Pentru intrebari si comentarii intrati pe FORUM !
Citeste in continuare pentru cateva detalii despre blog si forum si cum ai putea sa ma ajuti sa te ajut.
Daca ai nelamuriri din sfera stomatologiei, nu ezita sa ma intrebi si iti voi da lamuriri la ceea ce doresti sa stii. Si, daca nu voi avea raspuns la intrebarea ta, ma voi informa.
Nu imi e rusine sa spun NU STIU!
Prima data, sa nu faci rau!Nu consider ca am toate raspunsurile si nu consider ca pot ajuta in orice situatie, dar, imi dau silinta sa citesc cu atentie intrebarile voastre si sa raspund cat mai curand. Raspunsurile de aici sunt date in functie de ceea ce imi spuneti si sunt atat de exacte pe cat pot fi in mediul online.
Raspunsurile de pe blog si de pe forum NU tin loc de consultatie si sunt orientative. Pentru a avea un diagnostic corect si un plan de tratament corect este obligatorie o consultatie directa facuta de un medic specialist, la cabinet.
Daca doriti puteti posta fotografii sau radiografii pe site-uri de gazduire online (cum ar fi www.tinypic.com) si atasati linkul la mesaj.
Iata si motivul pentru care recomand sa postati radiografii: https://drfondrea.ro/2013/10/importanta-radiologiei-in-stomatologie/
Va rog sa aveti rabdare, nu postati de nenumarate ori aceasi intrebare si incercati sa enuntati cat mai corect, coerent si cat mai clar intrebarea pe care o aveti.
Nu uitat, pentru intrebari si comentarii intrati pe FORUM !
Voi raspunde tuturor.
Cu drag,
Bogdan Fondrea – Dental Design
Buna ziua, as dori sa aflu parerea dumneavoastra cu privire la o decizie pe care urmeaza sa o iau si anume: vreau sa imi imbrac 6 dinti din parte superioara cu portelan, dar sunt putin indecisa. Initial am vrut sa apelez la fatete dentare, am consultat mai multi medici stomatologi si mi s-a explicat ca aceasta nu este o solutie in cazul meu, deoarece muscatura mea este rea si lucrarea nu ar rezista. Asadar solutia ar fi coroane de portelan. Vreau sa specific ca nu consider un moft aceasta decizie majora pe care vreau sa o iau, deoarece dintii mei pe langa faptul ca sunt toti cam strambi mai sunt si unii ciobiti si arata urat din punct de vedere estetic. Stiu ce presupune aceasta lucrare, devitalizarea dintilor si in consecinta pierderea lor, dar sunt dispusa sa o fac tinand cont ca toti dintii sunt “ne la locul lor”. Am purtat aparat ortodontic 1 an cand eram mica,prea putin timp din pacate, iar rezultatele nu au fost pe masura asteptarilor( s-au mai indreptat dintii dar nu in totalitate).
Intre incisivii centrali am o veche plomba interdentara inestetica, iar la un incisiv lateral mi s-a facut acum 4 ani o rezectie apicala, iar treptat gingia a inceput parca sa se inegreasca si arata urat acum. Se mai poate rezolva in vreun fel problema asta? Mi s-a mai explicat ca pe acest dinte ar urma sa se realizeze o armare cu pivot de fibra de sticla si apoi imbracarea lui. O alta problema cu care ma confrunt in ultimul timp e o usoara retragere a gingiei in parte inferioara.
Intrebarile mele sunt: daca realizez aceasta lucrare, care sunt riscurile la care ma supun? Exista posibilitatea sa mi se inegreasca gingia (din moment ce mi se vor devitaliza dintii)?? Exista posibilitatea sa mi se retraga gingia si in partea superioara? Ma tem putin, caci medicii stomatologi pe care i-am consultat nu erau prea incantati de decizia mea…Ce imi recomandati, coroana integral ceramica sau zircon ceramica? Va rog din suflet ajutati-ma sa ma hotarasc ce sa fac, imi doresc foarte mult sa repar aceasta problema estetica cu care ma confrunt de mult imp.
V-am trimis o radiografie pe office@dentaldesign.ro. Multumesc frumos!
Devitalizarea dintilor nu inseamna pierderea lor. Tratamentele gresite duc la pierderea dintilor. asadar daca tratamentul e corect NU se pierd dinti. Nu asta e ideea unui tratament, ci Salvarea dintilor prin prevenirea unei infectii.
Da se pot rezolva problemele ce le descri.
Riscuri apar daca sunt tratamente incorecte, asa ca alege medicul cu grija! Este mai important decat orice altceva.
Iti recomand pe frontali integral ceramica.
Buna seara! As avea mare nevoie de parerea dvs., in legatura cu cimentarea definitiva a unor coronite de ceramica pe suport zirconiu (incisivi laterali) .
Bonturile slefuite sunt devitale si inchise la culoare. Coroanele sunt B1, la fel ca si frontalii. Credeti ca este necesar un ciment opac pentru a masca bonturile maro? Medicul dentist doreste sa fixeze cu ciment in culoarea B1, nu crede necesar cel opac….dar mie mi-e frica de dintii gri! Ce credeti ca ar trebui sa fac? Va multumesc 🙂
Prin zirconiu nu trece culoarea bonturilor si nu e nevoie de ciment opac.
D aca la o masea din cele patru canale existente nu se poate intra decat pe 2 din ele celelalte 2 fiind calcefiate mai mult de jumatate din lungimea lor si deasemenea foarte strambe ce se intampla in acest caz daca nervii au fost in prealabil omorati cu arsenic in vederea extirparii lor si acest lucru nu este posibil? acei nervi lasati acolo neextirpati este obliagatoriu sa dezvolte o infectie in timp? Multumesc frumos !
Poate ar putea incerca acest tratament un medic cu mai multa exparienta in endodontie. Daca totusi nu se poate, atunci nu e ok. Dar iti recomand sa vezi un medic endodont.
D-le doctor,ieri mi-a cimentat definitiv dintii de jos doctorul meu,penultima masea a fost slefuita si nu a fost devitalizata,deci are nervul.Problema este ca ma doare foarte tare acea masea si nu trece decat daca iau calmant(ibuprofen).Dentistul meu spune ca o sa-mi treaca in timp,dar pe mine m-a durut in continuu si inainte de a-mi pune lucrarea in gura.Intrebarea este,o sa-mi treaca aceasta durere sau va trebui sa merg din nou la dansul?
Din ceea ce spui este este foarte probabil ca vitalitatea dintelui sa fie fost afectara ireversibil si sa ai nevoie de un tratament de canal. Si, chiar daca trece durerea la rece este foarte posibil ca nervul sa moara inauntru si sa se infecteze si sa nu mai simti durere la rece cald, dar astfel situatia sa devina si mai grava. Nu sunt 100% sigur ca asa va fi, dar este posibil. Dintii ce se slefuiesc si raman vitali, pana cand se face lucrarea finala trebuie protejati cu lucrare provizorie pentru a-i feri de astfel de complicatii. Daca se va intampla asyta, lucrarea trebuie inlaturata, facut tratamtul de canal si apoi facuta alta lucrare.
