Follow me on Facebook

Dr. Bogdan Fondrea

Totul despre dintii tai
  • Home
  • Povestea mea
  • Clinica DD
  • Concept DD
  • Cazuri
  • Foto
  • Video
  • Forum
    • Pune o intrebare
    • Subiecte recente
  • Contact
  • Estetica dentara
  • Implanturi Dentare
  • Endodontie
  • Protetica
  • Odontologie
  • Parodontologie
  • Chirurgie
  • Ortodontie
  • Profilaxie
  • Diverse

INTREABA-MA!

Pentru intrebari si comentarii intrati pe FORUM !

Citeste in continuare pentru cateva detalii despre blog si forum si cum ai putea sa ma ajuti sa te ajut.

Daca ai nelamuriri din sfera stomatologiei, nu ezita sa ma intrebi si iti voi da lamuriri la ceea ce doresti sa stii. Si, daca nu voi avea raspuns la intrebarea ta, ma voi informa.

Nu imi e rusine sa spun NU STIU!

Prima data, sa nu faci rau!Nu consider ca am toate raspunsurile si nu consider ca pot ajuta in orice situatie, dar, imi dau silinta sa citesc cu atentie intrebarile voastre si sa raspund cat mai curand. Raspunsurile de aici sunt date in functie de ceea ce imi spuneti si sunt atat de exacte pe cat pot fi in mediul online.

Raspunsurile de pe blog si de pe forum NU tin loc de consultatie si sunt orientative. Pentru a avea un diagnostic corect si un plan de tratament corect este obligatorie o consultatie directa facuta de un medic specialist, la cabinet.

Daca doriti puteti posta fotografii sau radiografii pe site-uri de gazduire online (cum ar fi www.tinypic.com) si atasati linkul la mesaj.

Iata si motivul pentru care recomand sa postati radiografii: https://drfondrea.ro/2013/10/importanta-radiologiei-in-stomatologie/

Va rog sa aveti rabdare, nu postati de nenumarate ori aceasi intrebare si incercati sa enuntati cat mai corect, coerent si cat mai clar intrebarea pe care o aveti.

Nu uitat, pentru intrebari si comentarii intrati pe FORUM !

Voi raspunde tuturor.

Cu drag,

Bogdan Fondrea – Dental Design

Comments (7.468)

← Older Comments
Newer Comments →
  1. Bianca says:
    ianuarie 24, 2014 4:39 pm

    Buna seara.Vreau sa imi pun aparat dentar insa pe dintii frontali superiori(incisivii) am niste obturatii destul de voluminoase care nu mai pot fi schimbate decat inlocuite cu niste coroane.este acesta vreun impediment ?se va adapta aparatul dentar pe acele obturatii?multumesc

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 24, 2014 7:45 pm

      Poti si cu obturatii si cu coroane sa porti aparat. E ok.

  2. Vlad says:
    ianuarie 24, 2014 11:02 am

    Am o masea sparta foarte cariata, se vede caria din interior. Ideea e ca m-am programat la dentist saptamana viitoare, insa ma doare infernal toata partea dreapta a capului si gingiei. In interiorul maselei se vede o membrana alb-galbuie (pe gingia din interior, pentru ca se vede direct gingia neagra). Ce pot sa fac pentru a opri durerea si credeti ca se poate salva dintele?

    Multumesc!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 24, 2014 7:45 pm

      Nu prea poti face nimic fara sa mergi la dentist si nu stiu daca se poate salva fara sa vad.

  3. ioana preutescu says:
    ianuarie 23, 2014 5:41 pm

    buna seara, am mai scris o data pe 2 ianuarie dar nu vad decat pe mobil. revin cu o problema
    in urma unui tratament de canal dupa ce mi s a cimentat coronita (nici nu a lucrat cu diga nici radiografie de control), mi am facut radiografie pt tratament la alt dinte…si se vede o depasire a varfului de radacina pentru premolarul de sus stanga. dr dentist m,i a spus ca rezolva imediat printr o rezectie insa nu mi se pare correct …eu as vrea sa mi se dea jos coronita si sa reinter pe canal pt tratatement endodontic…la alt medic bineinteles. am atasat si radiografii din care se vede depasirea. ce ma sfatuiti sa fac?

    http://i42.tinypic.com/339un8n.jpg si http://i41.tinypic.com/r2w5c2.jpg

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 24, 2014 6:14 pm

      Eu as incerca endodontic. Mi se pare important sa stii si ca celelalte tratamente de canal trebuie reviziute si… e ceva in dreapta sus la sinus ce ar trebui investigat. Nu uita de radacina din stanga sus sa o extragi si vezi ce faci cu dintii lipsa de jos. 😉

  4. Oana says:
    ianuarie 23, 2014 3:12 pm

    Buna ziua!Am 15 ani si dintele din fata stingul e din pus din portelan deoarece cind eram mica am cazut.Acum au trecut 3 ani si simt la el incomoditate..As vrea sa mi-l schimb dar sa nu afecteze alti dinti ce as putea face??

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 23, 2014 6:56 pm

      1 – sa gasesti un dentist bun
      2 – atat. 🙂

  5. Gabi says:
    ianuarie 23, 2014 11:58 am

    Buna ziua,
    Doresc sa va întreb despre dintii de sus,cei din fata. Problema s a agravat datorită delasarii,fireste,dar si a fricii de doctor. Insa se pare ca am ajuns la un capăt.
    Am, printre altele,dar cel mai important ,nevoia ca 3 Dinți din fata,sus,sa fie schimbati.
    Se poate rezolva cu o punte fixa? Si dacă imi puteți da câteva informații despre o astfel de lucrare. Ma interesează in mod special cat timp durează sa fi finalizată,si un preț estimativ al lucrării in situația in care se folosesc materialele optime. Si nu in ultimul rând,un medic stomatolog bun,poate chiar Dvs,care s ar putea ocupa de aceasta lucrare. Va multumesc anticipat.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 23, 2014 6:55 pm

      Fara sa vad nu inteleg situatia. Fara sa inteleg nu am cum sa raspund. 🙂

  6. Marina says:
    ianuarie 22, 2014 4:21 pm

    Buna ziua. De cîte ori mi s-a pus vreo plombă la măsele mi-au fost scoşi nervii. De această dată, doctorul nu a zis nimic despre aceasta. Întrebarea este, dacă o dată ce o măsea este plombată, este necesară eliminarea nervului? Şi în ce cazuri se elimină? Şi dacă pot apărea complicaţii dacă măseaua este expusă la cald sau rece….
    Vă Mulţumesc anticipat.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 26, 2014 1:59 pm

      Se face tratament de canal in cazul in care caria este foarte mare si exista deja o afectare a nervului sau in cazul in care poate exista un risc crescut la reconstituire.

