Follow me on Facebook

Dr. Bogdan Fondrea

Totul despre dintii tai
  • Home
  • Povestea mea
  • Clinica DD
  • Concept DD
  • Cazuri
  • Foto
  • Video
  • Forum
    • Pune o intrebare
    • Subiecte recente
  • Contact
  • Estetica dentara
  • Implanturi Dentare
  • Endodontie
  • Protetica
  • Odontologie
  • Parodontologie
  • Chirurgie
  • Ortodontie
  • Profilaxie
  • Diverse

INTREABA-MA!

Pentru intrebari si comentarii intrati pe FORUM !

Citeste in continuare pentru cateva detalii despre blog si forum si cum ai putea sa ma ajuti sa te ajut.

Daca ai nelamuriri din sfera stomatologiei, nu ezita sa ma intrebi si iti voi da lamuriri la ceea ce doresti sa stii. Si, daca nu voi avea raspuns la intrebarea ta, ma voi informa.

Nu imi e rusine sa spun NU STIU!

Prima data, sa nu faci rau!Nu consider ca am toate raspunsurile si nu consider ca pot ajuta in orice situatie, dar, imi dau silinta sa citesc cu atentie intrebarile voastre si sa raspund cat mai curand. Raspunsurile de aici sunt date in functie de ceea ce imi spuneti si sunt atat de exacte pe cat pot fi in mediul online.

Raspunsurile de pe blog si de pe forum NU tin loc de consultatie si sunt orientative. Pentru a avea un diagnostic corect si un plan de tratament corect este obligatorie o consultatie directa facuta de un medic specialist, la cabinet.

Daca doriti puteti posta fotografii sau radiografii pe site-uri de gazduire online (cum ar fi www.tinypic.com) si atasati linkul la mesaj.

Iata si motivul pentru care recomand sa postati radiografii: https://drfondrea.ro/2013/10/importanta-radiologiei-in-stomatologie/

Va rog sa aveti rabdare, nu postati de nenumarate ori aceasi intrebare si incercati sa enuntati cat mai corect, coerent si cat mai clar intrebarea pe care o aveti.

Nu uitat, pentru intrebari si comentarii intrati pe FORUM !

Voi raspunde tuturor.

Cu drag,

Bogdan Fondrea – Dental Design

Comments (7.468)

← Older Comments
Newer Comments →
  1. dani says:
    august 15, 2012 7:01 pm

    Buna ziua.
    am probleme la dinti din fata ….am fost la diferiti dentisti ….au pus plombe foto
    si cam alta culoare….ultimadata a slefuit plomba dupa terminare cu o freza rotunda….a facut acolo numai valuri….se vede de la 10m cei acolo
    sunt mai multe tipuri de plombe foto in fata .?
    pt ca in unu din filmuletele de pe site am vazut ca nu se observa deloc ca ar fi plomba la unu dintre cazurile rezolvate de dvstra
    daca sunt mai multe tipuri de rezolvare a problemei….puteti sami spuneti cam cat costa fiecare la dvstra ?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 16, 2012 10:25 pm

      Exista un singur fel de plombe, dar pot fi facute bine sau nu. 🙂 Lista noastra de preturi o poti vedea pe http://www.dentaldesign.ro

  2. Deea Deeyutza says:
    august 14, 2012 11:13 pm

    Am inca o problema simt la un dinte cum imi intra aerul rece si ma doare de ce oare?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 15, 2012 9:09 am

      Ori e carie ori plomba e deficitara.

  3. Anonim says:
    august 13, 2012 9:42 pm

    vreau sa-mi pun un dinte din polimerizat. din cate am auzit ca nu este asa de rezitent si dupa ceva timp isi schimba culoare, dumneavoastra cemi recomandati, este un material bun polimerizatul?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 15, 2012 9:03 am

      Iti recomand ceramica, ceramica pe zirconiu sau ceramica integrala.

  4. gokugoq says:
    august 13, 2012 1:23 pm

    Buna ziua.

    Am o mica nelamurire. Acu cateva zile mi-am plombat o masea deoarece mi-a cazut plomba care o aveam. Adevarul e ca era veche si destul de “lasata“

    N-am avut nicio problema cu maseaua, nu m-a durut, n-am avut sensibilitate de niciun fel.
    Asta pana cand mi-am plombat-o de 5 zile.

    Durerea trece de la sine dupa cateva minute (1-2-3), si apare, din cate am observat pana acuma, la cald. Gen, spalat pe dinti si clatit cu apa calda, mestecat ceva cald pe masea.

    Mentionez ca nu ma doare cand mestec si nici cand apas cu degetul, deci nu cred c-ar fi de la presiune. Doar la cald. Si doar dupa ce am plombat-o!

    Ce credeti ca ar trebui sa fac? Care pare sa fie problema? Si de ce doar dupa plombare?

    Multumiri!

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 13, 2012 7:28 pm

      Posibil sa fie nervul infectat si sa ai nevoie de un tratament de canal.

      1. Anonim says:
        august 14, 2012 3:13 pm

        Multumesc pentru raspunsul acordat.

        Totusi, am fost azi la denstist si mi-a sugerat ca ar trebui scos nervul, deoarece am inceput sa simt discomfort cand musc.

        E foarte ciudata senzatia, adica musc de 2-3 ori, simt putina durere si dispare, ca si cum m-as acomoda cu acel discomfort, iar apoi daca fac pauza si musc iar simt din nou la fel, putina durere.

        Ideea e ca la presiune continua si puternica nu ma doare maseaua, doar la muscaturi scurte.

        Sa fie oare scoaterea nervului ultima solutie? Nu se poare “repara” cu tratament ?

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          august 15, 2012 9:06 am

          Daca as vedea as putea sa iti raspund mai exact, asa e mai dificil.

  5. Cristina M. says:
    august 12, 2012 11:33 pm

    O noua zi incepe si eu descopar un nou om, pe deasupra si medic cu pasiune si dedicatie pentru munca ce-o depune…felicitari!
    Navigand pe internet si in cautare de un stomatolog foarte bun in Timisoara am dat peste dr. Bogdan Fondrea… si am intrat in amanunte, am incercat sa ,,observ,, in spatele reclamei daca ceea ce ni se prezinta este cumva realul… m-a convins intr-o oarecare masura acest ,,the voodoo dentist,, … nu ma intelegeti gresit, dar parerea s-ar putea intregi numai dupa ce ajung in cabinetul dumneavoastra. Am citit tot ce se putea citi in legatura cu serviciile oferite, cu preturile, insa retinerea mea cea mai apasatoare in a ma prezenta la cabinet este cea legata de aspectul financiar … oamenii de rand sunt tratati ca si cei veniti pe calea turismului dentar?? …fara suparare :), adica sunteti axati doar pe acea categorie de pacienti cu venituri peste medie. Probabil ca pretul include si calitatea serviciilor, dar bugetarii de rand au sanse sa beneficieze de serviciile dumneavoastra?
    P.S….E adevarat ca mi-ati putea sugera sa ma indrept catre alte cabinete, totusi nu sunt multi medici care sa combine stomatologia cu arta 🙂
    O noapte linistita!

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 13, 2012 8:21 am

      Toata lumea e tratata la fel.
      Toate tratamentele sunt la fel.
      Oricine vine este primit la fel.
      😉

      1. colisnic rebeca says:
        august 14, 2012 5:53 pm

        Buna ziua ,ma numesc Rebeca si am o mica nelamurire.Acum un an jumatate am avut o interventie chirurgicala urmata de implantarea unei coronite dentare ,avand radacina sanatoasa. Ideea de baza e ca in momentul interventiei ,anestezicul nu si-a facut efectul, fiind necesara administrarea a inca 2 seringi de medicament. Nici atunci nu a functionat ,practic operatia desfasurandu-se “pe viu”. Initial doctorul la care am fost mi-a zis ca radacinile maselei nu sunt drepte, sunt incovoiate la baza ,ceea ce face dificila o buna curatare a canalelor. In final ,s-a produs interventia chirurgicala pentru eliminarea infectiei urmata de implantarea coroanei .La maseaua de langa s-a constatat aceeasi problema ,cea cu radacinile incovoiate ,doctorul luand decizia ca de aceasta data sa nu mai intervina chirurgical ,tinand cont de situatia precedenta ,preferand sa-mi curate canalele si sa-mi puna medicament de nenumarate ori ,in final optand pentru o plomba provizorie. La momentul respectiv mi-a zis sa revin doar daca simt durere sau inflamatie. Intradevar incepand cu 2-3 luni in urma mi s-a inflamat maseaua dar nu ceea cu plomba provizorie ci cea la care s-a facut implantul. Am descoperit problema intamplator ,in urma unei consultatii la stomatolog. Mi s-a zis ca sufar de osteita cronica acutizata ,in urma careia singura solutie e scoaterea coroanei(a dintelui fals)urmata de curatare a canalului ,vindecare si apoi un eventual implant ,radacina fiind practic distrusa ,costurile ridicandu-se la 500 euro. Intrebarea mea e urmatoarea ,eu am garantie pe lucrarea facuta ,si as fi curioasa daca aceasta garantie se poate acorda si in astfel de cazuri ,din toata situatia rezultand faptul ca lucrarea dentara denota lipsa de profesionalism .Ce e de facut in astfel de situatii????va multumesc.
        .