Buna ziua!
Acum 3 ani mi s-a pus o plomba la o masea care, dupa aproximativ 1 an si jumatate a cazut. Nu am avut dureri la maseaua respectiva pana de curand, cand m-am hotarat sa ma duc la stomatolog.
Am inceput un tratament in zona respectiva, urmand ca acesta sa se finalizeze cu o noua plomba.
Nelamurirea mea este legata de pretul acestui tratament. Eu am crezut ca se va proceda ca si la o carie normala, dar se pare ca este mult mai complicat. Pretul intregii interventii este de 300 ron, spre deosebire de pretul unei obturatii de carii simple, care este in jur de 80 ron. Este un pret ok? Eu nu am de unde sa stiu de ce tratament este nevoie si nici nu cunosc tarifele de la alte cabinete. Nu as vrea sa fiu pacalita si sa platesc pentru ceva care nu este necesar si care, la alte cabinete, are valoare de doua ori mai mica.
Va multumesc si va admir pentru ceea ce faceti!
Nu fac comentarii referitoare la preturi si nu stiu ce tratamente ti-au fost efectuate. Oricum o obturatie nu este la fel ca o alta obturatie facuta in alt loc. Poate una de 200 lei sa fie mai calitativa, mai rezistenta si mai estetica decat una de 100 lei si asa ca pe general sa fie mai ieftin cea de 200. Dar, inca odata NU fac comentarii legate de preturile practicate de colegii mei. Nici ca sunt mari nici ca sunt mici. 🙂
Buna ziua!
Baietelul meu, acum in varsta de 6 ani, a mers pentru prima data la dentist, in urma cu un an, intrucat unii dintisori se inegrisera. La control s-a dovedit a fi doar tartru si i-a facut periaj in urma caruia s-au curatat complet. La aproximativ 6 luni am repetat operatiunea pentru ca unii dinti se murdarisera iar. Au trecut vreo 4 luni de atunci si iar a inceput sa adune tartru. Se spala pe dinti de 2 ori pe zi, i-am cumparat tot felul de periute (le schimbam des), inclusiv electrica, paste de dinti din cele mai scumpe. Eu zic ca se spala destul de bine. Nu consuma nici un fel de suc din comert, bea suficienta apa, mananca fructe crude, mananca dulciuri cu moderatie si fara bomboate, caramele sau altele de-astea …. Stomatologul la care am fost ne-a indicat ca motive: saliva prea vascoasa sau periajul incorect. M-am gandit si la o cauza genetica (nu stiu daca ar fi posibil asa ceva) dar nici eu nici sotul meu nu avem tartru.
Este normal ca la varsta asta sa aibe tartru? Am procedat bine ca am facut periaj, sau am facut ca dintii sa devina mai sensibili? Sa continuam sa facem periaje la 6 luni, si daca da sunt paste pt periaj mai bune (cu efect de durata)?
Astept cu mult interes raspunsul dumneavoastra pentru care va multumesc anticipat!
Nu este normal sa fie tartru. foarte bine ca s-a facut igienizarea lor si continuatsa mergeti la profilaxist la 6 luni. Nu pasta si periajul ajuta ci tehnica de periaj corecta. Cel mai bine ar fi sa vada medicul (sau profilaxistul) cum se spala pe dini si sa dea indicatii de imbunatatire a tehnicii de igienizare acasa.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o solutie pentru problemele stomatologice descrise mai jos:
1. In urma unui accident, doi dinti din partea superioara au fost efectiv smulsi din alveole (incisivul central dreapta si incisivul lateral dreapta). Optiunea prezentata la momentul respectiv a fost punte dentara (portelan) cu sustinere pe caninul si incisivul central stanga.
Rezultatul a fost foarte bun, atat estetic cat si functional, insa dupa 8 ani gingia s-a retras vizibil atat de pe canin, cat si de pe incisiv.
Acesta este aspectul prioritar in acest moment.
2. Sensibilitate dentara la periaj si variatii de temperatura si apartitia unor santuri superficiale (deteriorarea smaltului) pe caninul ramas si premolari.
Va rog sa-mi comunicati daca fatetele Lumineers reprezinta o solutie pentru ambele probleme (aplicare atat pe dintii cu smaltul afectat, cat si pe lucrarea existenta pentru acoperirea zonei dintre lucrare si gingie). Si daca ar fi posibila aplicarea peste lucrarea existenta, probabil ca rata de succes este dependenta de starea lucrarii actuale. Astept insa un raspuns, cel putin principial.
In caz contrar as vrea sa optez pentru implante dentare si coroana din zirconiu + fatete Lumineers pe dintii inca vii 🙂
Si, in final, intrebarea mea este, desigur… daca imi puteti recomanda o clinica din Bucuresti (optima) pentru efectuarea acestor interventii.
Va multumesc,
Andreea
Partea fizionomica cel mai probabil poate fi rezolvata cu fatete ceramice Lumineers, dar NU si aspecutl medical in acest caz. Trebuie investigata problema si gasita cauza a ceea ce s-a intamplat si in functie de cauza sa fie identificat planul de tratament cel mai bun.
Implanturile dentare in cele mai multe cazuri sunt o solutie foarte buna.
Nu fac recomandari, te rog sa lasi comentariul tau pe pagina “recomanda” 🙂
Buna ziua! Pe baza unei radiografii panoramice facute pentru a rezolva o problema, stomatologul mi-a spus ca la un canin cu o plomba foarte mica veche de vreo 3-4 ani trebuie scos nervul. Subliniez ca nu ma doare si in oglinda nu vad sa fie vreo carie.
Insa doctorul a spus ca pe radiografie se vede sub plomba o carie (mi-a aratat pe radiografie o dungulita mai inchisa la culoare pe langa pata alba reprezentata de plomba) si bacteriile merg spre radacina dintelui … Cam asa ceva, scuzati-mi lipsa de termeni, dar sunt convinsa ca intelegeti ce vreau sa spun. Sa scot nervul dintelui in aceasta faza sau sa mai astept? Daca nu este nici o carie sub plomba? Cum pot fi sigura? Dintele va capata alta culoare in timp? Si daca da, ce solutii sunt sa revina la culoarea lui naturala? Va multumesc foarte mult!
Daca trebuie facut tratament de canal trebuie facut cat mai curand.
Daca pe radiografie se vede ceva ce ar putea fi carei, 99% e carie.
Dintele se va colora indeosebi daca tratamentul de canal e incorect.
V-am trimis radiografia pe adresa de email, office@dentaldesign.ro
Multumesc din suflet!