  7. ela says:
    ianuarie 22, 2014 3:19 pm

    Buna ziua. Am observat zilele acestea ca la 2 dinti mi s-a retras foarte putin gingia si simt o sensibilitate la ei. Ce ar trebui sa fac?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 22, 2014 7:38 pm

      Ar fi ok sa te vada un medic. Sa gasiti care e cauza, si dupa ce e stabilita cauza sa se gaseasca tratamentul adecvat.

  8. Petronela says:
    ianuarie 22, 2014 11:35 am

    Buna ziua
    Am fost ieri la un cabinet stomatologic particular.Mentionez ca nu mi s-a schimbat paharul dupa ce a plecat pacientul de dinaintea mea (a mai ramas putina apa in pahar si mi-e teama sa nu se fi scurs ceva sange in acea apa cu toate k m-am uitat si parea curata).Din pacate nu ma inteleg nici eu de ce nu am atentionat medicul.Vazusem niste urme de sange pe pahar,intre timp doctorita a umplut paharul cu apa si cand m-a pus sa clatesc gura am intors paharul sa nu pun gura pe sangele de pe pahar….va rog frumos sa-mi spuneti daca exista mari sanse sa iau hepatita…numai la asta ma gandesc..nu poate sa-mi iasa din minte ideea ca as putea avea aceasta boala.Daca ar fi mari sanse sa am hepatita cam cand pot face analizele?
    Multumesc pentru raspuns

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 22, 2014 6:20 pm

      Dupa vre-o sase luni vei sti cu siguranta… Sunt si alte boli… Acum nu mai ai ce face referitor la trecut, poate vei face ceva legat de viitor. Probabil totul va fi ok, dar…

  9. ela says:
    ianuarie 22, 2014 8:33 am

    Buna dimineata! In martie 2013 mi s-a facut un tratament de canal la molarul 14. Prima data am facut radiografie, dupa care s-a facut tratamentul de canal cu diga si apex locator . Dupa terminarea tratamentului, am facut iarasi radiografie, din care a rezultat ca totul este in regula , Mi s-a pus pivot din fibra de sticla si coronita din portelan (cimentare definitiva). Problema este ca molarul tot ma doare si in repaus si cand lovesc in el, in schimb nu ma doare cand mananc. Aceasta durere am resimtit-o imediat dupa curatarea canalului ( molarul meu) si in perioada cand molarul a fost provizoriu si in perioada cimentarii provizorii a coronitei. Doctorul a zis ca e normal vreo 6 luni sa ma mai deranjeze, dar daca nu ma doare cand mananc atunci totul este in regula si putem sa-l cimentam definitiv, pentru ca o sa se vindece mai repede gingia si durerea va disparea. Am asteptat 2 luni si vazand ca nu exista nicio ameliorare, m-am dus iar la control. S-au mai facut cateva mici slefuiri, considerand eu ca este putin inalta, dar degeaba. Din octombrie a inceput sa ma doara si mai tare, dar au inceput si durerile de articulatie temporo-mandibulara. Asadar, medicul mi-a recomandat alimentatia moale si gutiera. Degeaba. Eu as vrea sa-mi scoata coronita, insa doctorul vrea sa-mi scoata molarul de minte de pe maxilarul inferior considerand ca acesta poate fii cauza durerii (nu este cariat, dar a inghesuit dintii din fata, asadar din partea mea poate sa-l scoata). Poate sa dea molarul de minte durere la molarul 14? Nu este mai bine sa-mi dea jos coronita? Cum se poate da jos coronita daca a fost cimentata definitiv?Va multumesc! O zi buna!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 22, 2014 7:36 pm

      M-as mira sa fie de la molarul de minte. Coronita se da jos prin taiere. Probabil ceva nu e in regula acolo, fie tratamentul de canal, fie coronita…

  10. claudia says:
    ianuarie 21, 2014 8:31 pm

    buna ziua! am fost acum un doi ani la un dentist cu o carie, mi-a facut-o si acum 1 luna ma durea foarte tare dupa 3 zile de durere m-am dus la dentist, el mi-a desfundat canalul, dupa 2 saptamani am revenit, am fost la radiografie si a zis ca am nu stiu ce la terminarea dintelui in gingie si singura solutie e ca trebuie sa mi-l scot , si sa ma hotarasc dar mai intai a zis ca face ceva nu am inteles ce.. daca imi scoate maseaua ce pot sa pun in locul ei,? cat o sa ma doara ? cum mi-o scoate ?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 22, 2014 8:19 am

      Daca se face un tratament de canal corect, majoritatea dintilor pot fi salvati, daca nu – implant.

  11. laura says:
    ianuarie 21, 2014 12:52 pm

    Acum aprox 1an,am facut lucrare la cei 2 dinti din fata sus.Acum gingiile de dintii imbracati s-au cam invinetit si sunt umflate,lasate
    Atunci in ziua in care miA FIXAT LUCRAREA MI-a si pus,lasat ceva p canale.Aratau ca niste ace ,subtiri de culoare portocaliu.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 22, 2014 8:16 am

      Care e intrebarea?

  12. alin says:
    ianuarie 20, 2014 8:36 pm

    Buna ziua.
    Astazi, in mijlocul noptii m-am trezit cu o durere infernala la un incisiv. Am observat ca durerea aparea cu orice il atingeam inclusiv cu limba. Mai ales cand muscam, cu cat muscam mai tare, cu atat mai rau…
    Asa ca am fost la dentist si mi-a facut un tratament de canal si mi s-a spus sa vin miercuri pt o radiografie.
    Nu s-a folosit diga (parca asa am vazut la dvs) sau apex locator. Si acum, dupa procedura simt aceleasi simptome dar mult mai atenuat.
    Mentionez ca dintele a avut o carie netratata ani de zile (vina mea) si ca a fost plombat acum aprox 2 luni.
    De asemenea, dupa tratamentul de canal mi s-a pus un pansament temporar.
    Voi avea nevoie de rezectie? Dar de coroana ? Tratamentul de canal a fost ineficient….. deja nu prea mai stiu ce sa mai cred.
    Va multumesc

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 21, 2014 9:58 am

      Sunt multe informatii legate de tratamentele de canal pe site, nu vei avea nevoie de rezectie si nici coroana daca tratamentul de canal e corect.

