home › Forum Dental › Lucrari dentare › Indepartare plombe mercur
Etichetat: Amalgam
- Acest subiect are 6 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată acum 7 ani, 11 luni de dr. Fondrea.
-
AutorMesaje
-
GeorgianaParticipant
Buna ziua,
Ati putea sa-mi spuneti daca folositi un protocol pt siguranta pacientului si-a personalului cand inlaturati plombele din amalgam?Ideal mi-as dori sursa de oxigen, masti, diga (nu doar pe dintele respectiv ci pt toata cavitatea bucala ), aspirator chirurgical, indepartarea obturatiei prin dislocare in bucati pe cat posibil fara a se freza prea mult.
Multumescdr. FondreaKeymasterCiteste: https://drfondrea.ro/2015/08/sa-spunem-nu-amalgamului/
La indepartarea lor se foloseste diga, aspiratie chirurgicala si dislocarea in bucati mari, asa cum ai spus. Nu folosim masti de oxigen. Nu vad beneficiul adus de asta si nici literatura nu sugereaza folosirea lor.GeorgianaParticipantMultumesc pentru raspuns, apreciez timpul pe care-l oferiti in mod gratuit.
Cat despre oxigen, nu am nici o indoiala ca e preferabil sa-l inhalez in locul vaporilor de mercur care se elibereaza chiar si cu precautiile pe care le-ati mentionat.
Exista organizatii recunoscute la nivel mondial care incurajeaza folosirea oxigenului, IAOMT de exemplu. DentistiI cu inclinatie holistica (poate nu toti?) il folosesc in Austria si Germania pe unde-am mai intrebat si eu.
dr. FondreaKeymasterNu vorbesc de artificiile de marketing ci de literatura de specialitate.
dr. FondreaKeymasterDar, da…. evident ca e preferabil intotdeauna sa respiram aer curat, sa mancam sanatos, sa nu ne iradiem si sa nu ne stresam. 🙂 Doar ca uneori efectele neplacute ale unor anumite manopere sunt atat de mici incat sunt considerate nesemnificative. Asa cum spuneam, in literatura de specialitate (in prezent) se considera absolut ok folosirea a metodei ce am descris-o. Orice vine in plus de multe ori e mai bine, dar nesemnificativ si de tot asa multe ori doar un… marketing.
GeorgianaParticipantPoate da, poate nu. Depinde de pacient si de starea lui de sanatate. Eu am
descris situatia ideala pt indepartarea plombelor respective si evident
orice precautie in plus e binevenita.
Daca nu ma insel literatura de specialitate spune ca mercurul in amalgam e
“inert” si a-OK :).Andy Cutler Chelation Think Tank e un grup ft ft interesant pe facebook si
problema dentistilor si-a amalgamului e discutata des.Multumesc. Ma mai interesez si s-as putea sa revin pt o programare.
O zi bunadr. FondreaKeymasterCu mult drag!
Cat despre amalgam… din punctul meu de vedere si al oricarui om care vrea sa inteleaga, acest material este nepotrivit pentru tratamente stomatologice si… toxic. -
AutorMesaje