Am vazut-o dar este foarte neclara si nefiind calitativa, din acate, nu pot sa ma pronunt. Icercati sa trimiteti una cu o calitate buna.
Buna seara,imi puteti spune,care este perioada de adaptare dupa cimentarea definitiva a coroanei din metaloceramica?
Adaptarea se face inainte de cimenare, la probe. In momentul cimentarii situatia este finala si nu se mai adapteaza nimic.
Buna ziua domnule doctor!
Am si eu cateva probleme serioase cu dantura si as vrea sa imi spuneti parerea dumneavoastra. Doresc sa imi imbrac dintii de sus, asta in prima faza, iar intrebarea mea e legata de incisivul central 21 care a fost imbracat acu vreo 6 ani. Mi s-a spus ca e compromis si nu se mai poate salva. Eu as vrea sa fiu sigura de acest lucru pt ca e destul de complicata situatia in acest caz dupa cum se poate vedea pe radiografie. Cum pot atasa radiografia?
Multumesc frumos!
Trimite radiografia sa vad.
Buna ziua!
Am avut o problema la o masea (pe partea stanga, sus).. Am fost la stomatolog mi-a tratat-o timp de 2 saptamani ( pana nu ma mai durea cand calcam pe masea). Problema este plomba. Nu este de aceeasi culoare cu maseaua( este mai alba fata de dintele meu). Pana acum am avut plombele de aceeasi culoare cu dintele.
Mentionez ca atunci cand a opturat-o a iesit un fum iar la final nu a slefuit.
As dori sa stiu ce tip de plomba este. Va multumesc!
Am sunat la dr dentist si mi-a spus ca deocamdata mi-a opturat canalul. este o plomba provizorie. 😀 multumesc
Ok, ti-a inhis canalul si a pus o plomba provizorie. Da, are logica. E ok. 😉
Buna ziua!
Am avut o problema la o masea (pe partea stanga, sus).. Am fost la stomatolog mi-a tratat-o timp de 2 saptamani ( pana nu ma mai durea cand calcam pe masea). Problema este plomba. Nu este de aceeasi culoare cu maseaua( este mai alba fata de dintele meu). Pana acum am avut plombele de aceeasi culoare cu dintele.
Mentionez ca atunci cand a opturat-o a iesit un fum iar la final nu a slefuit.
As dori sa stiu ce tip de plomba este. Va multumesc!
Fara sa vad nu pot spune ce tip de material este doar pe baza descriei tale, nici nu stiu ce fel de fum a iesit.
Buna ziua, domnule Doctor
De curand am facut o lucrare din portelan iar la 2 saptamani de la cimentarea definitiva suprafata dintilor se “exfoliaza” (am oprit si o “mostra” pt urmatorul control la care o sa merg) iar in momentul in care ating cu limba locul de unde portelanul s-a exfoliat simt o suprafata mai aspra, care nu era asa .
Pe partea interioara, lucrarea nu se imbina cu gingia intre lucrare si gingie fiind un loc liber prin care de cateva ori au iesit bucatele de ciment. Este normal sa se intample asa ?
Medicul mi-a explicat ca in timp lucrarea se mai aseaza si gingia va ajunge la lucrare insa nu mi se pare normal ca lucrarea sa nu se imbine cu gingia, sa fie un spatiu intre ea si dinte, ma gandesc ca in timp dintele nefiind acoperit poate fi afectat definitiv de mancare si bacterii iar pe de-asupra este si inestetic chiar daca este pe partea din interior…
Peste o luna urmeaza sa ma duc la un alt control si as dori sa va intreb daca considerati ca este potrivit sa cer refacerea lucrarii datorita acestor probleme aparute?
Ce argumente pot sa-i prezint medicului meu pt a-l convinge ca intr-adevar lucrarea se exfoliaza pt ca el imi spune ca nu vede nimic pe suprafata dintilor si ca spatiul acela este normal si dintii sunt acoperiti.
O zi minunata va doresc si astept raspunsul dvs.
Poti merge sa te vada alt medic, daca crezi ca e necesar. Nu pot sa iti spun fara sa vad ce se intampla acolo.
buna ziua ,am si eu o problema careia nu i dau de cap,am un canin pe partea stanga sus,la care ma ia durerea doar la o ora fixa in noapte intre 4 si 5 dimineata,daca iau un algocalmin imi trece automat si nu ma mai doare timp de 24 ore dupa care durerea revine iar,domnul stomatolog a spus ca dintele este intact,gingia nu ma doare si ca nu are cum sa strice un dinte bun,dar cand inceepe durerea radiaza pe partea de jos care ar putea fi cauza acestei dureri difuze?iar daca intru in contact cu aerul nu am dureri doar spre dimineata se intampla asta…..multumesc,o zi buna va doresc
unde punem intrebarile domnului doctor?
lasa un comentariu
Aproape sigur nervul e infectat si noapte a la caldura de la perna se exacerbeaza simptomatologia. Si faptul ca la rece nu doare la rece ma face sa cred acelasi lucru.
Multumesc mult , sunteti un omulet minunat cu o groaza de calitati si cu inima mare ,tot respectul si consideratiunea mea pt d vstra pt binele care l faceti seara frumoasa numai bine va doresc 😉
“Buna ziua!Am si eu o intrbare…De cateva zile ma doare o masea…sunt racita …cand suflu nasul in fiecare dimineata pe o nara imi iese puroi parca iar pe alta o scurgere de sange…in timpul zilei mai il suflu tot la fel dar cantitati mai mici…am luat paracetamol,nurofen,strepsils plus,un sirop humex si nu dau rezultate….oare am ceva?faptul acesta ma ingrijoreaza…?Astept raspunsul dumneavoastra.” …
Medicamente vad ca ai luat la greu… La medic ai fost? Daca nu ai fost, du-te cat mai curand!
Buna din nou, mai am o intrebare,cum credeti,va fi nevoie de a scoate coroana de metalo ceramica (mentionez ca a fost deja intarita cu ciment)daca nu sa efectuat lucrarea calitativ sau e posibila o corectare fara de a fi scoasa.Si daca totusi va trebui de scos se pune tot aceasta coroana sau trebuie facuta alta,caci iese in final prea costisitor.Mi sa luat masura de cateva ori si inainte de aplicare definitiva medicul mi_a pus coronita inca o data ca sa verificam daca totul se aranjeaza bine si era totul ok,nu ma deranja nimic.(mai vreau sa spun ca este primul dinte dintre doua coronite fiindca am doua a cate 6 dinti).va multumesc mult ,astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.