      1. alin says:
        ianuarie 21, 2014 10:07 am

        ce usurare, chiar nu voiam rezectie

        1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
          ianuarie 21, 2014 10:08 am

          DACA tratamentul de canal e facut corect.

          1. alin says:
            ianuarie 21, 2014 10:27 am

            si daca nu s-a folosit apex locator inseamna ca e incorect chiar daca mi-au trecut simptomele ?

          2. dr. Fondrea doctorfondrea says:
            ianuarie 21, 2014 11:04 am

            Nu are importanta simptomatologia. Uite: https://drfondrea.ro/2009/03/cum-sa-vezi-cand-un-tratament-de-canal-e-corect/comment-page-7/

        2. alin says:
          ianuarie 21, 2014 10:07 am

          Va multumesc pt raspuns !

    2. alin says:
      ianuarie 20, 2014 8:38 pm

      Tratamentul de canal a fost ineficient tot cu semnul intrebarii este 😀

      1. alin says:
        ianuarie 21, 2014 9:14 am

        edit: azi, a doua zi simptomele au disparut 😀

        1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
          ianuarie 21, 2014 9:57 am

          Ma bucur ca se rezolva.

  13. Aliina says:
    ianuarie 20, 2014 7:16 pm

    Buna seara , am o problema:
    De o saptamana ma tot doare o masea . Trebuie sa precizez ca e doar foarte putin cariata ..si nu se misca de loc .Mi-e tare frica sa mereg la dentist :))))
    Ce pot face ca sa nu ma mai doara incontinuu ?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 21, 2014 10:00 am

      Fara sa mergi la dentist nu se va rezolva.

  14. Andreea says:
    ianuarie 20, 2014 3:20 pm

    Buna seara, am o problema mare cu dantura, adica mi-a cazut 4 dinti din fata,doar ca nu mi-au cazut cu totul,doar cate o jumatate din ei ,plus ca am si tartru pe dintii ce au mai ramas sus . imi este frica sa merg la stomatolog de teama ca as putea avea o boala sau infectie plus ca nu imi permit . am doar 19 ani,nu inteleg cum e posibil sa am asa problem cu dantura la o asa varsta. va rog mult sa ma ajutati ca sfaturi,orice !!!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 20, 2014 6:14 pm

      Fara sa mergi la un dentist, din pacate va fi din ce in ce mai rau. Si, nu sa mergi al un dentist, ci sa mergi la unul bun. Sunt probleme mari si se vor agrava mai mult fara sa faci ce se mai poate face acum. Poti sa ai probleme la 19 ani sau la 91 ani, nu varsta conteaza…

  15. Eva says:
    ianuarie 19, 2014 10:42 pm

    Am o singura intrebare, la care va rog mult sa-mi raspundeti: vin in tara sa-mi pun doua implanturi. Asta se va intampla in Mai, 2014. Dupa inserarea implanturilor, trebuie sa parasesc Romania. Cat timp pot sa stau cu aceste coroane provizorii? Este absolut necesar sa ma reintorc dupa 6 luni, sau pot sa astept pana la 10 luni? Multumesc mult!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 20, 2014 2:45 pm

      Poti astepta 10 luni, e ok.

  16. brateanu ana says:
    ianuarie 19, 2014 7:52 am

    Stiu, v am asaltat cu intrebari privind extractia de molar. AU trecut 13 zile… Probabil e ultimul “necaz”.
    Rog sa fiti binecuvantat pt bunavointa dvs.
    In speranta de a va ajuta cu detalii, va las 2poze. Probabil sangerarea a fost urmare a faptului ca s a rupt o bucatica din fire, l am depistat in chiuveta la spalatul pe dinti… Sangerarea s a oprit total… Insa acea albeata din incizie nu o pot fotografia, insa este vizibila. Cred ca numai prin aspiratie se poate scoate de acolo… Nu mananc pe partea cu operatia tocmai sa nu intre resturi, mentin igiena, am avut grija la indicatii. Ce ar putea fi? Cheagul fibrinos are legatura?

    [IMG]http://i39.tinypic.com/2n6xb2v.jpg[/IMG]

    [IMG]http://i39.tinypic.com/ehro9.jpg[/IMG]

    Multumesc

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 19, 2014 9:02 am

      🙂 Acum vad ca ai trimis si poze doar ca sunt foarte neclare si nu se intelege nimic.

  17. brateanu ana says:
    ianuarie 19, 2014 4:17 am

    Buna dimineata
    Va rog din suflet sa mi spuneti daca e normal urm situatie
    Sunt intr a 13 zi dupa extractia de molar inclus. Inca am firele. Abia ieri am indepartat usor obrazul sa vad daca este totul in regula. Era. Insa la ceva timp am simtit gust de sange. Nu a curs f mult, insa continua sa iasa tot cate putin daca misc acolo obrazul. E mai mult dizolvat, dar este!
    Mai mult decat atat, am vazut un fel de pansament care da sa iasa din partea inciziei necusute. E normal?
    Va rog sa ma linistiti

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 19, 2014 9:01 am

      Cel mai bine ar fi sa te vada medicul pentru ca e greu sa imi dau seama fara sa vad.

  18. Georgiana says:
    ianuarie 18, 2014 11:19 pm

    Buna seara,

    Domnule doctor, revin cu o intrebare: acum 2 luni jumatate mi-am scos doua masele de minte (partea stanga) printr-o singura interventie. Dupa ce am rezolvat problema cu cea de sus (respiram prin operatie) am avut complicatii la cea de jos. Din senin aceasta s-a umflat (am aflat ca am puroi) si am facut o rezectie apicala in jur de 29 decembrie. Am urmat tratament cu Amosiklav 1000 si Arcoxia timp de 8 zile. Problema mea este urmatoarea: zona de jos este inca tare la palpare prin exterior si am dureri ( nu foarte mari… dar simt ca nu este in regula). V-am atasat si radiografia facuta inainte de rezectie: http://tinypic.com/r/24ljybr/5 .

    Intrebarile mele sunt: 1. este normal sa fie inca tare acea zona? Mentionez ca partea tare se intinde acum pe ultimele doua masele la palpare prin exterior.

