Follow me on Facebook

Dr. Bogdan Fondrea

Totul despre dintii tai
  • Home
  • Povestea mea
  • Clinica DD
  • Concept DD
  • Cazuri
  • Foto
  • Video
  • Forum
    • Pune o intrebare
    • Subiecte recente
  • Contact
  • Estetica dentara
  • Implanturi Dentare
  • Endodontie
  • Protetica
  • Odontologie
  • Parodontologie
  • Chirurgie
  • Ortodontie
  • Profilaxie
  • Diverse

INTREABA-MA!

Pentru intrebari si comentarii intrati pe FORUM !

Citeste in continuare pentru cateva detalii despre blog si forum si cum ai putea sa ma ajuti sa te ajut.

Daca ai nelamuriri din sfera stomatologiei, nu ezita sa ma intrebi si iti voi da lamuriri la ceea ce doresti sa stii. Si, daca nu voi avea raspuns la intrebarea ta, ma voi informa.

Nu imi e rusine sa spun NU STIU!

Prima data, sa nu faci rau!Nu consider ca am toate raspunsurile si nu consider ca pot ajuta in orice situatie, dar, imi dau silinta sa citesc cu atentie intrebarile voastre si sa raspund cat mai curand. Raspunsurile de aici sunt date in functie de ceea ce imi spuneti si sunt atat de exacte pe cat pot fi in mediul online.

Raspunsurile de pe blog si de pe forum NU tin loc de consultatie si sunt orientative. Pentru a avea un diagnostic corect si un plan de tratament corect este obligatorie o consultatie directa facuta de un medic specialist, la cabinet.

Daca doriti puteti posta fotografii sau radiografii pe site-uri de gazduire online (cum ar fi www.tinypic.com) si atasati linkul la mesaj.

Iata si motivul pentru care recomand sa postati radiografii: https://drfondrea.ro/2013/10/importanta-radiologiei-in-stomatologie/

Va rog sa aveti rabdare, nu postati de nenumarate ori aceasi intrebare si incercati sa enuntati cat mai corect, coerent si cat mai clar intrebarea pe care o aveti.

Nu uitat, pentru intrebari si comentarii intrati pe FORUM !

Voi raspunde tuturor.

Cu drag,

Bogdan Fondrea – Dental Design

Comments (7.468)

← Older Comments
Newer Comments →
  1. Liviu says:
    septembrie 9, 2013 4:46 am

    Buna ziua domule doctor . problema mea poate suna destul de ciudata dar de cateva saptamani am o carie foarte urata care mi-a patruns foarte adanc in dinte , cred ca va trebuii scos , neglijenta din partea mea a fos mare. Problema este ca de 2 sapt in coace la suprafata dintelui mi s-a dezvoltat o pielita care acum imi blocheaza sa spunem asa intrarea in dinte nu stiu daca m-am exprimat corect dar pielita aceasta nu e foarte mare dar a venit de la un dinte invecinat care nu are nici-o carie . Intrebarea este daca stiti despre ce ar fi vorba si daca celelalte masele invecinate pot fi afectate si tot odata imi mai curge cateodata sange de la dinte e ceva grav? si asa va trebuii scos cat mai degraba . multumesc mult.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      septembrie 10, 2013 7:03 am

      Nu e grav, se poate rezolva fara sa pierzi dintele, dar trebuie mers la dentist cat mai curand.

  2. Bogdan says:
    septembrie 8, 2013 1:58 pm

    Buna ziua ! As avea si eu o intrebare: am gingiile trase si parca se misca dintii din fata , se poate face ceva sa se intareasca dintii(gingiile) sa nu cada vreun dinte si daca da cam cat ar costa ? Multumesc!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      septembrie 8, 2013 5:01 pm

      Depinde de cauza ce a dus la aceata mobilitate a dintilor. In urma unei consultatii se poate constata cauza si in functie de cauza se poate face un plan de tratament. Pretul este in functie de tratamentul ce se efectueaza, iar tratamentul in functie de cauza. Cauza se determina la o consultatie la medic. Asa ca primul caz este o consultatie amanuntita.

  3. Mihaela says:
    septembrie 8, 2013 9:53 am

    buna ziua,
    am purtat aparat dentar aproape doi ani, acum mi s-au pus 3 impalnturi, urmand ca dupa 4 luni sa punem si coroanele dentare. dupa nastere am inteles ca s-a retras foarte mult gingia – lucru vizibil in zona incisivilor centrali de jos. am doua intrebari: exista o alta solutie, chiar si temporara, pentru a nu pune una dintre coroane, astfel incat implantul si ceilalti dinti sa nu fie afectati? se poate face ceva in zona incisivilor centrali de jos, astfel incat sa rezolv atat aspectul estetic (dinti alungiti si subtiati la baza), cat si pe cel legat de igiena dentara (se depune foarte mult tartru in zona unde probabil ca nu mai exista smalt). am citit deva despre “gingie artificiala”, dar nu am gasit suficiente informatii despre ce ar presupune.
    multumesc frumos!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      septembrie 8, 2013 4:59 pm

      Da, poti sa amani aplicarea coranei, mentinand in acelasi timp spatiul.
      “Gingia artificiala” e altceva si nu este o solutie in cazul tau (are alte indicatii), dar fatetele de ceramica sau de compozit pot ameliora situatia. Deasemenea un control parodontologic ar putea genera mai multe raspunsuri. Igiena corecta este foarte importanta.

  4. roxana says:
    septembrie 7, 2013 6:28 pm

    Buna seara. Sunt studenta si am nopti in care lucrez toata noaptea, iar in ziua urmatoare sau chiar spre dimineata ma dor toti dintii (radacinile).Ar trebui sa ma ingrijoreze broblema asta? si alta intrebare este : are legatura oboseala cu dintii?Multumesc!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      septembrie 8, 2013 4:50 pm

      Poate avea legatura cu oboseala si da, iti recomand sa mergi la o consultatie la dentist pentru a vedea ce probleme exista si cum pot si tratate.