Nu stiu fara sa vad ce trebuie facut, dar daca trebuie data jos, va trebui taiata si facuta alta.
buna ziua domnule doctor. Am si eu o problema.vreau sa imi pun invelis dintilor de sus, dar la unul dintre dinti, respectiv 11 am infectie si trebuie sa fac rezectie apicala la 11, dar imi este foarte frica. imi putetispune in ce consta aceasta interventie?am vazut un filmulut pe youTube si m-am speriat foarte rau. multumesc.
uite: https://drfondrea.ro/2012/07/31/rezectia-apicala-pe-intelesul-tuturor/
Dar sa stii ca cele mai multe cazuri se pot trata fara rezectie, DACA se face un tratament de canal corect.
Buna ziua dl doctor
La mandibula inferioara am coroana metalo-ceramica iar la superioara trebuie sa imi fac proteza mobila totala
Imi puteti va rog recomanda intre acrilic cu dinti acrilic sau acrilic-compozit?Implantul nu imi permit financiar
Va multumesc din inima daca ma puteti indruma intre cele 2 variante ca informatiile de pe net mai mult m-au derutat
Eu zic sa alegeti ce e mai ieftin. Nu cred ca in cazul acesta se justifica diferente de pret.
Buna ziua! Am gasit intamplator acest blog, dar trebuie sa recunosc ca m-am bucurat enorm. Prin urmare, as dori sa aflu si parerea dumneavoastra cu privire la problema cu care ma confrunt si anume; In urma cu aproximativ 6 ani, nici nu vreau sa exagerez, nu-mi aduc foarte bine aminte, mi s-a tratat o carie in spatiul interdentar (nu stiu daca e cuvantul corect) dintre incisivul central stang si incisivul lateral stang.
In urma interventiei m-am ales cu o durere cronica in aceeasi zi spre seara, iar respectiva doamna stomatolog a scos nervul incisivului lateral stang.
In urma cu aproximativ un an, am observat o schimbare a culorii, identica cu cea a incisivului lateral, si la incisivul central stang.
Mentionez ca testul nervos a murit fara durere, mi s-a facut tratament de canal, s-a tratat ce era de tratat. M-am ales cu doi dinti frontali de culoare galbui-cenusie, cu obturatii pe spatele dintilor. Intrebarea mea este daca imi recomandati o coroana dentara de portelan pe zirconiu ( asta mi s-a mai recomandat) avand in vedere ca se aproapie cel mai mult de culoarea dintilor naturali. Va fi nevoie de pivot sau se poate pastra o parte din dinte data fiind situatia ca dintii mei sunt deja gauriti? Mentionez ca am 22 de ani, si am nevoie de solutia cea mai buna, potrivita pe termen lung. Multumesc!
Am inteles perfect!
Cel mai plauzibil scenariu (m-as mira sa nu fie asa!):
– tratamente de canal incorecte, canale infectate – trebuie retratate canalele
– culoarea este datorata infectiei pe canale – dupa ce se reface tratamentul de canal se pot albi intern acesti dinti
– plombe vechi, inestetice – se vor schimba
Si… e perfect! Fara coroane, fara slefuirea dintior, fara agravarea problemelor, cu costuri mai mici si rezultate muuuult mai bune. 🙂
Buna seara,am o intrebare la dumneavoastra,cu cateva zile in urma am fost la dentist pentru procedura definitiva de fixare puntei din metaloceramica cu ciment si dupa deja cateva zile simt un discomfort in zona unui dinte,am gingia rosie si intre dintii alaturati gingia este inflamata,vine peste dinte ca o pernuta.am senzatia ca este ceva ce imi apasa gingiia insa cind apas pe dinte nu ma doare.Ce ar putea fi si daca ar fi cazul sa merg la madic.Va multumesc anticipat..
Cel mai probabil este o problema parodontala data de lucrarea defectuoasa. Da, du-te la medic. NU este ok.
Buna ziua,
V-as ruga sa ma ajutati cu urmatoarea problema, am fost la un dr stomatolog pt ca ma durea o masea foarte cariata.
Am mentionat ca ma doare, medicul mi-a zis ca o sami curete caria dupa care imi pune plomba(asa a facut) dupa care daca durerea continua sa ma intorc sa lucreze “nervul” .
Eu continui cu aceeasi durere doar ca acum am plomba, nu ar fi trebuit sau mai bine zis fiid o carie asa de mare nu era normal sa lucreze prima data pe canal si dupa aceea sa plombeze?
Va multumesc.
scuze pt exprimare dar nu cunosc termenii…
In nici un caz! Este ca si cum se asfalteaza si doar apoi se face canalizarea. 😉
Buna seara.Sa va spun problema mea: am 22 de ani, iar dintisorii mei sunt cam dezordonati( strambi). De cand a inceput sa imi cada primul dinte de lapte, am avut probleme, in sensul ca niciun dintisor de lapte nu se misca, iar ceilalti deja cresteau pe langa ei.Am purtat aparat dentar pe la varsta de 13 ani, timp de 1 an de zile, dar nu s-au vazut rezultate prea mari, asa ca am renuntat. Caninul de sus, din stanga este situat pe gingie, este foarte inestetic, iar cei doi incisivi, tot de sus,sunt foarte strambi.Cei doi canini de jos sunt inca de lapte.( nu cred ca este normal la varsta mea- sper sa ma lamuriti dvs.) Abia acum mi-au dat si caninii permanenti si bineinteles, neavand loc unde sa creasca au iesit in spatele celorlalti. Vreau neaparat sa ma duc la un cabinet stomatologic, sa vad ce as putea face sa am un zambet frumos…si v-as ruga pe dvs sa-mi spuneti care metoda credeti ca este cea mai buna pentru a-mi alinia dintisorii…tot aparatul dentar, sau exista o alta metoda care ar putea dura mai putin…Astept raspunsul dvs.Va multumesc!
Cel mai bun si singurul recomandat – tratament ortodontic. 😉 (adica aparat dentar)
buna (ziua),
citesc peste tot despre faptul ca detartrajul [ultrasonic] nu lezeaza smaltul.
fac de vreo 6 ani detartraj anual+periaj+air flow+fluorizare
, ii vad rostul ,il consider obligatoriu [pt mine]
am schimbat insa clinica [cu una de lux], si in urma ultimului detartraj am la baza unei masele un sant [aschios as putea spune],DEASUPRA gingiei.
o dentitie aproape impecabila ,
incerc de doua nopti sa imi explic ce s-a intamplat-am observat acasa acest sant,ma deranjeaza,am impresia ca poate ramane mancare acolo,sau poate aparea o carie in timp-se poate sa exagerez.
DAR: se poate ca tartrul depus sa fii fost sub aceasta forma?cum pot sa imi dau seama daca am smaltul sarit?santul este de-a lungul maselei,destul de lung:(
MULTUMESC MULT .MULT [mult].