    2. Am nevoie de alt tip de radiografie pentru a merge a obtine un raspuns? Este sufiecienta aceasta panoramica?

    Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si pentru timpul dumneavoastra.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 19, 2014 9:04 am

      Rezectie apicala?! Poate ai inteles gresit pentru ca niciun dinte pe care il ai NU necesita asa ceva.
      1 – e cam mult de la interventie. Ar trebui sa te vada un medic
      2 – este ok aceasta radiografie daca este recenta si nu s-a mai facut niciun tratament dupa ce ai facut radiografia.

      1. Georgiana says:
        ianuarie 19, 2014 3:34 pm

        Multumesc pentru raspuns.

        Probabil am inteles gresit (Cand am mers la urgenta cu o seara inainte mi s-a zis ca am nevoie de asa ceva, probabil de aceea am ramas cu denumirea). Ca sa va explic ce a fost: aveam puroi, ma umflasem tare la fata, m-am dus, mi-a facut o interventie prin care am fost curatata, iar in doua zile gingia s-a inchis.

        Radiografia este facuta inainte de acea interventie de curatare. Nu pot sa imi dau seama daca atunci cand merg prin frig se intareste mai tare sau nu zona, pentru ca este constant tare. O sa merg la control. Va multumesc inca o data pentru tot ajutorul.

  19. olteanu corina daniela says:
    ianuarie 18, 2014 9:13 pm

    Buna seara, mama mea sufera de paradontoza…acum aproximativ a fost la un medic stomatolog si ia facut o lucrare de care nu este multumita si care se si misca pe deasupra….m-ar interesa pretul aproximativ al unui implant al partii de jos unde i se misca lucrarea si i se mai misca si vro 2 dinti…..va multumesc!!!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 19, 2014 9:00 am

      Lista noastra de preturi pe pe site http://www.dentaldesign.ro sau special pentru implanturi http://www.dentaldesignimplant.ro. Pretul depinde de numarul de implanturi, tipul de implanturi, necesitatea sau nu de aditie de os… si se poate spune doar dupa o intelegere clara a cazului.

  20. brateanu ana says:
    ianuarie 18, 2014 8:17 pm

    Buna seara
    Sa fiti binecuvantat pt rabdarea cu care raspundeti tuturor
    Astazi fac 12zile de la o extractie de molar inclus integral; situat dreapta jos; Mai am 2zile si scot firele. Datorita unui usor disconfort, am studiat zona profund. Simt o usoara imflamatie de a lungul gingiei ce tine molarii alaturati extractiei. Specific ca tot in acest loc este unul din nodurile cusaturii. 1.Este normal sa simt o senzatie de abces in aceasta zona? Abia astazi am observat ca incizia se continua spre latura exterioara a gingiei, langa obraz; iar faptul ca nu este cusut m a alarmat putin… iar in interior se vede “ceva” alb. Mentin igiena. In timpul operatiei parca am vazut un mic pansament… Sa l fi pus inauntru? 2.Ce ar putea fi?
    Multumesc
    Multumesc

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 19, 2014 8:58 am

      Fara sa vad, e greu sa ma pronunt. Dupa 12 zile ar trebui sa fie mai bine.

    2. brateanu ana says:
      ianuarie 18, 2014 9:23 pm

      Deasemenea… 3.E normal sa am o usoara sangerare la 12 zile dupa extractie? Probabil a fost urmare a faptului ca am miscat putin zona inciziei necusute?

      1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
        ianuarie 19, 2014 9:01 am

        Poate fi asa.

  21. ramona says:
    ianuarie 18, 2014 6:30 pm

    Buna seara . Multumesc mult pentru raspuns va mai deranjez cu cateva intrebari.La premolar trebuie sa-mi pun pivot si coronita , pivotul poate fi din fibra de sticla este rezintent iar coronita poate fi metalo ceramica ,sub o punte dentara ( de 6 ani ) nu mi s-a scos nervul la o masea ,ma doare cand mananc si in august mi s-a rupt o parte dintr-o masea se poate face tratament de canal prin lucrare si lipi lucrarea , sub alta punte dentara ( de 8 ani) a zis domnul doctor stomatolog interpretand radiografia ca am infectie la radacina ce imi recomandati tratament de canal sau rezectie apicala , nu ma doare maseaua sub lucrare. Dupa rezectie apicala dintele se imbraca ?Multumesc mult.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 19, 2014 8:58 am

      Nu e rezectie SAU tratament de canal. Sunt tratamente diferite si nu se exclud una pe alta. De face tratament de canal (corect) si apreoape toate vor vindeca osul astfel incat DUPA tratamentul de canal sa nu mai fie nevoie de rezectie. Rezectia este o manopera pe care noi o facem foarte foarte rar pentru ca marea majoritate se rezolva cu tratament de canal. Pivor de fibra de sticla e ok cu orice coronita. Nu se poate prin lucrare, trebuie taiata lucrarea veche si inlaturata. Daca dintele trebuie imbracat se imbraca daca nu, nu. Nu are importanta daca se face sau nu rezectie.

  22. Ioana says:
    ianuarie 18, 2014 1:26 pm

    Buna ziua, acum doua zile mía fost extrasa o masea din partea de sus a maxilarului pt ca aveam puroi si ni sa zis ca nu se poste salva,problema e ca ma doare gingia si toata fata imi si curge un lighid de culpare galbuie presupun ca ar fi puroi,am uitat sa va spun ca dupa ce mía scos maseaua mía spus ca mía spart punga de puroi nu stiu ce sa fac pentru ca alaptez si mie trama sa iau antibiotic, daca se poste va rog frumos sami spuneti ce sa fac

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 18, 2014 3:20 pm

      Neaparat sa te vada un dentist. Nu e ok.

  23. cerasela dumbrava says:
    ianuarie 18, 2014 12:02 pm

    buna ziua. locuiesc in anglia si am o fetita de 7 ani care de un an anre probleme cu maselutele . I s-au cariat aproape toate. Urmeaza tratament aici , iar doctorul mi-a recomandat extragerea celor 7 masele care au probleme . extragerea se face prin anestezie generala si se vor extage toate odata. as dori si opinia unui doctor de acasa si daca sunteti amabil sa ma ajutati cu un sfat. imi este cam frica de acest pas mi se pare cam agresiv . Va multumes anticipat

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 18, 2014 3:21 pm

      Esye foarte agresiv si extractiile facute inainte sa vina vremea lor sa cada in mod normal poate perturba eruptia dintilor definitivi. Mai consulta si alti medici si cauta unul ce se ocupa special de problemele dentare ale copiilor.

