,a spus ca nu este parodontoza, dar ca ceea ce am, da in parodontoza. acum intrebarea mea este…e normal sa intarzie atat de mult sa se vindece gingia? am mai bine de o luna asa. ca sa revina gingia la loc, mi,a spus dentistul, este foarte putin probabil. dar inflamatia gingiei in general cand se va vindeca, necesita timp?

        1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
          decembrie 24, 2014 12:50 am

          Ceva nu suna bine. Ori tratamentul e complet gresit ori diagnosticul, ori amandoua.

  47. Claudia says:
    noiembrie 18, 2014 8:52 pm

    Azi am fost la dentist si mi extras o masea..toate bune ai frumoase pana când mi am scos pansamentul si prin masea trag aer ce imi iese pe nas..nu stiu sa explic exact cert este cand rostesc litera “p” simt cum imi intra aerul acolo si imi iese pe nas.e normal?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 18, 2014 9:52 pm

      Nu e ok deloc. Este o comunicare cu sinusul. Cat mai repede, chiar acum du-te la chirurgie BMF, la urgenta.

  48. Raluca says:
    noiembrie 18, 2014 7:57 pm

    Buna ziua domnule doctor, sunt o fata de 15 ani ai am avut o plomba in in primul molar de jos din partea stanga si dupa 3 ani o cazut lund si o parte din dinte cu ea. Acum am ramas cu radacina dintelui si o mica bucata si as vrea sa stiu daca este posibila o reconstructie sau un implant in locul molarului.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 18, 2014 9:52 pm

      Posibil sa se poata reface dar fara sa vad nu pot fi sigur.

  49. lili says:
    noiembrie 18, 2014 6:44 pm

    buna seara . ma confrunt cu 2 probleme . una este ca mi-am facut saptamana trecuta o obturatie la o masea cu un singur canal ( al 2-lea molar din partea de jos stanga ) , am o saptamana de atunci si inca ma doare atunci cand mananc pe ea ( i-am pus si coronita ). de ce inca ma mai doare ?
    si a doua problema e ca mi0a zis dna doctor ca trebuie sa imi scot maselele de minte pt ca imi sunt foarte ingramaditi dintii si tot din cauza maselelor de minte mi s-a dereglat si muscatura , si imi ” pocneste ” maxilarul atunci cand deschid gura mare . se aude un picnet deranjant chiar si atunci cand mananc . alta solutie nu e?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 18, 2014 9:51 pm

      Acel dinte NU are un singur canal. Fa o radiografie. Nu e ok.
      Din ce spui probabil trebuie scosi, fara sa vad nu stiu.

      1. lili says:
        noiembrie 19, 2014 11:57 am

        tocmai aia e ca am facut la maseaua obturata vreo 3 radiografi (pe toate partile )ca nici doctorului nu ii venea sa creada , a zis ca asa ceva inca nu vazuse o masea cu un singur canal .

        1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
          noiembrie 19, 2014 12:48 pm

          Pot sa vad si eu radiografia?

          1. lili says:
            noiembrie 24, 2014 8:29 am

            si am uitat sa va mai intreb daca molarul din dreapta trebuie si el obturat canalele ca nu mi-a facut nimiic decat sa imi inlocuiasca plomba dar , cand mananc ceva mai tare ma doare ( acel molar neobturat

          2. dr. Fondrea doctorfondrea says:
            noiembrie 24, 2014 7:22 pm

            Nu cred ca trebuie umblat pe canale.

          3. lili says:
            noiembrie 24, 2014 8:26 am

            am uitat sa dau linkul http://tinypic.com/usermedia.php?uo=adkBqYNLltvvihyqDtghDYh4l5k2TGxc#.VHLqjvmsXaA

          4. dr. Fondrea doctorfondrea says:
            noiembrie 24, 2014 7:22 pm

            Vad radiografia, vad molarul, vad un canal dar mai vad si o deparire enorma de cativa milimetri. 🙁 Asta insemana ca nu e bine deloc.