Cel mai probabil este de o zona in care s-a retras gingia, si nu e acoperita de smalt. Din acest motiv este mai usor ca dintele sa fie afectat. In cazul periajului agresiv, cu presiune si cu periute cu peri duri, se produce acest santulet , la nivelul gingiei, sub zona de smalt. NU e carie dar trebuie tratat acest defect. Iti recomand miscari vibratorii cu periuta, nu periute electrica, perii moi, si presiune moderata, usoara. NU un periaj agresiv, ci vibrator. 🙂
buna ziua, D,doctor daca ce-i doi dinti din fata arcada de sus se misca se poate pune coroana pe ei sau trebuie scosi si facut implatie, scz daca nu am scris corect. multumesc anticipat de raspuns
Daca se misca, tot asa se vor misca si cu coroane si fara. Trebuie evaluat statusul parodontal si daca pot sa fie pastrati se pot pune coroane, daca nu se pot pastra vor trebui extrasi si inlocuiti cu implanturi dentare.
doamna oana asa am si eu o problema cu fetita mea tot asa ia esit un dinte in spatele altuia nici eu nu imi dau seama ce se intampla
buna, am mai vorbit cu medicul pediatru si mi-a spus ca nu am ce sa ii fac deoarece este prea mic si oricum ii se vor schimba acesti dinti si in caz ca si cei definitivi ii vor iesi dubli atunci pot sa iau masuri sa ii scot 1 si 1 sa il ajut sa se pozitioneze corect.
asa mi-a spus pediatrul sa nu ma ingrijorez.sper sa fie bine si printesa ta si cred ca o sa trecem peste aceste mici probleme, cu bucurie ca nu au si alte probleme.eu mai astept cam 1 luna si pe urma incerc sa il duc la un specialist sa vad daca se poate ceva dar fiind asa mic el nu stie sa stea cu gurita deschisa.salutari din partea mea printesei tale.
Ar trebui sa il vada un dentist, nu un pediatru. Asta iti recomand. 🙂
Buna ziua!
Ma numesc Alexandra,si am o mare problema,iar raspunsul nu l-am gasit nicaieri.Mama mea,are parodontoza,i s-au facut extractii la dintii superiori,i s-au pus implante pt.overdenture.Inca de cand au inceput sa i se miste dintii,a simtit un gust sarat,de la nivelui incisivului1 sup.,si cu timpul,s-a agravat aceasta senzatie de sarat.Ce poate fi?Nu are nici o infectie…
Va multumesc tare frumos!
Din pacate, cu siguranta sa spun, nu stiu. 🙂 Gustul este dat doar de substante solubile, asa ca sigur este dat fie de lucrari, de materialele din lucrari, fie de infectii sau cel mai probabil sange, de le gingivita data de o igiena deficitara. Nu ca mama ta nu ar vrea sa tina o igiena buna, dar cel mai probabil este foarte dificil datorta lucrarii. Asa ca ori materialele folosite, ori igiena deficitara.
P.S. Aveti un site foarte bun, deja rasfoindu-l am gasit raspunsul la intrebarea mea anterioara: dintele poate sa doara cateva zile si e normal, dar nu e normal sa doara mai mult. Pe mine nu m-a mai durut pana acum vreun dinte dupa un tratament pe canal, de aceea am fost foarte ingrijorata. Deci….mai am de asteptat. Problema e ca am dureri in maxilar, in ureche, simt in zona ganglionilor…oricum m-am lamurit deja ca trebuie sa mai am rabdare cateva zile. Consider ca faceti o treaba excelenta cu acest site, nu stiu daca voi avea ocazia sa va fiu pacient direct, dar recunosc ca imi pare rau ca nu sunt prin zona pentru ca inspirati incredere si profesionalism. Va doresc sanatate si succese!
Multumesc! Ma bucur ca deja ai gasit raspunsul. 🙂
Buna ziua!
V-am gasit “gugalind” si sper ca am nimerit la rubrica intrebarilor. Va scriu din Canada, unde precum stiti preturile dentistilor sunt astronomice. Acum doi ani mi-am refacut un canal reinfectat pentru 1400 de dolari, la un specialist endodontist (?) pentru ca aici totul e specializat. Va scriu pentru o alta problema acum. Acum vreo 2 saptamani am simtit o durere la maselele de jos din dreapta, f puternica dar inca nelocalizata. M-am dus imediat la un dentist (roman) care in urma unei radiografii a presupus ca este un molar care avea o coroana, a propus sa mi-l scoata. Nu am vrut sa-l scot in sendinta aceea si mi-a rescris antibiotic si revenire peste vreo 10 zile. In doua zile durerea s-a localizat insa la maseaua de minte care nu avea nervul scos dar avea o plomba. Durerea a fost foarte intensa, mi-a prescris si un paracetamol f puternic ca sa pot dormi, si nu a cedat la antibiotic. Acum doua zile, deci luni, am fost la acel dr. si mi-a scos nervul. La sfarsit am vazut radiografia si am vazut ca era singura lucrare la care pasta aceea mergea pana la varful dintelui, ba pe un canal era scursa putin si mi-a spus dr. ca e doar calciu si se va resorbi. Mi-a spus ca asa este corect si nu cum aveam celelalte masele tratate in Ro la care pasta de canal mergea cam pana la 2/3 sau 3/4 din lungimea radacinii. Mi-a spus si ca sansele de reusita ale tratamentului sunt de 95% si ca o sa mai am dureri cateva zile. Ma ingrijoreaza f tare ca durerile nu au scazut deloc in doua zile, sunt exact ca inainte, adica daca ating maseaua respectiva e de rau….Asta-noapte am strans-o prin somn involuntar si m-am trezit cu o durere insuportabila, a trebuit sa iau ibuprofen. Va rog sa-mi spuneti daca este normal, pentru ca eu mi-am cam pierdut increderea in medicul respectiv din cauza simptomatologiei a faptului a a vrut initial sa-mi scoata alta masea si ma gandeam sa merg pentru “a second opinion” pe aici. Aici probabil stiti ca nu ni se dau radiografiile desi le platim. Sunt facute direct la cabinet si acolo raman.
Oricum va multumesc pentru explicatia pe care ati dat-o pe site in legatura cu procedura si imaginea radiografica a unui canal lucrat corect. Nu stiam ca trebuie sa fie de lungimea dintelui, insa la mine daca s-a scurs putina pasta peste….deci in os (?) este normal si se resoarbe, sau este grav si asta poate fi cauza persistentei durerii?
In ideea ca imi veti raspunde, va multumesc si va doresc multa sanatate si succese personale si profesionale!
Ce a spus medicul endodont este foarte corect. Iti recomand sa refaci si celelalte tratamente de canal, pentru a fi asa cum este ultimul. Nu este o problema ca putina pasta a trecut de varvul dintelui. Durerea va trece in maxim 7-10 zile.