  24. Oana says:
    ianuarie 18, 2014 9:53 am

    Buna,
    In urma cu o saptamana am inceput sa am dureri foarte mari in partea inferioara stanga a maxilarului (uneori pana la tampla), unde aveam o masea foarte cariata. Am mers la stomatolog, mi s-a spus ca trebuie scos nervul. Mi s-au facut 3 injectii cu anestezic, nu am simtit cum a lucrat, dar, paradoxal, ma durea insuportabil acea zona, cu toate ca eram sub anestezie. La vreo 2 ore dupa ce a trecut efectul anesteziei au inceput sa amorteasca buza inferioara si barbia. A doua zi am fost din nou la medic, si mi-a spus ca maseaua la care lucrase se misca destul de tare si m-a trimis sa fac o radiografie. Durerile sunt la fel ca inainte de vizita la stomatolog, barbia si buza inferioara imi sunt in continuare amortite. Stiti cumva ce ar putea fi? Ar fi cazul sa merg la alt stomatolog? Pot sa postez o poza cu radiografia diseara.
    Multumesc

    1. Oana says:
      ianuarie 19, 2014 9:33 am

      Am incercuit molarul la care s-a lucrat (acum 4 zile). Intre timp mi s-a umflat un ganglion, durerile persista, buza si barbia sunt in continuare amortite.
      Multumesc,
      http://i39.tinypic.com/1zbcaq8.jpg

      1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
        ianuarie 19, 2014 9:38 am

        Am vazut radiografia. Cred ca sansele sa pastrezi acel dinte (cat si cel de langa, plus radacina ramasa) sunt aproape de zero. In plus, sunt si alte resturi de radacini ce ar trebui extrase.

        1. Oana says:
          ianuarie 19, 2014 9:48 am

          Multumesc pentru raspuns. As mai dori sa stiu, daca se poate, ce ar putea fi, o infectie, chist?

          1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
            ianuarie 19, 2014 9:49 am

            Sunt multe infectii…

    2. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 18, 2014 10:51 am

      Astept radiografia.

  25. Luiza says:
    ianuarie 18, 2014 1:07 am

    Intrebarea mea este daca am luat decizia corecta. E vorba de dintii frontali, 6, incluzand caninii. Mentionez ca dr mea nu lucreaza decat cu lucrari metalo ceramice si nu vreau sa ma duc la altcineva. Si mai e problema si de bani. Mentionez ca nu mi.a cerut sa fac nicio radiografie. Dupa cat timp aproximativ se innegresc gingiile? Maine ma duc iar la pilit. Am luat decizia corecta sa cer alta lucrare? Individual vor arata mai bine insa mi.e frica de ceea ce am auzit… ca se pot rupe..
    Ce fac atunci? Mentionez ca am 31 ani si nicio nastere. Va multumesc!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 18, 2014 10:50 am

      As alege altceva decat ceramica pe metal, si cu siguranta individuali. DAR, cel mai important e sa fie tratamentul de canal facut bine, reconstructia si slefuirea. Obligatoriu radiografie!

      1. Luiza says:
        ianuarie 18, 2014 11:42 am

        Va mutumesc foarte mult! Doar ce m-am intors de a sedinta de pilit pentru individuali… D-na dr mi-a scos si nervii la canini… Sper sa fie ok. Mutumesc mutl!

  26. Luiza says:
    ianuarie 18, 2014 12:57 am

    Buna seara,
    In 2006 am suferit o operatie de scoatere a chisturilor de puroi la 4 din dintii frontali. Datorita faptului ca 2 dintre ei s.au innegrit foarte rau, am ales varianta sa imbrac 6 din ei in portelan _ asa mi s.a recomandat. Noua lucrare este o punte metalo_ceramica din 6 dinti care mi se pare dura si mare si ma deranjeaza la vorbire. Nu este inca cimentata definitiv si m.am hotarat sa fac o alta lucrare, de aceasta data din coroane individuale. Am tot cautat opinii si nu prea am gasit. Am auzit ca exista posibilitatea ca dintii sa se rupa. Dentista mi.a spus ca poate sa.mi puna individual, am intrebat.o daca bonturile suporta si raspunsul a fost afirmativ.

  27. doinita says:
    ianuarie 17, 2014 8:41 pm

    Buna seara,
    Imaginea postata intradevar nu prea va ajuta… dar acela e stiftul si putin mai sus ar trebui sa vedeti umflatura de care va ziceam. Dar, in cazul in care nu pot salva maseaua cu stift ce fel de lucrare se poate face acolo? Ma pot gandi la un implant ? Va multumesc pt raspunsurile acordate si promptitudine.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 18, 2014 10:49 am

      Daca nu se popate salva dintele, poti pune un implant, cu siguranta.

  28. Bogdan says:
    ianuarie 17, 2014 7:31 am

    Buna ziua am si eu o intrebaee am avut o masea plombata care facuse infectie m-am dus la medicu meu stomatolog am facut o radiografie si mi-a zis ca radacina e buna mi-a facut o incizie pe gingie a scos infectia a scos si plomba veche am stat o zi fara nimic si mi_a pus ceva alb ca in ciment pe gaura si a zis ca o sa-mi faca o lucrare cu pivot intre timp am mai fost pt alte mici lucrari la el nu inteleg dc ms tine asa mult cu cimentu acela acolo si nu se apuca de lucrare cand am fost ultima oara la el a zis ca o sa imi scoata cimentu si o sa-mi puna altceva provizoriu intrebarea mea e care sunt toti pasii care trebuie urmati pt o lucrare de genu asta cu pivot si cat dureaza astept un raspuns va multumesc mult , o zi buna .

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 17, 2014 7:54 am

      Nu am inteles exact ce ti-a facut. In mod normal pentu reconstructia unui bont e necesara o sedinta.