          5. lili says:
            noiembrie 24, 2014 8:23 am

            buna ziua d-l doctor am facut rost de o alta radiografie . este poza facuta cu tel sper sa intelegeti. va rog sa imi spuneti daca obturatia de canal e facuta corect la acel molar de care v-am zis( cu un sg canal)

          6. dr. Fondrea doctorfondrea says:
            noiembrie 24, 2014 7:19 pm

            Ok

          7. lili says:
            noiembrie 19, 2014 1:18 pm

            radiografiile sunt facute in cabinet si puse in calculatorul doctorului , nu stiu daca le pot lua de acolo.Cum sa i le cer.?!

          8. dr. Fondrea doctorfondrea says:
            noiembrie 19, 2014 1:23 pm

            Le ceri simplu: “Vreau si eu radiografiile.” 🙂

  50. Cristian says:
    noiembrie 18, 2014 5:41 pm

    Buna seara,

    As avea o intrebare, am fost la dentis tu o masea care ma durea, mi s-au curatat canalele nervii erau din din pacate decedati, ideea este ca nu pot sa spun ca ma doare tare, este un disconfort, ma doare la atingere ( daca strang din dinti ) si ma doare in partea de jos a maxilarului tin sa mentionez ca este o masea de minte de jos, de asemenea am un disconfor si la ureche. Ideea este ca am incredere in medicul care ma trateaza, doar ca maine ma duc la tratament iar si voiam sa va intreb daca sunt normale aceste dureri?

    Cu stima,

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      noiembrie 18, 2014 9:50 pm

      Pot fi normale, chair daca totul e ok.

← Older Comments
Newer Comments →

Comments are closed.

Forum Dr Fondrea

  • » Pune o intrebare
  • » Discutii pe forum
  • » Recupereaza Parola
  • » Inregistrare Forum

Contul meu Forum

Autentificare
Înregistrare Parolă pierdută

Forumuri

  • Albirea dintilor
  • Anestezie
  • Aparate dentare
  • Articulatii, miscarile mandibulei
  • Carii
  • Diverse
  • Extractii
  • Fatete
  • Frica de dentist
  • Igienizare – Profilaxie
  • Implanturi
  • Infectii dentare
  • Lucrari dentare
  • Medicamente
  • Molari de minte
  • Parodontoza
  • Preturi tratamente stomatologice
  • Radiografii RX
  • Stomatologia si copiii
  • Tratamente de canal

Subiecte Forum

  • Umflatura sub fire
  • opinie asupra tratamentului
  • Rugaminte parere
  • Iritație gingie
  • Sfat

Cautare in website

Categorii

  • Estetica dentara
  • Implanturi Dentare
  • Endodontie
  • Protetica
  • Odontologie
  • Parodontologie
  • Chirurgie
  • Ortodontie
  • Profilaxie
  • Diverse

Newsletter

Prin utilizarea formularului iti dai consimtamantul pentru prelucrarea datelor personale (nume utilizator si email) conform politicii de confidențialitate care poate fi consultata aici.

Statistici forum

Utilizatori înregistrați
3.894
Forumuri
20
Subiecte
5.124
Răspunsuri
2.924
Etichete subiect
192

Video


  • Implant dentar rapid, ieftin si bun?
    dr. Fondrea, aprilie 7, 2021

  • Implant dentar @ Dental Design Timisoara
    dr. Fondrea, aprilie 5, 2016

  • Clinica Dental Design Timisoara – Bogdan Fondrea
    dr. Fondrea, martie 24, 2016

  • De ce sa aleg un implant dentar?
    dr. Fondrea, iulie 18, 2014

  • Stomatologia minim invaziva – Less is more
    dr. Fondrea, iunie 20, 2012

Contact

Str. Diaconu Coresi nr. 20, Timisoara, Romania


Telefon:
+4 0356 454 710
+4 0741 015 959
E-mail: office@dentaldesign.ro

Povestea Mea

  • Clinica DD
  • Cazuri
  • Galerie Foto
  • Galerie Video
  • Termeni si conditii

Newsletter

Prin utilizarea formularului iti dai consimtamantul pentru prelucrarea datelor personale (nume utilizator si email) conform politicii de confidențialitate care poate fi consultata aici.
» realizat de Dow Media
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica De Protecţie a Datelor cu Caracter Personal. ACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.

Necesare Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necesare

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.