  5. Tess says:
    septembrie 7, 2013 11:33 am

    Buna ziua,
    In urma cu 2 luni mi-a cazut un dinte canin din partea dreapta, sus. Am fost la stomatolog si mi-a pus un pivot cu coroana de portelan. In timpul in care am stat cu acest dinte cimentat provizoriu, coroana a cazut de 3-4 ori. Dupa ce a fost cimentat definitiv, la 2 saptamani, a cazut coroana din nou, insa cu tot cu pivot. S-au desprins incredibil de usor, in timp ce beam o cana de ceai.
    Va rog frumos sa-mi dati un sfat. Pivotul se poate pune la loc? Este necesar sa fie alt pivot si alta coroana? Este vorba aici de incompententa medicului stomatolog.
    Multumesc pentru raspunsul d-vstra.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      septembrie 8, 2013 4:48 pm

      Daca tratamentele se fac corespunzator aceste lucruri nu au voie sa se intample. Nu recomand recimentarea ci refacerea tratmentelor, pivot si coroana, intr-un mod corespunzator.

  6. elena says:
    septembrie 6, 2013 6:29 pm

    buna seara! am o nelamurire care ma macina de ceva vreme. Acum 3 luni mi am facut o punte dentara la dintii frontali din ceramica pe suport de zirconiu iar de 1 saptamana am observat ca la incisivul central stang cand il imping in sus imi iese puroi intre gingie si coronita.Mi am facut o radiografie si se vede clar infectia acolo unde am si observat dar la radacina nu este nimic. Intrebarea mea este ce ar fi de facut in acest caz dar fara indepartarea lucrarii dentare (4 elemente)? si care ar fi cauza acestei infectii? …sunt foarte ingrijorata! Va multumesc!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      septembrie 6, 2013 7:24 pm

      Cred ca sansele sa rezolvi situatia fara sa indeparteze lucrarea sunt egale cu zero. Imi pare rau. Cauza poate fi fie de la tratamentul de canal incorect, fie de la o problema parodontala data de modul de realizare a lucrari de zirconiu. In ambele cazuri lucrarea trebuie indepartata.

  7. ROBU ANDREEA says:
    septembrie 6, 2013 11:13 am

    Buna ziua,

    Va rog sa ma lamuriti intr-o problema care ma tot macina.
    Am de facut lucrari pe partea dreapta am 5 masele iar pe stanga 6,medicul stomatolog mi-a recomandat ceramica,este ok ?
    Parerile sunt impartite ,unii spun ca fiind pusa ceramica pe masele risc sa se crape ,altii ca nu.
    Ce ma sfatuiti ?

    Multumesc anticipat ,

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      septembrie 6, 2013 11:55 am

      Nu exista pareri impartite in stomatologie legate de acest aspect. Ceramica este cel mai bun material. Conteaza priceperea medicului si a tehnicianului. Conteaza daca se face pe suport de zirconiu sau de metal sau daca e doar ceramica. DAR ceramica este cel mai bun material in prezent.

  8. Luci says:
    septembrie 6, 2013 8:17 am

    care sunt primele semne (in cazul adultilor) ca urmeaza sa cada un dinte? va multumesc

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      septembrie 6, 2013 11:53 am

      Un dinte la adulti nu cade. Ca sa cada ar trebui sa fie cariat sa fie distrus, sa existe infectii si boala parodontala avansata… Sa se miste sa… Reclama aia incare vezi un dinte cum cade in chiuveta nu e chiar… reala.

  9. Lungu Daniela Florina says:
    septembrie 6, 2013 5:48 am

    Baietelul meu are 11 ani l-am dus la stomatolog pentru ai extrage caninii de lapte care se miscau ,ieri stomatologol ia scos un canin care nu se misca si avea o radacina foarte mare e posibil ca dintisorul canin sa fi fost definitiv?Va rog frumos sa imi raspundeti nu am dormit toata noaptea.Multumesc mult.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      septembrie 6, 2013 11:51 am

      Sansele fa fie definitiv sunt foarte mici. Un canin definitiv se extrage foarte greu, si nu prea sunt snse sa se confunde cu unul de lapte. Nu cred ca e vorba de asa ceva, dar daca vrei sa fii complet linistita iti rcomand sa faca o radiografie panoramica. Pe ea se vad toti dintii, chiar si cei ce nu au erupt deja.

  10. Gabriela Pena says:
    septembrie 5, 2013 7:15 am

    Buna ziua,
    In urma cu cateva zile, mi-am scos o masea urmand ca la final sa ma coasa cu o ata de tip guta. Problema este ca mi-a facut rana acea ata si ma doare foarte rau locul din cauza acesteia pentru ca ma zgarie foarte rau. Asa e normal sa se intample? trebuie sa astept 1 sapatamana asa cum mi s-a spus pentru a putea sa o scot? Va multumesc si astept un raspuns !

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      septembrie 5, 2013 8:13 pm

      Exista si fire de matase care sunt moi. Ideal e sa stai cu firele timpul necesar (o saptamana- 10 zile). Daca nu s-a pus de la inceput fir de matase e mai greu sa se schimbe acum.

  11. anca says:
    septembrie 5, 2013 6:46 am

    Buna ziua,

    Am fost la dentist zilele trecute si mi-am facut o masea ( cea de minte stanga sus) pentru ca aveam gaura in ea. Pana sa ma duc la dentist nu ma durea nimic, de atunci ma doare foarte tare (imi pulseaza parca) dar nu la maseaua facuta, ci simt durerea la maselele mai din fata acesteia. O parere va rog? Multumesc

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      septembrie 5, 2013 8:12 pm

      Poate fi o infectie pe canalele ditelui. Probabil ai nevoie de un tratament de canal. E impoibil sa fiu sigur fara sa vad macar o radiografie. Uneori durerea e greu de localizat si chiar daca pare la dintii din fata poate fi de la dintele pe care s-a lucrat.

  12. diana says:
    septembrie 5, 2013 6:02 am

    Buna ziua!Fetita mea de 8 ani are premolarul drenat.Am cerut parerea la mai multi medici stomatologi,care au spus sa nu il scoatem,iar medicul ortodont spune sa il scoatem !Ce ma sfatuiti d-vs?Va multumesc.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      septembrie 5, 2013 6:14 am

      Nu pot emite o parere fara sa vad o radiografie macar. Cere lamuriri de la medici si decide cum crezi ca e mai bine. Din pacate medicina nu este o stiinta exacta si nu intotdeauna parerile medicilor sunt similare. Ceea ce contraza este un plan pe termen lung… ce se intampla peste cativa ani daca se extrage dintele, dar daca nu se extrage?