  29. brateanu ana says:
    ianuarie 16, 2014 9:25 pm

    O sa exersez cu miscarile, astfel incat sa grabesc decontractarea muschiului asa cum ati spus. Prefer varianta asta in pofida fortarii.
    Daca se sta cu firele 14zile poate avea efecte negative?
    Multumesc
    Liniste spirituala va doresc

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 17, 2014 7:53 am

      Poti sta 14 zile. e ok

  30. doinita says:
    ianuarie 16, 2014 8:01 pm

    http://i43.tinypic.com/2egb7h5.jpg
    V-am trimis aceasta imagine in speranta ca ma voi lamuri ce am de facut dupa ce voi avea parerea dvs.
    Va multumesc inca o data pt atentia acordata. cu respect

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 17, 2014 7:53 am

      Imaginea o vad, dar fara radiografie e insuficient. Tot ce vad e un dinte cariat care poate sau nu sa fie salvat.

  31. filip mirela says:
    ianuarie 16, 2014 7:08 pm

    VA MULTUMESC .SI VA DORESC MULTA SANATATE

  32. adi says:
    ianuarie 16, 2014 6:56 pm

    Sal, in urma unei radiografii asupra intregii danturi, a reiesit ca am un dinte in plus, in momentul de fata fiind blocat in gingie. Nu am dureri sau alte probl., doar ca am fost indrumat catre chirurgie pentru extractie. Eu inclin sa l las acolo. Acum am 34ani. Ce parere aveti?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 17, 2014 7:52 am

      Poate ramane sau nu, ar trebui sa vad radiografia.

  33. suzana guja says:
    ianuarie 16, 2014 1:44 pm

    buna…acum 4 zile mia curatat canalu la o masea si a zis ca e nevoie de tratament de cateva ori,,,dar am avut dureri groaznice ma durea toata partea stanga inclusiv ochiul,,este normal..???eu am intrat in panica si mam dus din nou azi la dentist si iar mia curat canalu dar la lasat deschis si mia dat antbiotice,,dar durerea nu dispare inclusiv durerea ochiului,,,este normal,,?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 16, 2014 2:28 pm

      Uite un articol care te-ar putea ajuta: https://drfondrea.ro/2009/03/cum-sa-vezi-cand-un-tratament-de-canal-e-corect/

  34. Gavrila Anca says:
    ianuarie 16, 2014 1:04 pm

    Buna ziua!
    Va rog, daca se poate, sa-mi spuneti care este diferenta intre fatetele ceramice(portelan) si lucrarile dentare de portelan. Nu inteleg de ce fatetele au termen de garantie 1 an, iar la lucrarile dentare de portelan garantia este de 10 ani.
    Va multumesc!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 16, 2014 2:27 pm

      Nu este legal sa se acorde garantie pe tratamentele medicale. Este in codul deontologic. Daca laboratorul ofera garantie e alta poveste. Nu am idee de ce e asa.

  35. brateanu ana says:
    ianuarie 16, 2014 9:54 am

    Buna ziua

    Ce exercitii benefice pt refacerea musculaturii maxilarului pot face, ca urmare a unei operatii de molar inferior inclus integral in mandibula?
    Astazi se implinesc 10zile de la operatie. Trebuia sa ma prezint pt indepartarea firelor, insa nu pot deschide maxilarul mai mult decat marimea unei periute de dinti. Cand doctorul mi a spus ca mi se va da algocalmin inainte si ca va reusi sa deschida apoi, pur si simplu am amanat pe saptamana viitoare.

    Rog din suflet alte solutii
    Va doresc numai sanatate

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 16, 2014 5:24 pm

      Musculatura nu este afectata, asa ca nu ai ce sa refaci la musculatura. De fapt muschiului pterigoidian intern se contracta datorita unei imflamatii locale, de la extractie. Aceasta cedeaza treptat. Poti lua eventual Nurofen sau alte antiinflamatoare, poti face usoare miscari de deschidere si inchidere a gurii, comprese reci ce scad inflamatia locala, si poate antibiotice (la sfatul medicului ce te trateaza).

  36. alin says:
    ianuarie 16, 2014 9:46 am

    Buna ziua
    Vad ca este foarte multa lume care are probleme cu implanturile dentare.
    Problema rezida in tehnologia propriu-zisa a implantelor sau in faptul ca pur si simplu nu a fost bun medicul?
    Adica daca chiar daca medicul e bun, implanturile pot fi asa nesigure ?
    Multumesc

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 16, 2014 2:21 pm

      Implanturile dentare (sunt de mai multe calitati) in medie au o rata de succes de 98% daca interventia e facuta corect. Mie mi se pare ca nu sunt nesigure deloc.

  37. filip mirela says:
    ianuarie 16, 2014 8:10 am

    AM INCERCAT SA VA TRIMIT RADIOGRAFIA PE SAITUL TINYPIC DAR NU REUSESC .IMI ZICE CA NU E VALABILA ADRESA .IMI TRIMITETI VA ROG O ADRESA UNDE SA VA TRIMIT RADIOGRAFIA.VA MULTUMESC

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 16, 2014 8:42 am

      Am reusit sa o vad, e cam neclara dar am editat-o putin si din ceea ce am putut distinge nu pare sa fie atins nervul. Poate s-a facut ceva in momentul inteventiei ce a aafectat nervul, dar in momentul de fata ceea ce va d e ca implanturile nu oar sa puna presiune pe nerv.

  38. Olaru says:
    ianuarie 16, 2014 7:36 am

    Buna Ziua!
    Copilasul meu are 2 anisori si prezinta depuneri de tartru in zona celor 4 incisivi de sus. Vroiam sa va intreb daca exista vreo rezolvare in tratarea problemei la medicul stomatolog. Precizez ca il spal pe dintisori seara inca de la un an si jumatate…dar nu prea vrea el sa stea..sa deschida gurita. Va multumesc!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 16, 2014 8:40 am

      Ar trebui sa il vada si un dentist care se ocupa de problemele copiilor. Dar, e important sa stea…