Buna seara! Astazi pe zi am fost la dentis si mi-a spus ca la molarul de minte nu se poate face tratament pe canal si ca trebuie scoasa.Am patit la fel ca doamna! Si la o alta masea..mediul dentist mi-a gasit numai 2 canale ..deci era 3! Dupa 2 luni am facut o infectie puternica..punga de puroi.De 7 zile iau augumentin 2 pe zi iar azi mi-a deschis canalul,fara al curata,si mi-a prescris inca 7 zile de augumentin! Pe canal mi-a bagat un mic tampon…si acum trebuie sa ast sa isi faca antibioticul efectul. Umpic cam ciudat… Un sfat sincer va rog! Maseaua de minte o pot salva?
Orice dinte se poate trata.
Va multumesc pentru raspuns. Medicul este dentist roman, face si canale. Probabil pentru ca a studiat initial in Romania si nu este si nu se simte limitat. A respectat in general procedura descrisa pe site, dar nu sunt sigura ca a avut apexlocator. Vestea buna este ca m-a sunat acasa, a vorbit cu sotul meu, voia sa stie daca ma mai doare si ne-a dat asigurari ca nu e grav. Toate articolele publicate pe site-ul dvs. sunt f utile, m-am abonat si voi recomanda site-ul si altor prieteni.
Ma bucur ca sunt de ajutor! 🙂 Sper si pe viitor sa fie la fel!
Buna seara, nu stiu daca este “locul”meu aici dar am un baietel de 9 luni si 5 zile si are deja 6 dintisori.problema care ma nelinisteste este ca la unul dintre dintii de jos abea iesit de 1 saptamana, i-a mai iesit unul in fata lui acum 3 zile.sunt pur si simplu paraleli.acest lucru ma inspaimanta foarte tare si nu stiu ce sa fac.are vreo problema sau ei find de lapte nu ar trebui se ma ingrijorez?ce sa fac il duc la dentist tinand cont ca are doar 9 luni?multumesc frumos si scuze daca nu este locul meu aici.
Da, cel mai bine este sa il vada un dentist.
buna seara am un copil de un anisor si 4 luni si pe langa dintii din fata ia mai crescut un dinte in spatele lor adica dedesubt ce se intampla ce e de facut? va multumesc frumos
Neaparat sa il vada un medic. Pe baza a ceea ce spui nu vreau sa imi dau cu parerea pentru ca nu am suficiente informatii.
Buna seara, am o problema cu dintii se ingalbenesc. Acum 2 ani mi am pus 4 masele cu legatura jos si cred ca sunt alergica la materialul din care sunt facuti ca dupa 2 luni au inceput sa se ingalbeneasca. Am guat de metal in gura si iar trebuie sa fac detartraj desi am dintii sensibili si subtiri, nu funez nu beau cafea si nici cola des! Nu mai stiu ce sa fac
Nu cred ca este vorba de alergie, cel ma probabil lucrarile nu sunt ok, dar trebuie sa te vada un medic pentru a vedea exact care e problema.
Buna! sunt curioasa in legatura cu cateva lucruri. Am o dantura foarte dezordonata, in sensul ca niciun dinte nu este la locul lui, daca as putea spune.Referitor la alte aspecte, am 4 plombe la nivelul molarilor…in rest, nu am probleme dentare, in afara de cele estetice, evident! intrebarea mea este daca dantura mea are rezolvare prin utilizarea fateleor ceramice. mi-am facut o prgramare la un cabinet de medicina dentara si implantologie orala, insa nu imi pot imagina cam cate fatete mi-ar trebui ca sa imi fac un calcul, sa stiu cam de ce suma am nevoie…ma puteti ajuta cu o parere? saptamana viitoare am programarea si nu mai am rabdare…
Este imposibil sa spun doar pe descrierea ce ai facut-o. Trebuie sa vad cat de “ne la locul lor” sunt dintii, cat de in fata , cat de in spate. Cat de rotati, cat de ingramaditi, cat de spetiati, cate dintre ei… Asa ca fara sa stiu asta nu am cum sa ghicesc de cate fatete e nevoie si daca se poate doar cu fatete. In plus, nu stiu daca vrei si se poate cu clasicele fatete dentare ceramice, veneers, sau cu Lumineers.
Buna! Am 28 de ani, iar caninii ii am inclusi (cel de sus a ramas acolo din lipsa spatiului, cel de jos nu a iesit in ciuda locului liber) Intrebarea e, raman “noi-nouti” cei 2 sau se strica cu timpul? e plauzibila extractia molarului nu tocmai sanatos in ideea de a `i face loc caninului?
Cel mai bine ar fi sa vezi un medic ortodont care sa aduca acei canini la locul lor. Lasati acolo pot cauza probleme in timp.
Sotul are o masea in partea stinga sus plombata si slefuita pt o lucrare dar o mica plomba a sarit si il doare . Pt durere a luat ketorol simbata si duminca cca 9 pastile a cite 10mg fiecare , iar astazi dimineata i-a aparut o pata mov inchis la ochiul sting pe pleoapa inferioara sub ochi inspre nas . Poate sa fie de la ketorol ?
Imi pare rau dar nu pot sa iti dau un raspuns doar pe baza a ceea ce ai spus. Cel ma bine ar fi sa vada un medic, direct.
Buna seara,numele meu este Cristina si am o problema cu niste dinti imbracati.Am avut 2 dinti alaturati lipsa,iar dentistul mi i -a pilit pe cei de langa acestia(unul din staga,unul din dreapta) si mi a facut practic o lucrare pentru toti cei 4 dinti.Au trecut in jur de 4 ani de atunci si cand apas pe gingie iese ca un fel urat mirositoare(dar nu zilnic…ci la intervale de timp..saptamanal si numai cand apas pe gingie..infectia vine din interiorul lucrarii si nu din gingie).Tin sa precizez ca dintii nu ma dor iar gingiile sunt perfect sanatoase.( nu am absolut nici un simptom.. nici o durere,manacarime,schimbarea culorii gingiei)Eu sunt alergica la metale si presupun ca ar fi o alegie la materialul din care e facuta lucrarea.Tin sa precizez ca la dintii imbracati nu mi a fost scosi nervii.Tot ce v-am scris mai sus s a intamplat la scurt timp de cand mi a fost pusa lucrarea si pana in prezent.Credeti ca ar fi intrat resturi de mancare in interior si de aici sa se formeze aceasta infectie oczionala.Ce ma sfatuiti?Astept cu mare interes raspunsul dumneavoasta!
Nu cred ca este o alergie. Cel mai probabil tratamentele trebuie refacute si/sau igiena necorespunzatoare. Cel mai bine ar fi sa faci o consultatie, cu radiografie si sa gasesti exact care e cauza. Nu lasa sa treaca timpul.