  13. ellie says:
    septembrie 4, 2013 7:53 pm

    buna seara domnu doctor ,Astazi am avut o extractie de premolar ,,si as vrea sa stiu dupa ce perioada de timp as putea avea un implant ,va mutumesc,,

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      septembrie 4, 2013 8:23 pm

      Un implant se poate insera fie in sedinta in care s-a facut implantul fie dupa cel putin trei luni de la extractie. Asa ca daca deja a fost facuta extractia trebuie asteptat minim trei luni.

  14. cristina says:
    septembrie 4, 2013 9:09 am

    Buna,ma numesc cristina sunt din bacau si din vara anului trecut ma chinui sa imi pun patru coroane care sa arate bine.Primele aratau ingrozitor(dar m-am obisnuit cu modelul RO )la numai o saptamana le-am schimbat la alt medic si pe banii mei…dar nici de acestea nu sunt multumita deoarece medicul abia dupa ce mi-a cimentat lucrarea a realizat ca gingia mea(nu stiu exact cum sa ma exprim,nici el nu prea stia)este stramba adica e descrescatoare,oblica:)eu mi-am pus patru dinti si sunt si in fata,si pe langa faptul ca nu e prea estetic ma cam si jeneaza pentru ca mereu,mai ales cand mestec fac contact cu ultimul dinte pus care este cu vreo 2 mm sau mai mult mai jos decat dintele urmator dar si decat dintele precedent:)mi s-a spus ca tebuie sa imi operez gingia(sa imi fie adusa la acelasi nivel)dar imi este pur si simplu frica sa mai merg la medic in bacau…as veni la timisoara dar este foarte departe(desi cred ca aceasta va fi ultima solutie)…as vrea sa stiu daca operatia de gingie este complicata si daca cunoaste-ti un medic foarte bun in Bacau sau in Iasi care sa imi faca ceva frumos…
    Va multumesc!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      septembrie 4, 2013 9:23 am

      Sunt sigur ca exista multi medici buni, peste tot. Trebuie doar sa ai norocul sa il gasesti, altfel vei cheltuii pe langa bani si sperante si vise… si nu vei avea rezultatul dorit. Cauta intai medicul si va veni si rezultatul. Poti pentru recomandari sa incerci sa postezi un comentariu pe pagina “Recomanda”. Poate te ajuta cineva. Eu nu fac recomandari, nici pozitive nici negative. 🙂

  15. Anca says:
    septembrie 4, 2013 7:54 am

    In urma cu o luna jumatate, am imbracat al doilea premolar dreapta sus. Mai intai l-a tratat, obturare de canal si tot restul. Totul a fost in regula pana acum o saptamana, cand a inceput sa pulseze la cald. Na ma doare, nu s-a inflamat nimic, doar cand beau sau mananc ceva cald, pulseaza. Tot acum o saptamana, am facut o viroza, cu durere de gat si nas infundat, dupa care a inceput sa curga, mai ales pe partea cu maseaua. Sunt putin ingrijorata. Am fost ieri la stomatolog, care m-a trimis sa fac o radiografie. pentru linistea mea, putetiti va rog, sa sugerati sau sa emiteti vreo parere? Multumesc frumos.

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      septembrie 4, 2013 9:20 am

      Durerile la cald si pulsatiile sunt semnul unei infectii. Cel mai probablil tratamentul de canal nu e corect. Citeste articolele despre tratamentul de canal si te vei lamuri. O radiografie va confirma acest fapt.

  16. clau says:
    septembrie 3, 2013 4:33 pm

    Buna ma numesc Claudia,si as dori sa aflu daca e normal ca prietenul meu sa aiba gingiile foarte inchise la culoare un mov inchis,poate fi din cauza ca fumeaza de multi ani?? Va multumesc!!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      septembrie 3, 2013 6:22 pm

      Da, fumatul da astfel de modificari de culoare ale gingiilor. https://drfondrea.ro/2012/08/fumatul-dauneaza-grav-sanatatii-dentare/

  17. motoc raluca says:
    septembrie 3, 2013 1:53 pm

    Buna ziua, astazi imi pun aparat dentar, iar eu vreau unul colorat..ma intrebam cat costa in plus, am inteles ca se cumpăra set de elastice,daca e asa, cate sunt intr-u set? ? Mulțumesc!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      septembrie 3, 2013 6:22 pm

      Nu ar trebui sa coste nimic in plus. Poti sa alegi ce culoare de elastice vrei, si la o luna (sau la fiecare termen) poti alege alte culori. 🙂

  18. Anemona says:
    septembrie 2, 2013 12:38 pm

    Cat costa un implant dentar?

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      septembrie 3, 2013 10:06 am

      Depinde de tipul de implant, de clinica in care se realizeaza, de necesitatea sau nu de manopere suplimentare… Lista noastra de preturi o poti vedea si pe site – http://www.dentaldesign.ro la sectiunea Tarife.

  19. Alexandra says:
    septembrie 2, 2013 10:38 am

    Este normal ca dupa aproximativ o luna de cand mi-a fost pusa plomba definitiva la masea sa mai simt durere cand mananc sau cand beau ceva cald sau rece( mentionez ca mi-a fost scos nervul,canalele obturate iar 3 saptamani am stat cu plomba provizorie)? Multumesc mult!

    1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
      septembrie 3, 2013 10:04 am

      Daca a fost facut tratament de canal, dintele nu are voie sa mai doara. Fie nu a fost facut corect tratamentul fie te doare alt dinte.