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          august 15, 2012 9:08 am

          Codul deontologic nu permite acordarea de garantie. Din pacate cazuri ca al tau sunt majoritatea. Nu cred ca ai ce face decat sa cauti un dentist bun.

      2. Cristina M. says:
        august 13, 2012 9:20 am

        Atunci nu-mi ramane decat sa ma conving 🙂
        O saptamana plina de satisfactii s-aveti!

  6. Monica Coutts says:
    august 11, 2012 5:26 pm

    Multimesc pentru indicatiile cu ce pot face. Stiti de ce au fost facute mai scurte? E o procedura mai veche sau doar eroarea unor dentisti si mereu se faceau pina la radacina?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 12, 2012 8:55 am

      Probabil eroare.

  7. adriana constantin says:
    august 10, 2012 6:55 pm

    as vrea sa imi indrept dintii de pe arcada de sus, ceoi 4 din fata, dar fara aparat, am incercat sa discut cu un medic pentru aparat si este prea complex, dinti scosi purtat 2 ani etc, am 28 ani, pot face indreptarea cu fatete de portelan ?
    multumesc astept raspuns

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 10, 2012 9:03 pm

      Cu fatete… Depinde cat de strambi sunt. Cu coroane ceramice sansele sa ii faci drepti sunt mai mari. Cel mai bine ar fi cu aparat,

  8. diana says:
    august 10, 2012 5:50 pm

    am aflat de la ce mi a cazut smaltul….datorita bolii mele de reflux gastro esofagian..mi a atacat smaltul.acum va intreb ce as putea face deoarece daca smalt nu mei e pe aceea portiune ma sageata adesea,in timpul zilei.cum pot rezolva problema asta?nu as vrea plomba pentru ca e dintele din fata si nu e cariat,e un dinte sanatossi nu as dori sa imi gaureasca dintele pentru o bucatica de smalt…ce ma sfatuiti ? va multumesc din suflet!

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 10, 2012 9:02 pm

      Nu trebuie frezat dintele. Se poate adauga compozit, fara a prepara dintele, astfel incat sa se refaca forma acestuia. Astfel dintele va fi si protejat.

  9. Monica Coutts says:
    august 10, 2012 4:37 pm

    Am multe masele cu tratamente de canal facute in Romania anii 80-90. Doctorii din America imi spun ca nu sint bine facute (prea scurte) si umplute cu un material mai dur pe care nu il pot sparge sa le refaca. Nu vor sa imi puna corana pe un dinte care nu are un tratament corect. Ce parere aveti se poate pune coroana? Sint mai multe metode de tratare?
    Monica

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 10, 2012 9:01 pm

      Din punct de vedere tehnic se poate dar din punct de vedere medical nu e recomandat.
      Exista un singur mod de tratare, cel corect. Asa ca refa tratamentele de canal, apoi fa-ti coroane. Dintii ce nu pot fi tratati primesc indicatia de extractie.

  10. Deea Deeyutza says:
    august 10, 2012 11:42 am

    Buna ziua am si eu o problema mi-am plombat o masea anu trecut si simt ca o presiune cateodata niste intepaturi in plomba din interior si ma doare dar am fost la dentist si mi-a spus ca nam nici-o carie nici-o spartura nimic si ma trimis la radiografie ce o fi?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 10, 2012 8:59 pm

      Poate fi afectat nevul datorita plombei ce e prea aproape de nerv. Daca e a asa ai nevoie de un tratament de canal.

      1. Deea Deeyutza says:
        august 11, 2012 1:56 am

        Va multumesc mult!

  11. Andreea Handragel says:
    august 9, 2012 5:29 pm

    Buna ziua. Mi am scos o radacina dintr-o masea acum vreo luna de zile. intreg procesul a fost ft elaborat, a durat aprox. jum de ora. problema mea este ca nici acum nu s-a cicatrizat iar la atingere simt o presiune. mentionez ca sunt fumatoare si ma gandesc ca din cauza asta se cicatrizeaza mai greu, dar de ce simt o presiune la atingere daca nu mai am radacina? ajutati ma cu un rasp. multumesc.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 9, 2012 6:36 pm

      Ti-am raspuns deja, posibil sa fi o infectie. Sa mergi la un control.

      1. Andreea Handragel says:
        august 9, 2012 7:18 pm

        am uitat sa mentionez ca nu ma doare. doar simt o presiune la atingerea cu degetul. am fost la control si mi s-a zis ca as avea o bucata de os in alveola, ba ca nu as avea nimic. infectia nu se formeaza la radacina dintelui?

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          august 10, 2012 8:58 pm

          Infectia se poate forma oriunde. Pe radiografie trebuie sa se vada daca e os sau altceva.

  12. Anonim says:
    august 9, 2012 5:25 pm

    Buna ziua. Mi-am scos acum o luna de zile o radacina dintr-o masea. mentionez ca procesul de extractie a durat in jur de jum de ora. problema mea este ca nici acum nu s-a cicatrizat si la atingere simt o presiune. nu ma doare, decat ma jeneaza cand ating. sunt fumatoare si ma gandesc ca din cauza asta se cicatrizeaza mai greu. dar de ce simt presiune in locul acela daca nu mai am radacina? ajutati ma cu un rasp. multumesc.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 9, 2012 6:34 pm

      Nu este ok, ar putea sa fie infectat. trebuie sa mergi la un control.

  13. lidia says:
    august 9, 2012 11:53 am

    Va multumesc pt raspuns, scuze am scris in graba

  14. ana says:
    august 8, 2012 9:19 pm

    As vrea sa stiu daca dispare vreodata culoarea “cenusie” de pe gingie? Dupa ce mi-am pus un dinte de portelan mi sa inegrit gingia si dentista mi-a zis ca o sa-mi treaca in timp, ei bine, au trecut 2 ani….exista vreo sansa sa-mi treaca? exista vreun tratament sau ORICE/CEVA ca sa-mi dispara, sau macar sa ameliorez situatia, e fix la dintele din fata si cam inestetic….multumesc 🙂

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 8, 2012 9:45 pm

      Se numeste tatuaj gingival si este dat de metal. Coroana pe care o ai nu este ceramica integrala ci poate ceramica pe metal. Din cauza slefuirii deficitare si a calitatii mai proaste a metalului, gingia se coloreaza. NU va disparea niciodata de la sine si NU ARE CUM! 🙂 Ce se poate face este schimata coronnita si taiata partea de gingie colorata, apoi de repozitionat gingia… putin mai complex… dar se poate face. De la sine, nici o sansa!

      1. lidia says:
        august 9, 2012 12:27 am

        Imi puteti spune va rog dupa cat timp de la anestezie pot alapta? Mi sa facut ortodontia ( lucrare pe canal la 2 dinti frontali). Multumesc

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          august 9, 2012 8:02 am

          Endodontie nu ortodontie. 🙂 Poti alapta fara griji. Daca vrei sa fi mai sigura lasa cateva ore. Nu este nicio problema.

  15. Popa Ruxandra says:
    august 8, 2012 6:35 pm

    am citi mai sus si mi am adus aminte ca si eu sufar de bruxism … nu de putine ori ma trezesc din somn din cauza durerilor .. mandibulei ,dintilor … mi am prapadit 4 masele de jos si 1 de sus prin acest “scrasnit de dinti” … care din spusele partenerului .. se intampla aproape in fiecare noapte… se pare ca mai ales atunci cand sunt agitata sau visez urat. uneori ma trezesc pur si simplu fara sa constientizez de durere… pentru ca in somn fara sa vreau scrasnesc atat de tare din dinti .. incat nu numai ca distrug smaltul dintilor dar mi-am spart maselele… .. este frustrant pentru ca plombele puse uletiror .. le am spart sau ciobit.. prin aceeasi metoda..; in afara de acea gutiera nocturna aveti idee ce as putea face?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 8, 2012 9:42 pm

      Bruxismul este in principal o cale de a elibera tensiunea psihica si stresul din timpul zilei, asa ca probabil solutia este la psihoterapeut. Gutierele nu sunt o solutie a problemei ci doar o solutia a efectelor.

  16. maria says:
    august 8, 2012 4:10 pm

    am plombat 4 dinti din fata. dupa care deja atreia zi continua durerile in zona cerului gurii. de ce?//

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 8, 2012 9:39 pm

      Nu stiu exact de ce dar nu e ok.

