home › Forum Dental › Infectii dentare › Am fost la un cabinet stomatologic pentru o masea care era cariata si avea infectie, dupa o radiografie …
- Acest subiect are 1 voce și 0 răspunsuri.
-
AutorMesaje
-
raluca_1711Membru
raluca
Data: 2013-01-30 13:26:50
Mesaj: Intrebare?Am fost al un cabinet stomatologic penru o masea care era cariata si avea infectie, dupa o radigrafie dna stomatolog a hotarat sa incerce salvarea maselei, a curat-o , a curatat canalele, mi-a dat antibiotice…la urmatoarea vizita, a incercat din nou curattarea canalelor, in timp ce lucra i s-a rupt acul pe canal si m-a lasat asa…in locul respectiv a aplicat un pansament cu calciu…si apoi mi-a comunicat ca trebuie sa faca rezectie pentru curatarea radacinilor deoarece canalele mele sunt foarte subtiri…este normal sa lase acul in canal…si sa nu l scoata …ce riscuri am sa fac o nfectie,,,
Dr. Bogdan Fondrea
Data: 2013-01-30 13:53:59
Mesaj: Problema nu este neaparat ca a ramas un ac in canal ci ca din cauza unui ac ramas acolo nu poate fi preparat canalul corespunzator. Daca poate fi facut tratamentul chiar daca e un ac, atunci nu e nicio problema.
Dr. Bogdan Fondrea
Data: 2012-12-21 23:39:07
Mesaj: Daca etapele sunt respectate, adica izolare corecta cu membrana, irigare corespunzatoare la lungimea de lucru identificata cu apex locatorul pentru in timp suficient, atunci ramane doar obturarea canalelor. Pe radiografie se vede doar partea finala a tratamantului, adica obturarea canalelor. Dar, se poate ca intaplator sa ajunga cu obturatia la varf si sa spuna ca e corect. Nu e asa. Ca sa fie corect nu e suficient ca doar radiografia sa para ok ci sa se fi si respectat protocolul premergator obturarii.In 99% din cazuri se evalueaza tratament gresit pe baza radiografiei. Dar nu intotdeauna. Cateodata chiar daca radiografia pare ok daca nu s-a respectat protocolul, nu e ok.
Deci este radiografie de control pt a verifica rezultatul unui protocol corect. In absenta unui protocol corect radiografia este inutila. Ea se face doar daca s-au respect pasii si este cireasa de pe tort pentru a avea certitudinea ca pe langa izolare, preparate si irigare avem si o obturate corecta.
Multumesc pentru interes si sper ca am raspuns mai clar. 🙂
Sarbatori fericite!
Ioana
Data: 2013-05-15 08:35:46
Mesaj: Buna ziua,
In momentul de fata am in lucru coroane dentare pentru dintii din fata.M-am hotarat pentru coroane din ceramica pe suport de zirconiu.Dar dupa ce m-am informat de modul cum se realizeaza pe net si am vorbit cu doctorul, a evitat sa-mi dea prea multe detalii.Problema mea este ca banuiesc ca o sa-mi faca coroane integral din ceramica.
Cum pot eu sa le deosebesc , pentru ca preturile sunt diferite.Sau daca nu pot
eu, sa merg la alt medic dentist? Va multumesc anticipat.
Cu stima,
Ioana
Dr. Bogdan Fondrea
Data: 2013-05-15 09:49:35
Mesaj: La proba de capa, daca e o capa din ceramica e mai tanslucenta, zirconiul e mai mat. E greu pentru cineva care nu lucreaza cu aceastr materiale in mod constant sa le deosebeasca fara sa le compare fata in fata. Ca o observatie: daca nu ai incredere in medicul tau in ceea ce priveste materialele cum ai incredrere in tratamentele ce le face?
PS – pe dintii din fata eu recomand ceramica integrala.
-
AutorMesaje