  20. Anca says:
    august 22, 2013 4:22 pm

    Buna ziua. Mi s a scos nervul la dintele 24 in urma cu vreo 4 ani . Acum vreo 2 luni m am dus la dentist pt ca mi s a imflat gingia , mi s a facut o radiografie si s a constatat ca am o punga de puroi la radacina dintelui. Mi s a dat plomba jos si lasat 2 zile dintele deschis sa se scurga puroiul. Dupa 2 zile domnul doctor mi a pus tratament cu antibiotic la dinte pe care la lasat sa actioneze vreo 3 saptamani. Apoi am facut din nou radiografie si puroiul era tot acolo. Apoi mi a deschis din nou dintele si l a lasat deschis 2 zile, dupa care mi a pus iar tratament pe care l a lasat sa actioneze 3 sapt. Intre timp mi a taiat si gingia imflamata si acum gingia arata normal, nu s a mai umflat. Mentionez ca nu m a durut deloc dintele, poate pt ca era nervul scos deja. Acum dupa aproape 7 saptamani de tratament cu antibiotic, tot mai este puroi la radacina. Domnul doctor s a decis sa imi obtureze canalele definitiv si sa imi reconstruiasca dintele. A spus ca este ultima solutie,sau sa imi scoata dintele si sa imi puna implant. Dumneavoastra ce parere aveti?! Mie nu mi se pare normal absolut deloc sa imi inchida canalele definitiv daca inca mai am infectie la radacina. El spune ca s ar putea sa imi treaca infectia in timp sau daca se inrautateste va trebuii sa imi scoata dintele. Multumesc mult

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 22, 2013 10:40 pm

      Citeste articolele despre tramentul de canal. Sunt multe informatii in ele. Un dinte se inchide din prima sedinta sau a doua, chiar daca are inca reactie la varful radacinii. Aceasta va disparea FARA antibiotice in cateva luni, in cele mai multe cazuri, daca se respecta protocolul unui tratament de canal corect.

  21. Andreea says:
    august 22, 2013 9:22 am

    Buna ziua!
    Este posibil ca un canin sa nu fie iesit in totalitate di cauza unei proaste muscaturi?
    Multumesc!

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 22, 2013 10:38 pm

      Este posibil.

      1. Andreea says:
        august 22, 2013 11:21 pm

        Si ce pot face in aceasta situatie?

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          august 22, 2013 11:22 pm

          Ar fi indicat sa te vada un medic ortodont.

  22. Veronica says:
    august 21, 2013 8:34 pm

    Buna ziua. In a doua luna de alaptare mi s-a rupt o bucatica din molarul stanga jos care era devitalizat. Am mers la medic si am facut si radiografie. Medicul a dat plomba jos si a cercetat canalele. Mi-a spus ca aveam canalele plombate doar pana la mijlocul radacinii. Dupa ce a lucrat cu acusoarele timp de 1ora jumatate a plombat canalele. Procedura a durut cand a plombat si cand a apasat cu acusoarele, pe alocuri. Mi-a pus plomba provizorie si mi- zis sa vin a doua zi pentru plomba definitiva. Insa durerea de masea a devenit insuportabila. Am luat anlagezic pentru a putea adormi, de mancat nici nu poate fi vorba. Dupa o noapte in care am dormit doar trei ore, la medic mi-a zis ca ma doare de la faptul ca plomba provizorie apasa pe gingia care era afectata din cauza ca pe ea a stat plomba initiala. Mi-a pus un pansament pe gingie ca sa nu imi faca injectie, pentru a nu-mi afecta bebelusul pee care il alaptez. Dupa pansament durerea a devenit ffff usor mai suportabila, dar nu suficient cat sa pot manca altceva decat piureuri lichide. Durerea este mai pronuntata daca apas pe peretele exterior al maselei, decat pe cel interior si uneori radiaza spre ureche. La atingere e acuta, dar constanta si sacajtoare. In rest. Mentionez ca nu am carii, verificat atat de dentist confirmat si de radiogradia panoramica. Ce credeti ca poate fi? Va multumesc.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 22, 2013 10:42 pm

      Posibil sa fie ok si doar o reactie normala. Citeste articolele despre tratamentul de canal si poate gasesti mai multe raspunsuri.

  23. Ionut says:
    august 20, 2013 7:36 am

    Buna ziua, am avut o lucrare la premolarul 1 si premolarul 2 (24 si 25). aceasta a cazut si vreau sa mi refac lucrarea. medicul la care am fost mi a scos nervii la canin si incisivul lateral si mi i a pilit pentru a lega noua lucrare dupa cum urmeaza: premolarul 1 si 2 de incisivul lateral si de canin. Intrebarea este daca se putea lega de canin si de molarul 2 si daca se putea evita sa mi strice si incisivul lateral. mentionez ca atat caninul cat si incisivul lateral erau perfect sanatosi. Acum pentru ca nu se mai poate face nimic si pentru ca intrebarea mea este prea tarziu adresata dvs ma puteti sfatui daca sa l las sa mi lege lucrarea si de molarul 2 care mentionez ca este si el sanatos si ar trebui sa mi scoata acum nervul si sa mi l pileasca si pe acesta. Ce parere aveti de lucrarea facuta din plastic si metal, pentru ca din aceste materiale vrea sa mi faca toata lucrarea.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 20, 2013 8:50 am

      Nu e ok deloc. Trebuiau facute coroane individuale doar pe premolari. In nici un caz slefuiti dinti buni. Nu recomand metal cu plastic decat ca solutie provizorie – 3-6 luni.

  24. victoria says:
    august 15, 2013 12:03 pm

    Buna ziua! Am o lucrare ceramica in toata partea superioara si e ok. Dar ma deranjeaza din pct de vedere estetic deoarece mi se vede gingia si lucrarea destul de neplacut cand zambesc. Exista vro solutie?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 18, 2013 2:27 am

      Da, exista, dar fara sa vad nu pot spune care e solutia in cazul tau.

  25. abi says:
    august 13, 2013 10:44 pm

    buna seara!
    Mi-am pus acum cateva luni (aproape 4) coroane de ceramica pe suport de zirconiu pe incisivii centrali. La unul dintre dinti mi-a ramas gingia un pic inflamata, cu sangerare mica uneori intr-un punct, chiar pana astazi. De ceva timp, am observat ca, dupa periaj, parca apar si la celalalt dinte cateva puncticele de sange. Folosesc o periuta Sensidyne, foarte moale si 2 luni m-am spalat cu parodontax, dar fara nicio ameliorare.
    Se poate face ceva pentru asta? Am fostr la medicul care mi-a facut lucrarea si nu m-a lamurit deloc. A zis ca nu e nimic de facut, ca probabil m-am ranit la gingie fara sa=-mi dau seama. Dar nu cred ca poate sa tina o rana 4 luni fara sa se vindece.
    Multumesc!