      1. maria says:
        august 9, 2012 8:36 am

        MS

  17. Elena says:
    august 8, 2012 12:57 am

    Buna seara!
    Problema mea poate nu e grava , dar a inceput sa ma framante. Am observat astazi cand am curatat dintii cu ata dentara ca incisivii frontali(cei mari de sus)sunt ff usor distantati.Adica inainte ata dentara intra greu iar acum nu mai intampina nici un obstacol,intra prea usor.problema e ca tot astazi mai devreme i-am curatat cu o scobitoare. pana azi ata dentara nu am mai folosit-o de mult timp asa ca nu pot sti exact de cand e problema. E posibil ca dintanta sa fie produsa de scobitoare sau de vreo infectie nedepistata? (gingivita).Dintii pot reveni singuri la loc exact cum au fost ?

    Sper ca nu v-am rapit timpul si va multumesc anticipat pentru raspuns!Elena

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 8, 2012 9:38 pm

      Sunt multe posibilitatile ce pot duce la distantarea lor, trebuie vazut direct, o radiografie… Nu prea cred ca dintii vor reveni singuri fara a elimina cauza care a dus la asta.

      1. Elena says:
        august 8, 2012 10:20 pm

        multumesc pentru raspuns. o sa investighez

  18. diana says:
    august 7, 2012 4:55 pm

    la varful dintelui..si nu nu are alta culoare..doar daca dau cu unghia simt o portiune lipsa…adica daca dau pe suprafata dintelui e normala,pana la un punct cand se simte ca e sarit smaltu,,,de ce oare? multumesc

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 7, 2012 10:15 pm

      Poate fi de scrasnitul dintilor. Bruxism?

      1. diana says:
        august 8, 2012 12:33 pm

        imi puteti spune o solutie pentru amortirea gingiilor?

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          august 8, 2012 9:39 pm

          Anestezie. 🙂

  19. Anonim says:
    august 6, 2012 3:01 pm

    Buna ziua! In urma cu cateva zile mi s-au imbracat doi dinti frontali cu coronite de portelan pe suport de zirconiu iar unul dintre ei este un pic mai mare decat celalalt si usor stramb, probabil din lipsa de spatiu (inainte nu era). Intrebarea mea este daca poate fi corectat dupa cimentare definitiva. Va multumesc!

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 6, 2012 3:53 pm

      Dupa cimentare nu se mai poate modifica. Trebuie refacut.

  20. diana says:
    august 6, 2012 12:26 pm

    buna ziua! am si eu o nelamurire..de ce pe dintii din fata,jos mi se duce asa o portiune mica de smalt,nu e vizibila dar daca dau cu unghia se simte diferenta fata de restul dintelui care e la acelasi nivel …eu nu beau sucuri acidulate,doar apa plata…in general am grija de dintii mei.care poate fi cauza ? va multumesc

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 6, 2012 3:49 pm

      Este chiar langa gingie, sau pe la jumatatea dintelui, sau la varful dintelui? Are alta culoare?

  21. ramona says:
    august 4, 2012 3:06 pm

    buna ziua,as dori si eu un sfat,acum o luna am facuto lucrare de potelan in partea dreapta jos in care mia pilit 2 dinti de ai mei sanatosi si miau lipit de ei inca doi fara sa se lege de nimic in spate si am simtit o durere dupacare daca am apasat mi sa dezlpit lucrarea toata si in jurul celui de al dilea dinte pilit dupa care nu mai este nimic era plin de sange si ma curenteaza la atingere…ce este de facut?eu sunt plecatadin tara si nu pot merge la control,dar lucrarea cazuta este buna…se poate folosi ceva pt ca sa nu se infecteze si cu ce adeziv se poate lipi pana in decembrie cand pot merge sa vad despre ce este vorba…va rog mul sami rapundeti pt ca aici nu stiu sale explic,,,va multumesc anticipat

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 5, 2012 9:30 pm

      Nu se face o astfel de lucrare fara sa fie si legata in partea din spate pentru ca… exact ce s-a intamplat. Lucrarea se va arunca, dintii ce sunt sub ea se va incerca sa fie salvati, daca se mai poate, si cel mai important: CAT MAI REPEDE LA DENTIST! Fara adezivi si alte “artificii”. Du-te la dentist!

      1. lidia says:
        august 6, 2012 1:42 pm

        Buna ziua, am si eu o intrebare dintii provizorii se pun imediat sau dureaza o zi doua pt a se lua mulaju etc.? multumesc

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          august 6, 2012 3:50 pm

          Exista ambele posibilitati.

  22. Ruxandra Popa says:
    august 4, 2012 4:58 am

    Buna, in primul rand frumos si util site! Felicitari pentru initiativa!Mai rar cineva care sa isi ia din timpul sau pentru a ajuta pe altii. problema mea: trebuie sa imi extrag molarul de minte , stanga jos . AM fost deja la 2 dentisti la primul mi s a facut rau, fiind foarte fricoasa din fire al 2 lea a spus ca e prea complicat si trebuie sa merg la un chirurg. Mentionez ca maseaua este iesita complet aseazata normal, cariata si sparta pe partea laterala.De asemenea deschierea gurii este foarte mica iar maseaua este pozitionata foarte in spate, ceea ce face foarte greu de ajuns la ea… eu avand senzatie de voma… si de inecare tot timpul.Cum imi place sa ma documentez… mai bine n-o faceam ca mi-a pierdit de tot curajul… m-am uitat pe internet… si am citit/ vazut cam despre ce este vorba cum se face operatia ce presupune inainte dupa etc… Intrebarea ar fi …din cate am vazut eu astfel de extractii … chirurgul… loveste… incearca sa scoata maseaua sa o miste din esterior spre interior.. in cazul meu insa nu prea are in ce lovi maseaua fiind complet distrusa pe esterior.. mai este doar un colt spre interior… in cazul asta.. cum va proceda? Si de asemenea… unde ar trebui sa ma tratez sunt din Bucuresti dar chiar nu cunosc o clinica buna unde sa beneficiez de serviciile unor speciaisti.Imi este foarte frica .. probabil sunt eu mai sensibila.. insa nu as vrea sa lesin din nou . .stiu ca trebuie scoasa.. insa pragul suportabilitatii mele la durere… cred ca este extrem de scazut.. Se poate opta pentru anestezie totala? Cam astea au fost intrebarile mele 🙂 Va multumesc.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 5, 2012 9:26 pm

      Nu e asa dificil cum pare, nu te stresa. Extractia se poate face si daca nu a mai ramas decat radacina. Se poate face si anestezie generala dar nu cred ca are sens.
      Pentru recomandari, incearca sa scrii pe pagina “recomanda” si poate te ajuta cineva.

    2. Ruxandra Popa says:
      august 4, 2012 5:00 am

      exterior … imi cer scuze pentru greselile facute din graba 🙂

      1. Dr. Bogdan Fondrea says:
        august 5, 2012 9:26 pm

        E ok, am inteles. 🙂

  23. Madalinn says:
    august 3, 2012 10:24 pm

    Buna Seara,am o intrebare si daca mi-ati raspunde mi-ar fi de mare ajutor :
    Mentionez ca acum o saptamana mi-a pilit 4 dinti din fata (sus) ca sa mi imbrace,dintii au venit…si azi mi-a imbracat provizoriu iar peste 2 sapt cand se intoarce din concediu mi cimenteaza definitiv! problema este ca…mi se pare mie ca sunt prea mari sau mai in fata…de ex cand mananc dintii mei de jos i lovesc pe cei de sus..mentionez ca cei de sus pusi sunt putin mai in fata …fata de cei de jos ..si mereu cei de jos i loveste pe cei de sus in spate…si nu pot sa mananc cum trebuie..ca mereu i loveste in spate..ce este de facut ?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 5, 2012 9:23 pm

      Probabil trebuie facuti altii, dar exista si o sansa sa poata fi corectati.

      1. Madalinn says:
        august 5, 2012 9:27 pm

        si mai am o intrebare ce am observat in astea 2 zile de cand i port in proba,asa sunt ei? ma refer la faptul ca cand mananc nu taie deloc..asa o sa fie mereu?

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          august 5, 2012 9:31 pm

          Nu asa trebuie sa fie, dar daca asa i-a facut, asa o sa fie. Probabil nu sunt ok si trebuie facuti corect.

  24. alina alina says:
    august 3, 2012 9:26 pm

    Revin cu o completare..am observat ca a fost cusuta zona de unde s a indepartat molarul de partea interioara a falcii e corect?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 3, 2012 9:41 pm

      E bine sa fie cusuta rana. Nu imi dau seama de unde e cusut fara sa vad, dar e greu sa cosi gresit dupa o extractie. 🙂

  25. alina alina says:
    august 3, 2012 2:45 pm

    Buna ziua, astazi am fost la stomatolog pentru extractia molaruluii de minte stanga jos era cariat si am avut de cateva ori si durere, in urma radiografiei doctorul a decis ca trebuie extras, am fost anesteziata cu o solutie apoi a fost sparta maseaua si prin taiere scoasa radacina, in final doctorul a cusut gingia. Mi a dat tratament cu antibiotice si ibalgin. Vroiam sa va intreb daca trebuie sa merg sa scot firele? Am platit la doctor 500 ron…acesta mi a spus ca mi a implantat acolo o grefa (nu mai retin exact) de os…eram curioasa cum arata daca puteti sa imi explicati..eu am intrebat ce mi a pus acoolo si mi a arata o chestie maro ca niste firisoare. Interventia a durat cred jumatate de ora. Sper sa ma lamuriti daca tariful platit este cel corect si daca a implantat acea grefa dupa cele ce v am descris. Va multumesc anticipat.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 3, 2012 9:38 pm

      Trebuie sa mergi sa scoti firele dupa 10 zile. Ceea ce descrii ca a pus acolo nu e os. Nu stiu ce e. Tariful corect? Cere lista de preturi si uita-te pe ea.