  39. Laura says:
    ianuarie 15, 2014 8:11 pm

    Domnule Doctor, as dori sa stiu daca tratamentul cu hidroxid de calciu (cred ca are si iod), trebuie facut un timp indelungat.
    Am avut canalele de la o masea tratate gresit si s-a reintervenit pe ele deoarece ma durea si cad atingeam maseaua cu limba. Pe radiografie se vede ceva sub doua radacini. Am facut deja tratament o luna,adica de 4 ori. Acum nu ma mai doare, dar nu stiu daca chiar o sa treaca, in cazul in care o mai tratez doar o luna – sa fie 8 sedinte in total. Oricum nu cred ca mai pot suporta financiar tratamentul acesta atata timp (am inteles ca ar trebui cam 6 luni) si apoi sa vad ca l-am facut chiar degeaba. Nu stiu ce sa fac. Daca inchid acum canalele credeti, din experienta dumneavoastra, ca poate sa avanseze infectia si sa trebuiasca sa scot maseaua, sau sa fac macar inca o luna tratamentul, avand in vedere ca a dat rezultat deja?
    Cum credeti ca ar fi mai bine? 8 sedinte in total ar fi deajuns? Daca nu este destul, atunci mai bine inchid canalele acum si vad ce se intampla. Ce sa fac?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 15, 2014 10:00 pm

      de obicei o sedinta, poate doua. Uite: https://drfondrea.ro/2009/03/cum-sa-vezi-cand-un-tratament-de-canal-e-corect/

  40. filip mirela says:
    ianuarie 15, 2014 8:06 pm

    buna seara .tot eu .v_am trimis radiografia si o poza la implant pe adresa office@dentaldesign.ro .greseala a fost facuta unde sunt cele 2 implanturi .va rog sfatuitima ce sa fac in viitor .va multumesc

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 15, 2014 9:58 pm

      Te rog sa postezi poza si radiografai asa cum scrie pe pagina, pe tinypic. Avem prea multe mailuri pe adresa de mail si e greu sa le gestionez si pe cele de pe blog.

  41. filip mirela says:
    ianuarie 15, 2014 2:07 pm

    Buna ziua D_LE DOCTOR.iar apelez la d_vs.doctorul care mia facut implanturile a venit in italia ,am fost la d_lui ptr ca imi cazuse surubul de la un implant si mia pus altul .eu simtimplantul ca se duce pe o parte a vazut dar a zis ca nui nimik .d_vs ce ziceti e normal e bine asa ?
    va multumesc am mai multa incredere in d_vs

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 15, 2014 3:09 pm

      Nu inteleg exact cum e situatia. Ar trebui sa vad.

  42. Violeta says:
    ianuarie 15, 2014 11:36 am

    Ceau, stiti cumva vreun doctor stomatolog roman, in Marea Britanie ? Iar daca am probleme paradontale, pot sa m duc si l un dentist normal, sau trebuie sa fie neaparat paradontolog?? Multzam fain….

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 15, 2014 3:06 pm

      Posteaza te rog pe pagina “recomanda”. Cat despre parodontologie, e preferat un specialist.

  43. Constantin Sima says:
    ianuarie 15, 2014 10:04 am

    Buna ziua, vin si eu cu o problema, am extras o masea ( penultima de sus, partea dreapta) , fiind destul de complicat a trebuit sa -mi faca chirurgie ,am fost cusut dar mi sa spus ca maseaua a avut legatura cu sinusul . Nu a durat decat o zi de atunci dar eu cand respir se cunoaste ca trag aer pe acolo. Credeti ca se vindeca in timp ,sau ce e de facut ? Va multumesc anticipat!!!!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 15, 2014 3:10 pm

      Ar fi bine sa te vada chirurgul. Nu e ok.

  44. mariana says:
    ianuarie 15, 2014 10:03 am

    Buna ziua.Vreau sa-mi fac o lucrare dentara,dar dentista mi-a zis ca fiindca imi lipseste 3 dinti si locul ii prea mare trebuie sa-mi puna un pivot in mijloc .Va rog sa-mi spuneti daca ii necesar si bine sa-mi puna pivot.Va multumesc.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 15, 2014 3:10 pm

      Ai postat de doua ori. O data e ok. 🙂

  45. Raluca says:
    ianuarie 15, 2014 6:11 am

    Buna dimineata! ieri mi.a inchis canalul, insa cand a bagat un ac mic m.a durut si i.am zis ca ma doare si a zis ca e normal ca acolo e radacina si pana acolo trebuie sa introduca conul. Este normal sa simti durere dupa ce nervul e ,,scos’? sau e un tratament facut incorect?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 15, 2014 8:03 am

      Uite aici un articol: https://drfondrea.ro/2009/03/cum-sa-vezi-cand-un-tratament-de-canal-e-corect/

      1. Anonim says:
        ianuarie 16, 2014 5:55 am

        multumesc

        1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
          ianuarie 16, 2014 8:40 am

          Cu drag.

  46. Selim Tanior says:
    ianuarie 15, 2014 5:46 am

    Daca gingia a crescut intre radacini si a inceput sa le separe se mai poate face ceva in afara de extractie?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 15, 2014 7:56 am

      Nu prea…

  47. brateanu ana says:
    ianuarie 14, 2014 9:27 pm

    Buna seara
    Mai am 2 zile pana la indepartarea firelor in urma unei extractii de molar inclus.
    Cum se va proceda dat fiind faptul ca nu pot deschide maxilarul suficient de mult?(marimea periutei de dinti e chiar limita). Am incercat cu grija sa fortez, dar fara folos.
    Multumesc

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 14, 2014 9:45 pm

      Daca dupa doua zile nu se va putea, mai asteapta doua… se va pute pana la urma. Exista si altte solutii, dar timpul le rezolva pe toate.

  48. Irina says:
    ianuarie 14, 2014 9:26 pm

    Buna seara.
    In primul rand felicitari pentru site-ul reusit!
    As vrea sa va adresez o intrebare. Acum 5 ani m-am decis sa imi imbrac 3 dinti in portelan, pastrand ce mai era de pastrat din cei originali. La unul dintre ei nervul nu e scos, pentru ca dintele era sanatos. Acum simt o durere surda, suportabila in zona respectiva mai ales la frig si lichide reci.
    Am facut radiografie si pare totul in regula, dar durerera persista.
    Credeti ca nervul trebuie scos? Si daca da, se poate face lucrul acesta fara sa se umble la lucrarea de portelan? Sau trebuie indepartata, curatata zona si apoi facuta o noua lucrare?
    Va multumesc anticipat

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 14, 2014 9:44 pm

      Data jos lucrarea, curatat si facuta alta.