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 18, 2013 2:26 am

      Cred ca e o problema de adaptare a lucrarilor. Nu cred ca periuta, pasta de dinti sau altceva va rezolva situatia. Daca e asta ar trebui refacuta coronita, sau coronitele.

      1. Anonim says:
        august 18, 2013 5:23 pm

        Adica ar putea fi o problema la lucrare sau problema e la gingie? Daca e de la mine, o coronita noua s-ar putea adapta mai bine decat asta? Avand in vedere efortul financiar destul de mare pe care l-ar presupune schimbarea coronitelor, as vrea sa stiu ce se poate intampla daca nu refac lucrarea si cat timp pot s-o mai aman?
        Multumesc!

        1. Dr. Bogdan Fondrea says:
          august 19, 2013 5:19 am

          Peobabil de la lucrare. Trebuie vazut. Orice problema amanata duce la probleme mai mari.

  26. cristina says:
    august 13, 2013 4:22 pm

    Buna ziua,

    Pe ce tip de radiografie este posibil sa vad profunzimea unei restaurari din compozit daca aceasta se afla pe partea anterioara a dintelui, la zona de colet?

    Va multumesc.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 13, 2013 4:28 pm

      Incearca o radiografie ocluzala.

  27. marinela says:
    august 13, 2013 8:11 am

    buna ziua,pentru ca am avut doi dinti de sus lipsa a fost nevoie de refacerea a cinci .acum mi sa facut cimentare provizorie sa vad cum ma acomodez.Acolo unde dintii sunt lipsa simt ca intra aer ,iar cand vorbesc parca se impiedica buza de jos de dinti in special cand pronunt Vsau F .pana acum mi ia scos si slefuit de doua ori ,e un pic mai bine dar tot nu vorbesc corect ce ma sfatuiti sa fac pentru ca peste cateva zile trebuie sa ma duc din nou la cimentarea definitiva cred,se fixeaza mai bine in cazul cimentarii definitive?si no samai am probleme sau sa intarzii cimentarea definitiva ca atunci nu mai pot face nimic?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 13, 2013 4:27 pm

      Lucrarile nu se cimenteza “de proba”. Se fac probe si cand totul e ok se cimenteaza definitiv. In functie de priceperea medicului si a tehnicianului acomodatea este imediata si perfecta sau… nu.

  28. Sonny says:
    august 13, 2013 12:42 am

    Buna Ziua Domn doctor, va deranjez cu o intrebare, in urma unei parodontite netratate la timp, si in urma unui tratament endo (neobturat inca) 4.6ele meu doare in ocluzie de cateva zile … mentionez ca a fost o infectie fara abces care in urma inlaturarii pulpei dentare nu a mai dat niciun fel de durere… as dori sa stiu daca durerea aceasta in ocluzie mai poate fi tratata sau va trebui sa recurg la extractie… (canalele inca imi sunt deschise pentru drenaj iar durerea nu este decat in ocluzie…)

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 13, 2013 4:25 pm

      Citeste articolele despre tratamentul de canal si despre cum se face. Durerea cateodata apare, dar depinde de cum se realizeaza tratamentul. Multi dinti pot fi salvati cu un tratament corect.

  29. Paula Dragan says:
    august 11, 2013 2:54 pm

    Buna ziua,
    Mi s-a rupt un dinte din lucrarea provizorie stanga-jos. impreuna cu o bucata din coroana care imi acopera dintele stalp, in conditiile in care dr m-a asigurat ca lucrarile provizorii rezista fara probleme doua luni si jumatate_ cam cand am apreciat ca voi veni pt lucrarile definitive. Sper ca nu este afectat bontul dintelui stalp, ca ar fi tragic deja, avand in vedere ca imi lipsesc deja doi dinti in zona respectiva. De asemenea, in stanga sus in zona cea mai inalta ce corespunde molarilor, mi-a aparut o umflatura care doare, este ceva dur, nu ca un abces care este fluctuent. De altfel aici ma doare incontinuu,de cand s-a pus lucrarea provizorie care imi apasa pe gingie si face ca aceasta sa fie strangulata intre marginile de sus ale coroanelor ce acopera cei doi molari si sa sa iasa in afara prin spatiul respectiv. I-am spus doctoritei de atunci ca nu ma simt bine cu coroana, mi-a spus ca poate ar fi fost mai bine sa fie lucrata din doua bucati, oricum era foarte stresata ca o grabea colegul care isi incepea programul de lucru in cabinetul in care ne aflam si in conditiile in care esti intrebat la fiecare cinci minute cat mai dureaza(el avea dreptate deoarece avea programari), lucrurile nu ies bine.Dar eu ,ca pacient, eram de vina de proasta organizare a spatiului si timpului, ca sa suport consecintele? Eu am avut incredere si am fost dispusa sa platesc conform tarifelor afisate, adica o suma considerabila, dar am asteptat in schimb servicii pe masura. Normal ar fi fost sa fiu vazuta si a doua zi(care era o sambata), mi-am exprimat disponibilitatea de a mai ramane si ziua urmatoare, dar … Si m-a mahnit raspunsul care mi s-a dat la intrebarea mea, ca in cazul in care mai ramaneam doua zile din saptamana care urma(ceea ce era forte greu,dar de nevoie…) si se facea o alta lucrare pt dr sus, cine o plateste, mi s-a raspuns ca eu! Dar eram eu vinovata ca nu s-a facut o lucrare adecvata, ca sa platesc de doua ori?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 11, 2013 3:24 pm

      Daca e tinuta curata zona nu va afecta bontul. Pentru a vedea ce e umflatura aceea ar trebui sa vad pentru a ma putea pronunta.

  30. Anonim says:
    august 10, 2013 5:10 pm

    Mi-am plombat o masea definitiva si as vrea sa intreb de ce ma mai doare si dupa ?