  26. Mia says:
    august 2, 2012 8:40 pm

    Seara buna,

    Va deranjez si eu cu speranta ca imi puteti raspunde la nelinisti provocate evident de dureri ale unui molar, mai precis numarul 36 dupa cartile de specialitate.
    Poveste : acum 9 ani, carie – plombat, fiind ceva mai mica nu prea am stiut ce a facut pe acolo.
    Prezent : acum o saptamana , am reusit sa imi „sparg” molarul, un perete s-a dus pe apa sambetei, plomba rezista. Ma trage curentul..ma trezesc luni dimineata cu dureri urate, pulsatile.
    Luni ziua: vorbesc cu dr. prescrie amoxacilina 500 mg/6 ore (nu imi da augmentin din cauza problemelor mele la stomac). Nu reusesc sa ajung sa imi fac radiografie – trebuie sa muncim ca sa avem cu ce plati minunatiile 
    Marti dimineata: deja la a 3a pastila, ma prezint la medic, anestezie, inlatura plomba, descoperire uluitoare: molarul meu are 4 canale iar numai unul este obturat. Purcedem la dezobturare, curatare canale (acusoarele minunate+ hipoclorit). Dupa curatare, pune un tratament pe baza de calciu, conuri gutaperca, plomba provizorie. Ma anunta ca s-ar putea sa doara…
    Marti seara: dureri urate, dr nu mai e la cabinet, dau jos singurica plombita aia si scot conurile…durerea se mai amelioreaza dar nu imi lasa nici tampla si nici ganglionul care se umfla destul de bine…
    Miercuri : dupa lupte seculare fac RX, ma prezint la dr. infectie la „piciorusele” din fata ale radacinii, nu se manifesta prin abces sau ceva umflat care sa se poata taia si drena….curata canalele usor prin aceeasi procedura, de data aceasta le lasa libere ca pasarea cerului, imi schimba medicamentatia : augmentin 500 mg/8 ore…durerea persista..mai iau cate un antiinflamator dar incerc sa nu abuzez ca nu face bine
    Joi: revenim pentru curatare, acelasi procedeu, lasa canalele libere si imi spune ca ar fi bine sa „sug” nitel din masea din cand in cand avand in vedere ca dupa o clatire a molarului, involuntar am facut „vid” si unul dintre canale a prezentat niste sange…nu mult. Incep deja sa am gustul ala de infectie.
    Plec de la medic, peste zi – stare febrila, ma doare deja ganglionul intarit care zici ca ma avertizeaza de o amigdalita..durerea persista pe toata partea dreapta.

    Intrebare intrebatoare: a facut bine ce a facut dr? de ce nu vrea minunata infectie sa se infatiseze sub forma palpabila si „taiabila” ca sa pot scapa si eu de durere si se incapataneaza sa stea acolo in os? De ce starea febrila? Cum pot sa mentin acel loc cat de cat curat?
    Scuze pentru postul lung, dar avand in vedere ca de cand tot merg pe la medici la mine se tot intampla sa fie cate o problemuta, la restul cunostintelor totul merge ceas, la mine ..nu, asa ca am devenit paranoica la fiecare miscare…
    Multumesc pentru rabdarea de a citi ce am scris si pentru raspuns.
    Kr,
    Mia

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 3, 2012 8:47 pm

      Ti-am raspund deja. O postare este suficienta. Am vazut ca ai citit articolele despre tratamentul de canal. Sper ca deja durerea a trecut si ai gasit raspunsurile ce le cautai. 🙂

  27. lidia says:
    august 2, 2012 7:34 pm

    Va multumesce din suflet ati fost de mare ajutor, Am fost la alta clinica tot aici in Madrid (nu la cea care mi-a zis sa intep cu acu) si sunt programata pt miercurea viitoare pt a-mi face drenaju si imi si pune dinti provizorii pana cand ma intorc in septembrie pt ca lucrarea nu poate sa fie gata si am si nunta la mijloc. Daca as fii avut mai mult timp si nu trebuia facut drenaju sincer as fii preferat sa apelez la serviciile dumneavoastra. Va multumesc

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 3, 2012 8:45 pm

      Nu trebuie facut drenaj. 🙂

  28. Elena says:
    august 2, 2012 9:01 am

    Va multumesc pentru raspuns. Am discutat cu doctorul la care am lucrat si mi-a zis ca pentru sapte implanuri , atat cat as avea nevoie, ma costa in jur de 4000 de euro, dar trebuie sa-mi fac si cateva radiografii pentru a se putea stabili masa osoasa. Iau in calcul si aceasta varianta, desi e cam costisitoare. Pentru moment mi-am facut o proteza elastica.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 3, 2012 8:05 am

      Cu implanturi este cel mai bine.

  29. andreutzade says:
    august 1, 2012 10:56 pm

    Buna ziua! Am o intrebare tocmai mi-am pus un dinte si am o bolfa la el in spate. Din aceasta cauza nu pot manca! va rog daca puteti sa ma ajutati! Ce se poate face in cazul asta?multumesc

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 3, 2012 8:04 am

      Ce aia “bolfa”???

      1. andreutzade says:
        august 3, 2012 2:05 pm

        ms pt raspuns:X succes pe site! e minunat sa intalnesti oameni seriosi:P

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          august 3, 2012 9:03 pm

          Multumesc! O seara frumoasa!

      2. andreutzade says:
        august 3, 2012 9:50 am

        🙂 nu stiam cum sa numesc, Cred ca este o greseala si nu mi-au luat amprenta la dinte corect,in spatele dintelui este ceva care pare a fi in plus,ca si o biluta lipita de dinte,multumesc

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          august 3, 2012 9:59 am

          Ok. 🙂 Nu este in regula, trebuie sa mergi la dentist. Poate se poate rezolva, dar daca nu, trebuie refacut.

  30. mirela says:
    august 1, 2012 8:36 pm

    Buna ziua!Sper sa va faceti timp sa imi raspundeti si mie la acest mesaj.Am fost la un dentist unde mi-am plombat cateva masele.Problema este ca dupa ce mi-au pus plombele am observat acasa ca dintii unde am plombele puse s-au ingalbenit si mi s-au igalbenit si dintii de langa.Am auzit dentistul ca imi pune ceva acolo legat de iod..este o solutie de culoare galbuie si gust urat.M a gandesc sa nu fie de la solutia aia sa am dintii galbenii,asa o sa imi ramana?Ce este aceea solutie?Ma gandesc ca doctorul foloseste dezinfectante mai ieftine,este o clinica mai ieftina si ma gandesc ca foloseste numai produse ieftine…Dupa detartraj mi-a crapat si un dinte.Sper sa imi raspundeti/Multumesc.

    1. Anonim says:
      august 4, 2012 12:41 pm

      Multumesc pentru raspuns.Dar nu stiti care ar putea fi cauza de mi s-au ingalbenit dintii dupa ce mi-a pus plomblele?O zi buna va doresc.

      1. Dr. Bogdan Fondrea says:
        august 5, 2012 9:27 pm

        Nu stiu, imi pare rau, dar in mod normal nu se intampla asa ceva.

    2. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 3, 2012 8:03 am

      La plombe nu se pune iod si nici nu stiu vre-un motiv ca dintele sa devina galben, daca totul se face corect asa ceva nu se intampla. Nu pot ghici cu ce substante s-a lucrat. Detartrajul ultrasonic facut corect nu afecteaza dintii. Nu este ok.

  31. Dana says:
    iulie 31, 2012 11:30 pm

    Buna seara! Am si eu o intrebare. Am avut doua carii superficiale la ambii premolari. Am mers la dentist,insa doar pentru a scoate nervul si a indeparta cariile,urmand ca peste cateva zile sa merg sa imi puna plomba. Din pacate,nu m-am mai dus…si acum mi s-au spart ambii dinti,insa radacinile au ramas. Intrebarea mea este: imi pot fi pusi dinti peste acele radacini,in cazul in care sunt sanatoase? daca nu,ce alte solutii am in afara de implant si cam care ar fi pretul maxim pentru fiecare in parte? va multumesc

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 1, 2012 1:56 pm

      Posibil sa se poata. Nu stiu fara sa vad. Fara sa vad situatia nu am cum nici sa estimez costuri.