Buna ziua,
Mi-am facut 2 implanturi dentare in maxilarul inferior in urma cu 3 saptamani iar la unul dintre ele simt o durere la apasare. Este normal? Celalat s-a vindecat complet, nu simt niciun disconfort. La primul control medicul mi-a spus ca in locul unde simt durere spatiul a fost mai mic si e nevoie de mai mult timp pentru vindecare. Daca implantul a fost realizat corect, in cat timp ar fi normal sa se vindece? Sau care ar putea fi cauzele durerii pe care o simt cand apas in locul respectiv? Durerea nu este foarte mare, dar totusi exista…iar gingia este putin umflata.
Va multumesc!
La 3 saptamani ar trebui sa fie ok. Ar trebui verificat nu e normal sa mai doara, dar faca sa vad nu pot spune cu cretitudine ce s-a intamplat.
Buna ziua! Ma numesc Simona. Daca nu deranjez, as dori sa va adresez cateva intrebari si, daca se poate, as dori sa stiu ce imi recomandati. Am o dantura cu probleme de cand eram mica, astfel ca partea de jos , incisivii sunt afectati la radacina de carii si tartru. De asemena sunt strambi si asimetrici. Ce imi recomandati sa fac? As dori sa le schimb total aspectul, sa nu mai spun si faptul ca de acolo provine si un miros destul de neplacut. De asemenea am o carie in partea de sus intre incisivul central si cel lateral, relativ mica aparent, insa mi-e teama sa nu fie mai adanca pe interior, e oarecum inestetica. Ce imi recomandati? o plomba e suficient? mi-e teama si de faptul ca in urma unei plombe sa nu se distruga si mai mult din dinte. Astept raspunsul dumneavoastra. Va multumesc mult!
1 – igienizare profesionala
2 – consultatie specialitate la parodontolog (parodontologie)
3 – consultatie ortodontica (ortodontie)
4 – toate astea impreuna cu medicul stomatolog generalist
Am avut o probllema cu o masea dupa nastere,am fost la stomatolog mi-a scos nervul si mi-a aplicat un tratament si mi-a spus sa revin peste o saptamana sa-mi puna plomba,nu mai ca dupa aceea m-a durut si ma doare in continuare maseaua.Nu cred ca e normal sa te doara daca ti se scoate nervul.Eu alaptez si nu pot lua nici un calmant si este groaznic,nu-mi pot alina durerea de masea.
Citeste pe blog, sunt numeroase articolele despre tratamentul de canal. Sper ca acolo vei gasi multe raspunsuri.
Buna dl doctor,sunt foarte confuz în alegerea unei proteze mobile,până acum am avut o lucrare fixa de porțelan pe mandibula superioara dar s-au tot desprins în fiecare an si a trebuit sa fie refăcuta din nou până acum o luna când după ce s-a desprins a trebuit sa mai fac niște extracții de pe urma cărora am rămas cu cei 2 incisivi din fata si un canin,bineînțeles piliți.
Nu doresc nici un fel de IMPLANT ca m-am saturat de dureri,iar lucrarea acrilica îmi da o senzație de voma tot timpul de la cerul gurii,plus basculări sau iritații la masticație
Ce spuneți de Proteza elastica BREDENT sau orice alt material mai bland cu gingiile si cu o mai putina expunere si grosime pe cerul gurii,ținând cont si de cei 3 dinți piliți ramași.
Am vazut ca sunteti adeptul protezei clasice din acrilic,dar nu o pot suferi
Va multumesc anticipat
Interventia implantologica NU e dureroasa si e cea mai buna solutie.
O alta solutie este lucrarea telescopata.
Nu cred ca solutia pe care ai propus-o iti va da ceea ce cauti.
Buna ziua,
Nervul unui dinte (incisiv central!) cu o plomba foarte mica pusa in urma cu 3 ani se poate imbolnavi brusc astfel incet deodata sa apara durere radianta acuta pe jumatate de dantura, sa fie sensibil la cald, rece, sa doara la atingere? Toate au aparut brusc, durerea nu trece cu calmante, nu am puroisau carii (am facut radiografie panoramica). Daca da, exista vreo solutie/tratament de salvare a nervului? Si care ar fi cauza acestei afectiuni. Va multumesc anticipat!
Fara sa vad nu pot stii, dar brusc si fara cauza, nu se poate. Cauza este acolo, poate e o carie sub plomba, poate un traumatism minor, poate factori fizici, chimici, termici… Poate… Trebuie vazut cat mai repede.
Am fost la 2 stomatologi si sunt pe punctul de a merge la al treilea. Nici unul nu a vazut vreo carie; primul era hotarat sa-mi scoata nervul, nu am acceptat pentru ca explicatiile pe care mi le-a dat cu privire la imbolnavirea nervului nu mi s-au parut logice. Al doilea a spus ca nu este de la dinti si m-a trimis la ORL ca nu cumva sa fie o sinuzita maxilara. De la ORL m-a indrumat din nou la stomatolog! Nu am nimic la sinusuri. Traumatism nu cred ca am suferit, mi-as fi amintit. Daca acest al treilea medic va vrea sa-mi scoata nervul, ce sa fac? Multumesc!
Nu pot spune fara sa vad ce sa faci. Cel mai bine ar fi sa gasesti medicul in care sa ai incredere sa sa gasiti impreuna cea mai buna solutie.
Buna seara! Dupa ce am avut dureri la o masea de fiecare data cand ajungea chiar si apa acolo, am mers la dentist. Caria e intre doua masele si mi-a spus ca trebuie scosi nervii la ambele. A facut anestezic, a lucrat la una fara sa ma doara. La cealalta ma durea tare…a mai facut o injectie, tot degeaba; a introdus anestezic pe canal si asa nu m-a mai durut. Insa de pe un canal curgea sange in abundenta…anormal, dupa spusele dumneaei. Dupa cateva zile am fost iarasi…cu o radiografie(prima data nu am facut) si s-a mai gasit un nerv pe un canal, pe care l-a scos; insa de pe canalul celalalt tot curgea sange…tot mai anormal si neintalnit de dumneai. E grav? Se vindeca de la sine? Vi s-a mai intamplat? …daca nu se opreste sangerarea vrea sa ma trimita la alt dentist…mai invarsta:| (ce? ea nu e in stare?!)
Nu stiu cat e de grav, dar… din ce spui sunt posibile cam doua variante: – fie nu e canal si s-a gaurit dintele facand o cale falsa fie nu s-a preparat canalul corespunzator. E un lucru foarte bun ca te trimite ca altcineva care poate sa fie mai potrivit in acest caz. Sper doar sa nu fie prima varianta.