    1. Mirela says:
      septembrie 17, 2013 1:27 am

      Oanna, eu sunt din Arad si am avut parte de un medic dentist forate ok. (Femeie).In Bucuresti nu cunosc pe nimeni sa fi avut aparat dentar si sa-mi poata recomanda un medic bun.Imi pare rau. Si multa bafta cu aparatul. Orice nelamurire ai, sa ma intrebi ca iti raspund cu placere.

    2. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 11, 2013 3:22 pm

      Pot fi mai multe cauze. Nu atiu care este cauza in situatia ta. Trebuie investigat de catre un medic.

  31. Georgiana says:
    august 10, 2013 7:43 am

    Buna ziua,
    Ieri mi s-a aplicat tratament pentru omorarea nervului. Durere aproape inexistenta, am simtit ceva vag dar a fost suportabil. Problema e ca urmatoarea programare a fost facuta dupa doua saptamani. Intrebarea mea este daca pot sta fara griji cu tratamentul timp de doua saptamani? Eu credeam ca astfel de tratament se indeparteaza in ziua urmatoare aplicarii. Multumesc.
    Weekend placut.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 11, 2013 3:21 pm

      Tratamentul de canal nu se face prin omorarea nervului. Citeste articolele despre tratamentul de canal de aici de pe blog, si, vei gasi multe raspunsuri.

  32. Mihai says:
    august 9, 2013 10:55 am

    Buna ziua !
    Vreau sa incep prin a va spune problema mea care ma macina zi de zi, sunt foarte complexat de dantura mea si am 19 ani. Am avut o igiena buna zic eu, m’am spalat mereu de 2 ori pe zi, si cand aveam timp chiar dupa fiecare masa, dar asa mi’a fost dat mie sa am o dantura urata, si am prieteni care nu se spala mai deloc si au o dantura super frumoasa/sanatoasa. Tin sa mentionez ca am probleme doar in partea de sus a danturii si jos as putea spune ca am o dantura chiar perfecta si asta mi se pare ciudat. Deci, la toti dintii de sus (scuze pentru exprimare dar nu stiu denumirile) la baza gingiei mi’au aparut niste pete albe acum 4 ani. Dupa 2 ani au inceput sa se gaureasca acele pete, lasand chiar gaurele cam adanci zic eu. Am fost la dentist. Mi-a obturat 1 dinte , si mai trebuie sa imi obtureze unu. La ceilalti este luat smaltul asa nu stiu cum sa spun, dar foarte subtire ca o foicica subtire, nu ma doare nu simt nimic la rece/cald, doar ca se vede foarte urat.I-am spus medicului si el mi’a spus ca singura solutie este sa ”zgarme” cu freza si sa faca obturatii si acolo dar asta ar insemna sa strice putin din dinte si a spus ca nu ar fi bine. Si as vrea sa stiu si parerea dumneavoastra va rog mult de tot, pentru ca am ajuns sa imi fie rusine si de propria umbra. Tin sa mentionez ca deocamdata nu imi permit lucrari sau sa imi pun alti dinti, provin dintr-o famile modesta. Multumesc si astept un raspuns de la dvs.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 11, 2013 3:19 pm

      Probabil sunt carii. Cauta un dentist bun care sa le trateze si va fi ok. Probabil in zona respectiva igienizarea nu e facuta corect. Te va invata dentistul sau profilaxistul.

  33. anonim says:
    august 8, 2013 2:36 pm

    Buna acuma doua zile mi s-a facut o rejectie cu deschidere de sinus. S-a cusut totul in regula dar cand respir pe nara unde s-a deschis sinusul am perioade cand simt ca ametesc *( in special cand respir mai adanc). Este in regula sau sunt ceva probleme?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 10, 2013 4:48 am

      Nu e ok, ar fi bine sa te vada un medic.

  34. ivan says:
    august 6, 2013 4:00 pm

    La caninul de sus gingia s-a retras un pic si mi-a aparut un punct mic negru la baza gingiei dar nu pe smaltul dintelui ci mai sus, ce ar putea fi?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 10, 2013 4:46 am

      Probabil e tartru, sau o carie.

  35. Diana N says:
    august 5, 2013 11:01 pm

    Dupa 2 obturatii de canal esuate, cu o infectie la radacina, in sfarsit, am ajuns pe mana unui endodont care, dupa prima mea impresie, stie ce face. S-a folosit diga, apexul locator, s-au curatat canalele din nou, erau cu praguri, din cate mi s-a spus, dar s-a ajuns cu succes la radacina. Acum sunt cu un medicament si un pansament provizoriu, pana la urmatoarea programare, cand mi se va face umplerea canalelor cu pasta si plomba definitiva. Problema cu care ma confrunt acum e durerea. Stiu ca s-a umblat la radacina, s-a curatat cu solutii, tesutul e traumatizat, ca sa zic asa…insa ma doare de 3 zile. Durerea se amplifica seara, e pe partea interioara, acolo maseaua are o sensibilitate mare la atingere. De fapt, in prima seara a durut peste tot, acum, dupa 2 zile, s-a concretizat doar pe partea de interior, cam acolo unde e canalul cu infectia la radacina. Este normal sa ai dureri suportabile ziua si insuportabile seara? Daca ta, explicati-mi motivul si cate zile e normal sa ai asemenea dureri. Multumesc.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 10, 2013 4:45 am

      E normal, nu se intpla mereu, dar chiar daca se face totul curent poste sa doara pana la o saptamana, 10 zile. Cu nurofen trece. Doare pentru ca s-a lucrat la varful radacinii, se exista o “rana” ce trebuie ca sa fie vindecata de corp. Nu e de speriat.

  36. anonim says:
    august 5, 2013 10:10 am

    ma scuzati ca va deranjez am si eu o intrebare am paradontita la dintii de jos momentan nu am cu ce sa ii tratez va rog sa imi spuneti daca boala se poate muta si la cei de sus cu acei de sus nu am probleme ca ii iam tratati si imbracatii

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 10, 2013 4:43 am

      Raspunsul e mai amplu, dar… Da.