  32. adriana says:
    iulie 31, 2012 10:11 pm

    Buna seara,

    Va rog frumos sa-mi spuneti daca pt. ocluzie este necesara punerea unui aparat ortodontic si sus si jos. Am fost deja la doi dr. ortodonti. Unul mi-a recomandat si sus si jos, iar celalalt doar sus. De fapt, doar dintii de sus sunt mai proeminenti fata de cei de jos. Chiar nu stiu ce sa cred si cum sa procedez. De asemenea, avand in vedere ca am 30 de ani si doresc un aparat invizibil, credeti ca Social Six braces ar putea rezolva problema? Incognito, cel recomandat de ortodonti, este destul de scump.
    Multumesc foarte mult!

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 1, 2012 1:53 pm

      Aproape tot timpul trebuie si pe dintii de sus si pe cei de jos. Nu cunosc tipul de aparat mentionat. Incognito este foarte bun.

  33. Diana N says:
    iulie 31, 2012 9:51 pm

    Revin cu 2 intrebari:
    1. Este posibil ca, in timpul tratamentului de canal, unul din canale sa nu poata fi obturat? Si daca da, care ar fi cauzele si solutiile.
    2. Un pacient cu o obturatie de canal esuata, cu dovezi vizuale si scrise (de la alti medici), isi poate recupera banii platiti pt acel tratament?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 1, 2012 1:51 pm

      1 posibil, in cea mai mare proporie este manopera
      2 nu cred. 🙂

      1. Diana N says:
        august 3, 2012 11:52 pm

        In primul rand, va multumesc pt sfatul de a schimba medicul. Acum inca imi trateaza maseaua, astept sa se retraga inflamatia si NU am mai luat antibiotice, probabil ca nici nu trebuia sa iau.
        Si in al doilea rand, am reusit sa recuperez banii de la celalalt medic stomatolog. Nu m-am certat cu nimeni, pur si simplu, le-am explicat motivele schimbarii medicului.

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          august 5, 2012 9:24 pm

          Felicitari! Ma bucur ca ti-am fost de folos!

  34. C.adrian says:
    iulie 31, 2012 8:35 pm

    Buna ziua ! Am si eu o intrebare , daca ma puteti ajuta . Am o lucrare de aproximativ 1 an . Am pusi 5 dinti care sunt legati intre ei si astazi mi s-a spart o bucatica dintr-un dinte . Exista vre-o solutie sa pot lipi aceasta bucatica ?? Multumesc

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 1, 2012 1:48 pm

      Da, se poate corecta.

  35. lidia says:
    iulie 31, 2012 12:36 pm

    Buna ziua,
    Domnule doctor am si eu o mare problema. Am o lucrare pe partea superioara de portelan de vreo 10 ani cred. Problema e ca a inceput sa ma doara unul dintre dintii de sus, mai exact cand muscam pe el iar apoi simteam tot timpul o durere surda asa cat sa ma sacaie. A inceput sa ma doara noaptea si a doua zi simteam la baza dintre nas si gura o inflamatie care doare rau daca apas putin. Am inceput sa iau amoxicilina la fiecare 8 ore pt ca eu alaptez si am inteles ca doar amoxicilina si paracetamolu e permis daca alaptez.. Ieri dupa ce am luat prima pastila a inceput sa mi se umfle buza superioara am pus gheata ca ma gandeam ca opreste inflamarea dar parca sa umflat mai rau asa incat nici nu se mai disting linile de expresie din jurul gurii.buza fiind f. f umflata. Eu nu ma aflu in tara acum si chiar nu stiu ce sa mai fac. Durerea a disparut dar a ramas o punga de puroi care se extinde pe o portiune din interiorul buzei superioare. Sunt disperata chiar nu stiu ce sa fac macar sa se desumfle buza. Va rog domnule doctor dati-mi un raspuns, ce sa fac sa continui sa iau amoxicilina? pot sa iau si ceva antiimflamator si ce anume tinand cont ca alaptez? Va multumesc anticipat.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 1, 2012 1:40 pm

      Nu lua antibiotice. Ai nevoie de tratamente de canal. Doar asa se rezolva situatia.

      1. lidia says:
        august 1, 2012 2:44 pm

        Va multumesc pentru raspunsuri. As dori sa imi spuneti daca se poate daca imi inlocuiesc lucrarea la dumneavoastra ( suntem din timisoara) in cat timp se poate sa fie gata, vreau tot portelan pe schelet de zirconiu si cat costa o coroana? Noi in 13 august ajungem in romania si pe 8 septembrie avem nunta si as dori sa fie totul ok pana atunci. Va multumesc.

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          august 1, 2012 9:53 pm

          Lista noastra de preturi o poti vedea pe http://www.dentaldesign.ro, la sectunea tarife.
          Se poate sa faci la noi lucrarea, dar conteaza foarte mult sa fie suficient timp pentru tratamente. Trimite-mi o radiografie panoramica, daca poti, si asa voi putea evolua timpul necesar si costul necesar. Este oK asa? Poti sa ne scrii pe office@dentaldesign.ro, cu mentiunea ca este petru mine si dupa ce vad radiografie voi avea mai multe raspunsuri.

    2. lidia says:
      august 1, 2012 12:46 am

      Va scriu inca o data, spre fericirea mea buza sa dezumflat aprope de tot dar inca mai am puroi sub buza superioara sus la baza nasului se simte ca si cand am un pansament sub buza. Daca ating acolo unde am puroi ma doare tare nici vorba sa pot sparge punga de puroi, dar persista inca o durere surda daca pun dinte pe dinte si acum parca ma doare si dintele de jos pe care calc cu cel care ma durea inainte e f. ciudat nu stiu daca ma fac inteleasa. Ce sa fac sa continui sa iau amoxicilina? eu am un bebe de 4 luni si alaptez, pot sa mai iau si altceva antiinflamator? va trece doar cu antiboitic sau e necesar sa merg la medic sa mi se faca drenaj? Credeti ca trebuie schimbata lucrarea tinand cont ca e de vreo 8 sau 10 ani nu mai retin exact sau pot inca sa o tin pana acum nu am avut probleme. E o lucrare de portelan pe schelet de metal. Va intreb pt ca nu ma aflu in tara.
      Multumesc.

      1. Dr. Bogdan Fondrea says:
        august 1, 2012 1:57 pm

        Singura solutie este cu tratamente corecte de canal. Fara medicamente.

      2. lidia says:
        august 1, 2012 1:25 pm

        Revin cu inca un mesaj (cred ca v-am inebunit) am fost la dentist aici in spania unde ma aflu. Mi-a facut o radiografie dentara mi-a zis ca nu am scos nervii la nici unul dintre cei 4 dinti pusi si ca am infectie. Ce ma nelinsteste e ca a spus ca trebuie sa imi faca drenaj si nu poate altfel decat daca imi perforeaza dintele sau daca imi da jos lucrarea ca mai apoi sa o lipeasca la loc dar lucrarea se poate rupe cand o va da jos si va trebui sa imi fac alta. Eu in 10 august plec in tara si nu am timp sa imi fac alta lucare plus ca costurile sunt f mari aici, mi-a facut un calcul doar pt endodontie si reconstructie 140 euro. Reconstructia ce presupune ca imi pune alt dinte sau ca doar il lipeste la loc? In final a zis sa continui sa iau amoxicilina de 500 mg si ibuprofen de 600 pt inflamatie si sa revin vineri pt drenaj in caz ca nu dispare infectia. A mai spus sa apas pe punga de puroi sau sa intep cu un ac incalzit in foc sa iasa puroiul. Dumneavoastra ce ziceti referitor la toate acestea? Pot lua fara probleme medicamentele mentionate mai sus chiar daca alaptez? Nici nu vreau sa risc sa mi se rupa lucrarea pt ca am nunta in 8 septembrie si sincer nu as vrea sa fiu o mireasa stirba. Va multumesc

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          august 1, 2012 2:00 pm

          Imi pare rau. Dintii pusi (lucrare) nu poate fi tinuta. Va fi taiata si aruncata. Se vor reface tratamentele. Nu te zgarci la bani si nu cauta scurtaturi. Doar corect se poate. Sper sa iei deciziile corecte.

  36. stefan says:
    iulie 31, 2012 10:15 am

    Buna ziua.Pot sa optez pentru un aparat dentar Incognito (lingual) daca am si cateva implanturi dentare pe langa dintii naturali ?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 1, 2012 1:38 pm

      Se poate, in anumite conditii, dar cel mai bine sa intrebi medicul ortodont. Pe dintii cu implanturi aparatul nu poate fi aplicat cu forta. Daca implanturile incurca la miscarea dintilor… situatia se complica.