Buna ziua ma numesc Muntean Lucian si am 3 carii, un dinte care este un sfert distrus de carie mai se poate face ceva pentru dintele acela sau trebuie sa pun altul
buna seara! numele meu este mihaela si de cateva saptamani ma confrunt cu o problema fffffff grava! totul a inceput cand unul dinre dintii de jos din fata(incisiv cenral din cate am inteles) a inceput sa se miste! a fost o trauma pt mine. am mers la dentist si diagnosticul a fost terifiant: parodontoza. mai terifiant decat diagnosticul este tratamentul: extractia incisivilor, tratarea zonei parodontice si aplicarea unui implant! de mentionat este ca am 24 de ani, nu am avut foarte mari probleme cu dintii, singurul defect fiind faptul ca dintii mei nu “calca” bine unul pe celalat, iar pana acum nu am stiut ca este o problema serioasa. pe de alta parte, am inteles de la o prietena care are habar ca ar mai exista o solutie si anume de a face un sant in spatele dintilor care sa fie umplut cu fibra de sticla sau cv de genul. inca o precizare, la radiografie se vede clar ca cei doi dinti nu mai au sustinere in os. intrebarea ar fi: exista vreo sansa pt salvarea acestor dinti??? va multumesc anticipat si va urez o seara minunata.
Atunci considerati ca imi puteti recomanda un specialist! Apreciez si am incredere in sfaturile dvs.
Lasa un comentariu pe pagina recomanda si poate o sa te ajute cineva. Eu nu fac recomandari.
Iti recomand ca sa vezi un medic de specialitate in probleme parodontale, un parodontolog. Nu e o problema ce sa o lasi la mana oricui si trebuie cat de curand sa te vada un specialist. Daca exista sanse, atunci sansele maxime sunt daca te vede un specialist.
Din cate imi spui, poate fi refacut fara dificultate.
buna ziua! am si eu o intrebare .. e normal ca la o zi dupa o extractie de masea sa apara in locul extractiei o umflatura mica de culoare rosu inchis ca un fel de cheag de sange. insa de precizat ca nu ma doare.
Probabil e normal, dar fara sa vad nu am cum sa stiu. Ca sa stai linistita poate nu ar fi rau sa te vada un dentist.
Buna ziua! Am si eu o intrebare. Astazi mi s-a rupt/ciobit peretele interior al unei masele “plombate”, pentru a o reface trebuie scoasa si vechea plomba? Multumesc anticipat!
Da, trebuie indepartat tot, si doar dupa aceea se va reface.
salutare, am si eu o mica nelamurire.
de ceva timp incoa mi-a crescut in partea stanga jos, in lateralul unei masele, undeva sub gingie o chestie ca o “bila” de ceva, ca un os moale care se misca putin in toate directiile si are ca 1, 1.5 cm.
de mentionat faptul ca inainte sa-mi apara “bila” cu vreo o luna maseaua in dreptul careia se afla chestia asta mi-a fost plombata; iar de durut, nu m-a durut niciodata.
ce poate fi? e grava? trebuie scoasa?
Fa-ti o radiografie si du-te la dentist. Este posibil ca nervul sa fie infectat si infectinsa fi ajuns in os. Probabil ai nevoie de un tratatment de canal.
mersi de raspuns
Buna ziua am schimbati toti dintii din fata cu exceptia la unul care este mai galben decat ceilalti se poate face albire sau trebuie si el scot si inlocuit? Si de curand mi a sarit o parte mica dintr un dinte din fata ce ar trebui facut ? Schimbat sau se poate face? Va multumesc
Se poate si albire daca e natural, sau se poate face o fateta sau o coronita pe el. Nu stiu ce material e dintele ciobit. Ar fi bine sa mergi la dentist.
Buna ziua. Recent am fost la stomatolog si mi-a spus ca trebuie sa imi imbrace o masea. Materialul din care este facuta imbracamintea va fi atras de un RMN?
Ce material va fi?
Din cate imi amintesc a zis ca va fi din crom
Crom – Cobalt? Nu stiu sa iti dau un raspuns exact dar am auzit si raspunsuri pozitive si negative. Nu cred ca vor fi probleme majore dar cel mai bine e sa intrebi unde se va face investigatia, ei poate iti pot da mai multe lamuriri.
Buna ziua,
V-am trimis o radiografie pe office@dentaldesign.ro . Daca aveti timp va rog sa imi spuneti daca este facut corect tratamentul premolarului sau daca este nevoie de rezectie apicala. Mentionez ca a avut infectie iar acum sunt sub tratament cu augmentin,dupa ce mi-a fost facuta o incizie. Va multumesc
Nu cred ca e nevoie de rezectie. Este nevoie sa fie refacut tratamentul de canal. Citeste mai multe despre tratamentul de canal aici pe blog. Sper sa te ajute.
buna seara,
vreau sa imi pun 2 masele,pe una plombata,langa fiind loc gol . celei plombate e mai bine sa ii scoata nervul? multumesc.
Nu neaparat, depinde de ca caz la caz. Uneori se pot tine dintii vitali (cu nerv) uneori nu.
buna zioa. am si eu 2 intrebari? de 4 zile ma doare o masea, de 2 zile a inceput sa se unfle am luat antibiotic OXPAMOX DE 1000 si calmante dar nimic ce asi putea face sa-mi treaca? si a 2 intebare este? sa unflat foarte tare dar nu a facut apces sa sparga, asi vrea sa stiu daca este periculos ca nu a facut apces? multumesc.
NU cu medicamente va trece, ci mergand la dentist. Nu ai alta posibilitate. Trebuie sa mergi la dentist.
buna ziua
Acum cateva luni am plombat o masea care acum mi sa spart o parte din ea insa plomba a ramas acolo,iar acum a cazut si plomba.Se mai poate recupera cumva aceasta masea?
Sper sa imi raspunda si mie cineva.
Multumesc
Probabil ca se poate dar cel mai bine e sa te vada direct un dentist. Sa nu lasi sa treaca prea mult timp.
Buna ziua! Ieri am fost la dentist si mi-a plombat 2 dinti, iar azi dimineata in partea dinauntru mi-a cazut o fasie mica subtire transparenta, oare ce este? Sa imi fi cazut plomba ca eu nu stiu. Va rog ajutati-ma
Posibil sa fie lipiciul cu care se lipesc plombele ( se numeste bonding), dar cel mai bine ar fi sa mergi la dentist sa verifice dintele.
Buna seara,
Domnule doctor sunt insarcinata in luna a 5-a si in timpul sarcinii mi s-a cariat foarte tare o masea de minte si ma doare insuportabil.Medicul meu stomatolog a plecat in Franta la sfarsitul anului si imi este frica sa merg la alt medic,pentru ca din cate am inteles anestezia poate fi periculoasa.Cum ma sfatuiti sa fac?Anul trecut prin decembrie tot asa am patit cu o masea de minte si pana nu am scos-o m-am chinuit cu dureri groaznice,de aceea sunt convinsa ca si aceasta trebuie scoasa si as vrea sa stiu care sunt riscurile.
Va multumesc
Pentru copil este mult mai rau ca tu sa suferi sa te stresezi si sa ai un dinte infectat decat sa faci o anestezie.