  37. anonim says:
    august 4, 2013 8:13 pm

    daca ai un dinte care are nervu omorit are canalu obtrurat si este inbracat il mai poate inbolnavi paradontita

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 5, 2013 5:02 am

      Da

  38. bianca says:
    august 3, 2013 7:23 pm

    Buna ziua!
    Imi cer scuze, in primul rand, pentru ca va deranjez cu o intrebare atat de ….
    Am fost la stomatolog in urma cu o saptamana. Cabinet frumos, curat, pahar schimbat in fata mea, medicul foarte amabil, finut, cu masca, s-a spalat pe maini inainte de a se apuca de lucrat…dar NU si-a pus manusi… Am si sangerat si de atunci nu ma gandesc la nimic altceva decat la ce boli am putut lua (si teama este pt hepatite b,c si HIV; stiu ca hepatitele sunt rezistente la simpla spalare cu apa si sapun)….
    Intrebarea este: se pot transmite aceste infectii de pe mana medicului? Luni merg iar, si deja am palpitatii.
    Va multumesc frumos si imi cer scuze din nou!

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 3, 2013 11:37 pm

      Eu nu as merge la un medic ce isi baga mana in gura mea fara manusi de unica folosinta, sub niciun pretext.

  39. Alex says:
    august 3, 2013 4:16 pm

    Buna ziua, as vrea si eu niste raspunsuri/sfaturi in legatura cu aceasta problema.De ceva timp am mici infectii(cu puroi) la aceasta masea care este cariata pana la punctul la care se poate vedea pulpa dentara. Insa acum 2 zile m-am trezit din senin cu partea stanga a fetei umflata. Am luat Amoxicilina 1000mg in aceste 2 zile dar nici vorba sa se opreasca infectia, ba dimpotriva continua sa se umfle.Nu mai pot mesteca normal si am dureri mici dar persistente.As vrea sa imi extrag aceasta masea insa am auzit ca trebuie oprita infectia mai intai. Exista posibilitatea de a avea nevoie de o operatie pentru inlaturarea infectiei? Ce ar trebui sa fac? Va multumesc pentru raspuns.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 3, 2013 11:37 pm

      Cel mai probabil ai nevoie de un tratament de canal corect. Antibiotiele nu ajuta si chiar iti vor face rau pe termen lung.

  40. Camelia says:
    august 2, 2013 10:26 pm

    Buna seara!Stiti cumva daca cardul european de sanatate acopera pretul montarii si activarilor lunare a unui aparat dentar fix?

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 3, 2013 11:35 pm

      Nu stiu, imi pare rau. Nu cred.

  41. Ela says:
    august 2, 2013 1:14 pm

    Buna ziua. In primul rand vreau sa va spun ca va apreciez pentru raspunsurile pe care ni le oferiti. Am cateva intrebari:
    1. m-am confruntat cu o carie intre doi din fata, arcada superioara. Am fost la dentist si mi-a plombat unul dintre ei si doresc sa mi-l plombez si pe celalalt. am putea purta apoi aparat dentar?
    2. se poate pune doar pe arcada superioara?
    3. cat timp ar trebui purtat aparatul dentar? (aproximativ)

    Multumesc!

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 3, 2013 11:35 pm

      1 – da
      2 si 3 – raspunsul il poate da doar un medic ortodont in urma unui examen amanuntit, pa baza unor radiografii si a modelului de studiu

      1. Tulongatsilungan says:
        septembrie 16, 2013 1:28 pm

        Imi dau seama ca nu-mi va fi deloc usor sa ma obisnuiesc cu el, si cel mai mult ma inisapmanta ca voi fi nevoita sa ies din casa zilnic sa merg la lucru, unde sunt peste 500 de tineri angajati-o corporatie, si sper doar sa nu fiu tinuta minte dupa cei doi cat porbabil voi fi nevoita sa-l port, ca fata cu aparat dentar. Dar pana la urma e spre binele meu, no matter what, si-n plus acolo n-o sa lucrez toata viata Multumesc pentru incurajari, Lav.

        1. dr. Fondrea doctorfondrea says:
          septembrie 16, 2013 2:58 pm

          Un aparat dentar denota ca iti pasa! Sper sa fi tinuta minte ca o persoana careia ii pasa. 😉

  42. Alexandra M says:
    august 2, 2013 12:57 pm

    Buna ziua! Am o mica problema ce m-a pus serios pe ganduri . Am 20 de ani si inca mai am dinti de lapte (mai exact 2) . Mi s-a spus ca nu am muguri pentru a favoriza cresterea celorlalti dinti ,iar acestu lucru poate devein un pericol pentru dantura . Nu stiu ce sa fac in legatura cu acest lucru . Acesti dinti sunt extrem de fragili si am fost sfatuita sa merg la un medic specialist pentru un implant .Dumneavoastra ce ma sfatuiti sa fac ?Implant ? sau sa ii las sa pice in mod natural iar apoi … . Astept un raspuns .
    Va multumesc anticipat!
    Cu stima , Alexandra .

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 3, 2013 11:34 pm

      Implantul e solutia idela, dar, cauta un medic bun.

  43. Ana-Maria says:
    august 2, 2013 11:47 am

    Buna ziua! Mi se recomandat fatetare pentru 3 dintre dintii centrali si as vrea sa stiu ce se intampla cu dintele peste care pui fateta in timp? Daca imi prezent mi se erodeaza smaltul, nu se va eroda si dupa aplicarea fatetei? Mai am o intrebare referitor la pretul acestora: stomatologul la care am fost mi-a spus ca o fateta este 600euro. As vrea sa stiu care este pretul mediu si de ce difera asa de mult la unele clinici de altele si care sunt factorii care determina acest pret? multumesc mult!

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 3, 2013 11:33 pm

      Trebuie aflata cauza ce a dus la eridarea smaltului. Poate fatetele vor proteja dinte. Pretul e diferit… daca vrei sa compari cu singurele preturi ce le stiu, la noi la http://www.dentaldesign.ro gasesti lista de preturi completa.

  44. Carmen Ciupac says:
    august 1, 2013 12:10 pm

    Buna ziua! As dori sa stiu daca eruptia molarilor de 6 ani poate duce la inflamarea ganglionului din fata urechii de pe aceeasi parte cu molarul superior care erupe.
    Multumesc!

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      august 1, 2013 9:03 pm

      Posibil, dar ar fi bine sa te vada un medic.