  37. Lucian says:
    iulie 30, 2012 9:49 pm

    Buna ziua!
    Am fost la dentist pt o igienizare mai bine zis detartraj pt ca aveam piatra depusa intre dintii de jos si pe dosul lor.Dr-ul a inceput sa-mi curete cu o chestie asemanatoare cu cea care se gauresc maselele la plombe si apoi ce a ramas a curatat cu carligul.A fost extrem de jenant si chiar dureros procesul crezand ca a luat si din smalt.Dr-ul m -a calmat zicand ca asa se procedeaza si ca smaltul nu se afecteaza.Intradevar dintii arata bine acum si nu sunt urme ca smaltul ar fi afectat.
    Intrebarea mea este: asa se practica detatrajul?eu zic ca dupa mai multe operatiuni de astea se afecteaza smaltul,din moment ce m-a durut……multumesc

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      iulie 31, 2012 8:22 am

      Sedinta de igienizare se compune din:
      1-detratraj ultrasonic (nu e o freza, nu se roteste, ci este o ansa ce vibreaza) – nu afecteaza dintii
      2 – periaj profeional – cu pasta preofesionala – nu afeteaza dintii
      3 – airflow (bombardament cu particule de bicarbonat) – nu afecteaza dintii
      4 – folosirea benzilor interdentare, a firului interdentar (nu afecteaza dintii_
      5 – finisarea obruratiilor vechi – nu afecteaz dintii
      6 – ientificarea anumitor probleme si recomandarea necesitatii unei programari la medic
      7 – indicatiile de igiena si mentinerea sanatatii dintilor, atat cu ajutorul filmuletelor cat si a modelului
      8 – completarea fisei

      Sedinta aceasta se face de doua ori pe an, realzata corect, de profilaxistul stomatologic, nu aduce nici un minus, iar in plus, dintii sunt pretejati de carii, boala parodontala nu apare, gingia nu sangereaza, iar mirosul neplacut al gurii este inexistent.

      1. Lucian says:
        august 19, 2012 5:23 pm

        Revin cu intarziere :)…am inteles,dintii nu sunt afectati dar presupun ca nici nu are voie sa doara operatiunea.La un moment dat cand a dat cu freza ultrasonica m a cam durut mai ales la sfarsit a frecat cu un carlig tartrul ramas,frecarea fiind foarte violenta si m a durut mai tare.
        Oricum nu mai merg acolo pt asa ceva,dar in mod normal nu trebuie sa doara nu?

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          august 20, 2012 7:32 pm

          Procedura se face doar ultrasonic nu si manual (cu carlig) 🙂 si, nu doare dar poate fi neplacuta.

  38. Elena says:
    iulie 30, 2012 11:36 am

    Buna ziua,
    Domnule doctor va rog sa-mi dati un sfat prfesionist pentru ca sunt disperata. Cu multi ani in urma , in vremea studentiei , mi s-a facut o operatie de extractie a caninului de lapte pentru ca sub el crestea cel definitiv si a fost afectata toata partea de sus. Acum , dupa 30 de ani, am pierdut toti dintii de pe maxilarul superior si trebuie sa-mi fac o proteza.
    Din ce material sa fie?
    Ce fel de proteza e mai buna si mai sigura (sunt cadru didactic si nu vreau sa risc sa-mi cada in timpul orelor)?
    Va multumesc !

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      iulie 30, 2012 3:12 pm

      Cea mai buna solutie este sa pui cateva implanturi si pe acele implanturi sa fie proteza. Exista diferite posibilitati cu implanturi, mai multe sau mai putine, lucrari fixe sau mobilizabile… Solutia cea mai ieftina este fara implanturi dar stabilitatea nu este perfecta.

  39. Diana N says:
    iulie 29, 2012 7:56 am

    Buna ziua!
    Am venit din state in vacanta si cu gandul sa-mi fac dintii. Am avut o carie profunda la un molar pe partea stanga jos, pe care doamna doctor nu o vedea co ochiul liber si i-am sugerat sa-mi faca radiografie. In momentul acela nu ma durea maseaua. Mi-a curatat locul si mi-a pus plomba definitiva. Dupa 3 zile am inceput sa am dureri. M-am dus la cabinet si mi-a spus ca trebuie sa-mi scoata nervul, fara a face radiografie. Dupa ce mi-a scos nervul, mi-a pus un pansament. A doua zi iar am inceput sa am dureri , acum pe toata partea de jos si dintele nu-l puteam atinge. Am revenit la cabinet, dna doctor era plecata in concediu, mi s-au curatat iar canalele si mi s-a pus un pansament simplu. Nu am mai avut dureri. Am revenit pt obturatia de canal. Dupa efectuare, in aceeasi zi, dintele nu-l puteam atinge de durere. In cateva zile durerea m-a lasat fara sa iau nimic.Sunt programata pt plomba definitiva, insa sambata dimineata, la vreo 5 zile dupa obturatie, m-am trezit cu obrazul umflat in partea de jos si mai mult pe interior. Daca apas pe maxilar, doare, simt ca e ceva acolo. Am inceput sa iau amoxilcilina 500 la 8 ore. :Luni am programare pt plomba definitiva. Eu nu mai stiu ce sa cred. Spuneti-mi dvs ce mi se intampla, va rog. Cu multumiri anticipate. Mentionez ca am facut si un panoramic si l-a studiat inainte sa faca obturatia, iar toate astea se intampla in Pitesti.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      iulie 29, 2012 9:20 am

      Cine ti-a dat antibiotice? Sper ca nu le-ai luat de capul tau!
      Si ca sa iti raspund, cred ca tratamentul a fost gresit de la inceput, si din ce in ce mai rau. Probabil deja e infectat si dintele si osul din jur. Du-te la un dentist bun. Citeste despre tratamentul de canal, aici pe blog, si vei gasi cateva raspunsuri. Obligatiriu trebuie facute radiografii.

      1. Diana N says:
        iulie 29, 2012 9:55 am

        Nu mi-a dat nimeni antibiotic, dar, dupa cum spuneti si dvs, daca dintele si osul e infectat, nu e cazul unui antibiotic? Si apoi, alt dentist, alti bani. Clinica la care am fost e una dintre cele mai scumpe. N-am decat sa-i arat parerea dvs de aici. Si, apropo, nu sunt un copil, poate cum ati crezut, am 35 de ani. Macar spuneti-mi care e solutia sau dati-mi un “paste” aici .
        Multumesc.

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          iulie 29, 2012 10:03 am

          Antibioticele se prescriu de medic. Luate la intamplare nu fac altceva decat sa creasca rezistenta corpului si sa duca in timp la imposibilitatea tratari unei simple infectii. Asa ca in scurt timp (nu in generatia noastra probabil) vom ajunge sa platim scump pentru ca luam si prescriem antibiotice la intamplare.
          Nu, infectia nu se trateaza cu antibiotice ci cu un tratament de canal corespunzator. Faptul ca e umflat si ca a inceput sa doara dupa cateva zile imi spune ca este o problema a tratmentului de canal. Fa o radiografie si trimite-mi-o sa o vad. Atunci iti voi putea spune cu siguranta ce este.
          PS- nu am crezut ca esti copil, si nici acum nu cred, dar sigur stii ca scump nu inseamna ca este sigur si bun. Dar ieftin sigur nu e bun.

    2. Diana N says:
      iulie 29, 2012 10:20 am

      C-o fi banala infectia, ca n-o fi, nu am vrut sa stau asa 2 zile, maine o sa merg, ii cer sa-mi faca o radiografie si sa vedem ce o sa-mi spuna. Dintele nu e umflat si nu ma doare, doar obrazul pe interior, jos, de-a lungul maxilarului, simt ca me jeneaza, ca e un pic umflat, desi nu se vede cu ochiul liber. Si presupun ca e o infectie. Eu cred ca a fost obturatie cu depasire, asta a doua oara. Insa nu pot sa-mi explic de ce ma durea maseaua dupa prima plomba, inainte sa se ia decizia de a-mi scoate nervul.
      multumesc.

      1. Diana N says:
        iulie 30, 2012 10:53 pm

        Multumesc inca o data. O sa merg la un alt stomatolog. Acum imi pare rau ca nu l-am facut in Sua, imi salva si nervul.Chiar ma tot intreb daca nervul nu putea fi salvat, durerile mele au inceput dupa prima sedinta la stomatolog. Si trebuia sa-mi dau seama de “calitatea” medicului stomatolog in urma replicii pe care am primit-o cand am intrebat daca am multe carii. Mi s-a raspuns ca eu trebuie sa stiu mai bine.
        Dupa cum spunea cineva pe un forum despre vizita la un dentist:”te duci bou si vii vaca”. Multi stomatologi nu-ti ofera nicio explicatie.
        Imi urez noroc, la fel si celor in situatii similare, am vazut ca sunt destui.

      2. Diana N says:
        iulie 30, 2012 8:05 pm

        Asta inseamna ca trebuie refacuta obturatia canalului? Acum simt foarte clar abcesul la baza dintelui, langa obraz. Deci am sa schimb medicul, sper sa fie mai bine.
        Multumesc pt raspunsuri.