  49. Nicu says:
    ianuarie 14, 2014 8:41 pm

    Buna seara, in cursul zilei de astazi in timp ce luam masa am avut marea neplacere ca sfertul de masea care imi ramasese sa se rupa de tot. Nu a mai ramas nimic decat gingia, m-am uitat in oglinda cu o oglinda pentru a reusi sa vad in locul respectiv sa spus asa, am vazut masea sau ciotul care a mai ramas, cel care se infige in mandibula cred. Imi amintesc ca in ziua in care mi sa spart maseaua respectiva am fost la un doctor iar acesta mi-a curatat maseaua si alte lucruri pe care nu mi le amintesc cu exactitate, cred ca a pus si un fel de “var” care mai tarziu a picat.
    Intrebarea mea ar fi, crede-ti ca as putea sa imi pun viata in pericol daca as lasa masea asa? Ca s-ar putea caria ulterior iar caria sa ajunga in vreun fel la mandibula? Sau nu exista aceasta posibilitate deoarece medicul respectiv mi-a scos nervii si a “zidit” maseaua in interior? Nu imi amintesc daca asta sa intamplat, daca mi-a scos nervii dar presupun ca daca nu ar fi facut acest lucru in momentul de fapta as fi fost in dureri cumplite, nu?

    Astept raspunsul Dumneavoastra,
    O seara frumoasa si va multumesc frumos Dl. Doctor.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 14, 2014 9:43 pm

      Durerile nu au intotdeauna legatura cu infectii sau nu. Iti recomand sa mergi la dentist.

  50. doinita says:
    ianuarie 14, 2014 8:13 pm

    Buna seara,
    Pe 18 noiembrie 2013 dr stomatolog mi-a scos lucrarile la 2 masele alaturate de sus ( erau separat „imbracate )”, – pt ca la una imi intra mancare sub lucrare- dl doctor a zis ca trebuie scoasa, a scos-o, am stat pe scaun pt extractie mai bine de o ora ; cea care a ramas dezbracata are pivot de vreo 30 de ani…
    Dupa vreo 3 saptamani de la extractie mi s-a imflamat gingia si mi-a aparut si o „bila”ca un bob de mazare mic f sus dar intre extractie si maseaua cu pivot- a fost durere , a fost gingia de un rosu aprins in zona respectiva am luat augumentin de 875mg timp de 5 zile, acum dupa inca o saptamana doar gingia nu mai e asa de fierbinte si nici asa de rosie, dar zona imflamata e tare si nu chiar dureroasa… Ce poate fi ? Va rog un sfat… Va multumesc

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      ianuarie 14, 2014 9:41 pm

      1 – nu lua antibiotice fara prescriptie. Din moment ce nu stii ce e, inseamna ca nu ai diagnostic, fara diagnostic cine a facut planul de tratament?!
      2 – du-te la dentist, ceva nu e ok.

      1. doinita says:
        ianuarie 15, 2014 7:54 pm

        Buna seara, va multumesc f mult pentru promptitudinea raspunsului… va raspun ca dl doctor stomatolog mi-a recomandat antibioticul… si m-a vazut si dupa tratament, am continuat sa merg la dansul si acum imi lucreaza un alt dinte, dar de cate ori ma vede se uita la dintele cu stift si la gingia imflamata inca si zice ca singura solutie e extractia- precizez ca mi-a extras molarul 1 si stiftul e pe premolarul 2 cu aaceste probleme -de pe maxilar. Oare extractia e singura solutie? Stiftul se poate scoate? si daca ajung totusi la o extractie ar trebui sa imi faca legatura cu premolarul 1 care e intr-o stare f buna si cu molarul 2 care si el e bun. Am sa incerc o poza cu zona respectiva ca sa vedeti mai bine ce e acolo cat de cat. La un implant ma pot gandi ? va multumesc pentru consultatii… cu respect

        1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
          ianuarie 15, 2014 9:57 pm

          Se poate scoate un astfel de stift. Incearca sa pui si o poza, dar stiftul se poate scoate. Acum ce ramane sub stift… asta nu pot sa stiu.

← Older Comments
Newer Comments →

Comments are closed.

Forum Dr Fondrea

  • » Pune o intrebare
  • » Discutii pe forum
  • » Recupereaza Parola
  • » Inregistrare Forum

Contul meu Forum

Autentificare
Înregistrare Parolă pierdută

Forumuri

  • Albirea dintilor
  • Anestezie
  • Aparate dentare
  • Articulatii, miscarile mandibulei
  • Carii
  • Diverse
  • Extractii
  • Fatete
  • Frica de dentist
  • Igienizare – Profilaxie
  • Implanturi
  • Infectii dentare
  • Lucrari dentare
  • Medicamente
  • Molari de minte
  • Parodontoza
  • Preturi tratamente stomatologice
  • Radiografii RX
  • Stomatologia si copiii
  • Tratamente de canal

Subiecte Forum

  • Umflatura sub fire
  • opinie asupra tratamentului
  • Rugaminte parere
  • Iritație gingie
  • Sfat

Cautare in website

Categorii

  • Estetica dentara
  • Implanturi Dentare
  • Endodontie
  • Protetica
  • Odontologie
  • Parodontologie
  • Chirurgie
  • Ortodontie
  • Profilaxie
  • Diverse

Newsletter

Prin utilizarea formularului iti dai consimtamantul pentru prelucrarea datelor personale (nume utilizator si email) conform politicii de confidențialitate care poate fi consultata aici.

Statistici forum

Utilizatori înregistrați
3.894
Forumuri
20
Subiecte
5.124
Răspunsuri
2.924
Etichete subiect
192

Video


  • Implant dentar rapid, ieftin si bun?
    dr. Fondrea, aprilie 7, 2021

  • Implant dentar @ Dental Design Timisoara
    dr. Fondrea, aprilie 5, 2016

  • Clinica Dental Design Timisoara – Bogdan Fondrea
    dr. Fondrea, martie 24, 2016

  • De ce sa aleg un implant dentar?
    dr. Fondrea, iulie 18, 2014

  • Stomatologia minim invaziva – Less is more
    dr. Fondrea, iunie 20, 2012

Contact

Str. Diaconu Coresi nr. 20, Timisoara, Romania


Telefon:
+4 0356 454 710
+4 0741 015 959
E-mail: office@dentaldesign.ro

Povestea Mea

  • Clinica DD
  • Cazuri
  • Galerie Foto
  • Galerie Video
  • Termeni si conditii

Newsletter

Prin utilizarea formularului iti dai consimtamantul pentru prelucrarea datelor personale (nume utilizator si email) conform politicii de confidențialitate care poate fi consultata aici.
» realizat de Dow Media
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica De Protecţie a Datelor cu Caracter Personal. ACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.

Necesare Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necesare

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.