  45. Elena says:
    iulie 30, 2013 3:53 pm

    Buna ziua,
    Va rog sa-mi spuneti daca nu vor fi probleme daca dupa extractia unei radacini, medicul m-a programat peste 3 zile pentru luarea amprentei si la o saptamana pentru o noua lucrare. Cat timp necesita vindecarea locului de la extractie? Va multumesc si pentru raspunsul anterior, v-am urmat sfatul. Cu recunostinta, Elena.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      iulie 31, 2013 10:23 pm

      Ideal ar fi sa astepti, cam vre-o doua saptamani macar.

  46. Flavia says:
    iulie 30, 2013 5:43 am

    Buna ziua.
    Am si eu o intrebare: in urma cu cateva zile mi-a cazut o plomba de la o masea…problema este ca a inceput sa ma doara iar eu momentan sunt plecata din tara si nu am actele inca gata pt a merge la dentist aici. Pana ajung acasa asta insemnand cateva saptamani ce imi puteti recomanda?
    Multumesc

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      iulie 30, 2013 7:42 am

      Tine zona curata, ai grija sa nu pui prea cald sau prea rece sau prea acid… Si tine zona curata. 🙂

  47. Anonim says:
    iulie 29, 2013 11:51 pm

    Buna seara! Cum aleg firul iterdentar? De ce se modifica distanta interdentara periodic? E un ciclu anume? Multumiri. Si-ncă ceva: la un set de coroane de 3 sau 4 e firesc sa ramână spatiu la cea din mijloc(pe extracţie) lângă gingie partea internă? E un concept nou? Asa mi s-a spus.

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      iulie 30, 2013 7:40 am

      Alegi firul prin experimentare si vezi care iti place. Mie imi place cel care in sectiune e rotund (ca un siret) nu cel care e plat (ca o banda).
      Distanta nu se modifica. Daca la tine se intampla asta nu e ok.
      Spatiul de unde lipseste dintele e normal sa fie asa. Nu e nou deloc. :))) se poate face si altfel, depinde de medic daca cumoaste mai multe posibilitati sau nu, si de pacient, daca intelege avantajele si dezavantajele variantelor.

  48. adriana geisz says:
    iulie 28, 2013 10:53 pm

    buna seara ,am si eu o intrebare.Am 4 dinti din fata foarte strambi si as dorii sa ii imbrac cu portelan !puteti sa imi spuneti cat m-ar costa 4 dinti?va multumesc

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      iulie 30, 2013 7:36 am

      Pretul depinde de la clinica la clinica si de la medic la medic. Lista noastra de preturi e pe site http://www.dentaldesign.ro

  49. elena says:
    iulie 28, 2013 2:02 pm

    am si eu o intrebare acum 8 luni mia iesit un abces la un dinte nu am bagat de seama ca nu mia trecut infectia de la el deoarece abcesul sa tras problema e ca acum am 4 dinti care se misca este cumva paradontita linga dintii care se misca am dinti pusi mii poate afecta si pe ei daca urmez vreun tratament ii mai pot salva pe cei care se misca

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      iulie 30, 2013 7:34 am

      Fa radiografia si du-te la un medic bun.

  50. Anca says:
    iulie 28, 2013 1:55 pm

    Buna ziua,
    Mi-am facut un implant dentar in urma cu 6 luni. Ieri medicul mi-a pus coronita, iar la baza acesteia gingia s-a innegrit putin. As dori sa va intreb daca gingia va reveni cu timpul la culoarea naturala. Va multumesc

    1. Dr. Bogdan Fondrea says:
      iulie 30, 2013 7:33 am

      Nu isi va reveni.

← Older Comments
Newer Comments →

Comments are closed.

Forum Dr Fondrea

  • » Pune o intrebare
  • » Discutii pe forum
  • » Recupereaza Parola
  • » Inregistrare Forum

Contul meu Forum

Autentificare
Înregistrare Parolă pierdută

Forumuri

  • Albirea dintilor
  • Anestezie
  • Aparate dentare
  • Articulatii, miscarile mandibulei
  • Carii
  • Diverse
  • Extractii
  • Fatete
  • Frica de dentist
  • Igienizare – Profilaxie
  • Implanturi
  • Infectii dentare
  • Lucrari dentare
  • Medicamente
  • Molari de minte
  • Parodontoza
  • Preturi tratamente stomatologice
  • Radiografii RX
  • Stomatologia si copiii
  • Tratamente de canal

Subiecte Forum

  • Umflatura sub fire
  • opinie asupra tratamentului
  • Rugaminte parere
  • Iritație gingie
  • Sfat

Cautare in website

Categorii

  • Estetica dentara
  • Implanturi Dentare
  • Endodontie
  • Protetica
  • Odontologie
  • Parodontologie
  • Chirurgie
  • Ortodontie
  • Profilaxie
  • Diverse

Newsletter

Prin utilizarea formularului iti dai consimtamantul pentru prelucrarea datelor personale (nume utilizator si email) conform politicii de confidențialitate care poate fi consultata aici.

Statistici forum

Utilizatori înregistrați
3.894
Forumuri
20
Subiecte
5.124
Răspunsuri
2.924
Etichete subiect
192

Video


  • Implant dentar rapid, ieftin si bun?
    dr. Fondrea, aprilie 7, 2021

  • Implant dentar @ Dental Design Timisoara
    dr. Fondrea, aprilie 5, 2016

  • Clinica Dental Design Timisoara – Bogdan Fondrea
    dr. Fondrea, martie 24, 2016

  • De ce sa aleg un implant dentar?
    dr. Fondrea, iulie 18, 2014

  • Stomatologia minim invaziva – Less is more
    dr. Fondrea, iunie 20, 2012

Contact

Str. Diaconu Coresi nr. 20, Timisoara, Romania


Telefon:
+4 0356 454 710
+4 0741 015 959
E-mail: office@dentaldesign.ro

Povestea Mea

  • Clinica DD
  • Cazuri
  • Galerie Foto
  • Galerie Video
  • Termeni si conditii

Newsletter

Prin utilizarea formularului iti dai consimtamantul pentru prelucrarea datelor personale (nume utilizator si email) conform politicii de confidențialitate care poate fi consultata aici.
» realizat de Dow Media
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica De Protecţie a Datelor cu Caracter Personal. ACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.

Necesare Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necesare

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.