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          iulie 30, 2012 8:12 pm

          Asa cum am spus de prima oara:
          “Cine ti-a dat antibiotice? Sper ca nu le-ai luat de capul tau!
          Si ca sa iti raspund, cred ca tratamentul a fost cu probleme de la inceput, si din ce in ce mai rau. Probabil deja e infectat si dintele si osul din jur. Du-te la un dentist bun. Citeste despre tratamentul de canal, aici pe blog, si vei gasi cateva raspunsuri. Obligatoriu trebuie facute radiografii.”
          Si a doua oara:
          “Antibioticele se prescriu de medic. Luate la intamplare nu fac altceva decat sa creasca rezistenta corpului si sa duca in timp la imposibilitatea tratari unei simple infectii. Asa ca in scurt timp (nu in generatia noastra probabil) vom ajunge sa platim scump pentru ca luam si prescriem antibiotice la intamplare.
          Nu, infectia nu se trataeaza cu antibiotice ci cu un tratament de canal corespunzator. Faptul ca e umflat si ca a inceput sa doara dupa cateva zile imi spune ca este o gresala a tratmentului de canal. Fa o radiografie si trimite-mi-o sa o vad. Atunci iti voi putea spune cu siguranta ce este.
          PS- nu am crezut ca esti copil, si nici acum nu cred, dar sigur stii ca scump nu inseamna ca este sigur si bun. Dar ieftin sigur nu e bun.”

          Asa iti spun si acum: Imi pare rau, tratamentul trebuie refacut, antibiotice nu salveaza dinti, ci tratamentele corecte.
          Inca o data, citeste si informeaza-te despre ce este un tratament de canal corect:
          https://drfondrea.ro/2009/03/12/cum-sa-vezi-cand-un-tratament-de-canal-e-corect/
          https://drfondrea.ro/2011/11/15/tratamentul-de-canal-endodontia/

      3. Diana N says:
        iulie 30, 2012 5:10 pm

        Am fost azi la doctor cu o radiografie noua, am chemat sefa clinicii, fiind si ea medic stomatolog. Mi-au spus ca nu se vede nicio infectie la radacina si ca sa iau antibiotic 5 zile, cu plomba definitiva mai asteptam o saptamana. Le-am aratat partea de jos a obrazului, unde inca se mai simt niste denivelari, au observat si ele ca e diferita fata de cealalta parte, insa nu pot explica. Mi-au spus ca poate fi o reactie de la substanta de pe canal, ca obturatia nu e cu depasire si nu putem decat astepta.
        V-am trimis o radiografie pe mailul Dental Design, imi pare rau ca nu sunteti mai aproape, v-as fi vacut o vizita.
        Astept sa-mi spuneti, daca e cu putinta sa deslusiti radiografia, parerea dvs depsre respectivul tratament.
        Multumesc.

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          iulie 30, 2012 7:32 pm

          Am primit radiografia, nu se vede prea bine, dar e suficient pentru a-ti spune ca tratamentul de canal trebuie refacut.

  40. andreea says:
    iulie 28, 2012 9:18 pm

    Buna ziua
    am si eu o problema foarte mare din punctul meu de vedere si v-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta. sunt studenta si acum imi fac practica de la facultate in afara tarii. inainte de a pleca am fost la dentist pentru a-mi pune un dinte care imi tot cadea. de mentionat faptul ca aveam deja coroana dintelui si trebuia sa imi faca radacina mai lunga. problema ii ca in momentul cand mia luat masura pentru a-mi face dintele , acesta din urma s-a fixat atat de bine incat nu a mai putut sal scoata pentru a-l trimite la tehnician si a trebuit sa mi-l lase asa.
    domnu doctor a spus ca dintele va rezista destul de bine, pentru timpu cat sunt plecata (3 luni) dar acum dupa 3 saptamani se misca destul de tare si sta sa cada.
    intrebarea mea este: fiind plecata din tara ce as putea face pentru a nu ramane fara dinte inca doua luni de zile cat mai dureaza practica mea? eventual o solutie sa imi lipesc eu dintele inapoi cand cade, sau nu stiu, daca ati putea sami dati.

    VA ROG MULT AJUTATI-MA!!

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      iulie 28, 2012 9:27 pm

      1 – daca dintele nu a putut fi dat jos inseamna ca ceva nu era ok
      2 – nu poti lasa un dinte fara ciment pentru ca in spatiul acela intra saliva si bacterii si se cariaza dintele de sub coroana
      3 – daca totusi se poate corecta coroana si cimenta dupa ce se curata dintele de sub, daca inca nu e cariat… atunci singura sansa e sa mergi la un dentist cat mai curand, nu peste doua luni. Du-te la un dentist acolo cat mai curand.

  41. Maria says:
    iulie 28, 2012 12:03 am

    Buna ziua,
    Prezint o demineralizare a dintilor, care a inceput inca din copilarie si ajung la 25 de ani a ajuns pana la aproape jumatatea dintelui. Mi s-a recomandat sa nu folosesc produse de albire dar nici sa nu imi pun fatete de portelan de la varsta asta…ce mi-ati recomanda in acest caz pentru un zambet mai frumos – adica dinti albi, mati. exista un procedeu special?
    Multumesc

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      iulie 28, 2012 9:24 pm

      Poti sa iti pui fatete linistita! Uita-te la Lumineers.

  42. Gina says:
    iulie 26, 2012 10:43 am

    Multumesc mult astazi ma duc la dentist si cu baietelul.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      iulie 26, 2012 4:43 pm

      Perfect! 🙂

      1. Gina says:
        iulie 26, 2012 7:24 pm

        Tocmai ce am venit de la dentist ,baietelul nu are nimik ia-au fost curatati dintisorii si sunt ok,iar mie mi-a curatat dintii pe unde mai erau mici carii si sapt viitoare urmeaza sa0mi extraga maseaua de minte care nu o poate trata in rest toate sunt bune. Va multumesc ptr. sfaturi ,intotdeauna conteaza o alta parere . Multumesc!

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          iulie 26, 2012 9:15 pm

          Cu drag, oricand! O seara frumoasa!

  43. Anna says:
    iulie 25, 2012 6:29 pm

    Buna ziua domnul Dr.,

    Pe mail v-am trimis radiografia molarului in cauza.

    Am 32 de ani si acum o luna mi s-a schimbat la unul dintre molari o plomba de amalgam veche de vreo 10-15 ani. Maseaua nu ma durea, doar ca era putin sensibila la rece, de aceea m-am dus sa ma vada doctorul. Insa in noaptea imediat urmatoare schimbarii plombei vechi am avut niste dureri mari la maseaua respectiva, tip pulsante care au cedat spre dimineata dupa ce am luat ibuprofen. De atunci a trecut exact o luna si dureri ca si atunci nu am mai avut, doar ca maseaua este in continuare sensibila la rece. Pentru ca peste cateva saptamani plec din tara si acolo nu voi avea acces la servicii medicale, mi-e frica sa nu mi se umfle maseaua cat voi fi acolo. Mi s-a zis sa fac o radiografie, sa vedem exact daca trebuie scos nervul sau nu. In urma analizei radiografiei, dr a zis ca este in regula daca ma doare la rece, pentru ca inseamna ca dintele este inca viu si ca nu trebuie scos nervul. Dar as vrea sa va cer si parearea Dvs, ca sa fiu sigura ca nu ma voi trezi cu maseaua umflata, peste mari si tari.

    Va multumesc anticipat!

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      iulie 25, 2012 9:18 pm

      “Buna ziua domnul Dr.,
      Atasat va trimit radiografia aferenta comentariului meu de pe blog nr.
      Am 32 de ani si acum o luna mi s-a schimbat la unul dintre molari o plomba de amalgam veche de vreo 10-15 ani. Maseaua nu ma durea, doar ca era putin sensibila la rece, de aceea m-am dus sa ma vada doctorul. Insa in noaptea imediat urmatoare schimbarii plombei vechi am avut niste dureri mari la maseaua respectiva, tip pulsant care au cedat spre dimineata dupa ce am luat ibuprofen. De atunci a trecut exact o luna si dureri ca si atunci nu am mai avut, doar ca maseaua este in continuare sensibila la rece. Pentru ca peste cateva saptamani plec din tara si acolo nu voi avea acces la servicii medicale, mi-e frica sa nu mi se umfle maseaua taman cat voi fi acolo. Mi s-a zis sa fac o radiografie, sa vedem exact daca trebuie scos nervul sau nu.  In urma analizei radiografiei, dr a zis ca este in regula daca ma doare la rece, pentru ca inseamna ca dintele este inca viu si ca nu trebuie scos nervul. Dar as vrea sa va cer si parearea Dvs, ca sa fiu sigura ca nu ma voi trezi cu maseaua umflata peste mari si tari.
      Va multumesc anticipat!
      Anna”

      Pff… multe probleme In priml rand, ai nevoie de un medic bun.
      Sub ea este carie, este intrat in nerv, plomba este cu prag… Va trebui facut obligatoriu un tratament de canal si o alta plomba. Ce ai tu acum nu poate ramane asa.

      1. Dr. Bogdan Fondrea says:
        iulie 25, 2012 9:19 pm

        Cat mai curand du-te la un dentist competent si nu pleca asa din tara!
        Din ce vad inca nu a indepartat tot amalgamul ( pata aia mlt mai alba decat restul e amalgam)

      2. Anna says:
        iulie 25, 2012 9:46 pm

        Multumesc mult pentru raspuns! Ea zicea ca pata aia mai alba e tot din plomba noua, doar ca are alta densitate iar de portiunea de dedesubt se mira ca de ce nu se vede la radiografie, zicea ca nu stia ca nu e “radiosensibila” (nu mai tin minte exact ce cuvant a folosit).

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          iulie 25, 2012 9:53 pm

          Sa fim seriosi… E clar ca lumina zilei. 🙂

  44. Gina says:
    iulie 25, 2012 2:59 pm

    Buna ziua! acum o sapt.am fost la dentist ,aveam dureri la 2 masele ,una cand faceam contact cu rece si cald si cealalta avea infectie ,mi-a curatat canalele ,la ce-a cu infectie mi-a pus un fel de tampon iar la cealalta plomba alba care zic eu sa mai spart din plomba si mai am si dureri suportabile maine am programare la medic …..intrebarea mea ar fi sau lamurirea ar fi este plomba de durata sau doar pana maine ? si la cealalta se aplica plomba?// Mai am o intrebare am un baietel in varsta de 3 ani si are pete negri pe dintisorii de jos dar nu la toti si nu sunt mancati ,ce trebuie sa fac sa-l duc la dentist sau sa mai astept ?? mentinez ca locuim in germania…….va multumesc i astept raspun. dumneavoastra.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      iulie 25, 2012 9:15 pm

      Probabil sunt plombe provizorii, pana maine.
      Baietelul trebuie dus la dentist, nu mai astepta. Sa iti traiasca!

  45. eucamy53 says:
    iulie 25, 2012 2:14 pm

    Buna ziua, ma numesc Carmen si maine ar trebui sa merg la stomatolog pentru o extractie. Ce as putea sa iau( calmant) pentru a ma linistii. Sunt anxiosa.
    Multumesc.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      iulie 25, 2012 9:14 pm

      Nu dau calmante inainte, cel mai bine este sa bei un ceai de tei, sa vorbesti cu medicul inainte si va fi bine, cu rabdare, in ritmul tau propriu si personal, fara graba. Va fi ok. 🙂

  46. Ana says:
    iulie 23, 2012 3:43 pm

    Buna! Deacum 3 zile imi fac mari griji de ceia ce se intimpla l amine in cavitatea bucala,am senzatia de amortire,pe cerul gurii a aparut o pata alba care a aparut de ceva timp in urma dar nu iam acordat mare atentie,dar cel mai mult ce ma deranjeaza este ca acum 3 zile mi sau inegrit toti dintii intre ei.Parca ar fi poleiti cu o substanta gri.Ajutatima va rog frumos ce poate fi ?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      iulie 24, 2012 2:11 pm

      Nu pot sa imi dau seama doar pe baza descrierii. Cel mai bine este sa te vada un medic, direct.

  47. Mihaela says:
    iulie 23, 2012 12:56 pm

    Buna ziua,am o coroana pusa in urma cu cinci ani,lucrarea a fost facuta gresit a intrat foarte greu,a trebuit sa-mi polizeze mult din ea deoarece imi intra in gingie.Dupa cimentare am avut probleme mult timp cu ea,am facut infectii repetate si ma deranja.De ceva vreme a inceput sa se miste.Va rog sa-mi spuneti daca procedura de schimbare (scoaterea) este complicata sau dureroasa sau daca se poate recimenta fara sa fie scoasa.Va multumesc.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      iulie 24, 2012 3:31 pm

      Procedura de indepartare este usoara, DAR lucrarea nu se poate pune inapoi (se taie la scoatere) si oricum, trebuie refacuta. DAR slefuirea trebuie refacuta, asa ca trebuie refacut de la inceput, tot.

  48. galist says:
    iulie 22, 2012 9:49 pm

    Buna!Am ratat primul meu tratament de canal deoarece nu am suportat diga…Dupa10 min de la anestezia locala si fixare diga de cauciuc mi s-a uscat gura,m-am incalzit brusc ,intr-un cuvant mi s-a facut rau.Nu am probleme medicale si nu imi explic de ce am avut o asemenea reactie.Ma puteti ajuta cu un sfat ,un pont cum sa supravietuiesc in acea ora de tratament si sa nu ajung la extractie?Multumesc anticipat si va doresc numai bine!

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      iulie 24, 2012 7:46 pm

      Nu este o reactie fizica ci psihica. Cel mai bine este sa te relaxezi, sa respiri controlat, incet, sa te gandesti la ceva frumos, sa asculti muzica din cabinet… Si sa nu te gandesti ca s-ar putea intampla ceva rau. In plus, sa stii cu nu te grabeste nimeni, acorda-ti timp pana esti pregatita. Bafta!

  49. Raluca says:
    iulie 21, 2012 10:33 pm

    Buna ziua! Va rog sa ma ajuta-ti in urmatoarea problema. In momentul de fata vreau sa pun o lucrare de portelan de 4 masele in partea stanga sus. La ultima masea am radacina buna cu nerv scos, penultima este lipsa, antepenultima masea ii voi pune implant iar a patra masea era in stare foarte buna insa a pilit-o pt a se fixa lucrarea mai bine. Dl doctor nu a specificat nimic de nerv. Cum este mai bine, sa pun lucrarea de portelan peste aceasta masea cu nerv sau sa elimin nervul? Este posibil sa am dureri din cauza acestei masele daca nu ii va elimina nervul? Va rog sa ma ajuta-ti si imi cer scuze pt limbajul neprofesionist. Va multumesc anticipat!

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      iulie 22, 2012 6:17 pm

      In primul rand, nu e indicat sa pui o lucrare care sa se sprijine si pe dinti si pe implanturi in acelasi timp.
      In al doilea rand nu este mai bine cu nerv sau fara nerv, depinde de situatie si de corectitudinea tratamentului. Daca se face corect, nu are importanta.

  50. diana says:
    iulie 20, 2012 10:18 pm

    domnule doctor,adesea ma lovesc neintentionat cu dintii de jos in astia de sus,nu mi se intampla des,dar mi se intampla .de ce oare?si asta doar in timpul zile,cand vorbesc :D.multummesc

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      iulie 21, 2012 5:56 pm

      Poate ca nu sunt pozitionati corect dintii si poate ai nevoie de un tratament ortodontic.

← Older Comments
Newer Comments →

Comments are closed.

Forum Dr Fondrea

  • » Pune o intrebare
  • » Discutii pe forum
  • » Recupereaza Parola
  • » Inregistrare Forum

Contul meu Forum

Autentificare
Înregistrare Parolă pierdută

Forumuri

  • Albirea dintilor
  • Anestezie
  • Aparate dentare
  • Articulatii, miscarile mandibulei
  • Carii
  • Diverse
  • Extractii
  • Fatete
  • Frica de dentist
  • Igienizare – Profilaxie
  • Implanturi
  • Infectii dentare
  • Lucrari dentare
  • Medicamente
  • Molari de minte
  • Parodontoza
  • Preturi tratamente stomatologice
  • Radiografii RX
  • Stomatologia si copiii
  • Tratamente de canal

Subiecte Forum

  • Umflatura sub fire
  • opinie asupra tratamentului
  • Rugaminte parere
  • Iritație gingie
  • Sfat

Cautare in website

Categorii

  • Estetica dentara
  • Implanturi Dentare
  • Endodontie
  • Protetica
  • Odontologie
  • Parodontologie
  • Chirurgie
  • Ortodontie
  • Profilaxie
  • Diverse

Newsletter

Prin utilizarea formularului iti dai consimtamantul pentru prelucrarea datelor personale (nume utilizator si email) conform politicii de confidențialitate care poate fi consultata aici.

Statistici forum

Utilizatori înregistrați
3.894
Forumuri
20
Subiecte
5.124
Răspunsuri
2.924
Etichete subiect
192

Video


  • Implant dentar rapid, ieftin si bun?
    dr. Fondrea, aprilie 7, 2021

  • Implant dentar @ Dental Design Timisoara
    dr. Fondrea, aprilie 5, 2016

  • Clinica Dental Design Timisoara – Bogdan Fondrea
    dr. Fondrea, martie 24, 2016

  • De ce sa aleg un implant dentar?
    dr. Fondrea, iulie 18, 2014

  • Stomatologia minim invaziva – Less is more
    dr. Fondrea, iunie 20, 2012

Contact

Str. Diaconu Coresi nr. 20, Timisoara, Romania


Telefon:
+4 0356 454 710
+4 0741 015 959
E-mail: office@dentaldesign.ro

Povestea Mea

  • Clinica DD
  • Cazuri
  • Galerie Foto
  • Galerie Video
  • Termeni si conditii

Newsletter

Prin utilizarea formularului iti dai consimtamantul pentru prelucrarea datelor personale (nume utilizator si email) conform politicii de confidențialitate care poate fi consultata aici.
» realizat de Dow Media
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica De Protecţie a Datelor cu Caracter Personal. ACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.

Necesare Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necesare

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.